S obzirom da smo na podforumu Potpomognute, možda da objasniš MPO parovima koji imaju dijete/djecu iz doniranih gameta što bi trebalo značiti ovo boldano?
Printable View
ja isto mislim da se radi o široj priči od tog braka, ali namjere nisu nimalo skrivene. Namjera inicijative je postići da jedna skupina ljudi bude proglašena manje vrijednom i drugorazrednom, da ne može ono što može većina, namjera protivnika je da to spriječi.
a da nitko nikom ne osporava prava ne razumijem kako, šta gej osobe u Hrvatskoj imaju sva ista prava kao ostali? Koliko dugo sam spavala?
X. Mislim da to ide bez da se kaže, da je, u tom slučaj donacija stanice neprihvatljiva brojnim ljudima, onima koji potežu ove argumente sigurno.
Također, koji put se ne zna niti ćaća posvojenom djetetu. A koji put ćaća koji misli da je ćaća i u normalnom hetero braku nije ćaća. I to bi sad trebalo imati koje reperkusije na obiteljski zakon i vrijednost posvojenja?
Vrlo je zapetljano kad se krene po genima, svakakvi stavovi (uključivo o "plementiom posvajanju") izrone, to je ko lakmus papir.
ja ću još jednom postaviti svoje pitanje, na koje nikako ne dobivam odgovor.
iz kojeg razloga nije dobro, loše je ili pogubno za dijete da ga odgajaju gay osobe? kako će oni utjecati na dijete kao osobu?
ja vidim da je ovdje pretpostavki i pretpostavki o gay parovima, i to jako ružnih i smiješnih pretpostavki, automatskog povezivanja sa pedofilijom, zoofilijom i ostalim perverzijama koje jedne s drugima veze nemaju.
drugo, netko je napisao a tko pita dijete koga želi za roditelje i gdje su mu prava. pa evo ja ne znam na koji način bi si dijete moglo izabrati roditelje. i otkud nama pravo da pretpostavljamo da to i to dijete ne želi gay roditelje, i da pretpostavljamo s kakvim roditeljima će biti sretno.
i još jednom ću reći da meni ovaj referendum nimalo kršćanski nije.
i objašnjenja tipa ; mi nismo protiv gay braka, samo smo za isključivo hetero brak jednostavno jedno drugo pobija.
evo ja ću ti odgovoriti. naravno da je seks važan, ali nije najvažniji, kao ni u hetero vezi.Citiraj:
Pa na čemu se
onda temelji cijela borba gay udruga? Što ih razlikuje od drugih? Pa samo seksualne preferencije. Ne znam onda kako to
da seks nije važan.
kako ti sa svojim mužem njeguješ seksualnu i emocionalnu vezu, tako i homo populacija.
valjda dok su mlađi češće se seksaju, a s godinama ih češće boli glava :mrgreen:
ne znam, pretpostavljam.
možda predrasuda prema homo populaciji i leži u tome da ih se smatra nastranim promiskuitetnicima koji samo gledaju kako će koga zaskočiti i poseksati.
to mi je u rangu da hetero relacija funkcionira na tom nivou, čim muškarac ugleda ženu koju bi volio povaliti, odmah ju naskoči.
prestrašno mi je ako itko tako razmišlja :-/
A zašto bi se zvao drugačije?! Ako je sklopljen na isti način kao i moj brak s mužem, zašto bi se onda zvao drugačije?
pisala sam i na drugom forumu, to mi je kao da ja i jedna gej osoba završimo potpuno istu školu, i onda meni u radnoj knjižici piše frizerka a njoj šišačica kose. Jer jbg ona je gej pa ne može imati istu titulu kao ja. Al nemam ja ništa protiv nje i ne diskriminiram, nipošto...
A gle, nešto što ti pišeš nije legalizirano u nekim drugim dijelovima svijeta, i tumačilo bi se kao diskriminacija. Ne postoji bogodmdano, po meni, postoji ono što smo mi ljudi prihvatili kao normu, ovdje i danas. I ja se borim da ne prihvatimo kao normu ugnjetavanje jednog značajnog dijela populacije, da ne postanemo jednoobrazno društvo, to nije bilo dobro prije, nije niti danas. I zato jer sam na svojoj koži osvjedočila kako je to lijepo kad ti guše prava (Milinović i MPO), a drugi tvrde "nije to moj posao/ma, meni ti je to sve glupo", a ti trebaš pomoć', a ne stav s visoka.
AM, seks je početak priče, i najbitniji dio priče.
Pa po čemu anino dijete nije zaštićeno kao i moje?
Devijacija neće nestati, znam, ali ako mislim da je devijacija, kako je mogu izjednačavati
s ne-devijacijom?
Iz straha da onda to dijete koje se igra s Anom i samo ne postane takvo, tj. neprihvaćanje da to nije moguće (da sad neko vidi pa postane homo jer je to prihvaćeno)? Te instinkte i te privlačnosti ipak ne možeš fingirati, to je kako je priroda dala. Ja pretpostavljam da je to sve iz tog straha.
Dijana, ako se npr. zna da je kontinuirano kroz povijest xy osoba homo orijentacije, u čemu je problem da oni žive s pravima kao što žive i ostali, što će se dogoditi?
Ja ne kužim zašto je bitno kako se ko seksa? I zašto je seks početak priče?
He he, a kad ćemo glasovati o oralnom i analnom seksu? I to bi moglo biti neprirodno, hm... ;-)
Dijana savjetujem ti da se povučeš iz rasprave... svoje mišljenje ćeš iznijeti na referendumu kao i oni koji misle različito od tebe.... ne konstruktivnim razgovorima poput "samo ja znam što je pravedno i ispravno" nećeš ništa postići pošto se tvoji ne istomišljenici koriste istom parolom..
..smiješno mi je koliko su obje strane agresivne, nekulturne i bez imalo poštovanja za onog koji drugačije razmišlja a busaju se u prsa kako se " bore" i daju "prava" nekome dok dugog gaze riječima, uvredama..a ovi drugi propagiraju ljubav i Boga a opravdavaju svoje razmišljanje i odluke osuđujući različitog....
Ja se divim novcima koje će vaša zemlja potrošiti samo zbog semantike! Svaka čast, očito se ima i preliva.
pa zato, valjda, što u cimerskim odnosima možeš biti s bilo kime
a samo seks čini te odnose bračnim
čini mi se da sam Dijani na ignoreu kad mi ne odgovara na odavno postavljeno pitanje (ako ne rastaču, kako seni kaže, čemu onda ovo i kako to misli da ne osuđuje kad će zaokružiti ZA), a i ini spočitava lobiranje među neplodnima, a već je nekoliko nas prije toga učinilo isto. no, nema veze, ignore je krasna opcija :mrgreen:
samo ću spomenuti da, Dijana, hvala Bogu što APA ne dijeli tvoje mišljenje o homoseksualnosti i što je iz DSM-a ta spolna orijentacija davno maknuta s liste. tako da ono što ti "osjećaš u sebi" na razini medicine, a niti društvenih znanosti nije relevantno.
Iz toga sigurno ne nastaju živa bića, ako je to osnov ove logike koju ja uistinu ne kužim - rupe i ključanice, i što može stvorit dijete, i što ne.
E po meni treba lobirati još više, još glasnije.
Zakidalo se nas neplodne prije gay populacije, znamo mi kako je kad si drugorazredni čovjek.
Samo je stvar vremena kad će naša djeca bit na redu, ako se već jednom ne kaže dosta. Bilo bi sjajno kad bi ovaj slučaj služio kao primjer što građani misle o zakidanju i etiketiranju bilo koje manjine.
A kako nije, ina? Pa na temelju čega gay parovi traže svoja prava? Jer se dečki hoće seksati s dečkima, a cure s curama (nije bitnoCitiraj:
Ja ne kužim zašto je bitno kako se ko seksa? I zašto je seks početak priče?
koliko).
I hoće zakonski okvir za svoj seks, tu mogućnost, nebitno je li konkretan par to želi realizirati ili ne.
Kako je seks nebitan? Pa čak i u crkvi ja moguć crkveni razvod ako brak nije "konzumiran" (nije bilo seksa)?
frka, sori.
Ma znam ja frka, da ne dijeli moje mišljenje ni APA, ni mnoge druge organizacije, ja sam čini mi se ona vrsta koja nestaje, ne trebate previše brinuti,
po svemu sudeći doći će do onoga što želite, možda ne brzo kako bi vi to htjeli, ali ide k tome.
Vjerojatno ću u dogledno vrijeme ja biti progonjena manjina, doduše, samo zbog mišljenja, jer ništa drugo mi se neće moći pripisati.
Ne mislim da rastaču, ali ne mislim (koliko je do mene) dati jednaku legalnost istospolnoj vezi kao raznospolnoj. A da ima jako puno homoseksualaca
možda bih mislila i da rastaču, ali to bi bio moj problem.
Netko će to zvati "životom u rupi". Ne znam što bih na to rekla. Ako sam krivo procijenila, osjetila, razmislila, vjerujem da ima
Boga, pa doći ću na sud, tko zna, možda mi se i to pridoda kao grijeh.
Ja uopće ne govorim s neke "superiorne" pozicije, mene je isto nekako strah vlastitog mišljenja, ali eto, takvo je kakvo je.
nisam aurora, ali cu odgovoriti.
iskreno, nemam pojma da li razlike ima, i jos iskrenije uopce ne razmisljam o tome. iz razloga koje sam navela u onom oduzem postu o ani i visnji.
i mislim da je poprilicno gubljenje vremena razglabanje o petorici, ovcama i psima.
postoji, postojalo, je i postojati ce uvijek jedan minoran postotak ljudi i pojava, koje ce biti jaako jaako izvan mainstreama. neki crno, bijeli, neki vise sivi. i neki veliki ljudi su vodili vrlo nekonvencionalne zivote. rimbaud je bio veliki, veliki pjesnik. u svojim formativnim godinama obozavala sam njegovu poeziju. tesko da bi me njegov nacin zivota privlacio. no to je njegov zivot, ne moj. keith haring takoder.
vrlo generalno govoreci, ono sto nije kriminalno i zlocinacko, i ne steti drugima i ako mi je jako strano, nije moja stvar da se tim bavim. niti imam potrebu za tim.
meni se cini da, pretjerano bavljenje minornim, nekonvencionalnim stvarima kao orjentirima vlastitih vrijednosnih sustava, ljudskosti, humanistickih vrijednosti, deformira pogled na svijet: ono kad se previse zagledavas u bezdan, postanes bezdan. i postanes voajer, pocnes zavirivati u sobe i dvorista, koja nisu tvoja i ne bi te se trebala ticati. pa od tih slika se covjeku nesposobnom za dublju refleksiju, moze pomutiti razum, te ih pocinje vidati posvuda, kad da je dobio naocale, koje fokusiraju samo to. a brisu sve ostalo.
vrlo neugodna pojava.
sva drustva u kojima je fokusiranje na extremno, te izvodenje zakona i pravila fokusiranih na to extremno, a ne na ono sto je cvijeta rekla: zakoni kao okviri regualcije nasih zivota; me nimalo ne inspiriraju:
hitler, staljin, crveni kmeri, enver hoda, kineska kulturna revolucija...nastavite niz
nadam se da sam razumljiva, malo je komplicirano objasniti, ali u svoj knjizi "ime ruze" (mislim da smo je mnogi procitali) je to umberto eco savrseno objasnio. tu se knjigu isplati procitati puno puta.
ja momentalno razmisljam, kako transformirati drustvo blagostanja koje je zapalo u krizu, zatim zasto u bogatim drustvima poput norveske i danske extremno desne, populisticke stranke imaju uspjeha na izborima. zasto toliko mladih u austriji bira fpö, kako pronaci novi sustav obrazovanja koji ce odgovarati vremenu, postoji li neka forma kapitalizma, koja ce funkcionirati bolje,
zasto ljudi vicu na stadionim stvari, kojih se pristojan covjek stidi, otkrivam nove svjetove klasicne muzike, koje me dubinski ispunjavaju.... i jos puno malih i nesto vecih stvari.
mislim da ovca i njih pet, nesto, nebitno, ali potpuno nebitno, za nas, nase drustvo i buducnost nase djece.
uz to, hipotetski mogucu cinjenicu da njih 5 zive sa ovcom (sto je inace mislim na sardiniji bili upraznjavano kod osamljenih stocara u davna vremena), zakonski tesko da cemo moci kontrolirati, a necemo ni znati ako vrijeme i fokus upravimo prema bitnim stvarima.
a ako to zaista postane nevjerojatno jaki i vazan fenomen (u sto duboko, duboko sumnjam), onda cu se baviti i njim.
osim toga on jedan i njih pet, funkcionira u drugacijim drustvima. dakle, kako to sad vidjeti. treba li ici u oslobadanje tih zemalja, prema modelu on i ona?
ina33 može se lobirati i konstruktivno... ja to ne vidim... ja samo vidim kako ti one koji su ZA osuđuješ a njih optužuješ za isto?
Ismijavate se Crkvi, vjeri, Katolicima, njihovom poimanju braka, života, sexa načina života itd. je isto diskriminacija kako je i njihova kada to rade gay osobama?
Osoba koja diskriminira i ismijava tuđi način života poput vjerničkog (vjerska diskriminacija), osporava im pravo na isti a s druge strane traži prva za gay zajednicu može se nazvati samo licemjerom.
Kako gay osobe imaju pravo tražiti svoja prava kao manjina, tako i ostatak naroda ove države može tražiti ista prava kao većina ili misliš da se prava odnose samo na određene skupine ljudi? Nije li bit referenduma i demokracije volja većine naroda (naravno ne na štetu drugih)?
Sad izvlačim iz konteksta,ali zašto 3? Zašto netko kad pomisli na istospolnu zajednicu,odmah pomisli na hrpu muških (uglavnom) kak se valjaju po krevetu?I mjenjaju partnere svaki drugi tjedan.Naravno da to nije odlična podloga za razvoj djeteta.Fuj to.
Halo,pa i ti parovi žive kao i ja,i oni plačaju režije,idu po špeceraja,žive...ne vrte se njihovi dani samo po krevetu i nastranom sexu,kak očito dosta njih zamišlja.
Imala sam jedan dan na fejsu na sliki profila protiv.I nikad više pitanja u inbox nisam dobila.Jedna me i zvala da kak ja to mislim.S jednim poznanikom sam vodila raspravu od par dana na tu temu.
Ima istospolnih parova u vezi koja traje duže od puno "normalnih" brakova.Osobno ne znam niti jednu,istina..ali čujem,i čitam,pa valjda onda i ima.Neznam.
Samo znam da brak u kojem tata tuče mamu,mama vara tatu,varaju se međusobno,i sl...ta zajednica jest odlična podloga za razvoj djeteta?
Svako malo osvane natpis u novinama,zanemarivali dijecu,izgladnjeli ih do smrti,otac zlostavljao kčerku...po čemu ti ljudi imaju više prava u ičijim očima,od jednog istospolnog para koji bi nekom siročiću pružio puno puno adekvatniji život,nego što bi ga imao inače..
Zezali bi ga u školi?Bi,djeca odgajana po nadzorima ovog hrasta o kojem danas čitam..
Mene su odgojili mama i tata,muško i žensko.Bilo nas je troje,mama nije radila i spadali smo pod siromašne.I uvijek me netko zezao i prozivao zbog činjenice da sam npr. bila jedna od onih koja nije išla na sve izlete..jedna od onih koje je učiteljica izdvojila na nastavi kad bi došla kakva pomoć u obliku jakne,čizme,za djecu iz obitelji s troje i više djece...a oni koji su me zezali i maltretirali,bili su klinci iz dobrostoječih obitelji,klinci koji nisu znali za "nemam",klinci čiji roditelji nisu imali problema koje su imali moji.I zato ne krivim klince.Ne znaju za drugo.
I zato glasam PROTIV.
PROTIV bilo kakve diskriminacije sam.
Več sam negdje rekla..dođem kod ginića i čujem kak sestra viče po čekaonici za bakicama koje su prolazile,da el su za ped...,ak nisu nek potpišu.Dođem u ambulantu i sestra mi turne penkalo u ruke da potpišem.Pitam o čemu se radi,veli ona pa ovo kaj se oču istospolni ženiti.Ja gledam,ne vjerujem načinu na koji ona to skuplja.I velim ne bih hvala.Ona raširi oči,ne vjerujuči i pita pa zašto.E pa zato jer nemam ništa protiv istospolnih brakova.I ftruc neču zbog načina na koji skupljaju te potpise.
Gledala sam Otvoreno kad je gostovala Markićka,pa ta žena ni na jedno,nekoliko puta postavljano pitanje nije odgovorila konkretno..sve neki diplomatski,politički ko po špranci odgovori....i stalno vrti jedno te isto.Ma katastrofa.
Ovo je sad off.. Ali da ne ispadne kako su desne opcije jako željene čak i u društvima blagostanja.. Norveška i Danska (a Austrija i više) također osjećaju posljedice recesije, pa je opstanak tog društva blagostanja sve upitniji. I što se događa u trenucima krize? Okrivljujemo nekoga drugoga, grupiramo se, mi protiv njih... Već viđeno.
Ovo s ovcom... Stvarno ne razumijem koje veze ima s bilo čime.
ivana, sad si i sama rekla - ne na štetu drugih. demokracija NIJE vladavina većine pod svaku cijenu. osnovna načela demokraciju su sloboda i ravnopravnost. ako to pokušavaš oteti nekome, to NIJE demokracija iako si u većini.
i, ivana, ne osuđuje se one koji su ZA zbog toga što su vjernici/heteroseksualci/monogamni/plodni/we već zato što su netolerntni i isključivi! nikada, ali nikada mi ne bi palo na pamet diskriminirati ili osuđivati ikoga na teljuem vjere/nacionalnosti/rase... tolerantna sam prema svima osim prema netolerantnima i vjerujem da je tako kod gotovo svih koji se ovdje javljaju. "svi" naravno ne podrazumijeva one koji ikako štete drugima, ali to se valjda ne treba posebno napominjati. gayjevi ne traže svoja prava nauštrb ikoga, a vjernike se ni na koji način ne diskriminira. diskriminiralo bi ih se kad bi se, npr., tražila zabrana održavanja misa ili sklapanja crkvenog braka. brkaš pojmove.
Pa da, tako sam i napisala, šta ne?
A kako se tko seksa i seksa li se uopće - o tome ne znamo ništa. Što itko zna o tome kako se ja seksam? Prilično sam sigurna da bi je ponešto od stvari koje MM i ja volimo nekima odbojno. Pa? S kim to ima veze, osim s nama? I koga se to tiče? I kakve to ima veze s našom djecom i njihovom dobrobiti?
Kako se to lobira konstruktivno? Daj mi pls tips & tricks, of kors da ja želim konstruktivno lobirati. Ne vidim da vrijeđam Crkvu, uski frendovi su duboki vjernici, pa mi nisu uputili ovakvu (konstruktivnu) kritiku? Isto tako imam frendove za koje znam da su za.
Mislim da su neplodni super populacija koja je osvijestila kako je to kad ti većina ne da nešto što je tebi OK, zato posebno ovdje lobiram.
Što bi rekli (i) na Rodi - ne osuđujem ja one one koji su ZA, ali mislim da je to lošiji izbor, bitno lošiji, koji će cijelo društvo unazaditi :angel:
A pada mi na pamet i jedna druga koja počinje "ne osuđujem ja čovjeka, nego itd.", ali nećemo... pokušavam malo humora ubaciti...