Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 99 od 99

Tema: štitnajača

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Pa slažem se s doktorom da ne treba generalizirati i reći da je štitnjača isključivi uzrok spontanog ali sigurno je da se taj podatak traži i upisuje u povijest bolesti jer može utjecati na konačan ishod trudnoće. isto tako, znam dosta žena koje su tek u kasnijoj trudnoći saznale da im je štitnjača malo prolupala ali su jako lijepo podnijele trudnoću i nikakvih problema nije bilo te se često javljaju i subkliničke hipotireoze u trudnoći kod inače zdravih trudnica. Moj endokrinolog smatra da je najvažnije prvo tr. za održavanje trudnoće s tim da je njegovo mišljenje da TSH treba biti oko 2-2,5, II tr. je važno za održavanje normalnih hormonalnih vrijednosti jer štitnjača pojačano radi ( negdje sam našla podatak da se njezin kapacitet treba povećati za čak 25% pa se shodno tome povećava i terapija ako je potrebno) dok evo, u 3. me je tražio samo jednom nalaz i rekao-vidimo se 4 mjeseca nakon poroda s napomenom da smanjim dozu sa sadašnjih 100 ponovno na 75+12,5 nakon poroda.

Pošto su moji nalazi bili OK po pitanju ostalih pretraga i radilo se o prvoj trudnoći i samo jednom spontanom, ginekolog nije smatrao potrebnim raditi neke posebne kromosomske pretrage i sl. jer nije bilo indikacija, jedino da se ponovilo ali to se nije dogodilo ( barem koliko znam). S druge strane ja sam imala neke čudne simptome poput zadržavanja vode i stvaranja edema te sam u tih nepunih 12 tj uspjela dobiti oko 8kg-što je bilo zabrinjavajuće...no,dok sam došla na sljedeći pregled (kako to ide, svaka 4 tjedna) nije bilo otkucaja srca te sam upućena na kiretažu. E sad, od tada znam da imam Hashimoto a koliko je on prije počeo-nemam pojma...ne znam niti je li ga možda ta trudnoća aktivirala, niti znam ikog iz obitelji tko bi imao pa da kažem da je nasljedno, niti je li to bio jedini uzrok spontanom. Eto, ne mogu znati. Znam samo da je tih 8kg ostalo i nikako da ih skinem.

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Naravno da ne treba generalizirati, meni se taj TSH ucinio previsok - 13 - da bi se moglo reci kako stitna vjerovatno nije uzrok. Ali to sad vise nije vazno u smislu prosle trudnoce - bilo je sto jeste, valja sad dalje.
    U svakom slucaju zelim ti puno srece, vidim da brojis sitno

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ohoho, moj tsh je već godinu dana oko 1, ali od trudnoće ni t. Pere me štitnjača dobro.

Platica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

DRage moje ja sam rodila prije 4 mj. i nikada prije nisam imala problema sa stitnom. Trudnoca je protekla super i sve je bilo u redu, međutim prije 3 dana je natekla i dr. me poslala na pretrage krvi i uzv stitne pa sutra cu to sve odraditi. Bas me neka panika uhvatila citajuci po netu sve i svasta o stitnoj zljezdi

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Platica, samo bez panika. Štitnjača koja podivlja u trudnoći ili odmah nakon poroda je vrlo česta situacija.
    Ništa alarmantni ili nerješivo.
    Trebaš UZV, izvaditi TSH, T3, T4, po potrebi antitijela i dobrog endokrinologa.

Platica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Anemona hvala na brzom odgovoru, i ja se nadam da ce sve biti ok... Sutra cu znati sve...

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj biserko prvotno napisa Vidi poruku
    Naravno da ne treba generalizirati, meni se taj TSH ucinio previsok - 13 - da bi se moglo reci kako stitna vjerovatno nije uzrok. Ali to sad vise nije vazno u smislu prosle trudnoce - bilo je sto jeste, valja sad dalje.
    U svakom slucaju zelim ti puno srece, vidim da brojis sitno
    Hvala, sretno i tebi!

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj rena7 prvotno napisa Vidi poruku
    Ohoho, moj tsh je već godinu dana oko 1, ali od trudnoće ni t. Pere me štitnjača dobro.
    Prala je i mene i sad me pere sigurno još u kombinaciji s dodatnim hormonima al se nitko ne usudi mijenjat terapiju.. beba je ok tako da su mene pustili neka se patim još ovo malo vremena ali mogu ja to

Platica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Evo na uzv dr. potvrdio kronicnu upalu stitne tzv. hashimoto, cekam nalaze krvi i u cetvrta idem na punkciju sto me bas frka...

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

evo mog iskustva sa štitnjačom, možda nekog utješi. nakon prvog poroda mi je buknula štitnjača s kojom nikad nisam imala problema. imala sam izrazito jaku hipertireozu i baš sve simptome koji s tim idu. mjesecima nisam skužila što mi je nego sam sve pripisivala stresu i neispavanosti... uz jaku dozu Athyrazola sam potpuno nenadano zatrudnila iako sam tad imala jednu menstruaciju nakon 5 mjeseci što je nisam imala zbog bolesti. tadašnji endokrinolog me jako uplašio, govorio da dijete može ispasti kreten zbog lijekova i svašta drugo no nakon početne panike i uz super novu endokrinologicu s Rebra sam normalno prošla cijelu trudnoću uz vađenje hormona svaki mjesec i uzimanje Propiltiouracila jer je bolji za trudnice da bi zadnji mjesec trudnoće nalazi bili skoro dobri i nisam ni uzimala lijek tako da sam mogla i dojiti. nakon poroda se opet malo pokvarilo da bi godinu dana nakon došlo sve u normalu. ne moram više piti lijekove i osjećam se odlično.

Platica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Molim vas pomoc u vezi mog nalaza.

Hormoni (metoda Roche Eclia)
    T4(S) rezultat:44, ref.interval: (66-181)
    Tsh(S)rezultat:89,490, ref.interval: (0.270- 4.200)

Cure moje ovo mi se cine ajme majko , sutra idem dr.da mi ocita nalaz, al eto molim da mi neka od vas kaze koja ima iskustva s ovakvim nalazima, jel ovo strasno kod mene?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Platice, samo polako i smireno. Dobiti ćeš terapiju i kroz neko vrijeme stanje će se normalizirati.

Platica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Hvala draga na ohrabrenju...

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

platice i moj je tsh bio 79 a ft4 nizak i moja dr je uvijek govorila nije to problem sve se to u hodu rijesi.
    ja sam uletila u postupak na frku tako da nisam stigla ni provjeriti hormone stitne , a 3 mjeseca prije postupka tsh bio oko 4,5 , da bi u 6 tt tsh bio 14 a u 11 tt 0,1 , u 16 tt se tek uspio tsh normalizovati na 2,5 .
    tako da i pored hasimota i pored svih tih ludovanja tsh u trudnoci sve protice ok i ni ja ni bebe ne osjetimo da nam ista hvali .
    ja sam svaki put padala u nesvijest kad sam dobijala nalaze hormona i nikad nisam vjerovala svojoj dr kako ona na to gleda hladnokrvno i komentarise kako to nije strasno nista, medjutim tek sad vidim da ona ima pravo sto ne dize frku oko stitne .

Platica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Mja dr.me hitno salje sutra u bolnicu specijalisti za stitne na pregled, kaze kako se cesto ne vidi vako visok tsh, pa evo idem sutra i vidit cemo sta dalje, hvala drage moje

Platica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Ovako cure, danas sam pocela piti Euthyrox od 5mg. prvo par dana pola tab.onda par dana cijelu, zati 10 dana po jednu i po tabl. do sledeceg vađenja krvi. Doktorica kaze da se moze dojiti ali ona osobno ne bi, jer dio lijeka ide bebi. Ja sam tako frustrirana jer mi je i pedica jucer preporucila pocetak nadohrane jer bebac se budi cesto,a ja bi po dr. trebala puno odmora (moš mislit, da odmaram ), tako da ni sama ne znam sta da radim, ja odbijam nadohranu do 6 mj. kontam izdrzat cu kako znam, dok svi ko mene misle da sam tvrdoglavi tovar.

Mame slicnog iskustva, trebam vas!

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Što se tiče Euthyroxa, slobodno možeš dojiti. To čak i nije lijek strogo gledajući, nego nadomjesna terapija (nadomjestak hormona koji ti fali).

Platica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Hvala draga, mislila sam od 50, a napisala od 5.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Uz Euthyrox potvrđeno smiješ dojiti.

Platica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Platice, sretno, nemoj se toliko sekirati, puno nas ima probleme sa stitnom, a ja sam na sebi licno iskusila da sam dijelom i sama kriva zbog toga jer sam na sve reagovala pretjerano emotivno. Jucer sam bila na kontoli nakon kiretaze i dr mi kaze da je moguce da je stitna bila uzrok, preporucio mi je da nakon sto mi se stabilizuje TSH iT3 i T4 sacekam i tri mjeseca i opet u akciju . Vjeruj mi da sada kada me pocne hvatati panika ili mi naidju neke lose misli sama sebi kazem: obustavi odmah!

Platica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Hvala Biserko, zao mi je draga zbog gubitka... Jesam emotivac a i zivci su mi sve tanji cini mi se. Dr. mi je rekla da je ovo u mene autoimuna bolest i da je to do kraja zivota. Dosta sam citala i vidim da nije strasno zivit s tim ukoliko se prima adekvatna terapija. Ono sto je teze je biti smiren, ali polako. Danas mi je dan bljak, glava mi je teska ko bubanj cini mi se, ali idemo naprijed. Hvala Bogu da imam predobrog muza, svekrvu koja je uvijek spremna pomoci oko malog.

Sta mislite je li moguce da se ovo sa stitnom poremetilo jer nijsam u trudnoci pila nikakve vitamine? Osobno ne mislim da je to povezano, ali jedna mi je zena to rekla. Moj gin.mi nije davao nikakve vitamine jer je sve bilo super, a unosila sam jako puno voca i povrca, cjelovitih zitarica.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

s Euthyroxom se može dojiti
    to je nadomjestak hormona koji ti fali
    dojim 18 mjeseci, od toga nekih 14 s terapijom

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj Platica prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala Biserko, zao mi je draga zbog gubitka... Jesam emotivac a i zivci su mi sve tanji cini mi se. Dr. mi je rekla da je ovo u mene autoimuna bolest i da je to do kraja zivota. Dosta sam citala i vidim da nije strasno zivit s tim ukoliko se prima adekvatna terapija. Ono sto je teze je biti smiren, ali polako. Danas mi je dan bljak, glava mi je teska ko bubanj cini mi se, ali idemo naprijed. Hvala Bogu da imam predobrog muza, svekrvu koja je uvijek spremna pomoci oko malog.

Sta mislite je li moguce da se ovo sa stitnom poremetilo jer nijsam u trudnoci pila nikakve vitamine? Osobno ne mislim da je to povezano, ali jedna mi je zena to rekla. Moj gin.mi nije davao nikakve vitamine jer je sve bilo super, a unosila sam jako puno voca i povrca, cjelovitih zitarica.
    PO mom mišljenju ne jer ako si se hranila tako kao što navodiš nema razloga. Imam savjet da uzimaš malo više selena,ali to se dogovori s doktorom,ja sam ga uzimala prije trudnoće,sad kroz ne uzimam ali planiram opet nakon poroda. Ubrzava metabolizam što je dobro i za cirkulaciju i za izmjenu tvari i čisti organizam. Ali bi bilo dobro da dozu ne zimaš na svoju ruku jer se može s njim i pretjerati.

I smije se dojiti s Euthyroxom bez problema.
    Posljednje uređivanje od nanimira : 25.10.2013. at 20:24

Platica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

nanimira hvala, jesam se bas dobro i zdravo hranila, cak mi ta prehrana najvise pasala, jedino meso nisam mogla ni vidit. A bas bi mi bilo krivo da sam sama sebi ovo izazvala ne uzimanjem tih nekih dodatnih vitamina. Nego pitat cu dr.za selen, citala sam o njemu. A i planiram prehranu sto vise prilagodit stitnoj.

A sto se tice te moje dr.za stitnu koja mi je savjetovala prestanak dojenja, bas bezveze onda od nje :/

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Priazi da ne konzumiraš hranu koja može smanjiti rad štitnjače, ja sam ih kroz trudnoću skroz izbacila, nemoj se nervirati/stresirati i probaj što više odmarati (ne spavati nego onako mirnije živjeti). Pazi na edeme i redovito kontroliraj hormone ( neke žene svaka 4 tjedna,ja sam recimo svakih 8 jer se razina hormona ustalila pa nije bilo potrebe). E da, na početku trudnoće sam pila folnu kiselinu, kasnije Pregnital jer ima nešto manje željeza pa mi nije izazivao grčeve ( u kombinaciji s Euthyroxom) al sam komotno mogla i bez toga. Doduše,ne može naštetiti pa eto.

Platica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Moram jos detaljno proucit to o prehrani, a nisam ja niti folnu pila, moj gin.to nije rado davao, po njemu zdrava mediteranska prehrana i sve super, bebo je hvala Bogu super, zdrav, napredan, zilavko pravi, trudnoca protekla odlicno. Ja nikad aktivnija nisam bila cini mi se. Ali nisam imala pojma da mi stitna ne radi kako treba sve do prije 10-tak dana kada sam dobila "gusicu" i krenula na pretrage... ostalo znate...

Hej cure zao mi je sto nas ima puno s ovom dijagnozom, ali nekako covjeku drago da se mozemo međusobno ohrabrit i dat koji koristan savjet...

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj Platica prvotno napisa Vidi poruku
    Moram jos detaljno proucit to o prehrani, a nisam ja niti folnu pila, moj gin.to nije rado davao, po njemu zdrava mediteranska prehrana i sve super, bebo je hvala Bogu super, zdrav, napredan, zilavko pravi, trudnoca protekla odlicno. Ja nikad aktivnija nisam bila cini mi se. Ali nisam imala pojma da mi stitna ne radi kako treba sve do prije 10-tak dana kada sam dobila "gusicu" i krenula na pretrage... ostalo znate...

Hej cure zao mi je sto nas ima puno s ovom dijagnozom, ali nekako covjeku drago da se mozemo međusobno ohrabrit i dat koji koristan savjet...

I meni je isto žao,moj endokrinolog je holist i smatra da je to upozorenje da moramo promijeniti način življenja ili pak shvaćanja života. Ja sam sva osjetljiva, s 12-15 god prvi put kod dječjeg psihijatra-dijagnoza hipersenzibilnost, onda opet s 19-26 s dijagnozom paničnog poremećaja, i taman kad mislim da sam došla "k sebi" saznam da imam hashimoto ( ne znam je li on možda bio uzrok svemu ovome?) ali znam da od kad uzimam terapiju kvaliteta života mi se znatno popravila tako da sigurno to mogu zahvaliti terapiji. Ali, bitno je i promijeniti point of view na stvari, a to je nešto što meni malo teže ide Ali ide, polako ali sigurno.

p.s. ja nikad gušicu nisam ni imala ni dobila, nemam apsolutno nikakve znakove otečene štitnjače vidljive prema van,samo iznutra na UZV. I naravno,višak kila

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

nanimira može koji info o hrani koja smanjuje rad štitnjače?

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Uh, i kod mene hasimoto, uz taj TSH i tako... Nanimira, ja sam isto uvjerena da to sve vuce jedno drugo, meni je sve nekako pocelo prosle godine kad mi se mama bas razboljela, ostala je invalid, i od tada sam se nepretano sekirala, nikada nisam razmisljala da mozda ne smijem dozvoliti da me to toliko pogadja, sad se borim koliko mogu da stvari primam malo razboritije. I nadam se da ce mi, s obzirom da sam tek tri sedmice na terapiji, i lijekovi pomoci u tome.
    Flopica, sto se tice hrane, na par mjesta sam pronasla da treba izbjegavati kupus, brokulu, kruske, lan, i naravno kofein i alkohol. Kupus i brokulu i nekako al kako se rijesti kafe?

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    nanimira može koji info o hrani koja smanjuje rad štitnjače?
    Evo, ovdje sam našla namirnice koje sam ja izbjegavala u trudnoći gotovo u potpunosti dok sam ih nekad pojela van trudnoće.

http://lightofayurveda.wordpress.com...rad-stitnjace/

Možda nešto iscrpnije: http://hypothyroidisma.com/hypothyroidism-diet.php

Sa sličnom listom sam išla svom end. i on je potvrdio da te namirnice mogu utjecati na rad štitnjače ako se konzumiraju više od nekoliko puta tjedno ( znači optimalno do 2 puta tjedno). S tim da je on sugerirao da se ne držim toga "ko pijan plota",rekao je da ako mi se jede da pojedem jer da je ipak stres najveći krivac za usporen rad štitnjače. S druge strane, moja je osobna odluka bila da to probam izbaciti čisto da nemam komplikacije s hormonima i naravno težinom.
    E da, probajte šetati svaki dan barem sat vremena ako vam to trudnoća dopušta.

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ma slobodno popiješ šalicu kave dnevno neće to toliko naštetiti posebno ako imaš niski tlak. Druga stvar je da se kofein ne preporučuje u trudnoći pa shodno tome treba zaključiti i da nije dobro da se konzumira ako si trudna+ako imaš problema s štitnom. Ali,sve je to stvar osobnog odabira. Ja pijem kavu cijelu trudnoću, 1 šalicu ujutro jer sam u suprotnom ko zombi. To smo trebale prestati prije trudnoće

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ma ima more informacija po netu
    vidim da su i proturječne neke od njih
    meni kava nije problem, lako se odrečem
    ali kupus je već druga priča

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ja trenutno nisam trudna
    ali kad sam bila svakodnevno sam šetala i jako mi je prijalo
    inače je za štitnjaču jako povoljno opuštanje, meditacija- yoga je recimo idealna aktivnost

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    ja trenutno nisam trudna
    ali kad sam bila svakodnevno sam šetala i jako mi je prijalo
    inače je za štitnjaču jako povoljno opuštanje, meditacija- yoga je recimo idealna aktivnost
    Yoga je i meni jako pomogla, od svih aktivnosti kojima sam se probala baviti da skinem taj višak kila od nje sam u mjesec dana skinula 7kg s 2 termina tjedno i svaki dan pola sata doma. I sad,kad rodim, bacam se opet na yogu. Radila sam hatha i kasnije je trenerica dodala nešto acro i partner elemenata.

Platica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Nanimira da meni "gusica" nije iskocila ne ja ni znala sta mene krpa niti bi se ikada sjetila ici na pretrage za stitnu, sad je vec manje otecena.
    Ja sam bila ovisnik o kavi (uvijek crna bez secera), i odjednom pred kraj trudnoce vise je nisam mogla piti, evo niti sada, jednostavno ko da je nikad nisam pila. A problem s viskom kg.nemam, sve sto sam nakupila u trudnoci, nekih 10-tak kg. gotovo otislo. Istina da sam inace dosta aktivna, jedino me znalo puknut par dana pa sam sva nikakva, eto sad znam i zasto, a i sa malom bebom ne mozes bit neaktivan kao sto i same znate.

Nasla sam dosta stranica o prehrani za usporen rad stitne, sve u svemu, nije lose prebaciti se na tu vrstu hrane, bar ce i muz skinut koji kg. :D
    Da, na jednom mjestu sam procitala nikako lan, na drugo moze lan. Ja ga koristim u oba oblika, mljeveni i u sjemenkama, sjemenke za probavu a mljeveni jer tada osobađa omega 3 (tako mi je objasnio jedan nutricionist) sto je dobro za nase stitne

Platica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

http://www.hashimoto.rs/

Ovde ima svasta nesto o hashimotu.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

cure, za trudnoću veći problem predstavlja hipotireoza ili hipertireoza?
    i koje su vrijednosti ft4 koje bi trebale biti u trudnoći?

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

evo mene s hormonima štitnjače...tsh nažalost i nakon blagog povećanja terapije šizi...6,2 je a ft4 13,3...
    zna li netko kakav rizik na deformaciju ploda nosi tsh, uz dobar ft4?

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj Least123 prvotno napisa Vidi poruku
    evo mene s hormonima štitnjače...tsh nažalost i nakon blagog povećanja terapije šizi...6,2 je a ft4 13,3...
    zna li netko kakav rizik na deformaciju ploda nosi tsh, uz dobar ft4?
    koliku dozu lijeka piješ? ja kad sam ostala trudna tsh mi je skočia na 5,5 i odma su mi je povečali jer bolje da je manji nego veći jer onda i beba pati odnosno njezin razvoj.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

povećano mi je prije 3 tjedna sa 75 na 75-100 svaki drugi dan, a sad mi je dr povećao na 100. koliko si ti pila?
    pri zatrudnjivanju tsh je bio manji od 1, ali otkako sam ostala trudna očito su potrebne ove veće doze. nadam se da ovih par tjedana nedostatka neć imati preveliki utjecaj na razvoj? pretpostavljam da na razvoj štitnjača utjeće kasnije i ako se ne liječi?

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

teško je to uskladit u trudnoći ja sam svaki mj išla na kontrole i vadila krv i skoro m je svaki put mjenjala dozu sad pijem 125-150, ali tvoj tsh je dosta velik pođi kod dr jer moraš ga smanjit, kod koga ideš za štitnjaču?

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Least,koliko si sad trudna? Normalne su ti te oscijalcije u I tr., u II se većinom smiruju i bebi se gotovo ništa ne može dogoditi. TSH bi doduše trebao biti niži od ovih vrijednosti koje navodiš,ali očekujem da će ti se smiriti u II tr. Evo,meni je sad smanjena doza jer sam lagano otišla u hiper stanje.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

cure ja sam kod doktorice horvatić na rebru, ali imam ginekologa koji je stručnjak i za to područje. polako povećavamo doze, 75 mi je bilo posve dovoljno prije trudnoće (1 mj prije vađeno bio je TSH manji od 1, ft4 oko 14), ali otkako sam trudna, TSH skaće prvo na 4,51 pa je doza povećana na 75 i 100 svaki drugi dan, a sada i dalje skače na 6,2 pa je doza povećana na 100 svaki dan. povećava mi postepeno, nema što drugo, kao što ni endokrinologica nebi imala...mislim da je suludo da mi odmah poveća za 50, ide postepeno po 25 pa će valjda vidjeti.
    koliko znam najbitniji je taj ft4 u trudnoći?

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Da ne zacetavamo drugu temu, evo prebacujem dio postova:

Citiraj Least123 prvotno napisa Vidi poruku
    lulu mama...ja sam redovito kontrolirana, i prije trudnoće kad su i tsh i ft4 svedeni na taman vrijednosti za zatrudnjivanje, ali evo sad u trdnoći nikako da se dovedu u red.
    prvi nalaz 4,5...dr povisuje terapiju s 75 na 75/100 svaki drugi dan. drugi nalaz 6.2 pa dr povisuje na 100 svaki dan i sad nakon 3-4 tj opet 6.87...
    kaže dr da s ulaskom u 2 tromjesječje i potrebe postaju manje pa očekuje da će se normalizirati. sad je povećao na 100/125 svaki drugi dan...samo nekako mislim da će i to biti premalo...ne znam
    Citiraj anđeo26012013 prvotno napisa Vidi poruku
    a meni su pak rekli da je sad bolje povečavat dozu što trudnoča napreduje?mojem endokrinologu je i 5 tsh ok u trudnoči a naravno nije,na VV su mi povisili jer se boje da mi tsh ne počne rasti s tih 1,99
    Osim toga, ima jos nekoliko slicnih tema:
    http://forum.roda.hr/threads/80053-o...86#post2479886
    http://forum.roda.hr/threads/68324-E...34#post2469234
    http://forum.roda.hr/threads/36159-h...08#post2431208
    http://forum.roda.hr/threads/14379-h...75#post2425475

Least, istina u drugom dijelu trudnoce potrebe postaju manje, jer je bebina stitnjaca dovoljno razvijena da sama producira hormone. No bas zbog toga u 1. tromjesecu bi trebala paziti da su hormoni (koliko-toliko) OK. Ne znam zasto ti ne povisi jos terapiju da bar dodjete do 3? Hm...pitaj ga, mozda postoji razlog...

anđeo26012013
    , moj doc misli da sve iznad 3 nije dobro. E, sad, valjda koliko lijecnika toliko misljenja. Plus, nismo nemamo svi iste dijagnoze/tezinu i trajanje bolesti.

Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

trebam pomoć, prvi nalaz za TSH sam radila u 14 tj. i bio je 3,67 počela sam piti tablete 25mg i idući nalaz 26 tjedan trudnoće je bio 3,01. Doktorica mi je povećala dozu, svaki drugi dan 50mg, odnosno 25mg. I sad mi je novi nalaz 3,88. Idući tjedan idem na kontrolu, ali ovo me sad jako brine, zašto se povećava? Koje posljedice to može imati na bebu? Molim pomozite mi! Jedna beba mi je umrla i bojim se svega, znam da bi trebala biti smirena ali ne mogu. Ne znam što da mislim... A što više čitam po internetu sve sam luđa....

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Nina, nemoj se toliko uznemiravati, mislim da taj TSH nije uopste dramaticno visok, on je cak u granicama normale za zene koje nisu trdune. Moj je na pocetku trudnoce bio 13 i dr mi je rekao da ne panicim, da ima zena kojima TSH skoci na 100. Ja jesam imala spontani ali ne iz tog razloga, i kasnije mi je endokrinolog rekao kako ne misli da je stitna bila uzrok. Ginekolog mi kaze da ima more pacijentica sa povisenim TSH i da se uglavnom sve dobro zavrsi. I to povecavanje koje navodis je toliko malo, takodjer, znam da aparati mogu varirati, da li si vadila uvijek na istom mjestu i kakvi su ti hormoni stitne?

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Za trudnoću je bitniji ft4 - on bi trebao biti iznad 15. Zato ga treba vaditi zajedno s TSH. Ovaj Ninin od 3,88 nije inače alarmantan, no mogao bi značiti smanjen ft4, a to nije dobro. Dakle, Nina, izvadi ft4.

Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

ft4 je 8,8. Povećali dozu tableta, al dok. kaže da se smirim da je sve ok. Nadam se da je tako!

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •