Molim lijepo, nek se zna da upravo spavam ispod nečeg sličnog. A u kuhinji nas nadgleda križ.
Osvrt napisem kad se vratim za komp.
Printable View
ti si trudna
boli te briga
A mene ove dogodovstine podsjećaju na traženje stana po Zagrebu, šteta da tu nema kategorizacije :) zapravo, vjerujem da je tako posvuda kad je u pitanju iznajmljivanje nekretnina.
Meni je draze boraviti u satoru nego u apartmanu, a ako budemo ponovo išli, onda u obzir dolaze samo preporuke. I internet trpi svašta...
Sto je s tim mjericama i dozatorima? :lool:
Pa kako u restoranima jedete i pijete, kaficima?
Prvi put gledam ovu temu i lijepo sam se nasmijala pred spavanje!
Ja nisam komplicirana, ali mislim da za cijenu od 80-100 eura moras imati dobro uredjen apartman i vise casa :lool:
Ako mi je nesto falilo, znala sam pitati gazdaricu. Ako se uspijemo sporazumjeti :D
Ono, meni treba partvis i misafl, a zena me blijedo gleda :lool:
Mislis da nonice dalmatinke znaju sto je partvis i misafl ;)?
I ja obozavam sator. U pravilu nesto zaboravim ponijeti, tako da mogu samo sebe po celu lupit.
Sto se tice N. zavjeta, vidjala sam pred desetak godina ponegdje, sad se ne sjecam kada sam vidjela, a ne idem samo u Dansku i Svedsku, nema ni u Irskoj, ni Spanjolskoj ili Portugalu. Meni ne smeta, svejedno mi je, al mi se cini neposlovnim. Jucer sam bila kod jednog prodavaca koji na stolu ima zastavicu Dinama. To mi se isto cini losim neposlovnim.
Bilo da se radi o religijskim obiljezjima, navijackim, politickim ili zastava duginih boja, meni je to glupo. Tu su klijenti emotivni, a imas veliku sansu fulat ukus klijenta, a estetska vrijednost uglavnom loša.
Istina! Sjećam se kad smo u doba prije interneta tražili stan u Zagrebu, svačega je bilo....Uglavnom naučila sam da u oglasima prizemlje je ustvari podrum, visoko prizemlje je podrum koji možda ima i neki prozor, antikno znači stara krama od namještaja dovučena sa Jakuševca, blizina tramvaja znači da ti je pruga pod prozorom spavače sobe....svašta smo vidjeli i doživjeli....
voćarna nije
ni apartman
u javnim prostorima nema mjesta nikakvoj ideologiji
Avatarom svatko odrazava dio osobnosti. Ja ga dosta cesto promjenim u ovisnosti o tome kako se osjecam, da li mi se svidjela neka slika fraktala ili mislim da nekome trebam pomoci izrazavanjem podrske, da zna da nije sam. Pogotovo sto sam izvorno s pdfa o potpomognutoj. Bilo je uvijek forumasa i forumasica koji nisu imali nase probleme, ali nas je jako veselila njihova podrska.
Netko zeli biti prepoznatljiv i drzi se uvijek istog avatara. I to je dio osobnosti.
Mislim, ovdje smo da izrazimo misljenje i stav o nekoj temi i tu i avatar igra neku ulogu, u vocarni to nije slucaj.
Velim, mene to isticanje vecine simbola ne iritira, ako nije "u mom dvoristu", tu interveniram. Ono sto me kod drugih pruzatelja usluga smeta vise nego sto mogu racionalno samoj sebi objasniti su slike s golisavih kalendara po majstorskim radionicama, pogonima tvornica i sl.
nitko ne brani da ti avatar bude raspelo ili thompson
ali nemoj staviti u apartman
X
Tj. ne znam, mozda ima smisla i staviti ako imas preferirane goste. Ja sam bila jednom na nekoj znanstvenoj radionici u nekom njemackom protestantskom "hotelu". Mjesto je odabrano na temelju blizine sveucilistu i sto su imali 50tak jednokrevetnih soba. Osim sto si sam stavljas i skidas posteljinu i sto je sve jako asketski uredjeno, za rucak je krenula molitva preko razglasa. Oni koji su razumjeli njemacki bili su nemalo shokirani. Imali smo radionice svakih 6 mjeseci, nas 50tak, 4-5 punih pansiona. Promijenili smo lokaciju i nastavili godinama tamo.
ajme meni, ja zbog čiste lijenosti ostadoh bez osobnosti.
ne iritiraju me avatari kojima se izražavaju stavovi, dapače, volim da se ljudi angažiraju i na taj način, jedino je teško pratiti neke teme, ono niz istih avatara a nešto se kao raspravljaju, sami sa sobom.
ovog sam ljeta prvi put imala "vjerski agresivan" apartman i to na način da su u svakoj prostoriji, osim u kupaoni, na zidovima visile barem dvije svete slike. prvo sam pomislila da ću ih jednostavno skinuti, ali onda je krenulo kupanje i drugi sadržaji, u apartmanu smo boravili minimalno i za četiri dana produženog vikenda to jednostavno nisam stigla.
Ovo danas stavio moj FB prijatelj na svoj zid : apartman (otok Pag) u pola cijene. Apartman se sastoji od slijedećih prostorija: - hodnik - kupaona (ima veš mašinu) - kuhinja sa svim ugradbenim aparatima + dnevni boravak (veliki LCD televizor, ležaj za dvoje) + blagavaona kao jedna velika prostorija -bračna soba (ležaj za dvoje ljudi) - dječja soba (ležaj za troje ljudi) -vrt /terasa veličine 85m2 (roštilj, vrtni namještaj, mediteransko raslinje, drveće, 2 palme, automatski sustav za navodnjavanje, pogled na more, veliki suncobran, romantična noćna rasvjeta).
Cijena noćenja je 50 eura. Apartman je dostupan od 22.08 na dalje. Ispred zgrade se nalazi natkriveno privatno parkirno mjesto. Blizina plaže, shopping centara, centra cca. 7 minuta hoda. Zagarantirano niža cijena ukoliko se gosti vrate opet.
Opis je super, cijena još bolja! Mislim da se i ne može zaraditi sa toliko niskom cijenom. Ili može? Obrisala sam ime mjesta, samo sam htjela staviti kako se i za malu cijenu može naći nešto dobro. No, nije Makarsko primorje :mrgreen:
riječanka, tebi je dosta nick za osobnost :mrgreen:
Riječanka, hmmm... nije pristojno od mene, al osobnost je u prvoj rečenici :mrgreen:
To s praćenjem teme, tu imaš potpuno pravo.
Tanči, pa svi avatari ponuđeni na rodi su angažirani, a i ovaj forum je prilično angažiran.
Ja sam se sad počela pitati kako li sam 100% izbjegla vjerske simbole u 8 smještaja u katoličkim zemljama. Nema šanse da ih ne bih primijetila.
Al recimo platila sam prošli tjedan 79 eura jedno noćenje za jednu osobu bez doručka u centru glavnog grada, mini, mini soba, nije bilo tople vode u kupaoni, wifi jedva jedvice, i što me iziritiralo je što su htjeli kupiti doručkom dobar review na Trip Advisoru. Napišeš review pa kad ga objave na TA, dobiješ besplatno doručak. Nije mi jasno provjeravaju li ti mail jesi to zbilja ti dao review. Odnosno možeš napisati i loš review, al preuzimaš rizik da ti netko u doručak stavi svoj uzorak DNK :). Meni je avion ionako išao prije doručka pa nisam ni promišljala o tome. Drugo što me iziritiralo je što mi je lik na recepciji pokušao uvaliti da sam smotana pa mi ne radi wifi. Malo sam se uozbiljila na takav pristup pa mi je dao password za osoblje s tog kata. Za toplu vodu nisam stigla reagirati, provela sam jednu noć, vratila sam se kasno u sobu, a morala sam u 5 ustati pa sam zaključila da će moja koža biti zahvalna što ju taj dan nisam isušila. A i sve ostalo na godišnjem je bilo tako dobro da mi se nije dalo raspravljati i nervirati. Wifi mi je trebao jer sam morala telefonirati pa sam se morala angažirati.
To je last minute , sigurno nisu uvijek takve cijene
hvala puno,
nažalost, (pre)puna sam mana da bih bila "prava" riječanka, ono kako ja volim ovaj grad i taj neki mentalitet i zamišljam neku idealnu ženu i sve nešto što mi miriše na pravo riječko...daleko sam od toga. stoji ovo što je jelena rekla - lijenost je zaista dio moje osobnosti. ali, doći će i dan da stavim avatar, koliko sam godina samo čitala, pa onda se prijavila i čitala, pa tu i tamo nešto napišem, negdje kad odem u mirovinu eto mene s avatarom.
Jooj, ne mislim ja zbilja da je lijenost to što ti nemaš avatar. Vjerojatno ti nije stalo do toga da ga imaš, kao što se meni npr. ne da prebacivati stvari iz torbice u torbicu pa u pravilu imam samo jednu, a ako ne paše uz to što nosim, tko joj je kriv. A avatar promijenim par put godišnje. Bez veze. I ne čini me to vrijednom.
Ovo zadnje nije bilo bez veze, nego povodom donošenja Zakona o istospolnom partnerstvu.
jelena, ma ja to sama smatram lijenošću. puno si toga objasnim kao nije mi stalo, a zapravo bih voljela da je drugačije samo mi se oko toga ne angažira. zaista sam lijena, ali selektivo, ne u svim područjima, kao i svi, uostalom. za torbe - potpuno identično, kada se uhvatim jedne, tu nosim do kraja sezone.
da se vratimo na apartmane - imam prijatelje koji su apartman kupili i opremili za sebe - taj dakle ima sve i ništa nije ono tek toliko, jeftino i nekvalitetno. plaža je 20-tak metara udaljena, samo se spuste preko dvorišta. nakon par godina su shvatili da su jako malo u njemu, da su nakon nekoliko godina urednog plaćanja kredita dužni banci puno više od onog koliko su uzeli kredita (švicarci), počelo se ozbiljno pričati o porezu na nekretnine...i od prošle godine počeli su ga iznajmljivati. samo, u mjestu ne mogu naći nikoga da apartman kod smjene turista očisti, pa oni sami samo zbog toga putuju i vezani su danima odlaska i dolaska gostiju, ne mogu otputovati kada bi i koliko bi dugo htjeli.. a njihov odnos prema gostima - dočeka ih nekoliko boca dobrodošlice, vino, sok, mineralna, nekoliko setova čaša..., krcati spremnik toalet papira, ma sve, sve je uključeno u cijenu...a oni i da žele ne mogu nikome visiti nad glavom, nisu čak ni na otoku na kojem je apartman. sada bi voljeli i da im gosti daju sugestije što bi još trebalo i tako, kad čitam ove priče i vidim njih koliko se trude, zaista nije u redu da ne postoje neka bolje razrađena kategorizacija i bolja kontrola kvalitete usluga (njihova cijena je u sezoni 60 eura, a to je apartman za 4 osobe, a ova priča počinje sa 40 eura za apartman bez wc daske...stvarno da čovjek poludi).
Meni je to zbilja nezgodno s tim sugestijama sto bi trebalo. Nekad ima velika kupaona, a nemas kamo s odjecom kad se skines, ili ne znas kamo bi s rucnikom za tusiranje ili u sobi nema ni stolca, ni fotelje, a ima dosta mjesta. Al to su sitnice u usporedbi s daskom za wc i bas zato mi glupo spominjati.
Recimo u airbnbu mozes napisati javni komentar i privatni. Al meni budu dragi ti stanodavci pa si mislim sto cu sad privatno prigovarat kad mi je bilo dobro. A mozda bih trebala da poboljsaju uslugu.
Apartman mora imati wc dasku.
Tu nema diskusije.
Ali, ovo sve ostalo što sam tu pročitala je ajme meni.
Zamjera se svašta.
Svakakve sitnice.
Rekla bih- gluposti.
Cjepidlači se do iznemoglosti.
Npr. Netko očekuje maslinovo ulje ili vino na poklon, a netko se ljuti na ponuđenu kavu.
I mislim da jednostavno nekim ljudima nije moguće ugoditi.
A nekako mi se čini da se tu provlaći misao kako je skupo.
Ok, nekome jest, a nekome nije.
Isto kao što ima na izbor skuplje i jeftinije odjeće, obuće, kozmetike... Pa kupiš ono kaj si možeš priuštit.
ah, svasta smeta i gostima i iznajmljivacima, takvi smo
mojoj mami je nadosla ideja da iznajmljujemo stan ali kad citam sve ovo, mislim da je najjeftinije da je prazan LOL
u nasem stanu bi samo pogled mogli naplacivat 50 eura lol ali ove kategorizacije me zezaju, ne bi spadao u nijednu
ne znam smije li se onda uopce iznajmljivati
Pa da, tako i ja imam apartman 'viška' i bavila sam se mišlju da ga iznajmljujem, ali kad pročitam što se sve događa iznajmljivačima entuzijazam mi splasne. Ne mislim ovdje, pratila sam neke specijalizirane forume.
ha ha za moj apartman isto nije izmišljena kategorizacija - jedino da uvedu neke crne zvjezdice.
Ali,planirala sam ga preurediti, no čini mi se da se to nikako ne može isplatiti.