Citiraj tina06 prvotno napisa Vidi poruku
Prvo,bok svima,drago mi je da sam ovdje
Dakle,kao što stoji u naslovu...Dijete ima godinu dana,dojimo od samog početka bez većih problema. Nego,ima 13 zubića,još mu 3 izbijaju. Kad doji ne grize,nego kad se zasiti onda uhvati bradavicu zubima i poteže ju. Trpila sam cijelo ovo vrijeme (sa 3,5 mj.je dobio prve zube i odmah počeo gristi). Pokušavala sam mu objasniti na sve moguće načine,ali on i dalje grize. Sad je nastao problem jer su mi bradavice u krastama koliko ih je izgrizao Užasno me bole! Sa šeširićima nema šanse... Polako sam već isfrustirana i ne znam šta da radim... Ne želim prestati dojiti,ali ne mogu više izdržati to... Kad traži cicu sva se uspaničim...Ima li tko iskustva sa grizačima malim i/ili neki savjet? Hvala

Bok,
baš mi je žao zbog malog grizača - očito se dobro zabavlja.
Za početak i ono što je vrlo vrlo važno jeste predviđanje tog trenutka. Meni se čini da ti već sad otprilike znaš da je to nakon što se malo najede i to je već dobro za početak.
Pravilan položaj je jako važan, znači stisnuta glava na dojku bez ostavljanja mjesta "za manevar". Znači vrlo oprezno prati podoj i čim krene odmicati glavu stavi prstić u kut usana i izvuci dojku.
Ne znači naravno da ćeš baš svaki put uspjeti ali probaj vježbati.
Također, kod svakog ugriza prekini podoj, odmakni dijete i ozbiljnim glasom reci da to ne radi ili već što želiš reći. Tako da nakon nekoliko uzastopnih ponavljanja: Ne grizi me! ili slično dijete to počinje povezivati, kao i to da ga makneš s dojke kad to učini.

Za sve ovo je potrebno vrijeme, strpljenje i pokoja suza ali probaj to riješiti jer djeca to uglavnom rade iz zabave.

Drugo što sam htjela spomenuti jeste nešto što se rijetko javlja ali postoji a zove se refleks stiskanja bradavice ugrizom.
Postoji tekst na portalu:
http://roda.hr/tekstovi.php?TekstID=...=111&Show=2591

Neki od savjeta su: promjena položaja, davanje dojke prije velike gladi, dojenje u snu i češći podoji po noći.

Ukoliko ti nijedno od ovoga ne riješi problem (obzirom da imaš i rane koje vjerujem bole do kostiju) uvijek postoji manje popularna opcija izdajanja i hranjenja na čašu ili žlicu.

Sretno u borbi protiv Gricka!