Ja sam imala slične probleme koje opisujete. Na dijelu bradavice i oreole koža bi postala tanka, glatka, osjetljiva i crvena. Ljuskala se nije baš toliko. Dijete nije imalo nikakvih naslaga u ustima, čak sam je i vodila dva puta pedijatrici da provjeri. Ja sam se prvo liječila Daktarin gelom, ali je to jedva nekako držalo pod kontrolom postojeće stanje. Onda sam počela ispirati otopiniom sode bikarbone u toploj vodi, oko 1-2 žličice na šalicu od 2-3 dcl. Najbolje je kad se par minuta prisloni šalica i pusti da se malo moči.
Napredak je bio brzo vidljiv, i puno očitiji nego s daktarinom, ali je trebalo to ponavljati svaki dan bar jednom kroz više mjeseci dok se to do kraja nije povuklo, a i onda sam nastavila to raditi u sklopu redovne higijene da se ne bi slučajno vratilo. Tako da preporučam da nabavite malo veće pakovanje sode i pokušate. Može se raditi i uz druge terapije, ali ja sam od Daktarina odustala.

sir_oliver, što bi radila s morem, ispirala cice? Mislim da sam negdje pročitala da se može koristiti topla voda sa morskom soli. To bi vjerojatno došlo nešto slično kao moj recept sa sodom. Ali spominjalo se u smislu preventivne higijene, dakle umjesto da dojke pereš sapunom pere se samo toplom vodom, a može se dodati i sol u tu vodu. U svakom slučaju praktičnije je nego da nosiš vodu iz mora, a i moraš gledati da ga uzmeš s nekog mjesta gdje je voda zbilja čista.