Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2952

Tema: Što nam se to događa?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam ni ja, ali meni je rečenica prilično zaokružena- ako je taj ginekolog komentarisao taj konkretni slučaj te žene tim rečima, stvar je prilično jasna i bez daljeg konteksta.
    bez ljutnje ali meni nije jasan citat da bi ga u potpunosti shvatila treba mi kontekst članka.
    Često ta jedna rečenica izvađena iz teksta bude totalno suprotno onome štoj je prikazano kao kad je ona sama.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj ella prvotno napisa Vidi poruku
    bez ljutnje ali meni nije jasan citat da bi ga u potpunosti shvatila treba mi kontekst članka.
    Često ta jedna rečenica izvađena iz teksta bude totalno suprotno onome štoj je prikazano kao kad je ona sama.
    Pa dobro, neka bude dva tumačenja, jedno neka bude elleonorino a drugo moje. Da li se slažeš sa komentarom ginekologa u slučaju da sam ja pravilno protumačila tu rečenicu (jasno mi je tvoje mišljenje o prvom tumačenju)?

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Pa dobro, neka bude dva tumačenja, jedno neka bude elleonorino a drugo moje. Da li se slažeš sa komentarom ginekologa u slučaju da sam ja pravilno protumačila tu rečenicu (jasno mi je tvoje mišljenje o prvom tumačenju)?
    Ne slažem se s ginekologovom m izjavom, jer prvenstveno oni imaju hipkratovu zakletvu koja im je temelj i moraju je se držat.

Problem je što možeš protumačit za obe strane kad je samo taj dio rečenice i obe strane ga mogu koristit kao argument.

Više puta su doktori obješnjavali nešto "laički" da bi ljudi shvatili i onda on to opiše tako a recimo ispred fali dio koji objašnjava zašto ne ili zašto da.

Ova rečenica mi je u rangu sa onim kad je neki doktor izjavio "cijepite samo onu svoju djecu koju volite" .
    Posljednje uređivanje od ella : 20.07.2022. at 12:42

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj ella prvotno napisa Vidi poruku
    Ne slažem se s ginekologovom m izjavom, jer prvenstveno oni imaju hipkratovu zakletvu koja im je temelj i moraju je se držat.

Problem je što možeš protumačit za obe strane kad je samo taj dio rečenice i obe strane ga mogu koristit kao argument.

Više puta su doktori obješnjavali nešto "laički" da bi ljudi shvatili i onda on to opiše tako a recimo ispred fali dio koji objašnjava zašto ne ili zašto da.

Ova rečenica mi je u rangu sa onim kad je neki doktor izjavio "cijepite samo onu svoju djecu koju volite" .
    Eto, onda se slažemo oko toga, a za ostalo eto linka.

Datum pristupanja
    Jul 2022

Početno

https://www.nytimes.com/2022/07/17/h...treatment.html

Evo iz direktnog prijenosa situacije uz komentare lijecnika.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •