Ništa posebno, skuham u slanoj vodi (eventualno ubacim malo crvene leće), ocijedim. U drugoj posudi popržim kockice špeka i malo luka, eventualno mrkvu i celer na kockice i frknem gore kašu. Može se dodati crvena paprika i češnjak po želji. Zalijem vodom do željene gustoće, dodam soli po potrebi i kad zavrije, kuham još par minuta da se izjednači. Može se ubaciti i par kolutiće domaće kobasice dimljene.
Ako je sama ječmena kaša, dodajem grah iz konzerve na kraju. Ako imam, dodajem gljive, šampinjone ili vrganje, može i sušene koje prethodno namočim i nasjeckam.
Pred kraj se može dodati žlica vrhnja za kuhanje, kosani svježi peršin ili bosiljak...
Posljednje uređivanje od Peterlin : 14.11.2023. at 07:40
Peterlin, tnx
Žuta, imaš puno recepata za prekonoćne zobene. Uvijek se miješaju na istu foru, a sve sastojke prilagođavaš svom ukusu. Npr. https://www.youtube.com/watch?v=08MTATIFaPg