Eto to ti je taj djir razmišljanja Freyajaka im ta prevencija hahaha moja je ljubitelj kulena i suvaraka kojima ne smije primirisat.
Btw što se tiče nuspojava cjepljenja djece, sve više istraživanja pokazuje da je miokarditis vrlo učestao kod djece nakon cjepljenja (svako šesto dijete). Reuters je objavio upravo ovih dana nekoliko članaka.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 20.08.2022. at 09:55
Bem mu lako se zgugla Reuters, al evo.
https://mobile.twitter.com/ReutersFa...odJ3BiROw&s=08
Opet si fulala ceo fudbal. Moj komentar znači da mene nije dohvatila genetika ili godine?
2015. i 2016. mi prošle u katastrofalnim bolovima od gastritisa i hijatalne hernije. Umirala sam dvije godine od prestrašnih bolova, uz to još i GERB. Ma ludilo.
Danas sam potpuno zdrava. Misliš da sam ozdravila od controloca, reglana i sličnih "lijekova" koje su mi doktori prepisivali šakom i kapom?
Ne, upoznala sam svijet domaćih probiotika, bezglutenske prehrane, juhe od kostiju i još puno toga. Mnogo sam se toga morala odreći da bih došla u stanje u kojem sam danas - da živim bez ikakvih bolova, nadimanja, kiseline...
Mogu reći da se osjećam bolje nego kad sam bila u dvadesetima, bez imalo pretjerivanja.
Tako da se ne rugam, ali se čudom čudim ljudima poput svoje sveki.
Cudis se jer zena od 65+ godina uzme lijek da bi mogla otici i pojesti desert sa obitelji na godisnjem odmoru?
Ako mene pitas i ti si fulala cijelu pricu.
Znam ja da sam tebi dosadna, nisi mi to jednom napisala.
Ali, hajde, neka sve ostane na toj dosadi.
I, da ne griješim dušu, ne mogu ja reći da sam osobno teško fasovala u ovoj pandemiji kao ekipa u Kanadi i Australiji. Ili da sam izgubila posao i nešto slično. Ali se osjećaš kao sivonja kad s kćeri odeš do knjižnice i vani je čekaš da ti posudi knjigu u potpuno praznoj knjižnici, a netom smo zajedno bile u krcatom Konzumu gdje me nitko ništa nije tražio.
Ili dođem u Arenu baciti u poštu neki paket - u cijelom trgovačkom centru slobodno hodam, a u poštu ne moram fizički ni ući, samo na šalteru trebam dati paket (dakle, nogama još uvijek stojim na dijelu tla gdje mi ne treba covid-potvrda), ali jok, žeMskica veli da nemre preuzeti paket bez potvrde. Ja ti se, Sirius, uopće ne žalim, meni je to sve čak postalo zabavno, kad vidim kakvim nas idiotima smatraju.
A da se možda pokušala izliječiti pa onda u miru pojesti taj nesretni sladoled? Ne stalno, ali povremeno si ugoditi? Ma jok, treba previše truda u sve to uložiti. Takav ti je mentalni sklop većine ljudi.
Naime, i izlječenje je opcija, za one koji možda sumnjaju u to.
Ali što se moje sveki, ona ti mene jako voli i slaže se sa mnom oko toga. Čak se i sama sebi smije i svjesna je svojih slabosti.
I nek pije kutiju Controloca na dan, što se mene tiče, ako je ona sretna s tom odlukom (a tako ne živi od jučer).
Ali moj je komentar više išao na stranu ljudske "komocije" i onoga o čemu Lili piše.
Pretpostavljam da je generalno dobro za zdravlje kad ti je osvrt na ovih 2,5 godine pandemije -zabavan.
Vec sam napisala da vise ne mislim o onome sto je bilo ukljucujuci zababavne poteze, jer bi tada vjerojatno imala i druge asocijacije koje su mi manje zabavne. Mozda naprimjer one stare ljude koji su u velikom broju umirali ili nelagodu koju sam osjecala dok nisu postojale informacije o tome koliko je virus zaista rizican za visoko rizicnu djecu.
Ja bih isto rado mislila o knjiznici u koju jednom nisam mogla uci jer osim knjige i iskaznice nisam imala nista kod sebe. Iskreno bi voljela da mi je to jedina asocijacija i steta koju sam dozivjela.
Potvrda ima, samo ne trebaju.
Svoju sam isprintala sa egrađani prošli mjesec, nakon preboljenja, neka nje i traje točno 6 mjeseci.
Ona nakon cijepljenja, izdana lani ima trajnost 12 mjeseci.
Još postoje u sustavu, još su sluzbeni dokument.
Priznajem, ovaj mjesec nisam gledala na egrađani i mozda se nešto promijenilo.
Trebala sam naglasiti "point" moga posta.
Potvrda nakon cijepljenja vrijedi 12 mjeseci
Potvrda nakon preboljenja vrijedi 6 mjeseci.
Gdje je tu logika?
O tome vrijedi pričati i dalje. Zašto dulje vrijedi imunitet nakon cijepljenja nego nakon preboljenja?
Tko li je to odlučio? I zašto?
Na temelju kojih znanstvenih spoznaja? Jer, ako znanstvene spoznaje ne igraju nikakvu ulogu, onda smo stvarno u k....
Posljednje uređivanje od Beti3 : 20.08.2022. at 11:22
Upravo tako.
Ali nije to ništa. Bilo je još metoda "nagovaranja".
Evo samo jednog u nizu evergreena.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/...a/2305621.aspx
Pa i oni koji su imali potvrde su više učestvovali u popisu stanovništva, dok su oni bez išli na testiranja svaki tri dana
?????
A koje je bilo obrazloženje za to? Rekli su da je to razlog - zapravo vas želimo više procijepiti pa će vam zato potvrda o preboljenju kraće trajati?
Sjećaš li se ti, Sirius, na što su se oni zapravo pozivali, donoseći takvu odluku?
Ali meni bi osobno bila draža otvorena i fašistička metoda od ove ovako ljigavo "prikrivene", a ipak tako očite.
Nego, razmišlja li se tko uzeti 4. dozu? Sad smo svi eligible, a 60 plus i s komorbiditetima preoruka, i kod nas (cijela EU).
https://www.tportal.hr/vijesti/clana...-foto-20220819
Ja ću vjerojatno pričekat do 11.-ga, a onda, ako dotad ne skupim i budem živa, vjerojatno bocnit, moram to dovoljno udaljit od gripe (u RH su zahtijevali da budu vremenski udaljeni).
Ne. Moja sveki je prekasno krenula, godinama ju je tretirala za srce avakserica Gajski (ona je i internist - kardiolog). Sad tu više nema spasa nakon što godinama kolesterol nije bio liječen i držan pod kontrolom, nema više te magije koja te žile može držat normalnima. Znači - što kasnije kreneš, to teže upravljivo i ima manje smisla.
Moj tata je krenuo na vrijeme i može normalno hodati. Sveki mora svakih 100 koraka radit pauzu. Isto su godište.
Treba krenut - pravodobno!
Posljednje uređivanje od ina33 : 20.08.2022. at 12:16
Ne, fašizam nije toliko licemjerno prikriven.
A tebi je takav modus operandi ok? Kad se ljude očito pravi idiotima?
Ili Berošev biser da će cijepljenima (tj. onima koji će se cijepiti treći put) dati financijski poticaj, pa onda i za svaku sljedeću dozu?
Ili da prednost pri branju mandarina treba dati cijepljenima?
Sviđaju ti se te metode?
Vlast koja ulijeva sigurnost i povjerenje.
Ista ona koja ne omogućava pobačaj. Nit bolja, nit gora.
No pitanje je koga je takva odluka (6 vs. 12 mjeseci) mogla privolit na cijepljenje. One koji se nisu ni cijepili ni preboljeli ili one koji su samo preboljeli? Ako je ovo drugo (a cini mi se vjerojatnije), onda je, ako je imunitet od preboljenja jednak ili jaci od onog od cijepljenja, odluka zaista upitna. Ili su preboljeli "tjerani" da se cijepe prerano, ili je cijepljenima dan osjecaj lazne sigurnosti.
Posljednje uređivanje od ina33 : 20.08.2022. at 12:31
Pocetna ideja da cijepljenje protiv covida daje bolji imunoloski odgovor ( a posljedicno i zastitu , uz manje posljedica ) od preboljenja u pocetku je imalo potvrdu u ( jedino ) dostupnim testovima ( seroloski testovi koji mjere titar).
Ali s vremenom, pokazalo se da s covidom stvari nisu kao i sa dosad poznatim virusima. Za jedan virus i jednu bolest godinu dana( dvije, tri , deset) je zapravo vrlo kratko vrijeme za konacne zakljucke.
Pretpostavljam da ti je jasno da bih ja znala desetine i desetine djece s miokarditisom, u dobi od 0 do 18 godina? Bas ono, osobno bih ih znala (ili barem njihove roditelje).
Od nasih oko 220 ucenika u skoli, vecina je cijepljena, a miokardiitis nije imao niti jedan. Imala ga je jedna mama - bila je rijec o posljedici preboljenog kovida, a prije cijepljenja. Ok, uvijek postoji par postotaka sanse da su svi ti s miokarditisom zatajili bolest.
Inace, dok je plasenje cjepivom bilo aktualnije, a meni bitnije jesu li drugi cijepljeni ili ne, stavljala sam linkove na statistike o miokarditisu. Zive negdje na starim temama.
Ma uopće ne piše da svako šesto dijete razvija miokarditis.
A study of 301 teens in Thailand found mild and temporary heart rhythm changes after a second dose of the Pfizer-BioNTech COVID-19 vaccine among one in six teenagers, not one-third as social media posts claim. The study also saw possible signs of heart inflammation in just seven of those teens with rhythm changes and confirmed myocarditis in only one of the seven.
Jesi citala clanak? Pa demantirao te vec u Twitter postu, a onda detaljnije u prvom/drugom odlomku.
https://www.reuters.com/article/fact...-idUSL1N2ZT2B5
Vjerujem da su djeca iz Tajlanda i USA skloniji drugim ili drugačijim bolestima od Europljana , tak da ne znam koliko je mjerodavna bilo kakva usporedba! Jesam li u pravu?
Kod nas je jos uvijek 50+ i/ili imunokompromitirani 12+ (ovo zadnje uz iznimke, daju i ranije u posebnim slucajevima, tipa karcinomi).
No, kako sirius kaze, rijesila sam i ja booster do daljnjeg.Taman dok ne smisle dobro cjepivo protiv omikrona, nadam se.
Nego, captains log, dan sesti: od sinoc mi je crta na testu jedva vidljiva. Nadala sam se da ce skroz ispariti do jutra i da cu se rijesiti maske i izbjegavanja nepotrebnog kretanja po kuci, ali jok. Mozda nestane do veceri, vidjet cemo. Jucer je, od 9 ujutro do 8 navecer, izgubila valjda 90% intenziteta. Djeca nisu dobila kovid, vjerojatno sad ni nece. Sinoc sam uzela zadnju dozu Paxlovida pa se veselim i boljem okusu u ustima. :poop:
Prema trenutnim preporukama, danas smijem i van, uz masku ili do 11. dana ili do negativnog testa. Mozda odem u ducan u neko vrijeme kad nisu guzve. Prazan nam je frizider, a i totalno me satrao cabin fever.
Ina kad pročitaš linkove javi se.
Ti samo baneš uopće ne pročitaš pola postova ili ih preletiš i tras bum.
Zaviri malo sama ako ne vjeruješ po portalima, fejsu, ..bekim pouzdanijim kanalima Reuters sam već linkala, pa ćeš naći u kojem smjeru idu nove znantv spoznaje o cjepljenju djece i pojavi miokarditisa.
Ajđe koliko još postova izmedju, nisam ih ni skužila. Idem čitat.
Opet ne čitaš pažljivo.
Moj post se referirao da treba radit na prevenciji (zdrava prehrana, aktivnost, san) i u tom slučaju bolesti dolaze kasnije (ovisno i o genetici naravno) pa tako i upotreba lijekova dolazi u kasnijoj dobi.
Eno moja mama trenutno doma jauče od bolova u želudcu a ne pridržava se ničega od uputa koje su joj dali liječnici, ni prehrane, ništa i sad je trebam žaliti što danas jauče a juče se natrpala onoga što zna da ne smije. I naravno danas joj ni lijek ne pomaže. Mah...
Kolestwrol da ne spominjem i ne uzimanje tableta kad već neće prehranu korigirat.
Js sam na moru, pomoći ne mogu, nemam više snage ponavljat (a to je muči cca 50god i nikako da se krene pridržavat uputa, nemam živaca nekad za takve stavove).
Posljednje uređivanje od Lili75 : 20.08.2022. at 15:39
Sada se k(kao i s drugim info oko kovids) dolazi do novih spoznaja. Sirius je lijep post napisala.
Dakle ne vjerujem da Reuters piše neprovjerene info, isto tako ne znači da svatko mora prijavit miokardits, a ni detektirat da se radi o takvoj smetnji.
Zato se i uzima testna skupina.
Što nije točno u linku?osporavaš informaciju kao takvu?
Nažalost tek za par godina ćemo zaista znati više (ako i tada) o samom virusu, cjepivu, preboljenju, raznoraznim nuspojavama.