Pokazuje rezultate 1 do 50 od 6537

Tema: Što danas kuhate /39.dio/

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kod mene ričet (zapravo kaša od 5 vrsta žitarica - zadnja od ovih https://www.eurospin.hr/cjelovita-kuhana-zrnata-hrana/) i kranjske kobase pečene u tavi, jer nije ostalo puno pohanaca (samo 3-4 komada, a to za moju ekipu nije dovoljno).

Sutra će vjerojatno biti svinjska kopatica na paprikaš s graškom i mrkvom i kuhanim krumpirom, a načelni plan za preostale dane ide ovako:
    - sri: pureći faširanci, špinat i riža
    - čet: neko varivo (vjerojatno kelj) i šnicli na naglo
    - pet: nešto riblje - oslić a la bakalar ili crni rižoto od smrznutih liganja (ako nađem crnilo). Alternativno, samo fileti oslića u bijelom vinu

Ideje za večere - imam još kuhane teletine iz nedjeljne juhe, pa će to ići na salatu s kukuruzom iz konzerve i bučinim uljem. Ako bude premalo mesa, dodat ću 1-2 tvrdo kuhana jaja
    Jedan dan mogu zlevenku ispeći, imam svježeg sira i vrhnja. Alternativa - langošice pa uz njih namaz od svježeg sira.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Kod mene ričet (zapravo kaša od 5 vrsta žitarica - zadnja od ovih https://www.eurospin.hr/cjelovita-kuhana-zrnata-hrana/) i kranjske kobase pečene u tavi
    Kupila sam to jednom i napravila kao varivo, super mi je ta mješavina. Što ti sve s tim radiš, neke ideje?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj lonni prvotno napisa Vidi poruku
    Kupila sam to jednom i napravila kao varivo, super mi je ta mješavina. Što ti sve s tim radiš, neke ideje?
    Ništa posebno, skuham u slanoj vodi (eventualno ubacim malo crvene leće), ocijedim. U drugoj posudi popržim kockice špeka i malo luka, eventualno mrkvu i celer na kockice i frknem gore kašu. Može se dodati crvena paprika i češnjak po želji. Zalijem vodom do željene gustoće, dodam soli po potrebi i kad zavrije, kuham još par minuta da se izjednači. Može se ubaciti i par kolutiće domaće kobasice dimljene.

Ako je sama ječmena kaša, dodajem grah iz konzerve na kraju. Ako imam, dodajem gljive, šampinjone ili vrganje, može i sušene koje prethodno namočim i nasjeckam.

Pred kraj se može dodati žlica vrhnja za kuhanje, kosani svježi peršin ili bosiljak...
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 14.11.2023. at 07:40

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Peterlin, tnx

Žuta, imaš puno recepata za prekonoćne zobene. Uvijek se miješaju na istu foru, a sve sastojke prilagođavaš svom ukusu. Npr. https://www.youtube.com/watch?v=08MTATIFaPg

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •