Stranica 240 od 298 PrviPrvi ... 140190230238239240241242250290 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 11,951 do 12,000 od 14869

Tema: Gimnazije i srednje škole

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Willow prvotno napisa Vidi poruku
    i sama sam se iznenadila kad sam čula da sad ima na filozofskom https://theta.ffzg.hr/ECTS/Studij/Index/1104

prije znam da su studenti slušali povijest na filozofskom a geografiju na PMF-u
    Da pojasnim malo: geografija je i dalje studij na PMF-u, a ovaj dvopredmetni studij povijesti i geografije može se studirati tako da studentu matični fakultet bude PMF ili Filozofski. U oba slučaja, geografija se sluša na PMF-u, a povijest na Filozofskom.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

na temi smo srednje škole, pa eto, pitanje je i koliko odabir srednje škole utječe na kasniji odabir posla / studiranja i hoće li netko biti predodređen za daljnji put ako upiše MIOC ili pak ekonomsku
    Eh, a o ovome još uvijek nemam definiran stav. "Predodređen" je malo prejaka riječ, ali izbor srednje škole sigurno donekle utječe na izbor struke, a sigurno u tome igraju ulogu i sastav razreda i profesori koji predaju, a dijelom i interesi djeteta koji se mogu profilirati neovisno o srednjoj školi (ili upravo zbog nje).

To vrijedi kod djece koja nemaju već sa 14 godina jasno definiranu odluku o budućem zanimanju. A čini mi se da je većina takvih. Štoviše, kad gledam sina i njegove vršnjake, mnogi ni sa 16 nisu sigurni što bi. Moj će sad u završni razred u gimnaziji, do prije tri mjeseca je bio prilično opredijeljen za jedan faks (uz neodlučno pogledavanje prema drugom), a onda se u nevjerojatnom slijedu događanja otrijeznio i sad je počeo razmišljati više u smjeru mainstream fakulteta ne znači da će pri tome ostati, ima još cijelu školsku godinu da se odluči za nešto četvrto, ali prilično sam sigurna da je u njegovom predomišljanju upravo srednja škola u koju ide imala dosta veliku ulogu.
    Posljednje uređivanje od tanja_b : 21.07.2022. at 21:38

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Da pojasnim malo: geografija je i dalje studij na PMF-u, a ovaj dvopredmetni studij povijesti i geografije može se studirati tako da studentu matični fakultet bude PMF ili Filozofski. U oba slučaja, geografija se sluša na PMF-u, a povijest na Filozofskom.
    hvala, moguće da je tako i prije bilo
    jedino je možda drugačije kod upisa odn. to što kažeš, gdje im je matični faks

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

i mi smo upisali srednju, jbg. ne spadamo u nadarene pa nismo prošli 5,0 i još xyz dodatnih bodova i svega.
    Prolazila je sa 5 ali ne 5,0. Upisala je ekonomsku, može neke malo smjernice za ekonomsku na što više obratiti pažnju
    kojim predmetima možda odmah krenuti sa dodatnim učenjem?

I gdje je najbolje otići po knjige(nismo iz Zagreba pa ne dobivamo udžbenike i radne)?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ekonomska je odlična škola, koja daje djeci dovoljno praktičnih znanja da se mogu snaći kasnije. Naša kumica je završila srednju ekonomsku, bez problema upisala ekonomski fakultet i diplomirala u roku. Iako je imala uvjete za opću gimnaziju, nije to htjela upisati, jer je planirala to što je ostvarila. Još jedna prednost ekonomske škole u odnosu na razvikane gimnazije - s tom spremom srednjoškolac je spreman za tržište rada, što nije slučaj s gimnazijalcima. Ako se nešto zakomplicira i ne može ili ne želi nastaviti studij, može odmah početi raditi. S druge strane, izbor fakulteta je sasvim ok. Osim ekonomskog može upisati i hrpu drugih. Gimnazije su precijenjene. To govorim iz iskustva (jedan sin gimnazijalac, a drugi iz strukovne škole - taj iz strukovne je bolje napisao državnu maturu od gimnazijalca). Sretno!

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Naše gimanazije su dobar izbor za djecu koja imaju širok spektar interesa i žele si sve opcije za nastavak fakultetskog obrazovanja držati otvorenima. Moji sinovi su upisali matematičke gimnazije jer se to činilo kao najbolji izbor za njih, ali program im je bio preširok sa svoji 14-15 različitih predmeta, a s druge strane, sadržaji zbog kojih su se odlučili na taj izbor SŠ su se obrađivali na preniskoj razini pa su te potrebe zadovoljavali na druge načine (izvan redovnog programa ili potpuno izvan škole). U Britaniji npr., kći od prijateljice je pohađala jezičnu gimnazju i sve godine je imala 2 opća predmeta i 4 jezična, znači više nego duplo manje predmeta nego u našim gimnazijama (trenutno uspješno studira ruski i francuski). Kći od druge prijateljice završila je srednju ekonomsku i odlično se snašla na ekonomskom fakultetu. Hoću reći - gimnazija ne mora biti najbolji izbor za svakoga.
    Posljednje uređivanje od Kanga : 27.07.2022. at 16:45

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

zato sam ju i savjetovala da ne ide u gimnaziju, iako je jako zanima povijest i geografija ali opet nije za sve ostale predmete zainteresirana.
    Imala je šanse za opću gimnaziju isprobala je upala je u 3 od 4 koje su dolazile u obzir, a i sam aje rekla da želi i živjet i družiti se za te 4 godine a ne provesti nad knjigom
    ekonomska nam je dobar izbor jer ju biznis zanima ali nije 100% sigurna šta bi zapravo htjela .
    Za sad još uvijek mašta o fakultetu vrlo vjerovatno nešto na filozovskom , ali ..... vidjet će mo za 4 godine.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj ella prvotno napisa Vidi poruku
    i mi smo upisali srednju, jbg. ne spadamo u nadarene pa nismo prošli 5,0 i još xyz dodatnih bodova i svega.
    Prolazila je sa 5 ali ne 5,0. Upisala je ekonomsku, može neke malo smjernice za ekonomsku na što više obratiti pažnju

I gdje je najbolje otići po knjige(nismo iz Zagreba pa ne dobivamo udžbenike i radne)?
    Ako sam sve dobro pohvatala, a mislim da jesam, neka od prvog sata, ali prvog, krene uciti Računovodstvo, pogotovo ako ce joj predavati profesorica K.
    Puuuno traži, ali bome kod nje i nauče.

I slazem se s Peterlin, gimnazije su precijenjene.

Knjige smo preko e-kupi rjesavali. Popis udzbenika je na stranici skole.
    Posljednje uređivanje od rosa : 27.07.2022. at 19:30

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mislim, da ne bude zabune, i sama sam zavrsila gimnaziju, II.i kasnije upisala i zavrsila zeljeni studij, no s ovom pamecu bih upisala kvalitetnu cetverogodisnju strukovnu skolu, imala bih dvije struke.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj ella prvotno napisa Vidi poruku

Kći će u Zagreb u školu?
    Pitam zbog udžbenika.
    Mi isto nismo iz Zagreba, ali budući da je kći išla u Zagreb u školu i njoj su dali besplatne udžbenike.
    Raspitaj se prije kuppovvine

Sent from my iPhone using Tapatalk

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Kći će u Zagreb u školu?
    Pitam zbog udžbenika.
    Mi isto nismo iz Zagreba, ali budući da je kći išla u Zagreb u školu i njoj su dali besplatne udžbenike.

A to da Grad Zagreb dijeli besplatne udzbenike i onima ciji roditelji ne placaju prirez Gradu Zagrebu je nonsens žešći.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Mojima iz Samobora su rekli da svi koji idu u srednju u Zg tamo dobivaju knjige. Pa onda očito daju svim ucenicima

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj rosa prvotno napisa Vidi poruku
    A to da Grad Zagreb dijeli besplatne udzbenike i onima ciji roditelji ne placaju prirez Gradu Zagrebu je nonsens žešći.
    Može tebi biti nonsens, ali sva djeca koja su išla s mojoj kćeri u školu, a nisu iz Zagreba su isto dobili udžbenike. Bilo ih je iz Varaždina, Zeline, Krapine i Zaprešića.
    I ne kužim spiku oko prireza.
    Koliko plaćaš prireza mjesečno?
    Zar zbilja misliš da se tako puni Zg proračun?
    To je žešći nonsens!
    Proračun Zagreba pune firme koje su na teritoriju Zagreba, uključujući i moja firma i otuda novci za sve pa i majke odgajateljice .

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

To je žešći nonsens!

priča s prirezom me uvijek dotakne, ne znam samo kolike su zagrebačke plaće kada je prirez toliko velika stavka.

Ganja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Moj sin je također upisao Ekonomsku školu, inače je odličan učenik ali nije petnulaš. U gimnaziju nije htio, a za tehničku baš i nema interesa, više ga zanimaju geografija i povijest. Obzirom da pojma nema što bi htio u životu, možda bi opća gimnazija bila bolji izbor za njega, ali nije htio ni čuti.
    Ako netko ima neke info o I. Ekonomskoj u Zagrebu, molim podijelite. kao što je ella rekla smjernice koji su predmeti bitniji, kakvi su profesori i možda info kada će se vratiti nastava u Medulićevu.
    Drago mi je vidjeti da ima još djece kao što je i moje neodlučno dijete. I čestitam i malo zavidim roditeljima i djeci superodlikašima koji su upisali željene škole.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Udžbenike dobivaju i djeca iz Zagreba čiji roditelji uopće nisu zaposleni (ne plaćaju prirez), tako da je to nezgodan kriterij.

Meni je nonsens da svi dobivaju, ja bih tu prije uvela prihodovni/imovinski cenzus. No, s druge strane, kakvi su ljudi na ovom prostoru majstori u prikrivanju onoga što stvarno imaju, ne, nisam ni za cenzus.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Može tebi biti nonsens, ali sva djeca koja su išla s mojoj kćeri u školu, a nisu iz Zagreba su isto dobili udžbenike. Bilo ih je iz Varaždina, Zeline, Krapine i Zaprešića.
    I ne kužim spiku oko prireza.
    Koliko plaćaš prireza mjesečno?
    To je žešći nonsens!
    Proračun Zagreba pune firme koje su na teritoriju Zagreba, uključujući i moja firma i otuda novci za sve pa i majke odgajateljice .

Jako puno nonsensa ima, ne samo za Grad Zagreb, nego i za pojedine odluke drugih gradova:
    konkretan primjer: muž i žena žive i rade oboje u jednom gradu u ZG županiji, dakle nemaju ništa za Zagrebom osim što im djeca idu u srednje škole u Zagreb. Dobiju udžbenike od Grada Zagreba plus novčanu potporu za nabavku udžbenika od grada u ZG županiji gdje žive , naravno za oboje djece. I tako za tisuće učenika...To normalno? Toliko rasipanje love?
    Ne kažem da mnogima to ne odgovara, ali, brate mili...dijeli se kapom i šakom.
    Posljednje uređivanje od rosa : 28.07.2022. at 10:46

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

prosjecna placa u ZG (prema zadnjim podacima) je oko 8815 kn neto, to je mjesecno 227 kn prireza

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Jako puno nonsensa ima, ne samo za Grad Zagreb, nego i za pojedine odluke drugih gradova:
    konkretan primjer: muž i žena žive i rade oboje u jednom gradu u ZG županiji, dakle nemaju ništa za Zagrebom osim što im djeca idu u srednje škole u Zagreb. Dobiju udžbenike od Grada Zagreba plus novčanu potporu za nabavku udžbenika od grada u ZG županiji gdje žive , naravno za oboje djece. I tako za tisuće učenika...To normalno? Toliko rasipanje love?
    ma daj, da nemaju nikakvu kontrolu.
    Užas.
    Mi eto ne dobijemo ništa. Osnovna da za opremu, no sš ništa.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Šta nije osnovna na razini države sad već godinama?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ako je ovo istina, to je strašno...kako može oboje?? Logično bi bilo da ako dijete dobije već besplatne udžbenike od Zg da onda nema još extra novčanu potporu za nabavku od grada u kojem živi (Kad već ni roditelji ne plaćaju prirez gradu Zg koji nije mali).

Ovo prvi put čujem i ako je istina, užas, da nitko ne kontrolira i ne nadzire, pa samo se može prije dodjele novč.potpore zatražit papir koji potvrđuje na kojem području dijete ide u školu. Neka dijete dobije besplatne knjige,al onda nema još i novč.potporu za te iste knjige.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 28.07.2022. at 12:41

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Ako je ovo istina, to je strašno...kako može oboje?? Logično bi bilo da ako dijete dobije već besplatne udžbenike od Zg da onda nema još extra novčanu potporu za nabavku od grada u kojem živi (Kad već ni roditelji ne plaćaju prirez gradu Zg koji nije mali).

Ovo prvi put čujem i ako je istina, užas, da nitko ne kontrolira i ne nadzire, pa samo se može prije dodjele novč.potpore zatražit papir koji potvrđuje na kojem području dijete ide u školu. Neka dijete dobije besplatne knjige,al onda nema još i novč.potporu za te iste knjige.
    Nema ako je istina, to je istina 1000%.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ne znam dobiju li udžbenike i djeca koja imaju prebivalište u Zagrebu, a odluče pohađati srednju školu u Samoboru, npr. Moguće da ne dobiju ništa.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Šta nije osnovna na razini države sad već godinama?
    mislim samo udžbenici, radne materijale grad.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Gle da je to baš samo tako u svim općina ne znam. Mi smo prije 9 godina dobili povrat novca ali uz predočenje računa, sad sam guglala recimo Dubrovnik ima odluku da ako se dijete školuje bilo gdje a području RH sufinancira s 1.000,00kn uz predočenje računa. Mislim da su knjige nove za opću preko 1.500,00kn.
    Ne kažem da se to nije dogodilo, ali vjerujem, nadam se da nije praksa.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A zar se u ostalim dijelovima hr kupuju potpuno nove sve knjige? Jer u doba kad se nisu naslijeđivale knjige u školama zg ja sam mojima ili posuđivala ili kupovala rabljene, samo nešto smo kupili skroz novo.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 28.07.2022. at 14:07

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ne znam dobiju li udžbenike i djeca koja imaju prebivalište u Zagrebu, a odluče pohađati srednju školu u Samoboru, npr. Moguće da ne dobiju ništa.
    Prije su dobivali ako su im roditelji prijavljeni u ZG, kak je sad ne znam.bila je i subvencija vrtića.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Nema ako je istina, to je istina 1000%.
    Strašno, nelogično i nefer, razbacivanje love.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 28.07.2022. at 16:52

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

prosjecna placa u ZG (prema zadnjim podacima) je oko 8815 kn neto, to je mjesecno 227 kn prireza

I sa olakšicama za djecu?
    Ne vjerujem.
    Koliko ljudi ima tu prosjećnu plaću?
    Vrlo malo

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Gle da je to baš samo tako u svim općina ne znam. Mi smo prije 9 godina dobili povrat novca ali uz predočenje računa, sad sam guglala recimo Dubrovnik ima odluku da ako se dijete školuje bilo gdje a području RH sufinancira s 1.000,00kn uz predočenje računa. Mislim da su knjige nove za opću preko 1.500,00kn.
    Ne kažem da se to nije dogodilo, ali vjerujem, nadam se da nije praksa.
    Kad je moja kći išla u gimnaziju, koštale su oko 2200 kn.
    Ovisi valjda za koju školu.
    Što se tiče ovih koji kradu, muljaju i varaju, toga je uvijek bilo i bit će.
    Ja nemam apsolutno ništa protiv da sva djeca dobiju knjige i besplatni prijevoz, a trebale bi i užinu jer su nam ta djeca budućnost i njihovo obrazovanje je važno i to bi trebalo biti riješeno na razini države, a ne lokalne samouprave.
    Ali imam itekako protiv da se novac razbacuje na majke odgajateljice i slične nebuloze. Evo, jedna koju znam je upravo sada u Parizu. Ona si to može priuštiti, a ja koja radim ne mogu.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ne vjerujem.
    Vrlo malo
    ajd ti lijepo pitaj svoju kćer miočanku da ti objasni što je to prosjek
    nevjerojatno mi je da to ne znaš

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ajd ti lijepo pitaj svoju kćer miočanku da ti objasni što je to prosjek
    nevjerojatno mi je da to ne znaš
    Znam ja jako dobro što je prosjek, a jel ti znaš ili imaš koga pitati?
    Ili da ti moja kći ex Miočanka objasni? Ili mogu ja?
    Recimo:
    Firma ima 20 zaposlenih, 15 njih zarađuje 5000kn/mj, 4 po 15 000 kn/mj i jedan 30 000 kn/mj.
    Prosjek? 8 250 kn/mj iako 3/4 zaposlenih radi za 5000/mj
    I? Ima li većina prosjek? Naravno da ne, već kako sam napisala da rijetki zarađuju toliko.
    Slična priča je u svim firmama.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I kao što sam i pretpostavljala ovo je izračun bez djece i ikakvih olakšica.
    Dakle, za samca.
    Većina koristi olakšice i ne plati ili ništa ili vrlo malo poreza i prireza.
    I da, Zaprešić nije nikada dijelio nikakve potpore za udžbenike i ja sam itekako bila i zatečena i oduševljena kad je moje dijete dobilo besplatne udžbenike u srednjoj školi.
    Sad ne dobiva apsolutno ništa. Iako smo same. Ja, izgleda, previše zarađujem za nas obje iako nemamo za Pariz.
    I ne trebamo od nikoga ništa.
    Iako i ja plaćam prirez.
    Posljednje uređivanje od Tanči : 28.07.2022. at 19:34

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

a ja ću ponoviti da je prosječna plaća u zg u travnju bila 8815 kn neto, vjerovala ti ili ne (u međuvremenu je sigurno i više jer su neke firme zbog inflacije digle zaposlenicima plaću)

e sad, koliko ljudi točno uplaćuje prirez i u kojoj visini, taj je podatak teže naći jer ovisi o olakšicama, ovi koji taj prosjek povećavaju, plaćaju i puno veći prirez

besplatne udžbenike za srednjoškolce bi svakako trebalo urediti na nivou države kao i osnovne ili da se jednostavno srednjoškolski plaćaju budući da srednja škola nije obavezna

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Tanči a i vama je grad jači da ne može za djecu odvojit barem dio za udbenike. Koma...

Slažem se da su djeca budućnost i da svi trebaju imat osiguran besplatan priievoz, knjige, užinu...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

..
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 29.07.2022. at 08:56

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Lili, mislim da oni nemaju prirez. Grad ne odvaja od svog džepa nego od našeg.

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ako sam sve dobro pohvatala, a mislim da jesam, neka od prvog sata, ali prvog, krene uciti Računovodstvo, pogotovo ako ce joj predavati profesorica K.
    Puuuno traži, ali bome kod nje i nauče.

I slazem se s Peterlin, gimnazije su precijenjene.

Knjige smo preko e-kupi rjesavali. Popis udzbenika je na stranici skole.

Nije problem ako puno traži, problem će biti samo ako ne predaje dobro i ne zna prenjet znanje. takav slučaj smo imali sa matematikom 6/7/8 razred.
    svaku lekciju smo morali obraditi dodatno sa instrukcijama jer nije im znala objasnit, samo bi im na kraju sata rekla šta vam nije jasno imate na you tubu lekciju pa pogledajte.
    Onda je u drugom polugodištu 8 razreda došla nova profesorica koja je dobro objašnjavala i nismo trebali instrukcije.

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Kći će u Zagreb u školu?
    Pitam zbog udžbenika.

neće u Zagreb, zbog logistike putovanja i obaveza koje ima ići će u gorici.

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

dobiju knjige, ispunjavaju samo papir koji se šalje u Zagreb

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ne vjerujem.
    Vrlo malo
    To je prosjek svih isplaćenih neto plaća (dakle i s olakšicama i s dodatcima). A koliki je medijan, to je drugo pitanje, tj. drugi izračun, sigurno je manji.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Vlada donijela odluku za iduću godinu: I pojedini srednjoškolci imaju pravo na besplatne udžbenike (srednja.hr)

Ovo je najnovija odluka Vlade o besplatnim udžbenicima.
    Ali budući da ta tema zahvaća širu populaciju od srednjoškolske, predlažem da se ta tema izdvoji u zasebnu, ova tema je već ionako predugačka i obuhvaća praktički sve sadržaje vezane uz školovanje, od komentara srednjih škola, komentara čija je škola bolja, pravilnika o upisu, iščekivanja rezultata upisa, komentara čiji je prijemni bio teži, državne mature, biranja faksa/struke nakon srednje škole...

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mogu li se gdje vidjeti rezultati? Zanimaju me bodovi u XVIII., jel se trend nastavio ili je zbilja prepiska ovdje na temi podigla prošle godine zanimanje.

Poslano sa mog SM-A515F koristeći Tapatalk

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa Vidi poruku
    Mogu li se gdje vidjeti rezultati? Zanimaju me bodovi u XVIII., jel se trend nastavio ili je zbilja prepiska ovdje na temi podigla prošle godine zanimanje.

Pa cekaj jesenski rok. Nakon njega izlaze liste.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Jelka, prošlogodišnji bodovi su objavljeni 07.10. pa računajte tako nekako bi mogla lista izaći

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ove godine je u XVIII. ostalo 7 slobodnih mjesta za jesenski rok za program sa skupinom predmeta na njemačkom jeziku. Sad, je li za taj program i prošle godine bio slab interes, ne znam.

Moram priznati da me iznenadilo čak 9 slobodnih mjesta u X.gimnaziji, PM smjer sa skupinom predmeta na engleskom jeziku. Dobila sam dojam da je riječ o smjeru za koji je interes daleko veći od broja slobodnih mjesta?

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

vjerojatno je tu kumovao prijemni kojeg nisu položili
    a x ima i dosta visoki bodovni prag pa mnogi ne mogu niti prijaviti program

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Francuski smjer u XVIII. me zanima, nisam pratila njemački prošle godine. I hvala svima!

Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Za francuski na žalost ne znam.
    Zadnji info koji imam za običnu jezičnu je da je zadnje upisano dijete imalo 73.24 boda što je pad u odnosu na prošlu godinu (prošle godine je minimum bio 74.03).
    Također nije bilo prijavljeno niti jedno dijete s maksimalnih 80 bodova.
    U njemačkom razredu je 5 djece od 13 mjesta dakle bilo je potrebno riješiti 50% provjere znanja jezika i mjesto je bilo osigirano.
    Moguće da je i zbog preseljenja tu bio manji interes jer se škola zbog obnove seli u Tehničku školu u Plamotićevoj.
    Rečeno je na godinu dana, ali mislim da su ljudi u Zagrebu realno skeptični prema planiranim rokovima obnove.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Malo o obnovi oštećenih škola. Uglavnom je riječ o osnovnim školama, ali u tekstu se spominju i rokovi za dovršetak srednjih škola, zato stavljam link na ovu temu:

U ponedjeljak otvaraju tri obnovljene zagrebačke škole, jedna će biti dovršena tek 2024. godine - Večernji.hr (vecernji.hr)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •