Vidis i ja sam uvijek jaja na vrucu tavu i nikad ne stavljam maslac.
Probam ovako.
Vidis i ja sam uvijek jaja na vrucu tavu i nikad ne stavljam maslac.
Probam ovako.
Ajde savjet cure, tava duboka iz Ikee za indukciju ili da riskiram malo nešto skuplje![]()
Svinjski paprikaš sa širokim rezancima i zelena salata
Filane paprike i ćufte, sin je zadužen za pire i nekakvu salatu.
Stalno vrtimo isto, ali eksperimentiramo isključivo vikendima. U tjednu se jede ono što je lako i brzo gotovo i što se redovno pojede.
Juha s gris noklicama, pečeno pile s povrćem
Krem juha od lišća rotkvice, čimulica i medvjeđeg luka, rižoto od bijelog mesa s puno peršina, zelena salata s rotkvicama, palačinke
Pileći faširanci s blitvom i pestom od medvjeđeg luka i indijskih oraščića.
Sutra vjerojatno pirjani porluk s gljivama, imam šampinjone i shiitake.
Vikend smo utukli biftek, tavica, carpacio, tartarski..puno pečenog povrća, salata...
danas nesto kao pilav od odkoštenih nadbataka, poriluka dobro posipano curryem.
Subota je bila rezervirana za završetak orezivanja voćki, pa su moji muški članovi obitelji imali pečene kobase i grah salatu s kukuruzom. Ja nisam bila s njima, snašli su se bez mene
Jučer: juha od krumpira, juneći ćevapi, rizi bizi, kupus salata, mramorni kolač s višnjama
Danas: poriluk varivo i kobasice
Sutra će biti pileće bijelo meso na naglo, neka brzinska juha i salata od mahuna (sin je kuhar)
Dalje ne znam... Imam još malo kisele repe, ali ne jede nam se to sad kad je zatoplilo. Možda to utučem na neki kišni dan.
Subota izlet na Japetić i ručak u planinarskom domu.
Nedjelja, juha od bundeve, teleće pečenje, krumpir, šampinjoni, batat, salata, lik, rotkvice.
Ponedjeljak: ostanjci od nedjelje.
Danas bolonjez.
Sutra ili grah ili pileće meso s krumpirima, nisam još sigurna.
U subotu sam pekla pile s kiselim kupusom i mlincima.
U nedjelju smo obišli Stazu pet slapova oko Krčića pa smo ručali u gostionici u tom kraju.
U ponedjeljak sam napravila ajngemahtec da iskorisim ostatke piletine od subote.
Jučer varivo od batata, maslaca od kikirikija i slanutka, s rižom.
Danas ne znam.
Jučer MM radio neke ćufte od junetine.
Ja danas vegi - dinstano mlado zelje s grahom.
Juneća juhica i neka verzija kineskih rezenaca jučer..
Imanapacanog lungića i pilećih prsa, svakakvog povrća..bit će nešto
Jučer pileća juha s noklicama, domaća tjestenina s purecim fileom na saft s gljivama
Danas juha od jučer i pečeni brancini s krumpirom, paradajzom i mediteranskim biljem.
Napravila sam namaz od piletine iz juhe s jajem, medvjeđim lukom, peršinom, timijanom i češnjakom.
Sutra samo ja doma ručam, ostalo mi jos malo juhe, imam domaci kruh (isprobala malo s prosenim brašnom), samo cu si taj namaz od piletine staviti na kruh.
U utorak ću za dva dana raditi varivo od mladog kupusa i graha s piletinom.
Petak sardele i blitva.
Subota francuski krumpir.
Nedjelja janjeća juha, lešo, lazanje, salata.
Danas ostanjci.
Sutra kelj i faširanci, preksutra bolonjez.
Petak - pašta fažol, svinjski minutni odresci u bbq umaku (sin je to pripremao), moj udio: pita od jabuka
Subota - lovački ručak (tko što ulovi; mm i ja nismo bili doma, dočekao nas bolonjezi matovilac)
Nedjelja - juha s noklicama, fileti pilećih zabataka prženi u woku, restani krumpir, cikla, biskvit s makom i višnjama
Danas - ostaci od jučer uz neku dopunu za prilog (vjerojatno mahune iz konzerve na salatu)
Sutra - vjerojatno poriluk, nisam još sigurna
Posljednje uređivanje od Peterlin : 23.03.2026. at 09:29
petak - varivo (povrće i žitarice) i kobasice
subota - bečki, krumpir salata, zelena salata. proljetna pita od limuna
nedjelja - rižoto s piletinom, prokulice na tavici, grah salata, zelena salata
https://www.jamieoliver.com/recipes/...d-peanut-stew/
Ovo mi je bila inspiracija, samo sa slanutkom umjesto graha. I začine ne stavljam koji su u receptu, nego što imam.
Također započnem prženjem kockica batata pa ga onda pomaknem u tavi i stavim luk da se pirja pokraj njega, a dalje je jednostavno, samo se doda češnjak, pelati, maslac od kikirikija i pri samom kraju kuhane mahunarke.
Danas čobanac, klinci i drugi klinci koji više nisu klinci kuhaju na dvorištu, mi odrasli nadgledamo
Jučer losos i salata neka s tijestom.
Sutra u goste, vjerojatno uskršnji klasici ...
Dostava, bez podomaćivanja .
Juneća juhica, rizibizi i odmrznuti ostaci roštilja, zelena salata ...
Juha s leber noklicama
Pečeno pile s pečenim rižom
Rotkvice, mladi luk i zelena salata
Rižot na poriluku, svinjski minutni na naglo
Ja cijeli tjedan pokusavam utopiti hranu od uskrsa. Bila sam kuhala juhu od telecih kosti koljenice i osso buco s kuhanim krumpirom i zelenom salatom. A mali i ja sami, mali ruca u skoli. Pa se ponovio isti menu u ponedjeljak, pa u utorak samo komadic mesa iz osso bucoa za mene, pa slagala na zelenu salatu s limunom kuhanu ciklu i komadice teletine, ostalo sam poskidala s kosti i samljela s umakom uz spagete jos zamrznula za dva dana, pa danas skuhala pola karfiola i rezala uz to šunku od uskrsa. Nikad kraja toj hrani.
I jos ima sunke i roktvica i mladog luka i grincajg nisam uspjela potrositi.
utorak - ostatci od Uskrsa (šunka, francuska, janjetina, odojak, patka, mlinci...)
srijeda - bezmesni dan - šalša
četvrtak - svinjski šnicli u umaku od češnjaka, krpice sa zeljem
petak - carbonara
danas - naše domaće krvavice i zelje s krumpirom
sutra- roštilj (ćevapi, piletina, vratina - grah salata, zelena salata, paradajz i krastavci salata, mladi luk)
Mi smo ove godine uspješno smanjili količine hrane za Uskrs, pa se u ponedjeljak sve uspjelo razdužiti.
Dalje je bilo uobičajeno, variva i malo mesa. U petak je sin radio od doma, pa nas je dočekao grah i pečenice, a to se razvuklo i na subotu. Jučer - gulaš i krumpir u slanoj vodi, rukola na salatu, mramorni kolač s kavom. Ostalo je i za danas za muža i mene, jer sinovi nisu doma na ručku.
Dalje ćemo uobičajeno - kupila sam poriluk, ima leće, a od mesa imam pileći file i miješano mljeveno meso.
Moram nabaviti još rotkvica jer su nam fine i dobrodošle nakon zimske prehrane. Luk mladi imam svoj iz vrta, kao i matovilac. Mlađi sin uživa.
Juha, krmići, piletina na grill tavi. Zelena salata.
Sutra tortitlje s mljevenim mesom.
Jučer smo razdužili ostatke.
Danas mahune varivo i vratina (trenutno je u pacu od senfa, stariji sin će to baciti na tavu).
Sutra, četvrtak, petak - još ne znam, a imam doma poriluk, piletinu, leću, slanutak i komad šunke koja je zaostala od Uskrsa.
Sutra janjetina i mladi krumpir, lukec mladi, zelena salata ..
Danas beef burgundy, možda žganci za prilog ...
Pečem pile s krumpirima i neka salata, vjerojatno zelena, možda i više vrsta