-
Po meni kontraprosvjed "Mani me se".
Bez obzira sto se ovi ne deklariraju kao prosvjednici, nego kao molitelji. Lijepo ih zamoliti da prestanu nametati svoju muževnost, jer nam se ne sviđa. Znamo da su fizički jači i bez da nas podsjećaju na to.
U ljevičarskom gradu gdje sam živjela je svake godine bio pokušaj organiziranja desničarskih povorki. Dolazili su vlakovima. Grad je bio toliko jak da su stanovnici spriječili napuštanje zone oko željezničkog kolodvora. Ponekad je dolazilo osiguranje iz cijele države. Išli smo i mi naravno, i gotovo svi kolege s posla od 19 do 80 godina starosti. Brojne prekrasne knjizare su odmah na ulazu imale literaturu o nacizmu. Za nas utopijski, tamo normalno.
Ne znam ni tko bi to organizirao. Organizacija molitelja je financirana, ja ne znam ima li neka udruga kod nas da se financira i kojoj bi se takav prosvjed uklopio u program. Od mladih imam minimalna ocekivanja. Toga se i bojim da mladi nece prepoznati sto im se sprema, navikli su da ima netko stariji tko brine o njima. Mislim na generacije 16 do 24 godine.
Posljednje uređivanje od Jelena : 17.01.2023. at 09:42
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma