Pokazuje rezultate 1 do 41 od 41

Tema: Strah, panika i sve vezano uz dojenje

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    SZ HR bliže ravnici, a ravnica je u uvijek u srcu

Početno Strah, panika i sve vezano uz dojenje

Večer,

Možda opet ponavljam, ali nisam našla odgovor na svoj veliki problemm..

Naime, nikada nisam voljela kada mi se diraju cice, i nikada mi to nije bilo ugodno (partnera sam uvijek micala od cica...), i sad se javlja strah da zbog te svoje nelagode neću moći dojiti..

Da vas uputim malo u ono što mi se dešava u zadnje vrijeme, naime prvi colostrum (ili kako se to već zove) se pojavio negdje početkom 12 mjeseca, i otada svaku noć imam flekice - da li to znači da ću imati mlijeka??

Drugo, počeli su mi se javljati u zadnjih tjedan dana takvi čudni snovi, da ni sama ne vjerujem šta sanjam..
    SAN PRVI - beba u ustima ima cijelu cicu, i ne može vući, i guši se a ja joj ne mogu pomoći
    SAN DRUGI - ja štrckam mlijeko po bebinom licu i smijem se (bolesno zar ne??)
    SAN TREĆI - beba normalno cica, ali je mlijeko smeđe boje
    SAN ČETVRTI - izdajam sebe i dajem mački to mlijeko (još bolesnije) - taj je bio noćas i još mi je slika pred očima

Bilo ih još takvih ali ova 4 su se urezala, da dok sam se probudila baš nisam bila "zdrava"...

Sve žene u mojoj obitelji su dojile, i ja to želim naravno, ali kažem opet što ako moja nelagoda odbije bebu od cice...

Imam još dva tjedna do termina poroda, i znam da moram slušati primalje u bolnici, i znam da moram slušati savjetnike, ali prati me ta moja nelagoda dok mi netko drugi dira cice...

Jedini dosad savjet koji sam dobila u vezi svojih cica je da ih masiram redovno sa masnim mlijekom za tijelo, ili bademovim uljem i da sama izvlačim bradavice, kako bi spriječila krvarenje istih.. taj savjet mi je dala sestrična koja je rodila 4ero djece i kaže da nikada nije imala problema sa cicama u vrijeme dojenja.. To bi trebala početi raditi 3 tjedna prije termina, što i jesam, i primjetila sam nakon par dana da mi curi više neke tekućine vani, nego obično.. da li je to već mlijeko ili što? (to je tekućina bijelo, žute boje)...

Ne znam da li me itko razumije, ali jednostavno nemam se kome požaliti u vezi ovoga, sama mama, sama trudnica u okolici, a sa majkom mi je neugodno o tome razgovarati...

Nadam se da će mi netko reći da nisam luda i da je to sve normalno...

I da stvarno želim dojiti svoju bebu!!!!

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

evo ja ću: nisi luda i to je normalno.ja sam imala noćne more u obe trudnoće, pogotovo u prvoj, a o strahovima da ne govorim. pa šta ću ja kad se rodi, pa neću znat šta s njim, pa kako ću ga mijenjat... i sto drugih stvari.
    ako stvarno želiš dojit, a očito želiš, sigurno će proć i ta nelagoda i sve će ti to bit nekako prirodno.
    mene su prva 2-3 dana dosta bolile bradavice, al samo zato šta mi nije odmah nadošlo mlijeko, zato budi sretna šta ga ti već imaš i neće te bolit
    uglavnom. ne, nisi luda

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mlijeka ćeš imati, bez obzira curi li ti kolostrum u trudnoći ili ne curi - to nije pokazatelj uspješnosti dojenja.
    dakle, mlijeka ćeš sigurno imati, ali je važno da dijete pravilno postaviš na dojku i da pravilno siše. ako u ovome griješiš, možeš imati litre mlijeka, ali dojenje možda neće biti uspješno: zato se dobro upoznaj s time, ima na našem portalu puno tekstova i slika, a možeš dobiti i naš besplatni dvd "mliječna staza".

masiranje dojki i izvlačenje bradavica u trudnoći zapravo nema nikakve svrhe, pusti cice na miru i ne gnjavi ih. kao što sam rekla, za uspješnost dojenja najvažniji je položaj i način na koji beba siše - ako je to krivo, može doći do ragada i krvarenja i nikakvo masiranje i navlačenje prije poroda ti neće u tome pomoći. dakle, ne moraš to raditi. radije nauči kako izgleda beba koja pravilno siše

također, u prvim danima nakon poroda, stvara se samo kolostrum. to je izuzetno koncentrirano mlijeko koje nadolazi u kapljicama - i tih par kapljica je bebi skroz dovoljno. tek nakon par dana će ti nadoći mlijeko u većim količinama.

noćne more i bolesnis novi - skroz normalno. došlo mi da ti ispričam svoj bolestan san, ali ipak neću

a ova neugoda o kojoj pričaš, ne znam, to ćeš vidjeti kako će ti biti. mislim da će ti potreba da nahraniš svoju bebu i užitak u ideji da mu ti daješ sve što mu je potrebno za život, plus prekrasni koktel hormona koji se ispušta tokom dojenja i baca te u oblake, biti dovoljni da se neugoda kod dojenja ne pojavi

Janis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Sve što sam htjela napisati je napisala Lutonjica. Taman imaš fino vremena za skupiti informacije, obavezno naruči dvd, čitaj i educiraj se o dojenju. Ja sam otprilike prvih mjesec dana koristila mast za bradavice "Purelan" od Medele jer su bile jaaako osjetljive i pazila sam da beba pravilno sisa i evo već 6 mjeseci uspješno dojim i obje istinski uživamo. Dojiti svoje dijete je predivan osjećaj, vidjet ćeš

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ma ne boj se, kako cure pisu educiraj se o dojenju. a mislim da ce te proci i osjecaj neugode, pogotovu nakon poroda, pregleda i sl. cure cesto "luftaju" cice u bolnici radi preosjetljivosti, tako da se na sve naviknes. a barem ja cice u periodu dojenja niti ne dozivljavam kao cice vec bas kao dojke, ono prehrambeni artikl...

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Bit ce ti drukcije kad ti beba sisa dojku, nece bit neugodno kako zamisljas. To dijete je do prije koji tren bilo dio tvog tijela- i dojenjem se opet zblizavate. Prirodnije od tog ne moze.
    Naravno, pocetni problemi su moguci- a za skoro svaki problem postoji rjesenje ( zato upisi u mobitel broj sos telefona za dojenje).
    Meni je malo neobican bio prvi podoj, jer me beba stvarno iznenadila. Od tog malog krhkog bica uistinu nisam ocekivala da ce cim nanjusi siku zinuti i vuci kao usisavac kad ga upalis na najjace ja sam mislila da ce on to nesto lagano- kad covjece- pravi usisni strojcek s vremenom ce ti bradavice same ocvrsnuti i podoji ce biti bezbolni i ugodni, pa cak i opustajuci.

Isto mislim da ti priprema bradavica nije potrebna, cak sam procitala da se metoda pripreme bradavica trljanjem rucnikom pokazala neucinkovita te da moze potaknuti preuranjene trudove. Zato bolje ne diraj.

Preko neta naruci dvd mlijecna staza, doci ce ti na adresu prije nego rodis. Ja sam ga gledala 5-6 puta, nekad ga upalim kad sam umorna i iscrpljena, kad mi se cini da mi se dan sastoji od dojenja, dojenja i dojenja. Tad me film razveseli i osjecam se ponosno

P.s. Super da se vec pripremas na dojenje, volja je najvaznija. Vecina trudnica danas govori: pokusat cu pa ako bude islo, bude. (i ja sam bila takva, priznajem). Sad mislim da treba razmisljati: naravno da cu dojiti!
    Sretno!

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    Bit ce ti drukcije kad ti beba sisa dojku, nece bit neugodno kako zamisljas. To dijete je do prije koji tren bilo dio tvog tijela- i dojenjem se opet zblizavate.
    Sretno!
    Potpis!

Iza usisavač!

andynoa, ja ću ti napisati samo nešto o snovima.
    I ja sam imala blesave snove. DA sam zaboravila podojiti dijete pa je cijeli dan gladno i slično.
    Nekoliko puta kroz trudnoću sam sanjala da neću moći dojiti, da je dijete gladno...
    A smeđe mlijeko! Uh, pa ne bi bilo loše tvom bebaču kojemu bi iz sike curio kakao

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj SikaPika prvotno napisa Vidi poruku
    Potpis!

Iza usisavač!

andynoa, ja ću ti napisati samo nešto o snovima.
    I ja sam imala blesave snove. DA sam zaboravila podojiti dijete pa je cijeli dan gladno i slično.
    Nekoliko puta kroz trudnoću sam sanjala da neću moći dojiti, da je dijete gladno...
    A smeđe mlijeko! Uh, pa ne bi bilo loše tvom bebaču kojemu bi iz sike curio kakao
    Da vas ne citiram sve (niti ne znam kako se stavljaju višestruki citati.....)

HVALA DRAGE MOJE!!!!!!!!!!

Ja bi voljela da mi potoci kakaa teku

Odmah naručujem DVD... i nadam se da ću nočaš mirno spavati... (opet neki ludi san...) pročitat ću još ovo sve prije spavanja...
    Jučer navečer me zvala ta ista sestrična da me upita jel se masiram, ja njoj naravno, ona meni super... vidim da me svi savjetujete da to izbacim, eto 10 minuta manje večernjeg posla..

Eda, kako misliš curke luftaju cice? Kaj topless u sobi? na to nisam računala, ja sam kupila neku potkošulju koja gore izgleda ko grudnjak a zapravo nije grudnjak, i totalno je prozračna i svakakva lijepa (i mora biti košta 200 kuna) i mislim da ću to nositi ispod spavaćice..

A imam još jedno pitanja, oni svi jastučići za grudi koji se prodaju, koliko sam ja shvatila svrha ima je da se nose dok ne dojiš, da ne bi bilo flekica po robi ili im postoji neka druga svrha?

Isto tako, čime hrane bebice preko noći, a pogotovo prvo noć, jer kod nas u bolnici bebice nisu preko noći s vama, da li se mi izdojimo pa im damo mljekeco naše ili one babice hrane s adaptiranim?

Iako postoji i strah i panika i dalje, jedva čekam dojiti svoje dijete, jer smatram da je to najzdravije za njega što može biti...

Lutonjica, ovo što govoriš o položaju bebice i cice, to ti tamo u bolnici pokažu jel da??
    Posljednje uređivanje od Linda : 04.03.2011. at 14:11 Razlog: obrisala ime proizvođača u skladu s Međunarodnim pravilnikom o marketingu nadomjestaka za majčino mlijeko

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Rijetko ko ti pokaže ipak čast iznimkama.
    Prouči si položaje, kako pravilno bebu staviti na cicu...masiranje i upale kod početne prepunjenosti, kupi si purelan mast
    koja se ne treba ispirati kod dojenja....

http://www.roda.hr/tekstovi.php?TekstID=96&Tekst2ID=239

I ovo ti je DVD

http://www.roda.hr/v2/index.php?page...emart&Itemid=6

I naravno uzmi sa sobom broj sos telefona za svaki slučaj.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Isto tako, čime hrane bebice preko noći, a pogotovo prvo noć, jer kod nas u bolnici bebice nisu preko noći s vama, da li se mi izdojimo pa im damo mljekeco naše ili one babice hrane s adaptiranim?
    ovisi o bolnici, ali najvjerojatnije adaptiranim mlijekom
    Lutonjica, ovo što govoriš o položaju bebice i cice, to ti tamo u bolnici pokažu jel da??
    isto ovisi o bolnici, i o pojedinačnom osoblju. bolje je da na to ne računaš.

pogledaj si taj naš film, u njemu se stvarno dobro vidi
    Posljednje uređivanje od Linda : 04.03.2011. at 14:09 Razlog: obrisala ime proizvođača u skladu s Međunarodnim pravilnikom o marketingu nadomjestaka za majčino mlijeko

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

da, jastučiće češ nosit stalno, bar ih ja nosim, jer ti uvik ima koja kap mlijeka. meni mlijeko samo krene ako se ona ne probudi na vrijeme za jest. al brzo se beba i mlijeko urihtaju u ritam.
    kod nas moramo nosit njihovu spavaćicu, al dobro je prilagođena za dojenje. a ti ponesi i tu svoju pa vidi. al ne bi bilo loše da imaš neki grudnjak za dojenje, bez žice da možeš spavat u njemu.

smo ti njh gnjavi nek ti pokažu sve šta ti nije jasno, za to su plaćene. a šta se tiče noći, kod nas su prije djeci davali ad, al imali smo stakleni zid između nše sobe i beba pa bi ja sestri mahnula, ona bi mi ga donila na dojenje i po noći. sad je rooming in pa je to 100 puta lakše.
    ma samo se opusti i ne brini. mi ti ovdje svi možemo reć samo svoja iskustva a tebi da bude nešto skroz deseto.

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj nahla prvotno napisa Vidi poruku
    da, jastučiće češ nosit stalno, bar ih ja nosim, jer ti uvik ima koja kap mlijeka. meni mlijeko samo krene ako se ona ne probudi na vrijeme za jest. al brzo se beba i mlijeko urihtaju u ritam.
    kod nas moramo nosit njihovu spavaćicu, al dobro je prilagođena za dojenje. a ti ponesi i tu svoju pa vidi. al ne bi bilo loše da imaš neki grudnjak za dojenje, bez žice da možeš spavat u njemu.

smo ti njh gnjavi nek ti pokažu sve šta ti nije jasno, za to su plaćene. a šta se tiče noći, kod nas su prije djeci davali ad, al imali smo stakleni zid između nše sobe i beba pa bi ja sestri mahnula, ona bi mi ga donila na dojenje i po noći. sad je rooming in pa je to 100 puta lakše.
    ma samo se opusti i ne brini. mi ti ovdje svi možemo reć samo svoja iskustva a tebi da bude nešto skroz deseto.
    nažalost u ovoj bolnici, moramo i svoju spavaćicu za porod imati, tako da sam ja već spremna što se toga tiče...samo što spavaćice ne volim, pa sam uzela pidžame na kopčanje, a za preglede i porod spavaćicu...
    isto tako je i s pelenama...

al sve u svemu, ipak je lijepo čitati vaša iskustva...

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

ne znam kako će ti bit u piđami za navuć donji dio, moglo bi ti bit malo nezgodno. al nemoj nikako zaboravit one mrežaste gaćice za jednokratnu upotrebu (iako sam ih ja prala poslije, jer sam ih nosila još 15 dana)

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

kupila i to...

sad jedva oblačim donji dio, ko zna kak bu onda

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Što se tiče tehnikalija, tu je lutonjica sve rekla.

Ja ću ti samo poslati jedan zagrljaj podrške i razumijevanja za sve lude snove, misli i strahove (bolje da ne pišem što je mene proganjalo u zadnjoj trudnoći, i to kao već iskusnu dojilju)...

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

O, skoro sam zaboravila lude snove iz trudnoće, jaaako poznato

A dojenju neće pomoći nikakvo masiranje u trudnoći toliko kao informiranost i psihička priprema.
    Ni ja ne podnosim da me se dira po grudima, ali dojenje je sasvim druga stvar. Nikad me nije smetalo niti mi bilo neobično.

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Honey prvotno napisa Vidi poruku
    O, skoro sam zaboravila lude snove iz trudnoće, jaaako poznato

A dojenju neće pomoći nikakvo masiranje u trudnoći toliko kao informiranost i psihička priprema.
    Ni ja ne podnosim da me se dira po grudima, ali dojenje je sasvim druga stvar. Nikad me nije smetalo niti mi bilo neobično.
    Hvala, a napiši bit će meni lakše...

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Evo jedan moj ludi san, mozda ti bude lakse haha
    Ja sam sanjala da sam rodila ribu, ito ne bilokakvu vec jednu veliku pastrvu koju sam s ljubavlju polozila u ladicu frizidera
    Grozno sam se osjecala cijeli dan nakon tog sna.

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    Evo jedan moj ludi san, mozda ti bude lakse haha
    Ja sam sanjala da sam rodila ribu, ito ne bilokakvu vec jednu veliku pastrvu koju sam s ljubavlju polozila u ladicu frizidera
    Grozno sam se osjecala cijeli dan nakon tog sna.

kud baš pastrvu, šta nije neka orada bila ili nešto?
    ajme lakše mi ej odma..
    Posljednje uređivanje od andynoa : 04.03.2011. at 10:28

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ovo sa smijanjem i prskanjem mljeka bebi po licu, pa to češ vjerovatno i raditi, al češ se slatko smijati od ugode, ja sam mog malog svaki dan redovno tuširala mljekom, nekad bi se izdojila pa ga cijelog oprala u mljeku, to je zdravo
    Purelan i ja savjetujem kod osjetljivih bradavica, mene je kod regada spasio.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj andynoa prvotno napisa Vidi poruku
    nažalost u ovoj bolnici, moramo i svoju spavaćicu za porod imati, tako da sam ja već spremna što se toga tiče...samo što spavaćice ne volim, pa sam uzela pidžame na kopčanje, a za preglede i porod spavaćicu...
    isto tako je i s pelenama...

al sve u svemu, ipak je lijepo čitati vaša iskustva...
    Mislim da pidžame možeš ostaviti doma, bar je u RI tako. Pregledi su nakon poroda samo u krevetu, tj. nije to pregled nego samo spuste uložak da vide količinu krvi. Na vizitama je to. I moraš znati da je prvi-drugi dan, pogotovo kad ustaneš to baš izljev, da se ne preplašiš i pidžama bi ti samo smetala. U rodilištima su navikli da su i plahte i spavaćice zakrvavljene, bez problema. Samo treba ih imati za mijenjati.I one jednokratne gaćice.

A dojenje je sasvim nešto drugo od diranja grudi, vidjet ćeš. Teško je to opisati dok sama ne doživiš. Ali je lijepo iskustvo, unatoč početnim problemima, treba ustrajati dok ne dođe blaženo doba ravnomjerne proizvodnje i potrošnje. A bebač samo buja, najbolje se to vidi na prstićima, od onih tankih "štapića" kad se rodi, za par dana dođu bucmasti prstići. Meni je to bio bolji pokazatelj napretka beba nego sve vage.

Lakše je sa punim grudima kad su u pamučnom grudnjaku, i trebaju jastučići ili nešto slično, jer kad beba papa jednu dojku, iz druge curi. Isto kad se čuje plač, osjeti se onu toplinu u grudima i lagano otpuštanje.

Sve nešto curi negdje, pomislio bi čovjek, pa kud više, o čemu ti to pišeš. Ali, sve je to OK, sve se to brzo sredi, samo nek su beba i mama dobro.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Hvala, a napiši bit će meni lakše...
    Ajoj, oni kojih se sjećam, bojim se da bi bili cenzurirani. Ove tvoje neke još mogu i zamisliti, ono s prskanjem bebe mlijekom, super, taj ti se možda i ostvari
    Cijeli dan je nekako čudan nakon tih snova...

Nešto me grebe što sam pročitala u tvom prvom postu, ovo za izvlačenje bradavica. Jel možda imaš uvučene bradavice pa si zato dobila taj savjet?

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Honey prvotno napisa Vidi poruku
    Ajoj, oni kojih se sjećam, bojim se da bi bili cenzurirani. Ove tvoje neke još mogu i zamisliti, ono s prskanjem bebe mlijekom, super, taj ti se možda i ostvari
    Cijeli dan je nekako čudan nakon tih snova...

Nešto me grebe što sam pročitala u tvom prvom postu, ovo za izvlačenje bradavica. Jel možda imaš uvučene bradavice pa si zato dobila taj savjet?
    Nemam uvučene bradavice, to mi je rekla da ih izvlačim i trljam, da mi ne bi krvarile dojenjem..
    pošto sam stalno doma ne nosim grudnjak, da imam muško kraj sebe taj bi bio sretan dok mi vidi cice, sve nabreke

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da pidžame možeš ostaviti doma, bar je u RI tako. Pregledi su nakon poroda samo u krevetu, tj. nije to pregled nego samo spuste uložak da vide količinu krvi. Na vizitama je to. I moraš znati da je prvi-drugi dan, pogotovo kad ustaneš to baš izljev, da se ne preplašiš i pidžama bi ti samo smetala. U rodilištima su navikli da su i plahte i spavaćice zakrvavljene, bez problema. Samo treba ih imati za mijenjati.I one jednokratne gaćice.

A dojenje je sasvim nešto drugo od diranja grudi, vidjet ćeš. Teško je to opisati dok sama ne doživiš. Ali je lijepo iskustvo, unatoč početnim problemima, treba ustrajati dok ne dođe blaženo doba ravnomjerne proizvodnje i potrošnje. A bebač samo buja, najbolje se to vidi na prstićima, od onih tankih "štapića" kad se rodi, za par dana dođu bucmasti prstići. Meni je to bio bolji pokazatelj napretka beba nego sve vage.

Lakše je sa punim grudima kad su u pamučnom grudnjaku, i trebaju jastučići ili nešto slično, jer kad beba papa jednu dojku, iz druge curi. Isto kad se čuje plač, osjeti se onu toplinu u grudima i lagano otpuštanje.

Sve nešto curi negdje, pomislio bi čovjek, pa kud više, o čemu ti to pišeš. Ali, sve je to OK, sve se to brzo sredi, samo nek su beba i mama dobro.
    U BJ je totalno druga priča, cure hodaju i u tajicama, i u pidžamama, donji dio uredno skidaju za jutarnju vizitu i to je to... (vidjela na svoje oči...), možda su sestre to dopustile jer je stvarno bilo hladno prošli tjedan, a da ne govorim da prozori propuštaju zrak i da uopće nije ugodno niti spavati, niti biti tamo u boravku nit išta..

Beba je dobro zasada, a mama pretjeriva sa svojim strahovima, panikom, i ludim shoppingom.. ne da sam ga opremila za 5 godina, nego i za duže, dobro da nisam kupila knjige za prvi razred...

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

A kamo će na faks

Draga, nikakva rastezanja ni kreme neće ni malo pomoći bradavicama ako položaj ne valja, a dok je položaj dobar ništa ne krvari. Ali dobro, već je sve napisano iznad pa neću opet o tome

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

ako dogura do faksa bude super... bitno mi je da završi srednju školu, položi državnu maturu, ako želi na faks neka ide, ako ne želi neću se buniti... jedino ak odluči ne ići na faks, onda nek ide radit... ali o tome za 18 dalekih godina... ...

samo da vas obavijestim, naručih si DVD-a i majice nisam mogla odolit... )) i sad će bit svako jutro sačekuša za poštara ))

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

E i da, nemojte me sada zamrziti, ali imam još jedno podpitanje na ovu temu.
    Naime, ja sam pušač od svoje 14te godine (iako sam lani slikala pluća, i slike ko da nikad u životu zapalila nisam...) i sada sam tu svoju groznu naviku u trudnoći jako smanjila, ali nisam prestala...
    Preporuka ginekologa je bila da smanjim, jer da će mi veći šok za organizam biti ako prestanem...

Dakle, pušim max. 7 cigareta na dan, nekad se ako negdje idem zalomi malo više, a to su tako rijetke situacije...

Znam da je pušenje štetno za dojenje, ali???? da li imate iskustva s time??

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Da, prestani čim prije za svoje i bebino zdravlje.
    Kratko i jasno.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Fale mi smajlići, nisam tako stroga

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

tako sam i ja sa prvim, 5-6 cigareta dnevno, odrasta je živ i zdrav nema fala bogu posljedica, al da znaš da se i dan danas grizem šta se nisam skroz ostavila. al onda mi je to bilo nemoguće. posli sam se ostavila pomoću nikotinskih flastera.

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj oka prvotno napisa Vidi poruku
    Fale mi smajlići, nisam tako stroga
    nisam niti shvatila to kao strogost, nego dobronamjernost!

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj nahla prvotno napisa Vidi poruku
    tako sam i ja sa prvim, 5-6 cigareta dnevno, odrasta je živ i zdrav nema fala bogu posljedica, al da znaš da se i dan danas grizem šta se nisam skroz ostavila. al onda mi je to bilo nemoguće. posli sam se ostavila pomoću nikotinskih flastera.
    a dojenje? jesi pušila dok si i dojila ili si tad prestala?

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja sam isto prije prvog djeteta, ali čim sam saznala za trudnoću, ali nikad više ni pomislila nisam.

To mi je bio dovoljno dobar razlog i motivacija, ako zdravlje dijeteta i svoje vlastito
    (da si tu za dijete jer te treba) nije dovoljan razlogm, teško da će ikad i biti ikakav razlog dovoljno dobar
    za prestanak pušenja.

Treba pokušati gledati najcrnije scenarije i eto ti motivacije:
    dijete dimiš u svojoj buši, dijete ti udiše to poslije rođenja, astma, bolesti....
    Kod majke moguće bolesti.....
    Hm...

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo sa smijanjem i prskanjem mljeka bebi po licu, pa to češ vjerovatno i raditi, al češ se slatko smijati od ugode, ja sam mog malog svaki dan redovno tuširala mljekom, nekad bi se izdojila pa ga cijelog oprala u mljeku, to je zdravo
    Purelan i ja savjetujem kod osjetljivih bradavica, mene je kod regada spasio.
    Nama je još uvijek fora tatu špricati s mlijekom.
    A Maša nekada otvori usta da joj špricnem, naravno, bude i promašaja pa klebarenja.
    Ma, kad se sjetim prvih dana... Rodila u ljeto, vruće... pa ne znaš imaš li mlijeka, nemaš, pa stsneš, a ono šprica, cijela mi je kuća bila išpricana, knjige, zidovi... i sad još znam vidjeti negdje, ovisno o kutu pod kojim svjetlost pada
    a jastučići... e da, i ja kupila, ali sam ih nosila samo kad sam nekuda išla, inače sam bila gola u stanu, pa mlijeeko curi okolo, bilo mi prevruće za bilo kakve fore, a kad navučem majicu, ona mokra za 10 minuta
    ajme, koji su to bili dani
    Posljednje uređivanje od SikaPika : 07.03.2011. at 14:19

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ja sam isto prije prvog djeteta, ali čim sam saznala za trudnoću, ali nikad više ni pomislila nisam.

To mi je bio dovoljno dobar razlog i motivacija, ako zdravlje d
    ijeteta i svoje vlastito
    (da si tu za dijete jer te treba) nije dovoljan razlogm, teško da će ikad i biti ikakav razlog dovoljno dobar
    za prestanak pušenja.

Treba pokušati gledati najcrnije scenarije i eto ti motivacije:
    dijete dimiš u svojoj buši, dijete ti udiše to poslije rođenja, astma, bolesti....
    Kod majke moguće bolesti.....
    Hm...

ma sve sam ja to i onda znala al jednostavno nije išlo... i moš ti mene osuđivat koliko očeš, al to je onda meni bilo tako u glavi i gotovo.a sigurna sam da nisam jedina al svi se to boje priznat baš zbog toga šta ih drugi krivo gledaju. al kažem i dan danas se kajem.
    jesam i dok sam dojila 3-4 dnevno.
    Posljednje uređivanje od nahla : 07.03.2011. at 15:59

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

sinoc sam citala ovu temu,i odmah sanjala da dojim,al nikao nece.bome sam se izmučila.i onda me probude bolovi.grčevi u nogama-listovima.suze krenile od bolova.odma jutros magnezij 300 uzela.i nemogu makac.

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj zadarmamica prvotno napisa Vidi poruku
    sinoc sam citala ovu temu,i odmah sanjala da dojim,al nikao nece.bome sam se izmučila.i onda me probude bolovi.grčevi u nogama-listovima.suze krenile od bolova.odma jutros magnezij 300 uzela.i nemogu makac.
    milena, jel stigao DVD... eto ja sam ga pogledala i oduševljena sam.. nema više straha

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

baš cu pogledati u pošticu jel mi ostavljen onaj papir za ici podignut na poštu, jer me nije bilo doma ovih dana ujutro.a kažu mi cure (trudnice-i to 3 su medicinske sestre) da ce mi biti teže dojiti ako mi bradavice nisu ispupčene.a bile su inace,a sad od akd sam trudna-ništa.pa jedva cekam dvd pogledat.

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Evo da i ovu svoju otvorenu temu zaključim...

obožavam dojiti svoje dijete..

Svladali smo dojenje u rodilištu pošto smo tamo bili 7 dana nakon operacije (takva su pravila BO), te smo od drugog dana kada sam ja skinuta s infuzije se trudili vući makar i na prazno.. već treći dan ga je trebalo samo malo nadohraniti, a ostalo je sve išlo samo po sebi..

U rodilištu smo imali drugačiji sistem, sada se kod kuće trebamo prilagoditi na drugačije, tako da nam traje vrijeme prilagodbe, ali ipak cicamo i dalje, upravo ga je patronaža izvagala, dobio sam već na težini, a doma samo ni 24 puna sata ...

Sve ono o strahu je nastalo kada je moj Noić prvi puta primio cicu ..
    Sad smo već i zašpricani bili, i pokapani, a mljekeca ima na pretek...

Hvala vam svima na podršci koju ste mi davale...

Pusić velki od nas dva ...

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Evo da i ovu svoju otvorenu temu zaključim...

obožavam dojiti svoje dijete..
    prekrasno
    bravo za vas

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Oooo, prekrasno!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke