bolovi nožnih prstića zbog rasta?
ovaj problem imamo već dugo, ali nije bilo tako često, no sad se svaki dan žali više puta: bole me prsti! Ima 4 godine i 2 mjeseca. Još unazad dvije godine se povremeno žalio da ga bole prsti na nogama, prvo su to bili samo veliki nožni prsti. nekad bi noću plakao. mislila sam da nisam dobro odrezala nokat, ali nisam vidjela znakove upale. liječnik je isto rekao da je možda to i da zbog toga boli. onda su ga unazad nekoliko mjeseci odjednom boljeli svi prsti. bili smo i kod ortopeda (neko je lupio da je možda giht), on je rekao da ako ga u tom trenutku ne boli zglob, da sigurno nije to i nije ga htio bezveze izlagati rentgenu.
a mislim da mi je i ortoped konačno rekao da je to zbog rasta, kako se hormon rasta luči dok dijete spava, a tako se on najčešće i žali - ujutro i navečer - poslije buđenja i pred spavanje.
ipak... nisam mirna, voljela bih čuti vaša iskustva s tim bolovima "od rasta". ja se sjećam da su me noću boljele noge, koljena i kost potkoljenice da sam plakala. ali nožni prsti...? strah me je da nije nešto... ne znam što. :-/