Stranica 21 od 38 PrviPrvi ... 11192021222331 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,001 do 1,050 od 1875

Tema: stigao i moj nalaz hormona....

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

u dobru i zlu, pretpostavljam da si to vadila 3 dc i da ti je dr. rekao da idući ciklus dođeš 3 dc na pregled... Ako je tako, onda će ti dr. pogledati nalaz kada idući put dođeš jer se ti nalazi ne šalju poštom. Tako je bilo kod mene... Ja sam baš ovaj petak bila 3 dc gore i onda mi je pogledao nalaz i uputio me dalje na endokrinološku obradu...

Nego, imam pitanje vezano uz povišen TSH. Naime, ovaj ciklus nisam mogla ništa dalje konkretno zbog TSH kojeg sam vadila 28.5. (3 dc)... Ono što me buni kod tog hormona je da mi različiti lab. daju različite referentne vrijednosti te da nisam sigurna koliko je kod njega bitno u kojeg dijelu ciklusa se vadi...

Do sada imam 3 nalaza:

Pretraga na 21 dc. TSH = 3,94 ; gornja granica= 4,20
    Pretraga na 3 dc (VV) TSH = 6,99 - ne znam koji je tamo interval referentnih vrijednosti jer nisam vidjela nalaz već samo info sa povijesti bolesti...
    Pretraga na 7 dc. TSH = 4,54 ; gornja granica= 5,00

Uglavnom, dok ne obavim kompletnu endokrinološku obradu ne mogu dalje u postupak...
    Molim vas, ako je netko imao ovakvih iskustava da mi kaže kako otprilike izgleda sama obrada i kakva se terapija može primjeniti. Koliko otprilike traje "reguliranje" hormona, tj. ima li uopće kakav vremenski okvir za riješavanje ovakvih problema?

Hvala vam puno unaprijed!

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009
    Posljednje uređivanje od mare41 : 27.06.2012. at 12:50

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Puno se pisalo o štitnjači u zadnje vrijeme, al na različitim stranama, najviše na privatnim klinikama, koliko mi se čini, javit će se već tsh-cure

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

123beba, i ja sam nedavno imala problema s tsh. Za ulazak u postupak bi trebao biti do negdje 2, neovisno o referentnim vrijednostima koje su ti navedene u nalazu. Moj je bio 5.4 kad sam trebala na aih i odgodili su mi dok ne reguliram štitnjaču. Uzimam euthyrox, nakon cca 2 mj mi je tsh pao na 1,77.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

123beba, bila sam 5 dc, nije bilo moje doktorice pa sam bila kod dr.A, nije mi ništa rekao, samo kad muž obavi sve pretrage da dođem 3 dc. Pretpostavljam da je moj nalaz kod doktorice i da nešto ne valja da bi mi javila..

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

ah, ja sam isto mislila da će dr. pogledati nalaz hormona prije mog idućeg dolaska, no nalaz je čekao moj idući 3 dc kada je dr. pogledao nalaz kada sam ušla k njemu i zaključio da "više sreće drugi put", neka napravim kompletnu endokrinološku obradu... Da sam to znala mjesec dana ranije, možda sam već mogla nešto i obaviti... No sada, što je tu je... Možda možeš pokušati nazvati dr. pa da ti provjeri...
    Da sam znala da je ovo jedna od mogućnosti možda bih i ja pokušala ranije provjeriti pa doći ranije po povijest bolesti i nastaviti obavljati pretrage. Nije ni čudo da na ovaj način prolaze mjeseci i mjeseci a da se nisam niti približila prvom postupku.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

MA da, a ja si mislim da bi mi doktorica javila da nešto ne valja, baš sam naivna Vidjet ću, sad u osmom mj mm ide kod androloga pa ću pitat tamo sestre, ionako dok on obavi sve pretrage moji hormoni se sto puta izmjene!! Evo sad sam dobila na 23 dc, to mi se nikad nije dogodilo, znači da su opet podivljali!

Osoblje foruma BigBlue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

kupi.me ima u ponudi dana hormone štitnjače (T3, T4, TSH) u Poliklinici Stela, Zagreb za 90,00 kuna

http://www.kupime.hr/ponuda/testiran...stitnjace/2561

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Inače, u zadnje vrijeme na dosta tih popusta ima ponuda za vađenje tih hormona i za općenito pregled štitnjače... Pa tko treba neka si prati... zna biti stvarno povoljno!
    Ja sam plaćala 180 kn za vađenje T2, T3 i TSH bez popusta u poliklinici Srčana što mislim da je dosta povoljno. U nekim poliklinikama traže 90 kn po hormonu...

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Pozdrav cure,
    evo i moji nalazi hormona, svi vadjeni u KBC Split...kod dr. sam bila prije nego su mi bili gotovi nalazi DHEA-SO4, Androstendiona i AMH, pa stavljam tu ako mi tko moze malo izanalizirati...

Vadjeni na 4.dc :
    FSH - 4.80 (1.8 - 9.4 IU/L)
    LH - 7.20 (0.8 - 10.4 IU/L)
    PROLAKTIN - 256 (81 - 597 IU/L)
    SL.TESTOSTERON - 6.50 (0.45 - 10.7 pmol/L)
    TESTOSTERON - 5.10 (0.4 - 2.74 nmol/L)
    ESTRADIOL - 0.237 (0.11 - 0.65 nmol/L)
    17-OH PROG - 5.60 (0.33 - 3.27 nmol/L)
    SHBG - 35 (20 - 85 nmol/L)
    TSH - 2.71 (0.3 - 3.6 mlU/L)
    DHEA-SO4 - 3.70 (1.8 - 9.8 umol/L)
    ANDROSTENDION - 17 (1.7 - 16.4 nmol/L)

AMH - vadjen nakon mjesec dana - 62.48 pmol/L (>48.5 pmol/L =povecane konc.),
    - 8.75 ng/ml (>6.80 ng/mL =povecane konc.)

Trenutno sam na terapiji od 3 mjeseca (pijem Diane 35) u nadi da ce mi sniziti testosteron pa cemo vidjeti sto dalje...

Zanima me ovaj poviseni androstendion i AMH, s obzirom da dr. jos nije vidjela te nalaze...?

Hvala i ispricavam se na malo poduzem postu

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

minnie, kakav je uzv nalaz? amh može biti povišen kod pcos-a (al valjda i ne mora), a i omjer fsh/lh ide u tom pravcu, ajmo pco-ašice, javite se
    Posljednje uređivanje od mare41 : 21.08.2012. at 19:45

strategija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Nisam ni ja sigurna dali povišen AMH nužno znači PCOS. Moj iznosi 40,7 pmol/L.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

oh da, kako sam to uspjela zaboraviti napisati - da, ja sam PCO djevojka...jaoo
    za ovu inverziju fsh/lh mi je vec dr. rekla da bi bilo pozeljno da se vrate u normalu, tj. da fsh bude veci od lh

uzv nalaz mi je katastrofican - tj. kad sam pod terapijom (bila 8 god na Cilestu) onda jajnici bez iti jedne ciste, čisti, prekrasni...
    čim prestanem piti tabletice, ciste se vrate - i to ne po onom klasičnom primjeru da bi otprilike 3 mjeseca trebali biti čisti od cista
    (meni su se vratile nakon samo mjesec dana)
    da ne spomnijem da mi je endometrij svaki put (dakle na razne dane ciklusa) samo 3mm
    Posljednje uređivanje od minnie mouse : 22.08.2012. at 09:04

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj strategija prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam ni ja sigurna dali povišen AMH nužno znači PCOS. Moj iznosi 40,7 pmol/L.

mislim da je baš visok AMH, ali stvarno visok indikacija za PCOS. Tako je i tvoj povisoki (spada u optimalnu plodnost) indikativan za PCOS.

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

minnie mouse, hormonska slika ti je prava pcos-ovska (jer se i pcos može rangirati po stupnjevima), povišene vrijednosti androgena androstendiona i testosterona,inverzija LH/FSH, a AMH je očekivano povišen. Diane 35 mogu dovesti do poboljšanja. Endokrinolozi sugeriraju i metformin kao terapiju,meni je on bio djelotvorniji u smanjivanju razine androstendiona i testosterona,no inverzija LH/FSH je i dalje ostala prisutna.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

evo sad sam na 2.kartici Diane 35, imam jos jednu pa ponavljam hormone u nadi da je situacija stogod bolja...
    metformin kazes? jos mi to nije spomenula dr. ... ako sam dobro shvatila zadnji put - rekla mi je da mi testosteron mora biti ispod 5 da bi me stavila u postupak. a moj je 5.10 - pa to ne bi trebalo onda biti tako strasno...valjda...

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Generalno je PCOS apsolutno rješiv i to brzo postupcima potpomognute..........

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

hvala vam svima, ohrabrile ste me, nadamo se najboljem

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

evo napokon i ja izvadila hormone pa bi vas molila za objašnjenje jer moj gin kaže da ima nekih odstupanja ali ništa strašno
    3dc
    estradiol 95.8 pmol/L (110-1100)
    progesteron 6.4 nmol/L (<3.2)
    LH 7.4 lU/L (3-12)
    FSH 8.3 lU/L (2-12)
    testosteron ukupni 1.4 nmol/L (0.2-2.6)
    testosteron slobodni 15.9 pmol/L (3.5-30)
    SHGB 66.0 nmol/L (15-120)
    prolaktin 21.4 (4-23)
    21dc
    progesteron 29.1 nmol/L (>22)

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

inada, nažalost ja ti ne znam pomoći jer i ja opet trebam pomoć cura koje znaju nešto vise o ovome svemu...
    Nakon 2 mjeseca terapije euthyroxom moj nalaz je ovakav:
    T3 1,63
    T4 93
    TSH 4,2
    TPO 7,5
    TG-AT 517

Molim vas pomoć s tumačenjem. Ono što me muči je TG-AT koji bi trebao biti do 100, a meni je 517 i TSH koji mi se nije spustio na idealnih 2 za ulazak u postupak.
    Jel imao tko već kakvih iskustava da je išao u postupak i sa ovakvim TSH-om? I što uopće predstavlja taj TG-AT?
    Hvala vam!!!!

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ja bih rekla da se tu radi o Hashimotu jer su ti antitijela pozitivna i da ti se treba povećati doza euthyroxa jer takav TSH nije optimalan za ulazak u postupak. u postupcima i trudnoći zeznuta štitnjača često dodatno podivlja, a povišen TSH ionako može ometati začeće. nađi dobrog endokrinologa s razumijevanjem za MPO i sredi štitnu pa onda u postupak (mada kod nas mnogi MPO-vci, ali i endokrinolozi na TSH od 4 nažalost odmahuju rukom dok te vani ne bi ni pustili u postupak).

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Hvala ti!

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

i moji nalati su stigli, koliko vidim sve je ok, ali bi volila ako ima netko od vas koje ste punooo struučnije od mene u tome da "baci oko"
    FT4 10,97 (ref. vr. 10-22)
    FT3 2,99 ( ref. vr. 1,9-5-7)
    TSH 1,429 ( ref vr. 0,3-5-6)
    prolakt. 162 (ref 57-418)
    E2 216(ref 184-1774)
    Testo 1,01 (ref do 2,0)

mostarka86 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

koliko ti se ja razumijem, ovo su ok nalazi. i kod mene je slično, tako da mislim da su dobri.

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Evo samo da javim da mi je dr. danas potvrdio Hashimoto... Dozu Euthyroxa mi je povećao za duplo. Do sada sam uzimala 2,5 mg, a dr. mi je iduća 2 mjesec dao 5 mg. Nakon toga kontrola pa da vidimo di smo. Rekao je da svakako za ulazak u postupak trebam TSH imati najviše 2,5.
    Molil vas info ako netko ima iskustva sa ovim... Jel izgledno da mi se nakon ovakve terapije spusti TSH na tražene vrijednosti ili da se ne nadam previše? Imaju li osobe sa hashimotom kakvih problema kod samog postupka ili zadržavanja ploda?
    Hvala vam unaprijed!

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Nemam baš vremena čitati temu iz početka, ali sam u panici. Idući tjedan idem po protokol, upravo sam po zlato kupila karte za Zagreb i sad me strah da me ne otpile iz postupka, a prirodnjaci mi nekako ne dolaze u obzri jer sam 600 km daleko od klinike. Naime, AMH mi je prije dvije godine bio nizak i iznosio je 8,6, dr. mi ga je dao vaditi zbog FSH koji je tada bio na gornjoj granici, ali je već idući nalaz FSH bio ok. Slabo reagiram na stimulacije, plafon su bila tri folikula s tri stanice, zadnja stimulacija s jačom dozom menopura (4 dnevno) poržavajući rezulat - jedan foliku. Nakon mjeseci pauze sad se pripremam za novi postupka i FSH ode u visine (nemam točne vrijednosti ali je on 16, a granica je čini mi se oko 12,50). Je li se i s atko visokim FSH ide na stimulacije ili...? Moram napomenuti kako antralce u Vinogradskoj ne čekiraju.
    Posljednje uređivanje od anddu : 05.09.2012. at 13:11

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

evo mene opet...
    isla bih sutra vaditi hormone stitnjace, biti ce mi 4 dc (iako nigdje nisam nasla da je uopce bitno koji je dan ), ali jos sam pod terapijom Diane 35...
    zadnji sam put hormone stitnjace vadila kad sam napravila pauzu s pilulama, nisam sigurna da ce mi sad pokazati prave vrijednosti...?
    a Diane mi je dr dala da pijem 3 mjeseca i onda krecemo u postupak (jer mi se ciste vrate vec u prvom mjesecu kad prestanem piti hormone )
    hoce li biti ok ako ih ipak izvadim sutra?

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Hormoni štitnjače ne ovise o danima ciklusa, a za pilule ne znam, nisam ih nikad koristila ali po nekoj mojoj logici ne vjerujem da one utječu na hormone štitnjače. Neka me netko tko zna ispravi.

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj 123beba prvotno napisa Vidi poruku
    Evo samo da javim da mi je dr. danas potvrdio Hashimoto... Dozu Euthyroxa mi je povećao za duplo. Do sada sam uzimala 2,5 mg, a dr. mi je iduća 2 mjesec dao 5 mg. Nakon toga kontrola pa da vidimo di smo. Rekao je da svakako za ulazak u postupak trebam TSH imati najviše 2,5.
    Molil vas info ako netko ima iskustva sa ovim... Jel izgledno da mi se nakon ovakve terapije spusti TSH na tražene vrijednosti ili da se ne nadam previše? Imaju li osobe sa hashimotom kakvih problema kod samog postupka ili zadržavanja ploda?
    Hvala vam unaprijed!
    Hej, ako netko zna, pliz info... fala...

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

izguglala sam ti ovu temu (kratka je), al vjerojatno će sti se još neko javit http://forum.roda.hr/threads/49613-K...ov-tireoiditis

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Mare, hvala ti!

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Dok se ne oglasi netko od kvalificiranijih endokrinaca, stručno mišljenje dr. Argente (koja nema osobnog iskustva ni s jednim od vaših problema) je da:

@123beba - da, izgledno je da će ti terapija pomoći; da, ako nije liječen
    @anddu - neki stimuliraju a neki ne, to ovisi o politici klinike i procjeni doktora, a možda ti odgodi i za povoljniji ciklus?
    @mishekica - ne, spolni hormoni u pilulama ne bi smjeli utjecati na hormone štitnjače

cure sretno svima

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Da li je koja od vas imala povišeni testosteron? Mene su Maribor pustili u postupak sa povišenim,ne jako ali je. Kak je stanje u Zgu što se tiće takvih stvari?

Moe avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj snupi prvotno napisa Vidi poruku
    Da li je koja od vas imala povišeni testosteron? Mene su Maribor pustili u postupak sa povišenim,ne jako ali je. Kak je stanje u Zgu što se tiće takvih stvari?
    Ja imam zanimljivu situaciju s tim testosteronom:
    2/2011. (Vuk Vrhovac): 3,4 (ref. 0,3 - 3,4)
    2/2012. (Labor centar): 2,4 (ref. 0,22 do 2,9)
    4/2012. (Vuk Vrhovac): 1,4 (ref. 0,4 - 2,6)

Još mi je nekako jasno da različiti labosi imaju različite referentne vrijednosti, ali pogledajte ovo s VV. Ima tko još sličnu situaciju da pogleda svoje nalaze?
    Anyway - ako pogledamo moje vrijednosti - na početku sam bila na gornjoj referentnoj granici, a s vremenom sam sve više postajala žensko

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Meni je Testosteron bio 5.1 i dr. mi je rekla da ga moramo sniziti ispod 3 da bih mogla u postupak... jucer popila zadnju tabletu Diane 35 (terapija 3 mjeseca) pa slijedeci tjedan idem ponovo vaditi u nadi da je pao...

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

ah da, s tim da sam u medjuvremenu vadila hormone stitnjace koji su ok, osim Tg-At koji treba biti manji od 60, a meni je 273 U/ml ! Niti znam sto je to niti je li opasno, sto cu dalje..jao jao
    Zna li tko sto bi to moglo znaciti? mislim nije bas malo poviseno...

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

minnie, pročitaj par postova iznad od 123 beba i frke, i link koji sam stavila (treba otić na uzv štitnjače)

Moe avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj minnie mouse prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je Testosteron bio 5.1 i dr. mi je rekla da ga moramo sniziti ispod 3 da bih mogla u postupak... jucer popila zadnju tabletu Diane 35 (terapija 3 mjeseca) pa slijedeci tjedan idem ponovo vaditi u nadi da je pao...
    Ma mora!

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

U kojoj fazi ciklusa ste vadile hormone štitnjače?

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Moe i ja sam imala povišen testosteron ali ne toliko, pa su me pustili u postupak. Kod tebe je dosta bio veliki nisu te pustili da ne bi imala spomntani pobačaj zato ti želim da što prije ideš u postupak!

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Minnie koji dio ciklusa je bio kad si to vadila? Znam da štitnjača može biti naviše do 1.50.

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Sorri krivo sam napisala ne Moe nego Minnie.

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Moj je testosteron kad sam isla na mpo u Maribor prije dvije godine je bio 3.7.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

snupi - ja sam vadila 9 dc (ali nisam uopce isla za tim koji je da - rekli su mi da to za hormone stitnjace nije ni vazno)

Hvala Mare41, evo bas citam

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

i navodno svaka bolnica ima svoje parametre, što je suludo, po meni bi trebalo biti svugdje isto.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

znaci, ja sam najvece musko ovdje
    valjda se situacija sad malo popravila, javim cim mi budu nalazi!

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Nisi , vibriramo da ti se vrati u normalu i ostane u njoj.On je najvjerovatnije uzrok mojih spontanih, jer ne mogu ništa drugo nači. Ja sam dobila preporuku da moram se početi baviti aerobnim vježbama(plivanje,brzo hodanje ,trčanje...) a ja nemam volju,ja idem vaditi ponovno hormone za dva tjedna, makar nije pisalo na papiru kaj sve trebam obaviti prije postupka ja sam hormone vadila na svoju ruku. Progesteron je super- ovulacija je bila,ostalo nisam jer u vž bolnici nisu imali reagense.

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

CA 168.9
    FSH-4.58
    LH-1,36
    EST-305
    PROG 0,3

sve mirise na endometriozu

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

laky šta ti je ovo prvo CA 125?

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

marker tumora
    Karcinom antigen 125 (CA 125) po svojoj strukturi je glikoprotein.
    Pripada skupini tumorskih biljega. Koristi se u dijagnostičke svrhe za otkrivanje raka jajnika te za praćenje tijeka bolesti. Također služi kao sekundarni biljeg raka gušterače.
    Njegovo povišenje kod osoba s karcinomom jajnika često prati klinički tijek bolesti. Nakon kirurškog liječenja ili kemoterapije njegova razina se podudara s odgovorom na terapiju. Zbog toga je nadmoćan u odnosu na druge tumorske markere kao što je CEA.

CA 125 povišen je i u drugim zloćudnim bolestima uključujući karcinom endometrija, gušterače, dojke, pluća i debelog crijeva te za vrijeme menstruacije, trudnoće, endometrioze i drugih dobroćudnih ginekoloških i neginekoloških stanja.
    Referentne vrijednosti:
    Muškarci i žene: < 35 mU/L

Povišeno:
    Patološki je povećan u seroznom ovarijskom adenokarcinomu. CA 125 može biti povišen i zbog nekih benignih oboljenja, kao npr. endometrioza, ciste jajnika.
    Povišene vrijednosti mogu se normalno naći u serumu trudnica.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •