Strah, panika i sve vezano uz dojenje
Večer,
Možda opet ponavljam, ali nisam našla odgovor na svoj veliki problemm..
Naime, nikada nisam voljela kada mi se diraju cice, i nikada mi to nije bilo ugodno (partnera sam uvijek micala od cica...), i sad se javlja strah da zbog te svoje nelagode neću moći dojiti..
Da vas uputim malo u ono što mi se dešava u zadnje vrijeme, naime prvi colostrum (ili kako se to već zove) se pojavio negdje početkom 12 mjeseca, i otada svaku noć imam flekice - da li to znači da ću imati mlijeka??
Drugo, počeli su mi se javljati u zadnjih tjedan dana takvi čudni snovi, da ni sama ne vjerujem šta sanjam..
SAN PRVI - beba u ustima ima cijelu cicu, i ne može vući, i guši se a ja joj ne mogu pomoći
SAN DRUGI - ja štrckam mlijeko po bebinom licu i smijem se (bolesno zar ne??)
SAN TREĆI - beba normalno cica, ali je mlijeko smeđe boje
SAN ČETVRTI - izdajam sebe i dajem mački to mlijeko (još bolesnije) - taj je bio noćas i još mi je slika pred očima
Bilo ih još takvih ali ova 4 su se urezala, da dok sam se probudila baš nisam bila "zdrava"...
Sve žene u mojoj obitelji su dojile, i ja to želim naravno, ali kažem opet što ako moja nelagoda odbije bebu od cice...
Imam još dva tjedna do termina poroda, i znam da moram slušati primalje u bolnici, i znam da moram slušati savjetnike, ali prati me ta moja nelagoda dok mi netko drugi dira cice...
Jedini dosad savjet koji sam dobila u vezi svojih cica je da ih masiram redovno sa masnim mlijekom za tijelo, ili bademovim uljem i da sama izvlačim bradavice, kako bi spriječila krvarenje istih.. taj savjet mi je dala sestrična koja je rodila 4ero djece i kaže da nikada nije imala problema sa cicama u vrijeme dojenja.. To bi trebala početi raditi 3 tjedna prije termina, što i jesam, i primjetila sam nakon par dana da mi curi više neke tekućine vani, nego obično.. da li je to već mlijeko ili što? (to je tekućina bijelo, žute boje)...
Ne znam da li me itko razumije, ali jednostavno nemam se kome požaliti u vezi ovoga, sama mama, sama trudnica u okolici, a sa majkom mi je neugodno o tome razgovarati...
Nadam se da će mi netko reći da nisam luda i da je to sve normalno...
I da stvarno želim dojiti svoju bebu!!!!