-
Ovdje je riječ o izletima za djecu nižih razreda osnovne škole, ne o turističkim obilascima koje poduzimamo u vlastitoj organizaciji.
A od svega što nudi okolica Zagreba za djecu tog uzrasta, izabrati baš svetište i prigodni obilazak crkve je upravo ono što Jelena kaže, agresija na sve koji nisu katolici.
Uostalom, to se službeno vodi kao "terenska nastava". Odlazak u svetište je terenska nastava iz kojeg predmeta?
I da ne bi sad krenuli tko je što obilazio. Mi smo totalno ireligiozni, pa smo sa svojim djetetom obilazili i crkve i zvonike i sinagogu i džamiju, on sam se upravo vratio s putovanja na kojem je obilazio pravoslavne manastire. I sam voli ponekad ući u crkvu da doživi atmosferu, bez ikakve konfesionalne konotacije. Ali to radi sad, kao praktički odrasla osoba, to je njegova slobodna volja.
A u nižim razredima je itekako bilo komentara i podbadanja od strane druge djece kad su išli u obilazak zagrebačke katedrale (u stilu: "ti ne smiješ ući u katedralu jer ne vjeruješ u boga"). Ok, on je to izignorirao i nije bio traumatiziran ni izopćen. Ali čemu djecu uopće izlagati takvim situacijama u toj dobi? Doći će vrijeme kad će sami obilaziti crkve kao turističke ili arhitektonske znamenitosti, a kladila bih se da obilazak u sklopu školskog izleta u nižim razredima nije takvog karaktera.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma