Stranica 258 od 298 PrviPrvi ... 158208248256257258259260268 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 12,851 do 12,900 od 14858

Tema: Gimnazije i srednje škole

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ima li vas čija djeca pišu prijemni idući tjedan? Približilo se

Koliko znam u pon je prijemni za matematičke gimnazije,u srijedu engleski za X.gimnaziju.

Sretno svim osmašima s prijemnima!
    I naravno svima stalima s upisima!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A vi koji pišete iste prijemne za različite škole, jel stojite isto u sličnim školama?

Sretno

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Evo, na jednom mjestu, iako oni kojih se to tiče vjerojatno sve to već odavno znaju

https://www.srednja.hr/novosti/zagre...ju-na-upisima/

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Sretno svima!

Lili, koji je kćeri (prvi) izbor?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    A vi koji pišete iste prijemne za različite škole, jel stojite isto u sličnim školama?

Sretno
    Nije prijava programa još počela, sutra će.

Ekice, ne znam točno samo pretpostavljam. Znam koje 3 matem.gimnazije su na vrhu prioriteta.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i na prijemnom se pojaviti u školi koja je prva na popisu
    da ne bi bilo - mogu u bilo kojoj školi pisati prijemni za sve matematičke ...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Vrijeska, ne bih se čudila da bude svega. Frendica kaže da je morala po žurnom postupku vaditi osobnu djetetu prošle godine

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

sretno svima
    moj ranoranioc već prijavio svoju listu sad čekamo prvu ljestvicu u 14 h da vidimo za početak kakvo je stanje s prijavama

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sretno djeci!.

Kako sam hepi kaj je to sve već iza nas.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Moj je jucer počeo rjesavati stare prijemne, ali kaze da je netu pronasao samo dva proslogodisnja prijemna s rjesenjima. Brzinskim guglanjem ni ja nisam nasla vise pa ako netko zna gdje se može naci vise ispita za vjezbu javite nam

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Vrijeska, ne bih se čudila da bude svega. Frendica kaže da je morala po žurnom postupku vaditi osobnu djetetu prošle godine
    To je moja rodica radila pretprosle Mislim da je cak bilo dan prije :D

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj sofia prvotno napisa Vidi poruku
    Moj je jucer počeo rjesavati stare prijemne, ali kaze da je netu pronasao samo dva proslogodisnja prijemna s rjesenjima. Brzinskim guglanjem ni ja nisam nasla vise pa ako netko zna gdje se može naci vise ispita za vjezbu javite nam
    Moj je prošle godine samo za MIOC tražio i našao na njihovom sajtu.
    Ne znam koliko to pomaže

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa Vidi poruku
    Moj je prošle godine samo za MIOC tražio i našao na njihovom sajtu.
    Ne znam koliko to pomaže
    Nasao je i on sve stare Mioc ispite, ali samo prvi ima rješenja. Hvala ti svejedno!

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Mislim da rješenja za mioc postoje na YouTubeu.
    A što se primjera za druge škole tiče, većina škola je prošle godine prvi put imala prijemni pa ni ne može biti više primjera.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj ninaXY prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da rješenja za mioc postoje na YouTubeu.
    A što se primjera za druge škole tiče, većina škola je prošle godine prvi put imala prijemni pa ni ne može biti više primjera.
    Hvala ti Nina XY, stvarno su Mioc rješenja na YouTubeu, nije mi to palo na pamet.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

izašle su liste, uh, nama su se na svim željenim programima drastično smanjile upisne kvote, valjda će upasti u bar 1 od prva 3 izbora

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Sofia, ako sin zna nekoga tko je išao na pripreme za prijemne neka pita, djeca su tamo dobivala, među ostalim, i zadatke iz ranijih godina s prijemnih.

Willow, zašto su smanjene kvote?

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    i na prijemnom se pojaviti u školi koja je prva na popisu
    da ne bi bilo - mogu u bilo kojoj školi pisati prijemni za sve matematičke ...
    Da je ovako bilo prošle godine kada je moja kćer upisivala, rekla bih joj da na prvo mjesto stavi školu koja joj je najbliža, bez obzira hoće li joj to zaista i ostati prvi izbor do kraja. Sjećam se da je prvi prijemni išla u MIOC, isto je bio ovako u jutro, krenuli jesmo rano, ali ja sam računala da će biti manja gužva nego je bila i bogme smo stigli jako na knap...
    Pa možda savjet da date klincima, ako netko živi npr. u prečkom/španskom i želi u Mioc, da ne ide preko cijelog grada u jutro nego ode pisati ispit u Lucijanku... Dok ne prođu prijemni, da se stavi najbliža škola kao prvi izbor, a kasnije to ionako možeš mijenjati 10x dnevno ako te volja

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj ekica prvotno napisa Vidi poruku
    Pa možda savjet da date klincima, ako netko živi npr. u prečkom/španskom i želi u Mioc, da ne ide preko cijelog grada u utro nego ode pisati ispit u Lucijanku... Dok ne prođu prijemni, da se stavi najbliža škola kao prvi izbor, a kasnije to ionako možeš mijenjati 10x dnevno ako te volja
    Jel to 100% tako?

A dokad se mogu škole mijenjati na popisu?

Datum pristupanja
    Dec 2022

Početno

Rekli su u X. na danima otvorenih vrata da je najbolje pisat prijemni di ti je najzgodnije, pa kad prođe prijemni promijeniš i prioritete...
    Posljednje uređivanje od Basic : 28.06.2023. at 18:20

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Sofia, ako sin zna nekoga tko je išao na pripreme za prijemne neka pita, djeca su tamo dobivala, među ostalim, i zadatke iz ranijih godina s prijemnih.

Willow, zašto su smanjene kvote?
    predupisi i ponavljači, znala sam to ali nisam očekivala da će se baš tako smanjiti broj upisnih mjesta, npr. u Končaru je 78 mjesta u startu bilo, sad je već smanjeno na 60

Lili, možeš mijenjati prioritete sve do 7.7. u 12 h

Datum pristupanja
    May 2017

Početno

I moje mlađe čeljade se upisuje.
    Srećom, ima direktan upis zbog izvrsnog plasmana na državnom natjecanju iz HJ..
    Sretno svima!!!

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Willow prvotno napisa Vidi poruku
    predupisi i ponavljači, znala sam to ali nisam očekivala da će se baš tako smanjiti broj upisnih mjesta, npr. u Končaru je 78 mjesta u startu bilo, sad je već smanjeno na 60

Lili, možeš mijenjati prioritete sve do 7.7. u 12 h
    Pa ako koncar upisuje 4 razreda u svaki upisuje po 3 ucenika po razredu na predupisima. Plus ponavljaci. Inace po ovogodisnjem osobnom iskustvu djeca na predupisima imaju vise bodova nego sto ce imati djeca na redovnim upisima.

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Lili, da, možeš mijenjati prioritete dokle god se liste ne zaključaju.
    Bitno je samo da škole koje imaju prijemni imaš na listi do već kojeg datuma je određeno, ne pratim datume ove godine... Sretno i smireno na prijemnom!

Kami, čestitke na odličnom plasmanu na natjecanju! Jel čeljade odlučilo u koju će školu?

Willow, bogme za preko 20% smanjen broi! Držim fige!!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Lili, da, možeš mijenjati prioritete dokle god se liste ne zaključaju.
    Bitno je samo da škole koje imaju prijemni imaš na listi do već kojeg datuma je određeno, ne pratim datume ove godine... Sretno i smireno na prijemnom!

Kami, čestitke na odličnom plasmanu na natjecanju! Jel čeljade odlučilo u koju će školu?

Willow, bogme za preko 20% smanjen broi! Držim fige!!
    Zasto pobogu? Ne kuzim? Normalne kvote su 3 ucenika na predupisima po razredu plus ponavljaci. Uz opet napomenu da se na predupisima u strukovne skole upisuju djeca sa VISE bodova nego na redovitim upisima. Znaci ta djeca bi upisala bez obzira. Obzirom da imam uvod u liste programa koje je imalo moje dijete na predupisima i sad na liste koje vidim na redovitim upisima.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

jednostavno su popularni programi (ovi tehničari /elektrotehničari) i dosta ih je upisano na predupisima, na nekim programima nema recimo nijednog s predupisom, eto, to me iznenadilo
    Posljednje uređivanje od Willow : 28.06.2023. at 21:29

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Willow prvotno napisa Vidi poruku
    jednostavno su popularni programi (ovi tehničari /elektrotehničari) i dosta ih je upisano na predupisima, na nekim programima nema recimo nijednog s predupisom, eto, to me iznenadilo
    Nitko nije dobio preporuke za taj program ( za neke ne daju djeci na posebnom obliku skolovanja), nitko nije izabrao ( manje vjerojatno) , ili nitko ne prelazi prag.

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mi smo bili na predupisima i curka je upala u Prelogove kozmetičare.Raska mi vec dva puta šalje poruke da ne zaboravimo na dostavu dokumentacije i rokove.
    Jasno mi je da treba potpisana upisnica i ugovor o naukovanju,ali mi i dalje nije jasna ta potvrda školske liječnice.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj filip prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo bili na predupisima i curka je upala u Prelogove kozmetičare.Raska mi vec dva puta šalje poruke da ne zaboravimo na dostavu dokumentacije i rokove.
    Jasno mi je da treba potpisana upisnica i ugovor o naukovanju,ali mi i dalje nije jasna ta potvrda školske liječnice.
    Ne znam zasto bi trebala potvrdu skolske lijecnice kad je dijete obavilo medicinu rada kod obrade.To se obicno odnosi na ucenike na redovitim upisima . Pitajte u skoli koju je upisala.
    Posljednje uređivanje od sirius : 28.06.2023. at 21:58

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Baš cu sutra nazvati školu i pitati.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja bih nazvala razrednicu i pitala. Možda šalje svim roditeljima istu poruku. Ako ta potvrda stvarno treba, možeš kontaktirati i ambulantu školske medicine. Vjerojatno oni mogu tu potvrdu napisati na temelju postojeće dokumentacije.

Mi smo taj papir imali za starijeg sina (mioc), a za mlađeg (Ruđer) se ne sjećam, ali Ruđer i naša osnovna škola su u istom kvartu i pripadaju istoj ambulanti školske medicine. Već su imali njegov karton. Možda zato nisu tražili papire, ne znam. Za obojicu smo imali i dokumentaciju HZZ-a. Dali smo pri upisu sve što smo imali. Potvrdu za starijega smo imali iz ambulante školske medicine kojoj pripada osnovna škola, a ne srednja. Kasnije smo ishodili IP za starijega i za srednju školu, pa je trebalo papire dostaviti i u njihovu ambulantu prije prvog sistematskog pregleda. Sve je išlo glatko.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

na onim webinarima su rekli da ako dijete ide na predupise - onda vrijedi to rješenje koje su dobili jer je tamo već medicina rada uključena

ako se upisuju redovno, onda moraju imati potvrdu medicine rada

svakako, za svaki slučaj, nazovi školu

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja osobno nisam dobila nikakvo rijesenje o prof.orijt.Sve dokumente su rekli poslati školi.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja osobno nisam dobila nikakvo rijesenje o prof.orijt.Sve dokumente su rekli poslati školi.
    Kojoj školi? Da nisu poslali u osnovnu? To bi mogao biti razlog zašto srednja traži papire.

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Da,sve je u osnovnoj.Mislim mogli su i nama na kucnu adresu poslati riješenja da imam.

Datum pristupanja
    Apr 2023

Početno

Ako necije djete ide na prijemni u Titus, moja mala je tek danas skuzila da im treba do danas u 16 sati poslati mail kojim se prijavljujes. Za neke gimnazije pise u upisima pod moj raspored, za Titus ne. Pa evo, da ne propustite

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ove godine su skole dobila potvrde od Zavoda na mail. Meni je Ministarstvo odgovorilo da pregled medicine rada na koju je poslana za predupise -vrijedi. Svakako vrijedi za predupise , kad vrijedi i za redovite upise za isti smjer ( ako dijete nije upalo na predupisima). Zovi osnovnu skolu i oni ce ti dati potvrdu od Zavoda za srednju.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Za djecu koja imaju poseban element vrednovanja zbog zdravstvenih problema i koje će HZZ/škola staviti bilješku (jer od dr. na pregledu gdje nas je HZZ poslao nismo dobili ništa) vidite li kvačicu? Kod moje nema, a vidim da su kvačice kod djece čiji su roditleji dugotrajno bolesni ili preminuli.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj rossa prvotno napisa Vidi poruku
    Za djecu koja imaju poseban element vrednovanja zbog zdravstvenih problema i koje će HZZ/škola staviti bilješku (jer od dr. na pregledu gdje nas je HZZ poslao nismo dobili ništa) vidite li kvačicu? Kod moje nema, a vidim da su kvačice kod djece čiji su roditleji dugotrajno bolesni ili preminuli.
    Jeste bili na predupisima?
    Na predupisima se zdravlje djeteta NE stavlja kao poseban element vrednovanja ( ne , pitaj, suludo. Izmjenila sam hrpu mailova sa raznim institucijama.)
    Ako dijete NE upise preporucene programe na predupisima, izlazi na redovite i tada se moze upisati taj poseban element vrednovanja. Unosi ga razrednica, a dokument je onaj koji vam je izdao Zavod za zaposljavanje za predupise.
    Ako dijete na redovitim upisima upise jedan od preporucenih programa od strane Zavoda tada NE treba ponovni pregled medicine rada ako to trazi strukovna skola. Za to vrijedi opet onaj papir sa Zavoda jer je na njemu potpis lijecnika medicine rada.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Moja nije išla na predupise nego ide po redovnom rasporedu.
    Ne zanima me papir nego joj ne vidim da ima kvačicu za posebni element vrednovanja pa me strah u kojem času će too staviti.
    nije blizu zadnjeg mjesta na listi gdje jedino taj element vrednovanja nečem služi, ali bih htjela da joj je evidentirano.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Moja nije išla na predupise nego ide po redovnom rasporedu.
    Ne zanima me papir nego joj ne vidim da ima kvačicu za posebni element vrednovanja pa me strah u kojem času će too staviti.
    nije blizu zadnjeg mjesta na listi gdje jedino taj element vrednovanja nečem služi, ali bih htjela da joj je evidentirano.
    Onda nista. Nema posebnog elementa vrednivanja na zdravlje ako niste prosli obradu na Zavodu za zaposljavanje ( ne pitaj, vec sam dobila 100 slomova zivaca oko diskriminacije djece sa ozbiljnim dijagnozama). Znaci kompletna obrada samo zbog posebnog elementa vrednovanja
    Uglavnom, vozi dalje bez toga . Sansa da ti to uopce treba i koristi je toliko minimalna da se ne treba time opterecivati.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Onda nista. Nema posebnog elementa vrednivanja na zdravlje ako niste prosli obradu na Zavodu za zaposljavanje ( ne pitaj, vec sam dobila 100 slomova zivaca oko diskriminacije djece sa ozbiljnim dijagnozama). Znaci kompletna obrada samo zbog posebnog elementa vrednovanja
    Uglavnom, vozi dalje bez toga . Sansa da ti to uopce treba i koristi je toliko minimalna da se ne treba time opterecivati.

Prosli smo obradu, ako se to tako može nazvati. Ispunili smo papir koji smo potpisali i odnijeli u školu, psihologa od HZZ nismo ni vidjeli, nego smo s novog zagreba morali ići u sesvete na pregled, da bi tamo bili doslovno 4-5 min. Samo je pitala za prvu školu na popisu, kako se osjeća, ide li i dalje onkologu i rekla će ta škola biti ok za nju i da može tamo.

E sad, oni nama nisu dali nikakav papir, nego je rečeno da će ono to unijeti u sustav. A ja ne vidim da je uneseno. To me muči.
    Posljednje uređivanje od rossa : 30.06.2023. at 22:35

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Prosli smo obradu, ako se to tako može nazvati. Ispunili smo papir koji smo potpisali i odnijeli u školu, psihologa od HZZ nismo ni vidjeli, nego smo s novog zagreba morali ići u sesvete na pregled, da bi tamo bili doslovno 4-5 min. Samo je pitala za prvu školu na popisu, kako se osjeća, ide li i dalje onkologu i rekla će ta škola biti ok za nju i da može tamo.

E sad, oni nama nisu dali nikakav papir, nego je rečeno da će ono to unijeti u sustav. A ja ne vidim da je uneseno. To me muči.
    . U nasem slucaju to je papir koji smo dobili za predupise, ali na njemu su navedena i zdravstvena ogranicenja. Nama je taj papir stigao na skolu. Poslala ga je psihologica sa Zavoda.
    Probaj u ponedjeljak zvati strucnu sluzbu u skoli i pitati, ako oni nista ne znaju zovi psihologicu na Zavod za zaposljavanje
    Ako nemas njezin kontakt neka ti skola da, obicno ista obraduje sve iz iste skole. I onda kad udes u trag papiru razrednica ga unese.
    Posljednje uređivanje od sirius : 30.06.2023. at 22:45

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Rossa baš mi je žao da sad to prolazite. Pa kakva je to neorganizacija, strašno...

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

I mi smo bili u Sesvetama na med.rada na obradi.Sve nalaze nosila od hematologa,i normalno sve obavili.
    Ps.u školu nosimo upisnicu,riješenje o IP-u,i mišljenje zavoda.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Imam jednostavno pitanje - da li se igdje vidi koliko je djece uopće prijavilo neki program neovisno o tome da li su ispod ili iznad crte i je li im to prvi drugi ili 5 izbor a upadaju u npr neki visi? Znači da se baš vidi koliko ih sve skupa ima taj program na listi.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Imam jednostavno pitanje - da li se igdje vidi koliko je djece uopće prijavilo neki program neovisno o tome da li su ispod ili iznad crte i je li im to prvi drugi ili 5 izbor a upadaju u npr neki visi? Znači da se baš vidi koliko ih sve skupa ima taj program na listi.
    Vidis samo za prijavljene programe. Strelica je u donjem desnim kutu kad otvoris listu , pa listas i brojis.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Vidis samo za prijavljene programe. Strelica je u donjem desnim kutu kad otvoris listu , pa listas i brojis.
    Ali recimo moja se ne vidi na popisu nekog od programa koji je prijavila a upada u viši izbor. Tako da to nije vidljivo tamo.

Ili ja nešto krivo gledam
    Posljednje uređivanje od sillyme : 01.07.2023. at 13:24

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mislim da se ne vidi, vide se samo oni koji upadaju u taj program.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Znači ako je netko prijavio MIOC I Prelog i stavio MIOC na 1. mjesto i ima 80 bodova vidi se trenutačno samo na MIOC listi, a izaći će u Prelog na prijemni.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •