U našoj upisnici podaci o roditeljima osim imena nisu popunjeni.
Jeste li vi to ispunili?
U našoj upisnici podaci o roditeljima osim imena nisu popunjeni.
Jeste li vi to ispunili?
Da sofia tako je kod svih. Popuniš ručno i poskeniraš.
I ja sam učitala![]()
Jel netko ima info za IX gimnaziju kolio bodova je zadnji upisani, u opću i u PM gimnaziju?
Hvala ti, nije hitno. Čista znatiželja. Do drugih upisa imamo vremena. Za sada samo škicam temu i zabavljam se![]()
Čekaš kvacicu u sustavu da je upisnica verificirana od strane skole.
Mi imamo kvacicu![]()
Hvala cure
evo moj riješio medicinu rada (vrlo brzo i ugodno) i upisan![]()
sve u svemu, ako ne ideš na prijemni, vrlo jednostavan postupak upisa, bez puno stresa, jedino bi bilo dobro da traje koji dan kraće
bravo za Carnet![]()
Bravo Willow za sinka!
Pa kako kome jednostavan upis
Neki su osim:
1. odlaska na prijemni
2. upisa preko Carneta
3.morali i osobno do škole sa svjedodžbom i posebnom upisnicom.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 11.07.2023. at 15:49
Moj je danas osobno odnio upisnicu u školu.
Išao je s dva prijatelja iz razreda, išli su pitati jel mogu zajedno u razred i vidjeti put do škole.
Bili su prvi pred školom.
Mi sutra nosimo osobno upisnicu i ostale papire. Da dijete ima dozivljaj pravog upisa.
mi smo srećom bili na danima otvorenih vrata, inače bi se upisali na blef![]()
Ožujak, ovisi o školi.
Ja sam isto mislila učita se upisnica, dobije kvačica i to je to, al ispalo da ipak ne.
Kod nas se trebalo odnijet svjedodžbu 8.raz, upisnicu s Carneta i posebnu upisnicu konkretne škole i to sve do jučer do 13h.
Točno sam predosjećala da će bit još nešto osim Carneta, srećom netko od nas ostade u Zg.
Pise ti na stranicama skole.
Strukovne imaju medicinu rada, porvrdu o povecanim troskovima obrazovanja. Oni na predupisima u nasoj pozvrdu Zavoda za zaposljavanje i papir o posebnom obliku skolovanja gradskog ureda za skolstvo.
Moja jos i ugovor o naukovanju jer je obrtnicko zanjmanje.
Posljednje uređivanje od sirius : 12.07.2023. at 08:10
Na skoli od moje je pisalo da treba samo upisnicu poslati, pa smo otisle na more nakon prijemnih, da je trebalo još nešto valjda bi se nekako organizirali s rodbinom![]()
Ozujak, dovoljna je upisnica, tj. kako piše na webu škole.
Ovisi o školi, da.
U skoli u koju ide frendicina mala se svake godine nakom podjele svjedodžbi mora upisati u sljedeci razred, predati upisnicu potpisanu (nekakav papir koji u skoli dobije). Nema to bas smisla, al eto.
Lili75, sto je na kraju bilo s malcem od frendova, jel mu se pomakla lista u njegovoj PM gimnaziji ili je završio u općoj?
Draga, nije mu se pomaknula lista (fali mu skoz sitno 0,5 bodova tako nešto), završio je u općoj koja ima i pm smjer te se nada da će se uspjet prebacit na polugodištu. Nekako sam uvjerena da će uspjet.
Baš gledam, moja je s 0.02 boda manje od zadnjeg upisanog 2 mjesta ispod crte na nekim programima koje je imala na listi![]()
Hvala.
Da, čula sam za to upisivanje svake godine. Malo neobično.
Kužim recimo za Športsku gimnaziju, gdje svake godine trebaju iz kluba nositi potvrdu da su sportaši inače nemaš pravo školovati se u njihovoj školi. Iako navodno ta gim. nije baš jako blagonaklona.. program je opće gimnazije, kao i u svakoj drugoj općoj. Dogovaraš se s prof. za odgovaranje/ispite (ne polažeš taj dan, nego neki drugi), ali te dočeka isto sve kao i ostale učenike. Rijetko tko dobije mentora kako piše na stranicama škole da je moguće.
A ako ima 68 bodova (3 je dobio na natjecanju zbog sporta pa ukupno ima 71 bod) a upisni prag te škole je bio 70, da li će ga škola primiti? Jer po novom, ako je osvojio negdje tri boda, prvo mora zadovoljit upisni prag. Šta mislite hoće li škola u koju se želi prebaciti uopće razmatrati zamolbu,ako nije imao bodovni prag. Zna li netko za takav slučaj?
Mene baš zanima, ukoliko je bodovni prag 70, a kandidat ima 68 i na konto sportskog natjecanja još 3 i upisao se iako ne zadovoljava bodovni prag čisto da bi se na kraju polugodišta mogaoprebaciti u drugu gimnaziju za koju također nema bodovni prag, hoće li škola u koju bi se htio prebaciti uopće razmotriti takvu molbu.
Ako skola ima bodovni prag 70, a kandidat ima 71 bod ( 68+3, tako se racuna, bodovi se zbarajaju ) presao je bodovni prag. Da nije ne bi upao u skolu.
Za skolu koju se zeli prebaciti mora imati vise od zadnjeg upisanog te godine , mora preci bodovni prag i skola mora imati mjesta
U bilo kojoj proceduri ( predupisi , redovan upis) mora se preci prag. Tko ne prelazi prag upoce se ne vidi na listi. Ima veliki crveni usklicnik.
ja sam ovo sad skužila kao da se negdje dijete upisalo s dostatnim pragom pa se želi prebaciti tamo gdje nema bodove za prag (po ocjenama) ali ima kad se uzmu u obzir i bodovi od sporta
e sad, da li bi ga škola primila, to nitko ne zna... može probati ako ima mjesta
a to prebacivanje mi je baš ono zadnja opcija, ako negdje baš ne ide, iako koliko čujem, nije to baš tako rijetko![]()
Ne znam zašto maltretirati i dijete i sebe i davati lažnu nadu. Pa nije se valjda upisalo u kozmetičare, a htio je u zrakoplovne tehničare ...
Prijelazi se ne odobravaju baš tako često. Možda iz zahtjevnije škole u lakšu (npr.iz MIOC-a u neku drugu gimnaziju, iako ni tada škole ne moraju primiti novog učenika;obično razlog bude daljina putovanja i sl.). Škole često zahtijevaju i odličan uspjeh da prihvate novog učenika.
Upisalo se dijete i nek dalje ide mirno kroz školu. Naći će novo društvo u bilokojoj školi.
Ako ide sa stavom da je potrebno prebaciti se onda će inprilagodba i uspjeh biti teži.
Slažem se s Vrijeskom.
Iako u oba MIOC razreda moje djece su, mislim baš svake školske godine, upadali novi učenici.
Ti su vjerojatno imali izvrstan uspjeh, položen prijemni u MIOC-u, a uz sve to možda je malo i kakva veza proradila
Detalje stvarno ne znam. Pamtim samo da su dolazili. Al bome i odlazili - neki drugi.
Možda to ovisi i koji je razred zbog odabira smjera i izbornog predmeta nekada budu dosta velike razlike u broju učenika, pa sve pridošlice stavljaju u isti razred koji ima najmanje učenika. Kod mog starijeg u tri godine nije bilo ni dolazaka ni odlazaka.
U razredu od moje kćeri je samo jedna cura otišla u prvom razredu, a ostala tri niti je tko otišao, niti je došao.
Pišem za Mioc generacija 2015/19.
slažem se, meni bi to prebacivanje bilo fakat zadnja opcija, ako se dijete preračunalo pa mu je npr. škola fakat predaleko i gubi previše na put (a ima još sport / instrument...) ili se baš nikako ne snalazi, ne odgovara mu
većina će se sigurno snaći i "zavoljeti" svoju školu, ako ne odmah, onda nakon nekog vremena
ovo da se upiše u jednu pa već odmah traži drugu za prebacivanje, čini mi se pretjerano
Moj stariji sin je na kraju 1. razreda podnio molbu za prijelaz u XV. gimnaziju iz jedne druge matematičke gimnazije. Prijemni za XV. je bio riješio 100% (nije upao jer je imao par četvorki kroz OŠ i jer se mama (nemajka), prema riječima razrednice, "nikad nije došla žaliti na ocjene"). U 1. razredu je bio na jednom državnom i još dva županijska natjecanja, imao je sjajan rezultat na HONI natjecanjima. Sve to je bio naveo u molbi za prebačaj, odbili su ga s obrazloženjem da nema mjesta. Završio je svoju gimnaziju, bez ikakvih problema upisao željeni fakultet (FER), prije tri tjedan, među prvima u generaciji, obranio završni rad (sad je bakalar
) . Nemojte paničariti (kao što sam ja
), škola nije toliko presudna koliko se možda nama čini - sve je u njihovim rukama. I to je dobro da znaju gdje god se upisali.
Posljednje uređivanje od Kanga : 14.07.2023. at 11:57