Stranica 35 od 38 PrviPrvi ... 253334353637 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,701 do 1,750 od 1866

Tema: Kako je pandemija djelovala na vas

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Riri92 prvotno napisa Vidi poruku
    Jer naravno, da se nije cijepio i da je dodavao kurkumu u svako jelo, sad bi bio živ, ma..
    To je rezultat višegodišnjeg "lasseiz faire" pristupa u medijima svakakvih alter propagandi, od Mišaka na HRT-u (ne znam je li mu misija konačno skinuta s programa ili još i njega plaćam(o) iz pretplate, cijele industrije glupoština od himalajskih soli, zelenusnih nečega nekih lišajeva ili školjki itd., uboda pčela za multiplu i svašta i, u konačnici "ah, svako svoje bira" (a ne biraš znanstvenu istinu - ili je sada dokazano ili nije) stava. Naravno, tu se uvijek nađe isto neki doktor ovaj onaj kojemu "brane" itd., a koji, moš mislit, sve radi s misijom spasenja svijeta, za razliku od zle države, farme itd.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 15.01.2023. at 13:00

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    To je rezultat višegodišnjeg "lasseiz faire" pristupa u medijima svakakvih alter propagandi, od Mišaka na HRT-u (ne znam je li mu misija konačno skinuta s programa ili još i njega plaćam(o) iz pretplate, cijele industrije glupoština od himalajskih soli, zelenusnih nečega nekih lišajeva ili školjki itd., uboda pčela za multiplu i svašta i, u konačnici "ah, svako svoje bira" (a ne biraš znanstvenu istinu - ili je sada dokazano ili nije) stava. Naravno, tu se uvijek nađe isto neki doktor ovaj onaj kojemu "brane" itd., a koji, moš mislit, sve radi s misijom spasenja svijeta, za razliku od zle države, farme itd.
    Neki doktor, da. Možda čak i slučajni prolaznik.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Najbolji od svih je bio vjeroučitelj u OŠ koju je moja kći pohađala.
    Zaustavio ju je na hodniku, dijete od 13 godina, i rekao joj da se ne bi razbolila da ide redovno u Crkvu.
    Poludila sam na to i prijavila ga.
    Nije mu se dogodilo ništa.
    Ravnatelj OŠ mi je odmah rekao da mu ni ne može ništa jer mu on nije nadređeni, već Kaptol.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Citiraj Freyja prvotno napisa Vidi poruku
    Neki doktor, da. Možda čak i slučajni prolaznik.
    Ali i ispada samo neki doktor ako misliš na tog Pavelića. Pa on je tvrdio da cijepljeni ne smiju darivati krv.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ali i ispada samo neki doktor ako misliš na tog Pavelića. Pa on je tvrdio da cijepljeni ne smiju darivati krv.
    Riri, ti vec po ne znam koji put ne razumijes moj sarkazam. Odgovorila sam Ini jer se vidi da nije otvorila nijedan link jer da je, vidjela bi o kojim je lijecnicima rijec. Ne pada mi na pamet ponovno navoditi njihova imena, koga zanima, sve je tamo. A Ina ih sve svede pod jedan zajednucki nazivnik - neki doktor i ubaci ih u isti kontekst s Kresimirom Misakom. Odlicno.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Riri, ti vec po ne znam koji put ne razumijes moj sarkazam. Odgovorila sam Ini jer se vidi da nije otvorila nijedan link jer da je, vidjela bi o kojim je lijecnicima rijec. Ne pada mi na pamet ponovno navoditi njihova imena, koga zanima, sve je tamo. A Ina ih sve svede pod jedan zajednucki nazivnik - neki doktor i ubaci ih u isti kontekst s Kresimirom Misakom. Odlicno.
    Okej, ja na ovu temu ne pišem sa sarkazmom pa ne idem ni za tim da drugi pišu.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Okej, ja na ovu temu ne pišem sa sarkazmom pa ne idem ni za tim da drugi pišu.
    Ma oprosti, ali nekad nema druge, ne ide mi se u neke rasprave pa to tako "rješavam".

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Freya, izlozena sam informacijama s obe strane, svrstavanje na jednu stranu nije nesto cemu se prepustam. Svesno sam rekla da ne poznajem osobu koja je imala problema posle vakcine prosto zato sto sticajem okolnosti zivim u okruzenju s ekstremno visokim postotkom vakcinisanih, pa mislim da bih ipak cula i za neki slucaj u okruzenju da je ucestalost tolika koliko se cuje s antivaxx strane.
    ovo su brojevi, odnosi se na opstu populaciju jer je prakticno dostupna svima:

• 73,759 first doses (95.1% of the total population) of the COVID-19 vaccine have been administered in the City of XXX and 69,050 are fully vaccinated (89.0% of the total population).
    • 48.4% of the total population in the City of XXX have received booster shots

Ja sam isto jako osetljiva na temu kovid smrti jer sam medicinskim nemarom tako izgubila obozavanog tatu.
    Npr. pre neki dan sam saznala da su u BG porodilistu zarazili 12 beba u inkubatorima, i re-traumatizovala se.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj kli_kli prvotno napisa Vidi poruku
    Freya, izlozena sam informacijama s obe strane, svrstavanje na jednu stranu nije nesto cemu se prepustam. Svesno sam rekla da ne poznajem osobu koja je imala problema posle vakcine prosto zato sto sticajem okolnosti zivim u okruzenju s ekstremno visokim postotkom vakcinisanih, pa mislim da bih ipak cula i za neki slucaj u okruzenju da je ucestalost tolika koliko se cuje s antivaxx strane.
    ovo su brojevi, odnosi se na opstu populaciju jer je prakticno dostupna svima:

• 73,759 first doses (95.1% of the total population) of the COVID-19 vaccine have been administered in the City of XXX and 69,050 are fully vaccinated (89.0% of the total population).
    • 48.4% of the total population in the City of XXX have received booster shots

Ja sam isto jako osetljiva na temu kovid smrti jer sam medicinskim nemarom tako izgubila obozavanog tatu.
    Npr. pre neki dan sam saznala da su u BG porodilistu zarazili 12 beba u inkubatorima, i re-traumatizovala se.
    Kli_kl, znam za tvojeg oca, pratila sam tvoju priču i stvarno mi je žao što je tako završilo.
    Ja mislim da je puno više onih koji nisu stradali i nisu oštećeni cjepivom, iako liječnici ne spominju samo akutne, već i subakutne i kronične promjene/posljedice, a kad se spominju "konkretne" posljedice cjepiva, prva je asocijacija fatalni ishod, što uopće nije točno. Češća je relativno nagla pojava kojekakvih autoimunih oboljenja, karcinoma, neuroloških oštećenja i sl. Baš zato se u javnosti stvara slika koju si i dala na temelju onih postotaka procijepljenih, a koji su dobro.
    Mislim da je sve to još "u povojima" i da mi nikako ne možemo znati stvarne razmjere "štete", godine koje slijede puno će toga pokazati.
    Kažeš da živiš u sredini koja je jako procijepljena, ja baš i ne, a unatoč tome poznajem dvije meni jako bliske osobe koje su oštećene cjepivom. Prva je moja vjenčana kuma koja doživotno mora piti lijekove za srce zbog miokarditisa koji je dobila nakon druge doze Pfizera (za što su joj i na Rebru potvrdili da je vrlo vjerojatno posljedica cjepiva, iako to nigdje ne piše, halo).
    To je ona.
    https://slobodnadalmacija.hr/vijesti...agrebu-1113850

Druga osoba je supruga mojega kuma (ne bi čovjek vjerovao) koja je u siječnju ove godine, nakon bustera doživjela gotovo identičan scenarij kao i moja kuma i također je na lijekovima za srce. I njoj je priznato, ali nigdje napismeno potvrđeno da je stradala od cjepiva.
    Moj susjed koji je neki dan doživio moždani u statistikama se ne vodi kao osoba stradala od cjepiva, ali mi je njegova žena rekla kako je imao velike probleme s tlakom nakon bustera, jedva ga je snižavao lijekovima. Dakle, slučaj pod upitnikom.
    Prijateljičin bratić neki dan pronađen mrtav u kadi zbog infarkta, malo stariji od mene, također se ne vodi kao osoba stradala od cjepiva.
    Moj svekar - od početka pandemije kad je bio potpuno funkcionalan do danas kad se doslovno pretvorio u biljku, također je enigmatičan slučaj. Često nas uopće ne prepoznaje, sve obavlja u krevetu (nuždu, pranje...)... Dobio je dijagnozu funikularne mijeloze i Alzheimera. Za njega apsolutno ništa ne tvrdim (kao ni za bilo koga drugoga), iako sveki sama kaže da se nešto neobično počelo događati nakon druge doze. Možda zaista nije, ali se vrlo često spominju različite neurološke bolesti kao posljedica.
    Pitam se što ćemo s takvim ljudima? U koju točno statistiku oni spadaju?
    Baš zato i smatram da nije dobro navoditi osobne primjere (iz svoje okoline) jer ne možemo dobiti objektivnu sliku i zato mi nije bilo jasno kad je rasprava krenula u smjeru tko je, a tko nije dobio covid, koliko puta i sl. Moja se priča nikako ne bi uklapala u standard.

Mislim da oči treba držati širom otvorene i pratiti razvoj situacije. Ali mislim i još nešto - ja nikad nisam bila osoba koja se predaje i koja će situaciju prepustiti stihiji. Kad bih bila među skupinom ljudi koja se cijepila i možda požalila zbog toga (jer sam se "morala" cijepiti, jer sam naknadno shvatila da mi to nije trebalo itd.), svakako bih išla u smjeru da nešto napravim "po tom pitanju".
    U javnosti su već i mnogi liječnici progovorili o različitim metodama čišćenja tijela koje su, ako se mene pita, korisne za svakoga. Nikakvi MMS-ovi i nikakve čarobne vodice. Mislim da uvijek postoji neko rješenje. Netko to može smatrati glupošću, ali ako su to supstance i inače korisne za zdravlje, zašto ne.

I zato moja namjera nije zastrašivanje ljudi (kao one budaletine koje po portalima cijepljenima pišu da će uskoro umrijeti), nego upozoravanje na nešto što nam vrlo očito skrivaju, pa možda onda čovjek na vrijeme i poduzme nešto za sebe i svoje zdravlje. Ne znam je li tako, ali vjerujem da je vrlo moguće. Ja bih 100 % išla u tom smjeru, ne znam za druge.
    Sad jurim, idem delati.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ovo mi je upravo stiglo. Još malo znanosti.
    Bivši direktor CDC-a Robert Redfield izjavio je dr. Alexanderu, epidemiologu, da su izvukli 2 metra ni iz čega. Jednostavno su izmislili.

"Čak i Pfizerov dr. Scott Gottlieb potvrđuje da iza pravila od 2 metra ne stoji nikakva znanost. Stoji pseudoznanost."

https://fb.watch/i4IFRFSVN_/

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Nisi pomislila da iza 2 m stoji logika. Ili iskustvo.
    Meni je bilo super ta 2 m, obožavam imati svoj privatni prostor.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Dok je bila jedna kuma, bila je. Eto je i druga, iduće godine očekujem i treću.

Najbolje je što sama jadna kuma kaže da su joj "radili neke pretrage i da je bila pozitivna na neke viruse koji izazivaju miokarditise" . Ali eto, ostao je taj jedan bombastični članak sa tom jednom sitnom rečenicom koju javnost teško primećuje, a dobra kuma će se svesrdno pobrinuti da ceo svet vo vjeki vjekov zapamti tu priču samo kao priču osobe oštećene vakcinom.

Možda i ja treba tako da prikažem svog svekra, kao žrtvu korone, kao osobu koja je naglo neurološki propala i umrla u prva 4 meseca pandemije- niko ne zna zašto, i on je bio potpuno funkcionalan - naizgled- još u decembru 2019. Osim što je izgledao i ponašao se blago neobično još onda, ali eto bio je funkcionalan...Samo ja nemam agendu u koju pokušavam da uklopim svačiju bolest započetu tokom pandemije . Niti ću da navodim primere iz svoje okoline, kao što ni drugi nisu .

Srećom nema nikog ko je nakon korone razvio ceo spektar problema, od srčanih preko autoimunih do neuroloških- osim što pola mog nevakcinisanog sela i dalje pije terapije i ide na preglede. I periodično strada od misterioznih srčanih i moždanih udara. Umrle ne treba ni brojati, što kaže Kosjenka, vide se na groblju dva nova reda popunjena u dve godine. Imamo i ulicu u kojoj je za 6 meseci otišla iz svake kuće bar jedna stara osoba od korone, negde i po oba supružnika.

Ali to je zato što se nisu čistili. Svi mi jadnici sa autoimunim bolestima tokom vekova i vekova nikad nismo uboli tajnu srazmeru kurkume i sode bikarbone, baš smo imbecili. Ti opaki lekari što je čuvaju samo za sebe pa zato žive trista godina.
    A i za karcinome je opštepoznato da ih izazivaju vakcine. Zato je karcinom prepoznat kao bolest još pre pitaj boga koliko vekova. Bili jako ažurni ti vakcinaši.
    Tako je i Marija Kiri umrla, čim su je pelcovali.

Kako čovek da ostane ozbiljan?
    Posljednje uređivanje od pulinka : 16.01.2023. at 08:35

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Nisi pomislila da iza 2 m stoji logika. Ili iskustvo.
    Meni je bilo super ta 2 m, obožavam imati svoj privatni prostor.
    Nisam. A nisam mislila ni da stoji znanost. Pa i sami rekoše da su to izmislili, ne čini mi se baš da je nešto temeljeno na logici i iskustvu. Posebno kad si u saboru dok si stajao i govorio mogao skinuti masku, ali si je morao opet staviti kad bi sjeo. Zanimljiv neki virus. I još zanimljivije odredbe.
    A privatni prostor volim i ja, ali mi ga ta dva metra sigurno ne omogućuju. Drukčije doživljavam svoj privatni prostor.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Meni su ta dva metra razmaka bila vrhunska, napokon su se ljudi koliko toliko odmicali od mene u redu na blagajni, nema mi gadljivijeg nego kad me nepoznata osoba dira po leđima u trgovini, uvijek takve pustim ispred sebe, de makni mi se..

Te odredbe mi nimalo nisu smetale, da su barem ostale, ne znam stvarno koga je to točno ugrozilo osim te pipače na blagajnama.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Meni su ta dva metra razmaka bila vrhunska, napokon su se ljudi koliko toliko odmicali od mene u redu na blagajni, nema mi gadljivijeg nego kad me nepoznata osoba dira po leđima u trgovini, uvijek takve pustim ispred sebe, de makni mi se..

Te odredbe mi nimalo nisu smetale, da su barem ostale, ne znam stvarno koga je to točno ugrozilo osim te pipače na blagajnama.
    Zar se to zaista svelo na osobnu razinu, je li to nekome bilo super ili mu je bilo svejedno? Jesam li se ja mozda izjasnila na nacin da sam napisala da su meni ta dva metra smetala? Prije bih rekla da ste i ti i Beti promasile bit.
    Cemu se, Riri, po tvojemu misljenju onaj epidemiolog zapravo cudio/smijao?

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Zar se to zaista svelo na osobnu razinu, je li to nekome bilo super ili mu je bilo svejedno? Jesam li se ja mozda izjasnila na nacin da sam napisala da su meni ta dva metra smetala? Prije bih rekla da ste i ti i Beti promasile bit.
    Cemu se, Riri, po tvojemu misljenju onaj epidemiolog zapravo cudio/smijao?
    A u čemu je bit?

Meni zaista nije jasno zašto se ta izmišljena dva metra provlače posvuda u zadnje vrijeme. Pa čak i da su potpuno izmišljena i da nemaju nikakvo uporište u medicini, jednostavno smo se u to doba suočili s nečim potpuno novim i sigurno da nisu sve mjere bile dobre, ali baš ta dva metra da se toliko naglašavaju? Zašto? Tko je nastradao od toga i kako?

Ne znam čemu se epidemiolog smijao, nisam gledala link.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Mene samo zanima zašto bi se neko trudio da diskredituje svaki centimetar svih mogućih postupaka u borbi protiv korone, i onda ipak išao kod istih tih doktora ako mu zatrebaju za neku drugu bolest? Ono, nemaju pojma ništa o jednoj bolesti, šta ćeš kod njih za druge? Nemaju pojma ni šta je virus, ni preventiva, ni higijena, ni zaraza ni prenošenje?

Evo ja bi sedela kod kuće i za svaku tegobu se obratila svakome drugome osim naravno doktorima.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

A u čemu je bit?

Meni zaista nije jasno zašto se ta izmišljena dva metra provlače posvuda u zadnje vrijeme. Pa čak i da su potpuno izmišljena i da nemaju nikakvo uporište u medicini, jednostavno smo se u to doba suočili s nečim potpuno novim i sigurno da nisu sve mjere bile dobre, ali baš ta dva metra da se toliko naglašavaju? Zašto? Tko je nastradao od toga i kako?

Ne znam čemu se epidemiolog smijao, nisam gledala link.
    Kako da ti odgovorim na to pitanje ako nisi otvorila link? Ne mogu i neću. I odgovorit ću ti tek kad ti meni odgovoriš.
    Neću ni sekunde svojeg vremena provesti raspravljajući o tome jesu li ta dva metra imala smisla ili ne. Jer to UOPĆE nije tema. I nije ni čudno da si promašila bit ako nisi pogledala link.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Inače tako kad se kola pokvare treba tražiti savet od prodavačice, a pločice ćemo zvati automehaničara neka polepi, za novu frizuru ćemo tražiti savet od zubara, i tako redom, to je tako normalno.

A ako i biramo da nam stručnjak da stručni savet, e onda ćemo pitati njih pedeset, i obavezno ćemo izbirati onog pedeset i prvog koji nam kaže nešto kontra ili šta nema blage veze sa onih prethodnih pedeset.
    Mislim znam ljude koji stvarno tako i funkcionišu u životu, ali znam i koliko puta su se vođeni tom logikom, da prostite, za*ebali.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Kako da ti odgovorim na to pitanje ako nisi otvorila link? Ne mogu i neću. I odgovorit ću ti tek kad ti meni odgovoriš.
    Neću ni sekunde svojeg vremena provesti raspravljajući o tome jesu li ta dva metra imala smisla ili ne. Jer to UOPĆE nije tema. I nije ni čudno da si promašila bit ako nisi pogledala link.
    Izgleda da onda ostajemo bez odgovora.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Nisam ni ja gledala link ni neću. Uopće me ne zanima. Ta 2 m nisu nikome škodila, samo su dobro napravila. Nije bilo guzve na blagajnama, u liftovima, u bilo kakvim redovima.
    Ja i dalje radim taj odmak, ili s kolicima kao granicom ili jednostavno kažem neka se odmaknu.
    A ako smatraš da je i sve drugo krivo postavljeno, jer su i ta 2 m krivo postavljena, onda ok, imaš pravo na takvo mišljenje. Imaš ga pravo i iznositi. No, dozvoli da to nekoga ne zanima.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Evo, morala sam pogledati. I dalje ne razumijem poantu. Pitanje je i jel Redfield stvarno to izjavio Alexanderu jer se Redfield uopće ne pojavljuje u videu, nego Alexander prepričava dr. Drewu šta mu je ovaj rekao.

I komentari dolje, osoba 1 o tome da su to izmislili zato da bi nas odvojili od naših voljenih, osoba 2 o transhumanizmu.. živote.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Evo, morala sam pogledati. I dalje ne razumijem poantu. Pitanje je i jel Redfield stvarno to izjavio Alexanderu jer se Redfield uopće ne pojavljuje u videu, nego Alexander prepričava dr. Drewu šta mu je ovaj rekao.

I komentari dolje, osoba 1 o tome da su to izmislili zato da bi nas odvojili od naših voljenih, osoba 2 o transhumanizmu.. živote.
    Džizs, soap opera na antivakserski način... valjda je poenta da je to clickbait?
    I da broji klikove na link, valjda?
    Posljednje uređivanje od pulinka : 16.01.2023. at 11:18

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Džizs, soap opera na antivakserski način... valjda je poenta da je to clickbait?
    I da broji klikove na link, valjda?
    Ma nemam pojma, ali prijavila sam se na mužev fb da pogledam, jer ja nemam. Sad kad mu se sjebe algoritam pa mu krene iskakat svašta, znat će da sam ja usrala, pitat ću vas na onoj drugoj temi kako da se nosim s razvodom.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ma nemam pojma, ali prijavila sam se na mužev fb da pogledam, jer ja nemam. Sad kad mu se sjebe algoritam pa mu krene iskakat svašta, znat će da sam ja usrala, pitat ću vas na onoj drugoj temi kako da se nosim s razvodom.
    Kod nas je to : Jesi ti slušala muziku sa mog yt naloga ?

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Kod nas je to : Jesi ti slušala muziku sa mog yt naloga ?
    Hahahahaha ima i toga

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ma neće, ne brini.
    Što te briga za komentare, ja ih već neko vrijeme pokušavam izbjegavati jer me želudac zaboli od ljudske zlobe.
    A je li to Redfield rekao? Ja sam sigurna da je. Alexander je ozbiljan liječnik, pa nije to prišapnuo prijatelju u kafiću, rekao je to javno, u intervjuu. Posebno sad kad su iz CDC-a neki dan rekli da ima već dovoljno cijepljenih koji su doživjeli moždani pa će pokrenuti istragu vezanu za cjepivo. Dovoljno cijepljenih s moždanim udarom? Nakon kojeg su to broja stradalih reagirali? Mnogo nešto šaljivdžija u tom CDC-u. Nije li Beroš rekao da jedna lasta ne čini proljeće? Koliko je lasta potrebno?
    Jesu li makar ovi "evidentirani" slučajevi zadovoljili kriterije, je li to dovoljan broj lasta? Izgleda da je, ipak se tu i tamo čuje neki glasić na ovu temu.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/zlokobni-signal-moze-li-pfizerov-booster-uzrokovati-mozdani-udar-kod-starijih-od-65-godina-15295433

"Među 550.000 ljudi starijih od 65 godina koji su primili booster cjepivo Pfizera/BioNTecha njih 130 imalo moždani udar u 21 dan."

I ove se sljedeće rečenice, Riri, ne odnose na tebe iako tebe citiram jer te smatram, bez obzira na naše neslaganje na ovoj temi, dragom i toplom osobom.
    Zanimljivo mi je kako je ekipa ovdje naizgled vrlo tolerantna. Svašta oni danas mogu opravdati ovim "nadležnima", za sve nalaze neki izgovor. Ali kad samo malo dublje zagrebeš, vidiš da od tolerancije nema ni t. Pa kad je Marija Bubaš rekla da cjepiva 100 % štite od umiranja, a Saša Ceci da su cjepiva sigurna koliko i pijenje vode, to se moralo moći opravdati. I 1001 drugi primjer. Ja sam ih već jako puno navela. I ne da mi se baš više.
    Pokušajte biti tolerantni ne samo prema onima koje simpatizirate i kojima ste na bilo koji način naklonjeni, ovako zapravo niste tolerantni, nego licemjerni.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Ne znam jel rekao, ja to ne mogu tvrditi, vidim samo da njega nigdje nema i da je to emisija dr. Drewa. Mislim, realno..

Ja nemam apsolutno ništa protiv da se sve moguće posljedice cjepiva istraže. Pa znala sam da će se naći nuspojave kad tad, kao i za sve. Normalno da hoće. Išla sam na cijepljenje potpuno svjesna toga. Svima nam je još bolje da se istraži, mislim da to stvarno nitko ovdje ne osporava.

Ali definitivno u svim tim antivakserskim videima i natpisima nedostaje jedan važan element, a to je onaj da je i dalje PUNO VIŠE ljudi stradalo od korone nego od cjepiva. Nigdje na ovim prostorima se nitko tko nije htio, nije morao cijepiti. S druge strane, zaraza se ne može lako izbjeći. Osim ako se zatvoriš u kuću tri godine ili ako imaš super sreću.

Da se svi slože samo oko toga da se trebaju objaviti nuspojave cjepiva, nitko se oko toga ne bi bunio. Ali ovi linkovi, tipa onog Pavelića od jučer, koji je govorio da cijepljeni ne smiju darivati krv itd., pa normalna stvar je da će većini ljudi to ići na živce kad su to sve likovi koji su hrpu gluposti iznosili kao činjenice. Kao i to što se konstantno zadnjih dana provlači da su dva metra izmišljena. Što ljudi koji to plasiraju imaju od toga osim da stvaraju teorije zavjere da je i pandemija izmišljena? I to jednostavno prelazi granice tvrdnje da se trebaju istražiti nuspojave cjepiva i normalno da će ljudi pružati otpor.

Evo, muž mi jutros govori da mu je radnik došao skroz bolestan i vidljivo pod temperaturom raditi. Znaš šta mu može? Ništa. Ne smije ga ni na bolovanje poslati prisilno jer možda ga tuži. Lik odbija izmjeriti temperaturu u uredu i testirati se. Pa to je jedan takav bljak primjer antivakserskog maltretiranja da nemam šta drugo reći osim da sam zgrožena.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ne znam jel rekao, ja to ne mogu tvrditi, vidim samo da njega nigdje nema i da je to emisija dr. Drewa. Mislim, realno..

Ja nemam apsolutno ništa protiv da se sve moguće posljedice cjepiva istraže. Pa znala sam da će se naći nuspojave kad tad, kao i za sve. Normalno da hoće. Išla sam na cijepljenje potpuno svjesna toga. Svima nam je još bolje da se istraži, mislim da to stvarno nitko ovdje ne osporava.

Ali definitivno u svim tim antivakserskim videima i natpisima nedostaje jedan važan element, a to je onaj da je i dalje PUNO VIŠE ljudi stradalo od korone nego od cjepiva. Nigdje na ovim prostorima se nitko tko nije htio, nije morao cijepiti. S druge strane, zaraza se ne može lako izbjeći. Osim ako se zatvoriš u kuću tri godine ili ako imaš super sreću.

Da se svi slože samo oko toga da se trebaju objaviti nuspojave cjepiva, nitko se oko toga ne bi bunio. Ali ovi linkovi, tipa onog Pavelića od jučer, koji je govorio da cijepljeni ne smiju darivati krv itd., pa normalna stvar je da će većini ljudi to ići na živce kad su to sve likovi koji su hrpu gluposti iznosili kao činjenice. Kao i to što se konstantno zadnjih dana provlači da su dva metra izmišljena. Što ljudi koji to plasiraju imaju od toga osim da stvaraju teorije zavjere da je i pandemija izmišljena? I to jednostavno prelazi granice tvrdnje da se trebaju istražiti nuspojave cjepiva i normalno da će ljudi pružati otpor.

Evo, muž mi jutros govori da mu je radnik došao skroz bolestan i vidljivo pod temperaturom raditi. Znaš šta mu može? Ništa. Ne smije ga ni na bolovanje poslati prisilno jer možda ga tuži. Lik odbija izmjeriti temperaturu u uredu i testirati se. Pa to je jedan takav bljak primjer antivakserskog maltretiranja da nemam šta drugo reći osim da sam zgrožena.
    Ne želim komentirati je li daleko više ljudi stradalo od korone ili od nečega drugoga. Imam svoje mišljenje o tome, sve i svakoga su trpali pod termin "preminuo od covida" i zato mislim da trebamo pustiti vrijeme da odradi svoje, a pod "vrijeme" mislim prije svega na ljude koji su na bilo koji način sudjelovali u svemu tome. I maknuti se od termina anitivakseri i vakseri. To nam svima šteti.

A MM-ovu radniku nedostaje elementarna pristojnost kao čovjeku, a ne kao vakseru ili antivakseru. Pa dovoljna je sama činjenica da je bolestan i da ima temperaturu pa da ne dođe na posao. Uopće ne mora imati covid. Njegova sramota, a i stvarno mora biti mazohist pa raditi pod temperaturom, a šef ga na to ne tjera.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Pa eto vidiš da onda na obje strane nedostaje tolerancije ako je upitno i da li su ti ljudi od covida preminuli. Ne znam samo što drugo je moglo biti kad smo svi svjedočili tome da su bolnice bile pretrpane. Za to nam čak ni ne treba neki znanstvenik da nam kaže, znamo da je tako bilo jer smo vidjeli. Pa ako se uz tu pretrpanost dogodilo i toliko smrti, onda stvarno ne znam što se još uz sve dogodilo da su ljudi umirali. Istovremeno svaku posljedicu od cjepiva trebamo prihvatiti kao da je sigurno od cjepiva jer u suprotnom nismo tolerantni. Evo meni to nema smisla.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ne želim komentirati je li daleko više ljudi stradalo od korone ili od nečega drugoga. Imam svoje mišljenje o tome, sve i svakoga su trpali pod termin "preminuo od covida" i zato mislim da trebamo pustiti vrijeme da odradi svoje, a pod "vrijeme" mislim prije svega na ljude koji su na bilo koji način sudjelovali u svemu tome.
    Pih, da prepravimo ovo u odgovarajući odgovor:

Ne želim komentirati je li daleko više ljudi stradalo od vakcine ili od nečega drugoga. Imam svoje mišljenje o tome, sve i svakoga su trpali pod termin "preminuo od vakcine" i zato mislim da trebamo pustiti vrijeme da odradi svoje, a pod "vrijeme" mislim prije svega na ljude koji su na bilo koji način sudjelovali u svemu tome.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Pa eto vidiš da onda na obje strane nedostaje tolerancije ako je upitno i da li su ti ljudi od covida preminuli. Ne znam samo što drugo je moglo biti kad smo svi svjedočili tome da su bolnice bile pretrpane. Za to nam čak ni ne treba neki znanstvenik da nam kaže, znamo da je tako bilo jer smo vidjeli. Pa ako se uz tu pretrpanost dogodilo i toliko smrti, onda stvarno ne znam što se još uz sve dogodilo da su ljudi umirali. Istovremeno svaku posljedicu od cjepiva trebamo prihvatiti kao da je sigurno od cjepiva jer u suprotnom nismo tolerantni. Evo meni to nema smisla.
    Nas dvije baš nikako na istu valnu duljinu. Za mene je tolerancija da prihvaćam tvoje mišljenje, ali ne i da se s njim slažem.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Evo, još se jedan antivakserski medij ispričava. Što im je svima došlo, kao da su poludjeli. Riri, još malo o tome zašto ne vjerujem brojkama koje su nam "plasirali".

https://narod.hr/eu/vodeci-medij-danske-sirili-smo-strah-paniku-poticali-cijepljenje-djece

Prenosimo objavu građanima Danske medija Ekstra Bladet:

"GOTOVO dvije godine, mi – mediji i ljudi – bili smo gotovo hipnotički zaokupljeni dnevnim izvješćima vlasti o koroni.
    ZURILI SMO u oscilacije brojeva kada su u pitanju zaraženi, hospitalizirani i umrli od korone. A značaj tih najmanjih oscilacija brojeva opisali su nam stručnjaci, političari i vlasti. Oni su nas neprestano upozoravali na uspavano korona-čudovište ispod naših kreveta. Čudovište koje samo čeka da zaspimo kako bi nas moglo udariti u mraku.
    KONSTANTNA mentalna budnost strahovito nas je istrošila. Zato i mi – mediji – moramo voditi računa o vlastitim naporima. I nismo uspjeli.
    NISMO bili dovoljno oprezni kada su vlasti morale odgovoriti što zapravo znači da su ljudi hospitalizirani s koronom, a ne zbog korone. Jer to čini razliku. Veliku razliku. Točno, službene brojke hospitalizacije pokazale su se 27 posto više od stvarne brojke koliko ih ima u bolnici, jednostavno zato što netko ima koronavirus. To znamo tek sada.

NARAVNO, za ispravno, točno i pošteno informiranje stanovništva odgovorne su prije svega vlasti. Brojke koliko je oboljelih i umrlih od korone trebale su, iz očitih razloga, odavno biti objavljene, pa bismo dobili najjasniju sliku čudovišta ispod kreveta..
    JOŠ jedan primjer: cjepiva se dosljedno nazivaju našim ‘superoružjem’. A naše bolnice se zovu ‘superbolnice’. Ipak, te su superbolnice očito pod maksimalnim pritiskom, iako je gotovo cijelo stanovništvo naoružano superoružjem. Čak su i djeca masovno cijepljena, što nije učinjeno u nama susjednim zemljama.
    DRUGIM RIJEČIMA, ima tu nešto što ne zaslužuje pojam ‘super’. Bilo da se radi o cjepivima, bolnicama ili mješavini svega toga. No, u svakom slučaju, komunikacija vlasti prema stanovništvu nikako ne zaslužuje naziv ‘super’.
    Baš suprotno.”

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

"Naši" novinari kasne tek koju godinicu.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Još malo otkrivanja tople vode.

https://nclalegal.org/2022/08/cdcs-n...Wg_RH8nNulIhc4

"CDC’s New Covid Guidance Finally Admits What NCLA’s Suits Said About Natural Immunity All Along"

Od kolovoza prošle godine CDC službeno priznaje ne samo cijepljenje kao prevenciju od COVID-a, već i stečeni imunitet (preboljenje), ono što su "antivakseri" pričali cijelo vrijeme.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Od kolovoza prošle godine CDC službeno priznaje ne samo cijepljenje kao prevenciju od COVID-a, već i stečeni imunitet (preboljenje), ono što su "antivakseri" pričali cijelo vrijeme.
    Nakon ovog se samo mogu pokloniti antivakserskim vizionarima, koji su otpočetka zagovarali prirodnu selekciju.
    Tko je preživio, nazdravlja.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

NISMO bili dovoljno oprezni kada su vlasti morale odgovoriti što zapravo znači da su ljudi hospitalizirani s koronom, a ne zbog korone. Jer to čini razliku. Veliku razliku. Točno, službene brojke hospitalizacije pokazale su se 27 posto više od stvarne brojke koliko ih ima u bolnici, jednostavno zato što netko ima koronavirus. To znamo tek sada.

NARAVNO, za ispravno, točno i pošteno informiranje stanovništva odgovorne su prije svega vlasti. Brojke koliko je oboljelih i umrlih od korone trebale su, iz očitih razloga, odavno biti objavljene, pa bismo dobili najjasniju sliku čudovišta ispod kreveta..
    JOŠ jedan primjer: cjepiva se dosljedno nazivaju našim ‘superoružjem’. A naše bolnice se zovu ‘superbolnice’. Ipak, te su superbolnice očito pod maksimalnim pritiskom, iako je gotovo cijelo stanovništvo naoružano superoružjem. Čak su i djeca masovno cijepljena, što nije učinjeno u nama susjednim zemljama.
    DRUGIM RIJEČIMA, ima tu nešto što ne zaslužuje pojam ‘super’. Bilo da se radi o cjepivima, bolnicama ili mješavini svega toga. No, u svakom slučaju, komunikacija vlasti prema stanovništvu nikako ne zaslužuje naziv ‘super’.
    Baš suprotno.”

Da li neko razume ovu kašu od teksta bolje nego ja i da li bi mi je preveo?
    Šta bi trebalo da je suma teksta osim opšteg nepoverenja u vlast i komunikaciju koja je očigledno zajednička za čovečanstvo, šta god da su vlade radile (jedino je izgleda Severna Koreja sasvim zadovoljna, od njih i Belorusije ni jedinu jednu žalbu nisam čula )?

Čitam ovo:
    Točno, službene brojke hospitalizacije pokazale su se 27 posto više od stvarne brojke koliko ih ima u bolnici, jednostavno zato što netko ima koronavirus.

I razumevam ovako: Hospitalizovani ljudi su bili u bolnici iz nekog drugog razloga, korona im je otkrivena usput, dakle korona nije bila tako strašna, lagali ste (na stranu što nikako nije bilo dobro otkriti nekome koronu "usput", jer je bio izvor zaraze, al ajde...)

Jej, korona nije toliko hospitalizovala ljude koliko ste reki, OK, korona je puno blaža. Razbijena laž.

Onda idemo dalje:

JOŠ jedan primjer: cjepiva se dosljedno nazivaju našim ‘superoružjem’. A naše bolnice se zovu ‘superbolnice’. Ipak, te su superbolnice očito pod maksimalnim pritiskom, iako je gotovo cijelo stanovništvo naoružano superoružjem.

OK, šta sad ovo znači???
    Vakcine ne rade, OK -što je btw odavno i zaključeno za nove sojeve, da će vakcine biti samo delimično efikasne, tako da normalnim ljudima nije neko iznenađenje.
    Ali ček ček sad, zašto su sad bolnice pod MAKSIMALNIM PRITISKOM??? Koga? Tih nekih koji su sa koronom a ne od korone? Zašto???? Pa sad smo u prethodnom pasusu zaključili da je korona bila blaža nego što je vlast rekla, ali saznajemo da su uz blagu koronu bolnice pod maksimalnim pritiskom .

OK, moja logika ne može da svari dve protivrečnosti u dva susedna pasusa, evo stvarno se trudim da uvidim drugu stranu i prihvatim da su nas vlade lagale, ajde sad samo da se opredelim u čemu se sastoji ta laž, jel sad korona blaga ili nije?

Sve se nadam da je problem u prevodu, ili ja ne razumem sintaksu rečenice, ili značenje rečenica, valjda sam pet puta pročitala i opet mi nije jasno.

Čip u glavi mi ometa slobodno usvajanje nelogičnosti, jbg.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

pulinka, je li te prošla cijelim tijelom strepnja i strah kad si pročitala tekst? Ako je, onda ne treba ništa niti razumjeti. Lijepo uživaj u vibri. Kad popusti, doći će nas Freyja s još nekom temom prestrašiti boldano i kako već najbolje zna. Pazi samo da ti skakavac ne zapne u grlu dok čitaš rodu.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Nakon ovog se samo mogu pokloniti antivakserskim vizionarima, koji su otpočetka zagovarali prirodnu selekciju.
    Tko je preživio, nazdravlja.
    You're welcome.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

pulinka, je li te prošla cijelim tijelom strepnja i strah kad si pročitala tekst? Ako je, onda ne treba ništa niti razumjeti. Lijepo uživaj u vibri. Kad popusti, doći će nas Freyja s još nekom temom prestrašiti boldano i kako već najbolje zna. Pazi samo da ti skakavac ne zapne u grlu dok čitaš rodu.
    Čokolada, zločeste su prema meni, reagiraj, molim te.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ubićeš me sa tim skakavcem , taman sam strpala kolač u usta (bez skakavaca) i krenula da čitam

Moš misliti kako se ćerka entomologice boji skakavaca, pa odrasla sam uz pun frižider uzoraka koječega šestonožnog sa njiva, a kao klinka sam najviše volela velike kaveze sa skakavcima i bubašvabama u laboratoriji faksa (spremne jadne za disekciju ali, ššš, to onda nisam znala ...)
    Ono, ako nisam alergična, nemam ništa protiv mlevenih skakavaca, ionako se najedemo mlevenih bubašvaba u tim fiiinim čokoladama
    Posljednje uređivanje od pulinka : 17.01.2023. at 13:22

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Čokolada, ti bi banajući mene najviše rastužila pulinku. Pazi mi na nju. Sirota se ovdje mora zabavljati, valjda nema gdje drugdje. Meni bi, kad bolje razmislim, zapravo napravila uslugu. Zato dobro promisli, barem dvaput.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Čokolada, ti bi banajući mene najviše rastužila pulinku. Pazi mi na nju. Sirota se ovdje mora zabavljati, valjda nema gdje drugdje. Meni bi, kad bolje razmislim, zapravo napravila uslugu. Zato dobro promisli, barem dvaput.
    A ne može baš svako zarađivati po forumu kao Freyja na klikovima i linkovima .
    I tačno je, nemam uživo mesto koje tako efikasno koncentriše obrazovane i duhovite žene tako različitih profila i mesta stanovanja. Pa šta ?

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ma Freyja, pa tko bi bio zlocest prema tebi. Dovoljno su cjepiva bila zlocesta, poharala su ti cijelu obitelj. Ne znam jedino zbog cega, je li vam kurkuma inace bila loseg porijekla ili podzemne vode nisu najbolje tekle. Ili je stvarno samo zakon velikih brojeva otisao kvragu u tvom slucaju i bas su svi stradali, dok mi iz okruzenja s bas velikom procijepljenoscu nemamo takva iskustva.

Ili mi nista ne znamo jer tu nema Pavelica i slicnih da ustaju protiv zdravog razuma. I to bi moglo biti rjesenje, naravno.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Naravno to je znanost. Indeks samo prenosi. Annals of Oncology je znanstveni casopis s dobrim IF za svoje podrucje. Takav clanak cu rado kriticki procitati. Za razliku od rekla kazala fejsbuk svjedocanstava.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Munkica prvotno napisa Vidi poruku
    Naravno to je znanost. Indeks samo prenosi. Annals of Oncology je znanstveni casopis s dobrim IF za svoje podrucje. Takav clanak cu rado kriticki procitati. Za razliku od rekla kazala fejsbuk svjedocanstava.
    A kako je taj lijek djelovao dok nije bilo cjepiva protiv covida? Je li bio učinkovit? Što kaže the Z.N.A.N.O.S.T.?

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja pomislila Freyji neko hakovao profil kad je objavila nešto pozitivno o vakcinama . Ama sad čekam rasplet

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

https://presskit.it/2023/01/17/inghi...i-dei-vaccini/

https://narod.hr/koronavirus/bbc-osv...epivima-skriva

Netko konačno treba zauzdati ove antivaksere, ne znam zašto uznemiruju ostale građane. Pod hitno želim jedan nepristrani i objektivni Indexov osvrt na ovo što se događa, a ne da nas Narod o tome informira. Na ovako priprost način.

A tek republikanci preko bare. Valjda će i tome doći kraj.

https://www.facebook.com/10003334651...5648651716507/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zanimljivo mi je ovo tvoje nizanje razno raznih linkova, nekritičko čitanje informacija.
    U biti, slobodno ću ovdje zaključiti, tipičan si primjer pripadnika našeg društva. Za veliku većinu znanost je samo crno ili bijelo. Ne razumije osnovne pretpostavke znanosti ... teorija vjerojatnosti im je potpuno strana.
    Ogledni smo primjer niske razine obrazovanja,a posljedica toga je - strah. I još kad tomu pridodamo nisko povjerenje u institucije (ovdje i u znanost), dolazi do urušavanja sustava koji je godinama bio na visokoj razini.

PS. Mislim da ću se uskoro početi zalagati za cenzuru, jer sva ova silna demokracija i sloboda izražavanja dovodi do za mog života nepovratne destrukcije.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •