Stranica 30 od 38 PrviPrvi ... 202829303132 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,451 do 1,500 od 1866

Tema: Kako je pandemija djelovala na vas

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Djeca su i od gripe ili nekih drugih viroza znala imati takve reakcije. Ako ste bili, pls javi što su vam rekli. Nadam se da će sve brzo proći!
    Baš sam htjela napisat da je naš nećak imao takve tegobe 2x uslijed viroza (vrijeme prije korone).
    Njemu udari na noge.

Ovako kao kod Kaae na kukove.

Držte se i brz oporavak!
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 09.09.2022. at 18:11

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Svjež feedback iz KB Dubrava, u čekaonici u načelu smiju biti samo pacijenti, čak i na Hitnoj ograničavaju pratnju al progledaju kroz prste.

Dok se čeka, pacijenti imaju maske a kad se udje unutra 80% sestara i doktora ne nosi maske. Ono malo "čudnovato" (jučer na Hitnoj,danas na intenzivnoj) mi s maskom a dr.i sestre s kojima pričamo bez, ne vidim logike onda da ih nose i pacijenti.

Al eto tako je.

Inače sve pohvale za intenzivnu i Hitnu KB Dubrava (nije se radilo o kovidu), stasala je nova generacija liječnika i sestara, izrazito dragi, ljubazni,pristupačni i nadasve profesionalni. Ne pamtim takav odnos prema pacijentima i pratnji već dugo.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 09.09.2022. at 18:17

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Evo cure, sve je ok, hvala na odgovorima.
    Sekundarni miozitis, povisena kreatin kinaza i lagana dehidracija, sad je vec puno bolje
    Mozda nismo morali ni ici, sad mu je i temp pala, ali ipak mi je drago jer ide vikend a mirnija sam
    Prije 2 god je fakat bilo koma, morali smo ga nositi jer nije mogao hodati, tad mu je kreatin bio u nebesima, njega ocito viroze tako pucaju
    Stariji je jednom nakon viroze sepao tjednima, njega je na zglobove

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

jg dobro da ste otišli, ja nekako sve manje imam samopouzdanja s ostancima doma a kad je u pitanju zdravlje.
    I dječje ali i nas odraslih.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sam prije 15 godina bila u vinogradskoj na hitnoj. Prvo sam u bolovima lezala na hodniku, dali mi Spasmex, nista minto nije pomoglo. Poslije kad sam usla u ambulantu, lijecnik je telefonski dogovarao termin za golf. Ja sam imala zapletaj crijeva.
    Na Rebru s bebom na hitnoj navecer, jedan lijecnik, prepun hodnik. Nakon pola sata cekanja ulazim da vidim sto je. Neki stranac ne zna na sto ima pravo na hitnoj, lijecnik kao valjda jedini koji zna engleski s jos njim minimalno 20 min razgovara, mi cekamo s bebom kojoj ne mozemo spustit temp ispod 40. Na sto smo mi na kraju otisli kuci s djetetom i tusirali se cijelu noc dok nismo otisli privatno ranom zorom i nastavili privatno s lijecenjem uz informiranje pedijatrice.
    Klaiceva hitna nam je bila super, al i nije bilo neko ozbiljno stanje, jednom razbijena glava i jednom rasjeceno uho. U oba slucaja isti lijecnik. Presuper lik. S osmjehom ga se sjetim.
    Posljednje uređivanje od Jelena : 13.09.2022. at 08:33

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja sam vagala i važem zapravo, kao i moja sveki. Rebarska čekanja su notorna i iscrpljujuća, znam da je moja sveki jednom čekala od večeri do ujutro i nakon toga 2x promisli jel baš mora ići ili je to nešto što joj je poznato i može pričekati do ujutro. Mi smo uglavnom imali sreće i sjećam se da su djecu odvajali od odraslih na Rebru (ulazilo se i u druge boksove, tj. odrasli su ulazili nekamo sjeverno, a djeca nekamo južno). Klaićeva nam se dosad pokazala baš dobra. Dolasci hitnih i odlasci na hitnu svekoliko iskustvo, ovisno tko te dopadne. Jednom na nekom otoku (gastritis) su bili zbunjeni i nudili mi injekciju pa su zbunili i mene, zašto injekcije, što će to riješiti, a bol se ponavlja svaki put u popodnevnim satima nakon ručka - susjeda non-medic mi je na simptome rekla "a da uzmeš gastal" i bila je u pravu, kasnije se pokazalo da je to to. Jedan ZG tim koji mi je došao davno kad mi je pukla vodena cista, a ja mislila da umirem je bio super. Sve jako ovisi. Ne reklamiram ostanke doma nikako, when in doubt, na hitnu ipak (ali s hranom, vodom i nekom zabavom i nečim za sjest i računajući da se tamo može provest cijela noć, u svakom slučaju spreman na boravak od 5+ sati, pa ako ispadne kraće - super).
    Posljednje uređivanje od ina33 : 13.09.2022. at 10:06

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ne reklamiram ostanke doma nikako, when in doubt, na hitnu ipak (ali s hranom, vodom i nekom zabavom i nečim za sjest i računajući da se tamo može provest cijela noć, u svakom slučaju spreman na boravak od 5+ sati, pa ako ispadne kraće - super).

Ja na hitnu idem kad ne mogu ništa od navedenog za prekratiti vrijeme. Prviput kad sam išla nisam ni glavu mogla držati uspravno. Ako mogu čekati 5+ sati s knjigom, onda čekam doma jutro. Doduše nisam imala nekih lomova.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

To ako ides ko pratnja. Za neke vece lomove isto bas nema citanja.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 13.09.2022. at 18:33

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Pričalo se o ovome ovdje pa stavljam link na peticiju

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Nakon svih ovih godina, evo i mene s prvim pozitivnim testom.
    Jučer blaga temperatura, grlobolja, pece grlo na jednom dijelu, i glava boli u jednoj tocki, plus umor i blaga bol u misicima. Prvo sam mislila da sam pretjerala s radom na badnjak.
    Onda pričam s mužem, ajd planirali smo kod njegovih, i mislim si frendica pred mjesec dva imala kovid s istim simptomima, pa ajd da se testiram
    I pozitivno

Danas me muci malo nakasljavanje i glavobolja. Bas neka cudna glavobolja, jucer mi paracetamol ništa nije pomogao, samo ibuprofen.

Pretpostavljam da je kcer isto imala jer je od utorka do četvrtka imala temperaturu. A pola vrtića bolesno

Sad me bas zanima za moje roditelje. Prije 3mj su dobili 4.dozu, ali ako pokazu simptome, a oboje su 70+ i 80+, srce, tlak....jel se kod nas mogu dobiti kakvi lijekovi ili?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Naravno da se dobiju lijekovi. U skladu s godinama i simptomima.

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Mislim da nista specijano ne bi dobili osim za ljecenje simptoma klasicne lijekove.
    Eventualno ako bi bili hospitalizirani sa gadnim simptomima u losem stanju.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Jučer sam googlala i baš je pisalo kako se lijekovi daju u prva 4 dana. A svi stariji dođu u bolnicu kasnije i sa jakim simptomima

Pa si mislim, ok kako kod nas odmah na početku dobiti nešto?

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Nisam sigurna da je tako kako sam napisala,to je moja pretpostavka.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ma gledajući Hrvatsku i tako je. Prvo te otkantaju da je rano i liječiti se doma. Poslije te pitaju što si čekao

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Naravno da se dobiju lijekovi. U skladu s godinama i simptomima.
    Tko u Hrvatskoj dobije antivirusnu terapiju? Ja sam cula da je dovbila samo jedna osoba na imunosupresvima i to preko veze. Ne doslovni preko veze nego je jako angazirana drustveno oko svog stanja , pa je imala dogovorenu hospitalizaciju cim bude pozitivna . Sve je bilo organizirano i dogovoreno sa specijalistom koji ga prati. Sto se tice ostalih nisam cula da postoji ikakva procedura osim cekanja da prode ili da se pogorsa.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Evo čitala sam preporuke, kod nas u prvom koraku antivirusni lijekovi idu za osobe koje nisu cijepljenje, nisu u potpunosti cijepljenje ili je od zadnje doze prošlo više od 6mj

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj ki ki prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam sigurna da je tako kako sam napisala,to je moja pretpostavka.
    X. Ne znam nikog tko je dobio antivirusne lijekove, a da zivi u rh. Al ne znam dg tvojih roditelja, ako su im specijalisti napisali da moraju nesto primiti, a toga ima u bolnici, mozda da se jave. Srecom je ovaj soj relativno blag.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 27.12.2022. at 10:28

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Nakon svih ovih godina, evo i mene s prvim pozitivnim testom.
    Jučer blaga temperatura, grlobolja, pece grlo na jednom dijelu, i glava boli u jednoj tocki, plus umor i blaga bol u misicima. Prvo sam mislila da sam pretjerala s radom na badnjak.
    Onda pričam s mužem, ajd planirali smo kod njegovih, i mislim si frendica pred mjesec dva imala kovid s istim simptomima, pa ajd da se testiram
    I pozitivno

Danas me muci malo nakasljavanje i glavobolja. Bas neka cudna glavobolja, jucer mi paracetamol ništa nije pomogao, samo ibuprofen.

Pretpostavljam da je kcer isto imala jer je od utorka do četvrtka imala temperaturu. A pola vrtića bolesno

Sad me bas zanima za moje roditelje. Prije 3mj su dobili 4.dozu, ali ako pokazu simptome, a oboje su 70+ i 80+, srce, tlak....jel se kod nas mogu dobiti kakvi lijekovi ili?
    Ovdje nisu spominjani antivirusni lijekovi i zasto bi itko pomislio da se radi o tim lijekovima.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ovdje nisu spominjani antivirusni lijekovi i zasto bi itko pomislio da se radi o tim lijekovima.
    Pa zato sto su antivirusni lijekovi jedini koji utjecu na virus ( njegovo umnozavanje) , odnosno tijek bolesti , sad kad su vec u opticaju. Sve ostalo nisu nikakvi lijekovi za bolest nego samo lijekovi koji ublazavaju simptome ili pokusavaju sanirati stetu koja je nastala od tezih komplikacija bolesti.
    Kao i za covid bilo bi logicno davati i lijek protiv virusa gripe barem rizicnim skupinama, posebno ako nisu cijepljeni. Paracetamol i vitanim C nisu lijekovi protiv gripe. Kao ni protiv covida. Ali kod nas se gotovo u pravilu ne da daju lijekovi protiv gripe i covida iz raznih razloga.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Jučer sam googlala i baš je pisalo kako se lijekovi daju u prva 4 dana. A svi stariji dođu u bolnicu kasnije i sa jakim simptomima

Pa si mislim, ok kako kod nas odmah na početku dobiti nešto?
    U principu, jedino sto bi imalo smisla je Paxlovid, kojeg je dobro uzeti odmah nakon pozitivnog testa (uzima se unutar prvih pet dana). Ne znam ima li ga sad u Hrvatskoj, a jos manje kako bi ga dobili.

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

https://www.google.com/amp/s/dnevnik...93.html?espv=1
    Stigao ali koliko vidim samo za bolnice za sada.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pa koja budala to salje u bolnice? Lijek je namijenjen kucnom lijecenju kovida, s ciljem izbjegavanja hospitalizacije. Daje se unutar prvih pet dana od pozitivnog testa osobama koje su pod rizikom dobivanja tezih simptoma (sto je za Paxlovid poprilicno sirok pojam). Prakticki nitko ne zavrsava u bolnici zbog kovida unutar prvih pet dana, osim ako su hospitalizirani preventivno (sto je isto pizdarija jer ih se samo izlaze nepotrebnom riziku od drugih bolesti). Stvarno svasta.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pa zato jer je to jedino logicno.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Pa koja budala to salje u bolnice? Lijek je namijenjen kucnom lijecenju kovida, s ciljem izbjegavanja hospitalizacije. Daje se unutar prvih pet dana od pozitivnog testa osobama koje su pod rizikom dobivanja tezih simptoma (sto je za Paxlovid poprilicno sirok pojam). Prakticki nitko ne zavrsava u bolnici zbog kovida unutar prvih pet dana, osim ako su hospitalizirani preventivno (sto je isto pizdarija jer ih se samo izlaze nepotrebnom riziku od drugih bolesti). Stvarno svasta.
    Meni je tu jedina logika za 'zovi covika' ekipu il za neke vec hospitalizirane od drugih bolesti tipa onko pacijente.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Vrci, ako su tvoji pred 3 mjesrca dobilo 4. dozu trebali bi bit ok i mislim da ti nije produktivno vrtit sad te scenarije o 'nekim lijekovima' kad na to ne mozete utjecati niti organizirati.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ma znam, to mi bio panika mode

Iskreno, mislila sam da će meni brže proći. Evo imala sam temperaturu u nedjelju i opet danas. Malo me to brine, nisam ful odmarala i ležala.
    Valjda bude za koji dan bolje

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Vrci, pa tek 3 dana imas simptome. Ni prehlada ne prodje tako brzo. Ne pretjeruj. Ja sam raduckala zavrijeme covida, rutinske poslove. MM je normalno radio od kuce cijelo vrijeme, on je dulje vukao covid. Premda vjerojatno nismo isti soj pokupili jer smo dobili u razmaku od 4 mjeseca.

Al eto niti je on mene, niti sam ja njega zarazila. Njega je nas mali, mene nije. Ja sam bila frisko cijepljena trecom.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja sam jucer malo sredila auto, ocistila kupaonicu. Danas bole misici i evo opet temperatura. I glavobolja, to mi koma
    Ali čudna je bolest, jutros curio nos i kasljala, sad je ok. Bas kao da se mijenja svakih par sati

Radila sam i danas test, crtica je nešto bljeđa nego u nedjelju. Al nema šanse da 5.dan bude negativan pa da sam slobodna.

A da nađemo nešto dobro u svemu, dobila sam dugo željen odmor i gledam serije

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

https://www.novilist.hr/novosti/njem...Ijs7sW2jElJgC4

Ma ne bi oni...cilj je bio naša dobrobit. Opet neke urote ravnozemljaša.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Freyja prvotno napisa Vidi poruku
    https://www.novilist.hr/novosti/njem...Ijs7sW2jElJgC4

Ma ne bi oni...cilj je bio naša dobrobit. Opet neke urote ravnozemljaša.
    dakle, toliko nebuloznih gluposti i lazi nisam dugo procitala

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    dakle, toliko nebuloznih gluposti i lazi nisam dugo procitala
    Ne zna se koji su novinari neozbiljniji, ovi njemački li ovi iz Novog lista.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ovi iz Novog lista, jer su naprosto google translate iskoristili da prevedu clanak. Njihiv doprinos nula bodova, osim sto su prenijeli vijest.
    https://www.tagesschau.de/investigat...tests-113.html

Ja ne sumnjam da su se mnogi obogatili na tuđoj nevolji i da zapišavaju teren, ne dozvolivši ostalim branšama da im ulaze u područje. Jer ako bi stomatolozi i veterinari radili testove za covid, ne bi bilo razloga da ne rade i za ostale viruse. Laboratoriji koji su se borili su akreditirani, što znači da rade po točno definiranim procedurama, da su nadgledani od certificirajućeg tijela, da plaćaju akreditaciju itd. Veterinarski i stomatoloski nisu, a da li bi trebali biti, nisam ni ja sigurna. Postoje pravila i procedure i ona imaju svoj razlog.

Uglavnom, ja vjerujem da je dobar dio napisanog istinit. I kišobrani na placu poskupe kad počne kiša. Ne opravdavam. Ali to što uvijek ima ratnih profitera, ne negira činjenicu da je trebalo raditi testove, cijepiti se i da je velik broj ljudi umrlo u mukama jer se nisu cijepili oni ili njihovi bližnji i dalji. A neki i cijepljenju usprkos.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Ali to što uvijek ima ratnih profitera, ne negira činjenicu da je trebalo raditi testove, cijepiti se i da je velik broj ljudi umrlo u mukama jer se nisu cijepili oni ili njihovi bližnji i dalji. A neki i cijepljenju usprkos.
    X

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku

Uglavnom, ja vjerujem da je dobar dio napisanog istinit. I kišobrani na placu poskupe kad počne kiša. Ne opravdavam. Ali to što uvijek ima ratnih profitera, ne negira činjenicu da je trebalo raditi testove, cijepiti se i da je velik broj ljudi umrlo u mukama jer se nisu cijepili oni ili njihovi bližnji i dalji. A neki i cijepljenju usprkos.

https://www.dailymail.co.uk/news/art...jury-time.html

Sve je to relativno, Jelena. Ne znam jesi li citala o dr. Kerryn Phelps, lijecnici koja je svojedobno bila velika zagovornica lockdowna i procjepljivanja, bivsa predsjednica Australian Medical Association, nedavno je podnijela molbu parlamentarnom tijelu za istrazivanje dugog covida da se pocne istrazivati i sigurnost cjepiva protiv covida jer su mnogi, kao i ona i njezina supruga, pretpjeli ozbiljne posljedice nakon cijepljenja. Njoj je dijagnosticirana disautonomija, a i supruga je jako stradala. Kaze i da su regulatorna tijela medicinske struke cenzurirala javnu raspravu o posljedicama cjepiva, uz prijetnje lijecnicima da ne daju u javnost nikakve izjave o bilo cemu sto bi moglo potkopati cijepljenje jer ako to ucine riskiraju suspenziju ili gubitak licence za rad.
    Nije ona jedina koja je progovorila, ali retorika se mijenja. Na putu sam pa mozda malo nepovezano pisem na mob.
    Sad vise ne stignem pisati, ali zelim reci da situacija nije crno-bijela i nista ne bih tvrdila kategoricki.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja mislim da su se u hendlanju covid krize jako izmiješale struka i politika i tek će se kroz godine pomalo pokazati sto nam je to sve donijelo.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Ja mislim da su se u hendlanju covid krize jako izmiješale struka i politika i tek će se kroz godine pomalo pokazati sto nam je to sve donijelo.
    To sigurno. Uvijek pokaze.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Slažem se.
    Čak mislim da ćemo se neugodno iznenadit za par godina.Nažalost.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Freyja prvotno napisa Vidi poruku
    https://www.dailymail.co.uk/news/art...jury-time.html

Sve je to relativno, Jelena. Ne znam jesi li citala o dr. Kerryn Phelps, lijecnici koja je svojedobno bila velika zagovornica lockdowna i procjepljivanja, bivsa predsjednica Australian Medical Association, nedavno je podnijela molbu parlamentarnom tijelu za istrazivanje dugog covida da se pocne istrazivati i sigurnost cjepiva protiv covida jer su mnogi, kao i ona i njezina supruga, pretpjeli ozbiljne posljedice nakon cijepljenja. Njoj je dijagnosticirana disautonomija, a i supruga je jako stradala. Kaze i da su regulatorna tijela medicinske struke cenzurirala javnu raspravu o posljedicama cjepiva, uz prijetnje lijecnicima da ne daju u javnost nikakve izjave o bilo cemu sto bi moglo potkopati cijepljenje jer ako to ucine riskiraju suspenziju ili gubitak licence za rad.
    Nije ona jedina koja je progovorila, ali retorika se mijenja. Na putu sam pa mozda malo nepovezano pisem na mob.
    Sad vise ne stignem pisati, ali zelim reci da situacija nije crno-bijela i nista ne bih tvrdila kategoricki.
    Skupina osobenjaka....dr ovaj, dr onaj. Dr Oz. Nista nije kategoricki, of kors.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A mijesanje struke i politike je isto izjava lakonska. Sto su trebali ministri i premijeri ostat po strani, globalno?

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Opet cijeli svijet u krug.

Normalno je da će za sve postojati nuspojave. Kako za "obični" lupocet, tako i za cjepivo. Ja jednostavno ne mogu povjerovati da ljudi koji su se cijepili nisu znali da su nuspojave moguće. Za svaku tabletu koju uzmem znam da je moguće da dobijem nuspojavu i da budem jedan od onih brojeva o kojima se piše na uputama. Novinari otkrivaju toplu vodu, kako za nuspojave, tako i za profit. Od svake nevolje netko profitira, logična stvar.

Dobro, treba se o svemu pisati, apsolutno podržavam. Ali sva ta njihova bombastična otkrića su mi kao ono, pa da, znam to već, okej...

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A mijesanje struke i politike je isto izjava lakonska. Sto su trebali ministri i premijeri ostat po strani, globalno?
    Pa i ne da mi se elaborirat, stoga lakonski (što znači sažeto, koliko ja znam?) Svakako ne mislim da su trebali ili mogli ostati po strani.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Riri92 prvotno napisa Vidi poruku

Normalno je da će za sve postojati nuspojave. Kako za "obični" lupocet, tako i za cjepivo. Ja jednostavno ne mogu povjerovati da ljudi koji su se cijepili nisu znali da su nuspojave moguće. Za svaku tabletu koju uzmem znam da je moguće da dobijem nuspojavu i da budem jedan od onih brojeva o kojima se piše na uputama. Novinari otkrivaju toplu vodu, kako za nuspojave, tako i za profit. Od svake nevolje netko profitira, logična stvar.

Dobro, treba se o svemu pisati, apsolutno podržavam. Ali sva ta njihova bombastična otkrića su mi kao ono, pa da, znam to već, okej...
    Nije to bas tako jednostavno. I nije problem samo u tome da su ljudi trebali citati upute ili nesto slicno pa bi znali sto im se moze dogoditi. Situacija je puno kompleksnija. Ali sad ne stignem vise na tu temu…

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Riri92 prvotno napisa Vidi poruku

Nuspojave cijepljenja i rizici od tezih oblika bolesti hospitalizacije/smrti nisu se azurirali kako je vrijeme odmicalo i kako je sve vise ljudi bilo cijepljeno/preboljelo.
    Ako se soj mjenjao , i ako su primjetili da postoji vise nuspojava ( raznih) na vecem broju populacije , bilo bi posteno reci koje su dobrobiti i rizici za odredene skupine.
    Meni je potpuni jasno da je na pocetku sve bilo maglovito, ali nakon nekkg vremena neke stvari su postajale jasnije. Sad bi se sa odmakom mogla povuci neka crta ( daleko od konacne), ali i dalje se o tome ne govori.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pa i ne da mi se elaborirat, stoga lakonski (što znači sažeto, koliko ja znam?) Svakako ne mislim da su trebali ili mogli ostati po strani.
    Ja sam mislila reci komentar bez neke vrijednosti... ko neka institucije drzave. Sto si mislila zapravo reci?
    Posljednje uređivanje od ina33 : 11.01.2023. at 16:55

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Nuspojave cijepljenja i rizici od tezih oblika bolesti hospitalizacije/smrti nisu se azurirali kako je vrijeme odmicalo i kako je sve vise ljudi bilo cijepljeno/preboljelo.
    Ako se soj mjenjao , i ako su primjetili da postoji vise nuspojava ( raznih) na vecem broju populacije , bilo bi posteno reci koje su dobrobiti i rizici za odredene skupine.
    Meni je potpuni jasno da je na pocetku sve bilo maglovito, ali nakon nekkg vremena neke stvari su postajale jasnije. Sad bi se sa odmakom mogla povuci neka crta ( daleko od konacne), ali i dalje se o tome ne govori.
    Bravooo sirius
    To je to.

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Isto mislim; u krizama se uvijek netko okoristi, ali bojim se da se sada previše toga radilo tako da se obrnu ogromne količine novca, bez obzira na znanstvene/zdravstvene činjenice.

Samo jedan banalni primjer; pozitivni antigenski testovi nisu se priznavali kao dovoljni dokaz oboljenja, već se tražio, na EU nivou, i obavezni PCR; koliko se samo tu novaca nepotrebno potrošilo. I to se može uračunati u razlog zašto su nam sve cijene skočile i zašto imamo inflaciju na globalnom nivou.

A za nuspojave kao i obično vrijedi da je bitan omjer koristi i rizika. Za mladu populaciju koja je više ili manje suptilno prisiljavana na cijepljenje novim cjepivom protiv nove bolesti taj je omjer koristi i rizika vrlo upitan.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

I s tobom se slažem Marija.

Mladja populacija nerizična je "neopravdano" cjepljena i čak uvjetovana studentskom nastavom.

A tek mladje tinejdzere bolje ni ne spominjati omjer koristi i rizika od cjepiva.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 11.01.2023. at 20:44

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Iz članka:
    But she (osoba sa vaccine injury) said the hardest thing was having to live an isolated life to avoid catching Covid.

'I cannot receive any more of the current vaccines so am not protected from Covid,' she said.
    'I have to isolate from family and friends, and avoid group activities such as parties or the theatre as the virus is transmissible even from vaccinated people.'

Žao joj je što se uopšte vakcinisala, žao joj je što ne može da se vakciniše opet?
    Ups, to je jedina stvarnost koju ima, šteta.

Kako je depresivno što mentalno zdravi imaju samo jednu stvarnost, slažem se da je veselije ovima što ih u glavi imaju bezbroj pa ih šaltaju ko kanale na kablovskoj.

Ja potpuno razumem zašto se više ne iznose nikakvi naučni podaci. Zašto bi?
    Antivakseri su potpuno trijumfovali.
    Kakva god statistika da se iznese, biće iskrivljena, sažvakana, maltretirana i ismejana na milion načina kao i do sada.
    Koje god vakcine da se proizvedu, neće biti ekonomski isplative jer je vox populi već rekao da neće njih nego bolest.
    Javnost je već odlučila da je vakcina bila strašnija i gora od bolesti.
    Javnost je već zaboravila one koji su umrli od i sa koronom.
    Javnost je odlučila da su svi koji su umrli i trebali da umru. Alternativno, nisu trebali da umru ali njihova smrt je uvek i uvek samo greška lekara, šta god lekar (ne)uradio.
    Oni koji imaju posledice od korone su lažljivci, oni koji imaju posledice od vakcine mučenici.
    Stvarno ne vidim zašto bi se nakon tri godine fokusiranja na samo jednu temu naučnici i dalje traćili na nju.

Zapravo, ono što je meni najneverovatnije da se ikad desilo, gledajući današnji svet, jeste da se iko ikada od ičega vakcinisao i želeo da se vakciniše.

Kako god, korona je prošlost, morbili su budućnost.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

A inflacija je sigurno posledica previše urađenih PCR testova . A mislila sam da se ova tema iscrpla, kako sam se prevarila.
    Verovatno su i dinosaurusi izumrli kad je neandertalac rešio da ih vakciniše od ptičjeg gripa

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •