Pokazuje rezultate 1 do 46 od 46

Tema: celijakia u 35....smrc...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ne kužim kakve veze imaju zadnji postovi s celijakijom, ok neće ni moj post imati veze s naslovom

ali u zadnje vreme se mojoj alergičarki zna pojaviti alergija na leću, ali ne svaki put može ona pojesti celu zdelu i nebu joj ništ (ko u proljeće), pa pojede 2-3 žlice s nećim pomiješanim i ima napadaje i povraćanja,, naoteknute usnice i urtikarije, pa već poduže ne jede ni leću ni slanutak , jer je i kod slanutka imala takve reakcije, pa sad ne jede ni jedno ni drugo, desilo joj se slično i s lubenicama, pa od početka sezone prošle godine do dredine sezone ove godine nije jela, tek je po pred kraj sezone pojela min dozu lubenica.
    a kaj se tiče prdenja i ganjanje s Dinare i sličnih planina, možda ima to veze i s viškom fizičke aktivnosti, bar je kod mene takav slučaj, bez obzira kaj jela , al meni to ne smeta

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    ne kužim kakve veze imaju zadnji postovi s celijakijom, ok neće ni moj post imati veze s naslovom

ali u zadnje vreme se mojoj alergičarki zna pojaviti alergija na leću, ali ne svaki put može ona pojesti celu zdelu i nebu joj ništ (ko u proljeće), pa pojede 2-3 žlice s nećim pomiješanim i ima napadaje i povraćanja,, naoteknute usnice i urtikarije, pa već poduže ne jede ni leću ni slanutak , jer je i kod slanutka imala takve reakcije, pa sad ne jede ni jedno ni drugo, desilo joj se slično i s lubenicama, pa od početka sezone prošle godine do dredine sezone ove godine nije jela, tek je po pred kraj sezone pojela min dozu lubenica.
    a kaj se tiče prdenja i ganjanje s Dinare i sličnih planina, možda ima to veze i s viškom fizičke aktivnosti, bar je kod mene takav slučaj, bez obzira kaj jela , al meni to ne smeta
    Da, to je tako s većinom alergičara. Često nije problem jedna namirnica, nego KOMBINACIJA. Ja nisam alergičar, ali npr. reform tortu ne mogu pojesti da ne dobijem osip (orasi, čokolada, maslac). S druge strane, ista kombinacija s lješnjakom mi nije problem.

Da se vratimo na celijakiju - kod celijakije je to vjerojatno jasno, ali alergije na gluten su druga stvar i vjerojatno isto neke kombinacije namirnica potaknu alergijsku reakciju.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •