Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
Osnovna ili srednja škola te zanima?

AZOO stavlja obavijesti i popise samo za državna natjecanja, a za županijska su nadležna županijska povjerenstva čija su sjedišta obično u školama gdje se natjecanja i odvijaju. U Zagrebu se uglavnom županijska natjecanja godinama održavaju u istim školama, pa na njihovim stranicama treba tražiti i obavijesti. Iako povremeno ima i promjena škola.

Informatičari su posebno organizirani, oni imaju zasebnu web stranicu sa svim obavijestima, nije to za usporedbu s ostalim predmetima.
Naišla sam na ovu raspravu pretražujući informacije o rezultatima natjecanja.
Zar zaista ne postoje javne objave na AZOO stranicama s bodovima školskih natjecanja odnosno pragova za županijsko iz svih predmeta? Ne bi li to trebalo biti transparentno?

Djeca u svojim matičnim školama imaju informaciju koliko su oni postigli bodova i mogu se uspoređivati samo s učenicima u svojoj školi. A broj postignutih bodova se očito jako razlikuje po školama i mislim da bi bilo dobro kada bi djeca imala te informacije. Ne pomaže ni pretraživanje više različitih škola jer većina ne objavljuje rezultate na stranicama škole. AKo i objave to su imena djece koja idu dalje.

Malo sam pretraživala i "škole domaćine natjecanja" s popisima pozvane djece; neke objavljuju samo imena djece, neka imena i bodove, neka šifre i bodove....Jel to oduvijek tako?