Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 51 to 100 of 103

Thread: Rodna disforija

Možda je to istina, a tko garantira da su i ti stručnjaci za rodnu dosforiju u pravu?!
    Isto kao što ima i svakakvih npr. kirurga, pretpostavljam da i među njima ima svakakvih stručnjaka.
    Postoje situacije di su ljudi zažalili, a imam nekako osjećaj da se kod nas nekako previše gura.
    Možda mi je krivi filing....
    Last edited by biblios1; 22.09.2024 at 10:28.

Moja kći ima veći broj prijatelja/poznanika iz tog spektra. U tom njezinom društvu je potpuno normalno obraćati se osobi imenom koje je u skladu s rodnim identitetom, no radi se o mlađim tinejdžerima, 13-15 godina. Ne bih dala ruku u vatru da su svi autentične trans osobe koje će sutra pohrliti promijenit spol. Čini mi se da se tu često radi o adolescentskom preispitivanju identiteta, identifikaciji s grupom pa i nekom obliku podrške osobama koje se stvarno suočavaju s ovim problemom i pate zbog prezira i nerazumijevanja okoline. Pratim joj svu komunikaciju na društvenim mrežama i vidim da se mnogi samoozljeđuju jer se ne uspijevaju nositi sa svojim demonima (roditelji ili ne znaju ili ne žele znati pa djeca nemaju nikakvu stručnu pomoć i podršku koju očito trebaju).

Više puta sam čitala intervjue s osobama koje su prošle kroz postupak promjene spola i svi su isticali da im je to spasilo život tj. to je bio jedini način da žive u skladu s onim tko su, umjesto da se konformistički uklope u očekivanja i vrijednosti okoline.

Osoblje foruma sirius's Avatar

Quote Originally Posted by biblios1 View Post
    Hvala ti, Lili75. Slažem se s tobom.
    Nije mi problem prihvatiti, ali ne želim da se zalijeće.
    Dok se sebe sjetim u tim godinama, nisam baš imala pametne izbore.
    Isto tak borim se godinama sa anksioznoscu, a nisam trans.
    Mislim da je dozivljavanje sebe ( u nekom spolu) ili osjecaj seksualne privlacnosti prema nekom spolu ( ili oba) puno slozenija stvar od izbora. Ili puno jednostavnija stvar od izbora , jer obicno i nije izbor nego nesto sto osoba osjeca prirodno.

Zelim ti samo reci da su djeca moje obje poznanice bila izrazito anksiozna ( i sklona samoozljedivanju ) do trenutka kad su taj osjecaj da su u krivom spolu shvatila i rekla na glas. Jasno, ne kazem da je i kod tvog djeteta tako , ali i to moze biti uzrok. Kao sto moze biti tisucu drugih uzroka. Ono sto jest cinjenica kod trans osoba , anksioznost moze poceti jako rano, cim pocnu promjene koje uzrokuje pubertet . Jer tada pocinju se osjecati cudno u vlastitom tijelu.

Možda je to istina, a tko garantira da su i ti stručnjaci za rodnu dosforiju u pravu?!
    Isto kao što ima i svakakvih npr. kirurga, pretpostavljam da i među njima ima svakakvih stručnjaka.
    Postoje situacije di su ljudi zažalili, a imam nekako osjećaj da se kod nas nekako previše gura.
    Mozda globalno u medijima postoji takav dojam, ali realno u Hrvatskoj -tesko.
    Sto se tice strucnjaka u pravu i u krivu, mozda je to manje bitno od onoga sto sad vec gotiovo punoljetno dijete /osoba misli. I osjeca.
    Sigurno ima promasaja i pogresaka u dijagnozi. Pogrijese i kad lijece streptokoka,slomljenu ruku ili karcinom. Ali ne moze se bas tvrditi da je sansa za gresku 50-50.
    Last edited by sirius; 22.09.2024 at 11:29.

Nisam mislila na medije nego na našu konkretnu situaciju.
    Ne bi sad javno detalje...

On se nije samoozljeđivao.
    Bio je tu i razvod u igri taman na početku puberteta, korona, a i oduvijek je bio malo drukčiji. Visoko je inteligentan i nisu ga zanimale priče vršnjaka nego mu je super bilo provoditi vrijeme s njegovim bratićem koji je isto jako inteligentan, a ima dobru vibru. Stariji je od njega.

Kosjenka's Avatar

a cuj, ako mislis da se lijecnici u krivu nema ti druge nego pronaci drugo misljenje.
    Mislim da sam na Yammatu slusala neku emisiju vezano za transrodnost pa mi je ostalo u sjecanju da je zena rekla da je u RH valjda svega dvadesetak osoba u postupku...
    Morala bi to negdje provjeriti.
    Uglavnom iako se s time da se uopce prica u medijima o transrodnosti stvara fama o nametanju iskreno vjerujem da se u RL nitko ukljucijuci i lijecnike ne odlucije na takve korake olako.

Lili75's Avatar

Meni osobno se namece dojam kao i biblios da su nam mediji puni rodne ideologije, klimatskih promjena...nastavi niz...ima tih par tema koje se stalno vrte.

Necu ni spominjat nebinarne kao novu kategoriju na utrkama kojom muskarci dobivaju normu za zene, ima toga puno...al ovdje nije tema pa ne bih da odemo off topic.

Svakako treba pronaci lijecnika s kojim ce sin kliknut i kojem cete vjerovat. I njih ima svakakvih kao u svakoj profesiji

Pa za neku obicnu stvar (zub koji zeza) trazim 2 misljenja), a di ne bi za tako nesto.
    Last edited by Lili75; 22.09.2024 at 14:06.

Di pronaći drugo mišljenje?
    Na Rebru jesmo, a sad kolko vidim ostali se ne razumiju i ne žele se petljati.

Quote Originally Posted by Kosjenka View Post
    a cuj, ako mislis da se lijecnici u krivu nema ti druge nego pronaci drugo misljenje.
    Mislim da sam na Yammatu slusala neku emisiju vezano za transrodnost pa mi je ostalo u sjecanju da je zena rekla da je u RH valjda svega dvadesetak osoba u postupku...
    Morala bi to negdje provjeriti.
    Uglavnom iako se s time da se uopce prica u medijima o transrodnosti stvara fama o nametanju iskreno vjerujem da se u RL nitko ukljucijuci i lijecnike ne odlucije na takve korake olako.
    Da, imas pravo. Vrlo mali broj zapravo krene u promjenu i to je jako dugorajan proces. To je moje zapazanje obzirom da vecina prolazi razna testiranja pa imam djelomicno uvid.

Kosjenka's Avatar

biblios, jelli sin negdje u psihoterapiji?

Da, hodamo i k psihologu i psihijatru.

Da, hodamo i k psihologu i psihijatru.
    Znaci osim ovih sa Rebra, dijete i ti imate susrete sa psihologom i psihijatrom? To je vec onda minimalno 3 misljenja. Valjda i oni nesto kazu, odnosno imaju misljenje? Mozda su vas i oni uputili na Rebro?
    Last edited by sirius; 22.09.2024 at 17:24.

Rebro psiholog, psihijatar Kukuljeviceva.
    Prije smo sve hodali u našem mjestu privatno.
    Ne poklapaju im se mišljenja.

Cinjenica je da ces se ti prikloniti onima koji su ti prihvatljiviji, a tvoje dijete onima koji su njemu prihvatljivi.
    Obzirom da je dijete uskoro punoljetno zanonski ce samo odlucivati kome ide. Obicno rijetki terapeuti dozvoljsvaju uopce uvid i razgovaraju s roditeljima kad nastupi punoljetnost. To govorim o bilo kakvom problemu , da racunas s tim.

Jasno mi je.
    Sve je to u redu samo da bude dobro odrađeno.
    On voli ići i k objema.

Lili75's Avatar

Super da voli ici.

Jelena's Avatar

Nikako ne mislim da se kod nas gura. Naprotiv. Društvo je izrazito nesklono trans osobama. U bolnicama se čeka mjesecima i kad imaš dijagnosticiran karcinom, tako da sumnjam da medicinari guraju nekakve postupke zato jer simpatiziraju rodnu tranziciju.

Lili75's Avatar

Ja isto imam feeling da se po medijima jako gura, po bolnicama ne znam.

Jelena's Avatar

Quote Originally Posted by Lili75 View Post
    Ja isto imam feeling da se po medijima jako gura, po bolnicama ne znam.
    Pa mozda se gura u lijevo orijentiranom miljeu više u smislu prihvaćanja, umjesto osuđivanja, a ne u smislu - što čekate. Desnica sigurno ne promovira transrodnost.

Dakle, u RH ako imas ozbiljnu dijagnozu za bolesti sa smrtnim posljedicama, cekas mjesecima na pregled. Pregled dječjeg psihologa se kod nas po hitnom postupku čeka mjesecima.
    Procedura promjene spola traje godinama i ne mislim da to moze biti hir.
    https://www.srednja.hr/novosti/kako-...a-jokic-begic/

Svimbalo's Avatar

Quote Originally Posted by Jelena View Post
    Pa mozda se gura u lijevo orijentiranom miljeu više u smislu prihvaćanja, umjesto osuđivanja, a ne u smislu - što čekate. Desnica sigurno ne promovira transrodnost.
    Baš to.
    Ja ne znam da mediji igdje PROMOVIRAJU išta, to samo desničari neprekidno pišu po portalima ispod članaka, spominjući "agende".

Kosjenka's Avatar

Mislim da otvaranje bilo koje teme o kojoj se predugo šutjelo se u određenim krugovim smatra guranjem i nametanjem, ne nego se samo otvoreno priča o problemima koji postoje o kojima se do sada se šutjelo.

Lili75's Avatar

Quote Originally Posted by Jelena View Post

Dakle, u RH ako imas ozbiljnu dijagnozu za bolesti sa smrtnim posljedicama, cekas mjesecima na pregled. Pregled dječjeg psihologa se kod nas po hitnom postupku čeka mjesecima.
    Procedura promjene spola traje godinama i ne mislim da to moze biti hir.
    https://www.srednja.hr/novosti/kako-...a-jokic-begic/
    Thanx za link.
    Iz njega je vidljivo da se zapravo nakon manje - vise svega godinu dana vec moze krenut s hormonskom terapijom, meni osobno to nije nikakvo dugo razdoblje za takvu odluku koja utjece na ostatak zivota, prakticki do smrti.

Ja govorim vise sa zdravstvene strane u smislu hormona i njihovog utjecaja na organizam, naravno u slucaju onih 30% koji bi "pogreskom" uz neodgovarajuceg psihologa i psihijatra ipak zavrsili na hormonima.

Onaj tko je zaista trans nema izbora jer bi inace zavrsio s teskim psihickim problemima i to je razumljivo.

Ja samo pricam o slucaju biblios gdje postoji opravdana sumnja jer strucnjaci nisu istog misljenja, tu bih bila oprezna jako.

Lili75's Avatar

Brate mili kad je bio Eurosong nije se prestajalo po medijima o Nemu i Ono, nastavi cijeli niz...samo to se vrtilo..pa je dosla olimpijada u Parizu (evo me slucajno bas tu sad ) queer show ovo ono...jel mi pratimo iste medije..rodna ideologija je prisutna po drustv.mrezama i mislim da dio mladih sve to slusa, gleda, upija i ako su neopredjeljeni u smislu spolnosti, spoznavaju sve i svasta sto mozda i nije tako, zbunjeni su, ni ne čudi me.

To je cinjenica da je toga sad sve vise po medijima.
    Skoro da ne mozes vise ni seriju na Netflixu pogledat bez toga, evo u zadnje vrijeme sta god krenem gledat mora bit nesto iz tog asortimana. Ok nemam nista protiv neka bude, al da ima zalutalih slucajeva mladih, ima...
    Last edited by Lili75; 23.09.2024 at 18:46.

Lili75's Avatar

Imam jako dobrog kolegu gaya i on je istog misljenja, misli da se previse krenulo u forsiranje ovih tema po medijima (doduse on nije ni za Pride, sto me iznenadilo, pa mozda nije relevantan za temu).

Njemu je jako dugo trebalo da sam sebi prizna, sad zivi svoj zivot kako je oduvijek htio s deckom.
    Last edited by Lili75; 23.09.2024 at 18:50.

Eto, njemu danas prijetili na busu da bi ga ubili da nisu uhvaćeni za to.
    I svašta još. Nazivali ga i odvratne stvari mu pisali. Bili smo na policiji i prijavili.

Lili75's Avatar

Strasno, kakva maltretiranja, neka ste otisli na policiju...fuj..sramota kako roditelji odgajaju djecu da mogu tako zivotinjski maltretirat nekoga...

Jako mi je zao biblios i sina i tebe.

Drzite se :grouphug:
    Last edited by Lili75; 23.09.2024 at 21:14.

Jelena, moj dojam iz bolnice je drugačiji.
    Dvaput bili i malo mi je to pretjerano sve.
    Nek prođe godina dana kako je i bilo rečeno na prvom susretu.

I najbolje od svega je da su to moji bivši učenici prema kojima sam uvijek bila fer i izlazila im u susret.
    4 dečka i 1 cura su u igri.

Jelena's Avatar

Thanx za link.
    Iz njega je vidljivo da se zapravo nakon manje - vise svega godinu dana vec moze krenut s hormonskom terapijom, meni osobno to nije nikakvo dugo razdoblje za takvu odluku koja utjece na ostatak zivota, prakticki do smrti.

Ja govorim vise sa zdravstvene strane u smislu hormona i njihovog utjecaja na organizam, naravno u slucaju onih 30% koji bi "pogreskom" uz neodgovarajuceg psihologa i psihijatra ipak zavrsili na hormonima.

Onaj tko je zaista trans nema izbora jer bi inace zavrsio s teskim psihickim problemima i to je razumljivo.

Ja samo pricam o slucaju biblios gdje postoji opravdana sumnja jer strucnjaci nisu istog misljenja, tu bih bila oprezna jako.
    Lili, piše da se ide kod psihologa pa kod psihijatra pa ukoliko se svi slažu, moze se krenuti s hormonalnom terapijom koja je reverzibilna i tek tada ide zahvat. I to ne u Hrvatskoj, nego vani. To je puno vise od godinu dana. Ovaj mladić sigurno nije za mjesec dana dobio termin kod psihologa, a ako je točno to što piše u linkanom članku, najvjeratnije jos nije ni dosao kod onog kod kog zapravo treba ići. Osim toga, autizam koji se spominje u prvim postovima je puno češći kod osoba s rodnom disforijom, nego kod ostalog stanovništva.
    Ne bih htjela da ispadne da navijam za hormo terapiju, nego bih bila oprezna. Nadam se da biblios dobro procjenjuje stanje svog djeteta i da ce mu biti podrska u svakom slučaju.
    Ni meni puno toga nije jasno, ni ja ne razumijem kako se to neko identificira ili ne identificira sa svojim spolom. Ali sam svjesna svojih ograničenja. Neke stvari naprosto nisam u stanju razumijeti. Neke ne razumije ni znanost/struka jos uvijek, nego se oslanja na statistiku (ne usporedjujem svoje neznanje s otvorenim pitanjima struke). A statistika je nazalost takva da su te osobe često suicidalne i da bih se ja strašno potrudila, kad bi se radilo o mom djetetu da mu jasno dam do znanja da će od mene imati podršku.
    Tih 30% ce odustati, jer nisu ni bili pravi kandidati. Onih 70% će smanjiti svoju tjeskobu.
    Last edited by Jelena; 23.09.2024 at 22:38.

Jelena's Avatar

Eto, njemu danas prijetili na busu da bi ga ubili da nisu uhvaćeni za to.
    I svašta još. Nazivali ga i odvratne stvari mu pisali. Bili smo na policiji i prijavili.
    Jako mi je žao.
    Ovi primjeri što lili idu na živce jer se neprestano pojavljuju u medijima, bi trebali dovesti do toga da nebinarni sustav u seksualnosti ne bude neko neviđeno čudo, da ti ljudi kojima je ionako život kompliciran, nemaju taj uzasan teret društvene neprihvaćenosti. Nije on napadnut zbog "eurosonga", nego usprkos "eurosongu". Ne znam ni koliko je to učinkovito. Slušam svako toliko na sastancima komentare dvoje samodopadnih katolika koji ne propuštaju priliku davati zajedljive komentare na tragu kafanskih, na tu temu, a ostatak sudionika iz pristojnosti ne odgovori. Ja okrenem očima, te ljude je nemoguće pretvoriti u tolerantne osobe.

Osobno mislim da bi bilo značajno bolje da se ta tematika obradi kroz spolni odgoj, nego preko eurosonga i drustvenih mreza. Da se razjasne i svi psihofizicki rizici neodgovornog ponasanja, ili promjene spola ili bilo čega što bi bila potencijalna opasnost za djecu.
    Last edited by Jelena; 23.09.2024 at 22:55.

Dobili smo termin za tjedan dana.

Lili75's Avatar

Jelena,

Pa procitaj sto biblios pise koliko brzo su dobili termin i kako se sve prebrzo odvija. Zena pise iz prve ruke.
    Ej termin za tjedan dana,a ti pises o visemjesecnim cekanjima na pregled po hitnom postupku. Mislim svjesna sam ja koliko se sve ceka u nasem sustavu jer imam privatnu obit. situaciju zadnja 3 mj koju nikome ne bih pozelila. No ovo o cemu pisemo nije taj slucaj. Zena se cak boji da ce dobit terapiju i prije godine dana, koliko se sve brzo odvija.

Eurosong i olimpijske igre su bile samo primjer kako je tema itekako zastupljena u javnosti i medijima, sto su neki tvrdili da nije.
    Ne bih temu svodila na svjetonazorsku razinu (ne zanima me neciji svjetonazor) nego gledano sa zdravstvene strane necijeg djeteta i opcenito vjerojatnosti jel dijete "pogodilo" pravi identite ako,je u postupku trazenja sebe,a pritom dozivljava grozote, izivljavanja, muci se s puno stvari vec godinama.

Mislim da nema roditelja koji ne bi htio da mu je dijete posve sigurno da ide pravim putem koji mu definira buducnost. Da se taj put ne preleti i da ne bude u tih 30% ili koliko već, nije to mala brojka,al skoro 1 trećina.
    Last edited by Lili75; 24.09.2024 at 08:10.

Lili75's Avatar

Ne da edit za tipfelere, sorry.

Pa u Centar za krizna stanja se moze doci s ceste bez narucivanja, za bilo koju mentalnu bolest ili emicionalno stanje. Zar bi bilo pozeljno da dijete u riziku ceka godinama na pregled psihijatra?

Kosjenka's Avatar

Lili, inače je tako, govorim ti iz vlastitog iskustva. Mjesecima se ne može doći na red ni kod privatnog psihologa.

Lili75's Avatar

Quote Originally Posted by sirius View Post
    Pa u Centar za krizna stanja se moze doci s ceste bez narucivanja, za bilo koju mentalnu bolest ili emicionalno stanje. Zar bi bilo pozeljno da dijete u riziku ceka godinama na pregled psihijatra?
    Nema potrebe iskrivljavat tudje (moje) rijeci.

Biblios nije rekla da je isla u Cebtar za krizna stanja, ako je onda je to posve druga prica.

Lili75's Avatar

Quote Originally Posted by Kosjenka View Post
    Lili, inače je tako, govorim ti iz vlastitog iskustva. Mjesecima se ne može doći na red ni kod privatnog psihologa.
    Pa to i ja govorim. Znam slucaj suicidalnog djetetai jedva jedvice su privatno dobili neki ne predugi termin a dijete vec pokusalo suicid

Al ocito niie to slucaj kad se radi o ovoj problematici, tu nisu te duge liste cekanja.

Tako sam ja shvatila biblios.

Kako si ti shvatila biblios u vezi termina za tjedan dana?
    Last edited by Lili75; 24.09.2024 at 09:26.

Jelena's Avatar

Ja ne znam kako je biblios dobila za tjedan dana termin kad djeca koja fizički ugrožavaju cijeli razred čekaju Kukuljevićevu mjesecima kad se proglasi hitnim postupkom od strane škole i CZSS, i to ne za psihoterapiju, nego za prvi termin, za prvi razgovor, onda još koji mjesec za terapiju.

Lili, mi se uopće ne razumijemo.
    Eurosong i ja koristim kao metaforu, ali to nije informativni medijski pristup. Informativni pristup je kroz odgovoran i stručno provjeren spolni program u školama. Dio djece bi sigurno drugačije pristupio toj temi, u smislu prihvaćanja različitih od sebe, ali bi trebalo znati i rizike tranzicije sa strane medicinskog stanovišta, odnosno uzimanja hormonalne terapije, što mi svi IVF-ovci dobro znamo, i sa strane društvene ograničenosti.

Jelena's Avatar

Kako si ti shvatila biblios u vezi termina za tjedan dana?
    Meni nije jasno je li dobila za tjedan dana termin kod odgovarajućeg psihologa i/ili psihijatra ili kod prvog kod kojeg je mogla dobiti termin. Ja ne mogu ni kod frizera dobiti termin za tjedan dana. Zato mi je to jako čudno.

Lili75's Avatar

Uf kad se sjetim ivf-a i hormona,al nije bilo drugog izbora.
    Nisam fan hormona nikako, sta je, tu je...moje tijelo preburno na njih reagira.

Nadam se zaista izbjec ih kad dodje menopauza, probat cu sve sto postoji.

Jelena, mislim da te razumijem sta hoces reci.

Dobili smo termin na Rebru. Naša prijašnja psihologinja je ustvari dobila.
    Ne znam način. Eto...

Dobili smo termin na Rebru. Naša prijašnja psihologinja je ustvari dobila.
    Ne znam način. Eto...
    Pa vjerojatno je prijasnji psiholog kontaktirao referentni centar kad je dosla u situacijuda treba pomoc u nastavku terapije. Nista neobicno. I za druga stanja i bolesti postoje dogovorene procedure da se olaksa snalazenje pacijentu i ubrza postupak.

Možda se jednostavno poznaju.

To tako u Hrvatskoj ide. Nit prvi nit zadnji.

Možda se jednostavno poznaju.
    Ti mislis da ljudi koji rade u sustavu koriste svoja poznanstva za nasumicne pacijente zato jer mogu? Cak i kad misle da pacijentima to nije vazno ili potrebno?
    Stvarno?

Hajdemo ovako, obzirom da si u teorimama zavjere .
    Dok je dijete maloljetno roditelj odlucuje. Dijete ima pravo suodlucivanja, jasno, ali roditelj odlucuje. To znaci da ga ne moras voditi nigdje , ni tamo gdje ti netko predlozi ili preporuci. Mozes sama birati terapeute ili izabrati da ne ide nigdje. Ipak smo u Hrvatskoj,nije da ce netko primjetiti pa reagirati ako sve bude mirno i bez nekih dogadanja u kojima bi dijete skrenulo paznju na sebe. Jasno, kad dijete bude punoljetno odlucuje samo i nema vise nikakvog uvida u terapije osim ako ne dozvoli.

Kao netko u sustavu ne bi mi palo na pamet povlaciti privatna poznanstva za nasumicnog pacijenta . Zvala bih za termin iskljucivo ako je takav protokol ili ako mislim da mu zivot o tome ovisi.

Lili75's Avatar

Sirius "napadas" zenu a samo je rekla da im je psihologica u roku tjedan dana uspjela osigurat termin kod psihijatrice na Rebru. Da ju je iznenadilo da se ne ceka dulje kao inace za sve u nasem sustavu.

Bas pristupas s predrasudama prema zeni kojoj nije nimalo lako u trenutnoj situaciji, pokusava pomoc sinu, a ni sama ne zna jel sve to pomaze, jesu li na pravom putu.

I da evo za mene je osobno moj ginekolog nazvao kolegu ginekologa u poznatoj Zg bolnici da me prime sto prije i vec za dan-dva sam bila tamo. Tu je radilo iskljucivo poznanstvo. Da, ima toga itekako da rade usluge jedni drugima i onda uzvracaju. Ja nit sam to trazila, nit pitala.Bila sam nasumicni pacijent.

Moj ginekolog je to napravio zbog stanja u kojem sam bila znajuci koliko dugo smo cekali bebu. I hvala mu. zahvaljujuci njemu dobila sam adekvatnu terapiju jako brzo.
    Dobila bi je i ovako al bi čekala duže.
    Last edited by Lili75; 25.09.2024 at 00:00.

Pa to sam i napisala. Ne bi mi palo na pamet koristiti privatna poznanstva osim ako je situacija ozbiljna i pacijent je ozbiljno ugrozen.
    Ili je protokol takav.
    Za neka stanja i bolesti zaista postoji korak po korak dogovoreni protokol u referentnim centrima. Dovoljno je samo nazvati i dobije se termin ili prijem.

Ja sam pitala za iskustva, a sad kako smo došli ili nismo, meni je sad stvarno u ovoj situaciji nebitno. Ne spavamo radi maltretiranja tako da su mi takve rasprave previše.
    Žao mi je onih koji ne dođu na vrijeme i mi smo dosad koristili samo privatne usluge doktora i to ne samo u ovoj situaciji jer se predugo čeka.
    Hvala svima koji su iznijeli svoja iskustva i ako ima još netko napisati, rado bi čula, ali u raspravi više ne mogu sudjelovati.
    Lijep pozdrav.

Lili75's Avatar

Biblios cuvajte se! Jako mi je zao.

Ne sirius, nije bila tako ozbiljna situacija,mogla se rijesit na bar jos 2 nacina, ali htio je biti covjek i rijesit mi to na elegantan nacin.

Mislim da je ova rasprava zaista otisla u krivom smjeru i umjesto da se zeni pomogne, krenulo se uvjeravat je u ovo ono, tvrdit svasta nesto bez poznavanja njenog sina, stvarne situacije...bas bezveze...

Ni sama vise ne vidim smisla ovakve rasprave.
    Last edited by Lili75; 25.09.2024 at 08:18.

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast