Pokazuje rezultate 1 do 50 od 130

Tema: školsko natjecanje matematika - info

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Ovisi što podrazumijevaš kao "oduvijek". Ali tako je otkako mi dijete ide po natjecanjima, a tome je sad već punih 8 godina.
    Pragove za županijska natjecanja određuje županijsko povjerenstvo i te obavijesti bi se trebale naći na webu škole domaćina županijskih natjecanja. Obično bude objavljen i popis pozvanih učenika s bodovima, pa se djeca bez problema mogu uspoređivati. Školska natjecanja su interna i rezultati se obično ne objavljuju na webu.

AZOO objavljuje centralizirane podatke samo za državna natjecanja. I, naravno, testove i rješenja sa svih razina natjecanja.

Inače, kome treba, s vremenom sam pohvatala koje su škole u Zagrebu domaćini za županijska iz pojedinih predmeta. Neke su se zadnjih godinu-dvije promijenile, ali većina je ista već godinama. Pa mogu nekome ubrzati pristup informacijama
    Nama je učiteljica u nižim razredima rekla da su natjecanja koja organizira AZOO ozbiljnija od Klokana i Dabra. Nevoljko je djecu slala, iako su djeca uživala i dost njih je imalo rezultat u 10%. Rezultati su transparentni, klinci su jasno mogli vidjeti gdje su odnosno koji je najniži rezultat s kojim ulaze u 10%. Tako da sam za AZOO natjecanja očekivala isto, ako ne i bolje. A ispada da treba pretraživati koja je škola domaćin županijskog natjecanja i ako je sreće možda se može saznati broj bodova potrebnih za prolaz.
    Po raspravi dolje za povijest jasno mi je odakle klincima nedoumice.

Ako dobro shvaćam, županijska povjerenstva određuju bodovne pragove što znači da ne mora biti isti bodovni prag u Zagrebu i npr. Splitu?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj kvizorama prvotno napisa Vidi poruku
    Nama je učiteljica u nižim razredima rekla da su natjecanja koja organizira AZOO ozbiljnija od Klokana i Dabra. Nevoljko je djecu slala, iako su djeca uživala i dost njih je imalo rezultat u 10%. Rezultati su transparentni, klinci su jasno mogli vidjeti gdje su odnosno koji je najniži rezultat s kojim ulaze u 10%. Tako da sam za AZOO natjecanja očekivala isto, ako ne i bolje. A ispada da treba pretraživati koja je škola domaćin županijskog natjecanja i ako je sreće možda se može saznati broj bodova potrebnih za prolaz.
    Po raspravi dolje za povijest jasno mi je odakle klincima nedoumice.

Ako dobro shvaćam, županijska povjerenstva određuju bodovne pragove što znači da ne mora biti isti bodovni prag u Zagrebu i npr. Splitu?
    Učiteljica vam je točno rekla, AZOO natjecanja su ozbiljnija i zahtjevnija od Klokana i sličnih natjecanja kojima je svrha popularizacija nekog predmeta. AZOO natjecanja imaju za cilj izlučiti najbolje, a način kako to rade je... pa, takav kakav već jest
    Na stranicama AZOO naći će se sve informacije o državnim natjecanjima, pragovi, programi, ljestvice poretka. Sve niže razine natjecanja pod ingerencijom su županijskih, odnosno školskih povjerenstava. Bilo bi dobro kad bi postojao centralizirani pristup podacima za sve županije, ali ne postoji.
    Međutim, profesori (tj. mentori) učenika-natjecatelja trebali bi na vrijeme dobivati sve informacije i obavještavati učenike o bodovnom pragu, prolazu, i ostalim detaljima vezanima uz natjecanje. Nije na učenicima ni na roditeljima da to pretražuju (ja to radim jer me ponekad to zabavlja, a ne zato jer moram ).

Odgovor na zadnje pitanje - da, dobro shvaćaš, bodovni pragovi za županijska natjecanja razlikuju se po županijama. Ali sve županije na kraju šalju rezultate Državnom povjerenstvu koje onda odlučuje o pozivu na državno natjecanje. Tako da neki učenik može npr. biti i prvi u svojoj županiji, ali ako ima premalo bodova, neće proći na državno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •