Stranica 9 od 14 PrviPrvi ... 7891011 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 401 do 450 od 660

Tema: Neprijavljeni u apartmanu

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mamice, ne može biti apartman bez zasebne kuhinje
    naprosto ne može

stalno radim objekte za kategorizaciju i nema šanse dobiti 3 zvjezdice bez vlastite kuhinje

Datum pristupanja
    Jan 2004

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Tako je meni bilo jednom u Dubrovniku, ali gazde nisu iselili nego je stan bio pregrađen ormarom
    and the winner is...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Vidimo da apargtman sa tri zvjezdice ne mora imati pećnicu, i stvarno nisu detaljno propisali količinu posuđa.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

"WC školjka s ispiraĉem
    Ĉetka za ĉišćenje WC školjke"
    Ne piše u pravilima da treba biti i daska, tako da ona gazdarica nije pogriješila.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Apri, mozes li ponoviti link? Ne otvara se.

Mamica je vjerojatno iznajmila sobe s uporabom kuhinje, inace je zaista cudno da si u odvojenom apartmanu/studiu/whatever i zajednickoj kuhinji.

Inace, kod objekata starijih od 2008, neki apartmani koji su imali dvije sobe, dnevni, kuhinju, balkone i pristojnu ukupnu povrsinu, itd. dobili oznaku studio-apartmana na racun par kvadrata manje kupaonice, tako da turist moze zaista dobiti pogresan dojam u sto ide - negdje je smjestaj veci a zvjezdica manje, negdje obrnuto....
    Na kraju se zaista treba ravnati slikama i preciznom komunikacijom s iznajmljivacem.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma otvara se, vidiš da su drugi otvorili

http://www.uduvz.hr/dokumenti/poduze...%20objekti.pdf

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Vidimo da apargtman sa tri zvjezdice ne mora imati pećnicu, i stvarno nisu detaljno propisali količinu posuđa.
    ne mora
    ili pećnica ili mikrovalna

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prvi link mi se nije otvarao, drugi mi se otvara, thnx.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    and the winner is...
    imam i ja jedno iskustvo iz te kategorije - ostavili nam ogroman stan - samo je dnevni pregrađen "harmonika" vratima, pa mi imamo kuhinju i blagovaonu, a oni se svi smjestili u preostali dio (dnevni boravak) i izlazimo na istu - veliku terasu, oni iz svog dijela stana a mi iz "apartmana". nismo puštali glasno TV da ih ne probudimo, ono, čuješ da netko od njih hrče. inače je boravak u svim drugim prostorijama bio OK, izbjegavali smo samo pogranični prostor. sva sreća pa smo imali prijatelje na suprotnom dijelu sela i stalno se s njima družili pa nam to i nije nešto smetalo, ali ipak, ostalo je jedno od najgorih iskustava.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    naprosto ne može

stalno radim objekte za kategorizaciju i nema šanse dobiti 3 zvjezdice bez vlastite kuhinje
    Na bookingu se predstavljaju kao apartman, a i vlasnik je prenamijenio poslovne prostore da bi napravio te ljepote pa ne vjerujem da je imao puno mogucnosti za manevriranje.

U svakom slucaju, neka se i zove soba sa zajednickom kuhinjom, ja sam dobila ono sto mi je bilo potrebno da bi mi bilo ugodno s bebom u najgoroj mogucoj dobi: puzacko-istrazivackoj.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj *mamica* prvotno napisa Vidi poruku
    Na bookingu se predstavljaju kao apartman, a i vlasnik je prenamijenio poslovne prostore da bi napravio te ljepote pa ne vjerujem da je imao puno mogucnosti za manevriranje.

U svakom slucaju, neka se i zove soba sa zajednickom kuhinjom, ja sam dobila ono sto mi je bilo potrebno da bi mi bilo ugodno s bebom u najgoroj mogucoj dobi: puzacko-istrazivackoj.
    ma neka se zove kako hoće
    ali si napisala da ste puno platili

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nemam bas puno iskustva sa apartmanima, jer smo na moru kod obitelji. Osim jednog tjedna na otoku. O kad ovo sve čitam vidim da smo imali sreću. Doduše mi predrezerviramo u rujnu i potvrdimo u siječnju.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ma neka se zove kako hoće
    ali si napisala da ste puno platili
    zove se sobe u apartmanu recimo http://www.njuskalo.hr/privatni-smje...oglas-11673617

alga avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    zove se sobe u apartmanu
    to je izmišljeni naziv, službeno to ne postoji, a iznajmljivače dovodi u zabludu. To je soba gdje je ponuđeno korištenje zajedničke kuhinje, kao kod Tanči.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

alga, nemam sobe preko dvadeset godina.
    samo apartmane.
    Uredno kategorizirane sa svim dozvolama i tri zvjezdice.

alga avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Da, Tanči, sorry, mislila sam na Optimističnu...pisala je o onoj velikoj kuhinji za sobe...

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

yes
    to nema veze s apartmanima.
    ili imaš sobu, ili imaš apatman.
    Posljednje uređivanje od Optimisticna : 20.08.2014. at 15:00

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Samo vidim po ovom oglasu u njuškalu da sobe koliko sam shvatila dijele ulaz, gosti se susreću po "apartmanu". To u našoj kući nije slučaj. Svaka soba ima svoj vanjski ulaz. I ta famozna velika kuhinja koja je isto vani i ima svoj poseban ulaz.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

and the winner is...
    Mi smo jednom trazili apartman preko oglasnika.
    sa dvije spavace sobe.
    kad smo dosli tamo kuca je imala dvije spavace sobe.
    sa stvarima od gazde i gazdarice , te njihovog sina u ormarima.
    oni su se privremeno preselili u garazu, a sa veseljem su me obavijestili da slobodno koristim kuhinju i njihovo sude, da cemo se i oko rasporeda kuhanja dogovoriti.
    jasno vam je da su oni namjeravali i dalje koristiti kuhinju i terasu dok su gosti tamo.
    naravno, nismo ostali kad smo vidjeli situaciju, ali ljudi su si ostavili polog i jos su pricali da su kod njih prosle godine bili Cesi bez prigovora na smjestaj.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ok, nakon ovog pobjedu nosi samo onaj kome su gazda i gazdarica ponudili da spavaju s njima na bračnom. ono, da se malo stisnu

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

U ovom "apartmanu" u Dbk u kojem sam ja bila nije bilo kuhinje, nego mi je gazdarica ponudila da koristim vanjsku, ljetnu, e da bi u pola našeg boravka odnijela iz nje sve suđe. U kupaoni je kada bila takva da sam ja mislila da su u njoj mrtvi pauci, ali kad sam zadnji dan bolje pogledala skužila sam da je to ipak samo ispucano. Uglavnom, tuširala sam se stojeći na jednoj nozi, i tako jednog dana čujem kroz prozorčić gazdu koji sjedi na terasi i govori nekim očito nezadovoljnim gostima - u mene je bilo Engleza, Norvežana, Nijemaca, Nizozemaca, Francuza - a samo se Hrvati i Srbi žale!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

U ovom "apartmanu" u Dbk u kojem sam ja bila nije bilo kuhinje, nego mi je gazdarica ponudila da koristim vanjsku, ljetnu, e da bi u pola našeg boravka odnijela iz nje sve suđe. U kupaoni je kada bila takva da sam ja mislila da su u njoj mrtvi pauci, ali kad sam zadnji dan bolje pogledala skužila sam da je to ipak samo ispucano. Uglavnom, tuširala sam se stojeći na jednoj nozi, i tako jednog dana čujem kroz prozorčić gazdu koji sjedi na terasi i govori nekim očito nezadovoljnim gostima - u mene je bilo Engleza, Norvežana, Nijemaca, Nizozemaca, Francuza - a samo se Hrvati i Srbi žale!
    .... ili je samo njih razumjela, a tko zna što su govorili ostali!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

baš sam to pomislila, Peterlin, kao da on razumije što bi oni imali za reći, a tko zna što su sve pričali kod kuće kad su se vratili. baš me neki sram zna uhvatiti pred strancima na ovakve priče.

alga avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    , a sa veseljem su me obavijestili da slobodno koristim kuhinju i njihovo sude, da cemo se i oko rasporeda kuhanja dogovoriti.
    .

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

naprosto ne može
    Pred puno godina, dakle dok internet još nije bio sredstvo komunikacije... kad smo prvi put krenuli na Mljet rezervirala sam jedan apartman... dođemo... imamo što vidjeti... soba u koju se ulazi s terase koju "apartman" dijeli s još tri "apartmana", drugih vrata ili prozora nema... a tuš, wc i mini kuhinja u istom prostoru od max 4 m2.

Svega ima (je bilo).

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sam ovo ljeto u 7. i 8. mjesecu promijenila 8 smjestaja, nesto u RH, nesto zapadnije i bila sam bas zadovoljna sa svim. Sve sam rezervirala online preko jedne web stranice. Novost mi je da se i turista ocjenjuje. Moram priznat da mi je drago dobiti neki feedback od vlasnika. Bas sam imala ugodni kontakt s iznajmljivacima. Jako sam sretna sa svojim godisnjim ove godine. Istina, nije bio neki "budget" godisnji, iako nije bas da je bilo luksuzno. Puno novih kontakata, puno dirljivih momenata. Volim ljeto!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Pred puno godina, dakle dok internet još nije bio sredstvo komunikacije... kad smo prvi put krenuli na Mljet rezervirala sam jedan apartman... dođemo... imamo što vidjeti... soba u koju se ulazi s terase koju "apartman" dijeli s još tri "apartmana", drugih vrata ili prozora nema... a tuš, wc i mini kuhinja u istom prostoru od max 4 m2.

Svega ima (je bilo).

da, ali sada više ne smije
    zato su i uveli kategorizaciju

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ok, nakon ovog pobjedu nosi samo onaj kome su gazda i gazdarica ponudili da spavaju s njima na bračnom. ono, da se malo stisnu
    imam ja još bolji

mužev kolega s posla htio impresionirati svoju tadašnju djevojku i rezervirao apartman na korčuli
    putovali cijeli dan, došli tamo zadnjim trajektom, a ono... nit postoji kuća nit adresa

zapravo ne znam bi li mu se draže bilo pogurati u krevetu s gazdama

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ja sam u srednjoj radila u turist birou na Cresu, pa pamtim da je i tad bilo kategorizacije... Pa nije to valjda novost u našem turizmu?

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Znaci, svaki apartman mora biti kategoriziran?
    Ako nema nigdje istaknut broj zvjezdica, da li je u prekrsaju?

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Vlasnik apartmana da li je u prekrsaju, ne apartman

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

za legalno iznajmljivanje je kategorizacija neophodna, kažu
    kako je u praksi, stvarno ne znam

Mojca, ma bila je, ali nisu bila ovako određena pravila niti su postojali ovako precizni zahtjevi

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ali onda fakat ne kužim kako je ovaj moj s Mljeta dobio ikakvu kategoriju, jer sam apartman rezervirala preko turističkog...
    Nebitno, zahvaljujući tome što smo pobjegli od njega poznanica nas je uputila na divnu ženu, kod koje smo ostali godinama.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Je, za legalno bavljenje iznajmljivanjem moraš imati kategorizaciju. I to oduvijek postoji, moja svekrva ima papire od prije 30, 40 godina, sve uredno i detaljno. samo što su se kriteriji za zvjezdice puno promijenili, što je logično.

Netko je gore spominjao apartmane sa zajedničkom kuhinjom. To su sobe. Ana, ovo di ti ideš, to je soba, ne studio. Studio je apartman bez spavaće sobe, spava se na ležaju u dnevnom(kuhinji) ali mora imati i kuhinju i kupatilo. Svoje.

Prije sam postavila pitanje i nitko mi je nije odgovorio, pa ga opet postavljam-kako znate da netko iznajmljuje apartmane na crno? Mislim, vi kao gosti?

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Još jedna stvar. nemojte pitati vaše gazde mogu li vas ne prijaviti, da izbjegnete boravišnu. To sam doživjela masu puta, pa i danas. Morate znati da postoji sistem kojima mi unaprijed plaćamo paušal, u koji je uračunata boravišna. To je par tisuća kuna, znači, mi smo za vas već platili boravišnu. A neprijavljivanjem riskiramo ogromnu kaznu. Prrema tome, odgovor je, morate davati osobne gazdama i platiti boravišnu.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Prije sam postavila pitanje i nitko mi je nije odgovorio, pa ga opet postavljam-kako znate da netko iznajmljuje apartmane na crno? Mislim, vi kao gosti?
    ne traže dokumente
    ili ako kažu: ako vas pitaju tko ste i kad ste došli, recite da smo prvi rođaci i da ste maloprije stigli

eto kako

iako ja to nisam doživjela
    prijavljuju nas i prijatelji kod kojih idemo

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa mogu te i ilegalni iznajmljivači prijaviti, tu se samo plaća boravišna taksa. Kao što te prijatelji prijave.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

u pravu si

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni se sviđa to ocjenjivanje bilo vlasnika apartmana bilo gosta. Imam samo jedno takvo iskustvo s Airbn-a ali sam bas ovo ljeto to komentirala s nasom gazdaricom. Ona se isto nagledala svakakvih gostiju
    Tako da ja podrzavam obostrano ocjenjivanje a i mislim da ide na bolje jer internet radi cuda

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

ajme, sjećam se jednog apartmana u primoštenu gdje je iznad kreveta bila Gospa
    s onim svijetlećim srcem
    a mi 25 godišnjaci
    Molim lijepo, nek se zna da upravo spavam ispod nečeg sličnog. A u kuhinji nas nadgleda križ.
    Osvrt napisem kad se vratim za komp.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ti si trudna
    boli te briga

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj *mamica* prvotno napisa Vidi poruku
    Apri!

Inace, gdje god sam bila po svijetu u hotelima (a putujem puno!), imala sam Bibliju ili barem Novi Zavjet u sobi na stoliću, bez obzira na broj zvjezdica kojima se objekat diči.
    .
    Ja sam posljednjih 15 godina jako puno putovala, odsjedala uglavnom u poslovnim hotelima i bilo kakva religijska obilježja i pomagala nisam skoro nigdje nalazila.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

prijavljuju nas i prijatelji kod kojih idemo
    ko da bi se tebe itko usudio ne prijaviti

kad citam sve ove dogodovstine i kad se prisjetim sto smo sve dozivjeli, bas sam sretna sto smo kupilo sator

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

A mene ove dogodovstine podsjećaju na traženje stana po Zagrebu, šteta da tu nema kategorizacije zapravo, vjerujem da je tako posvuda kad je u pitanju iznajmljivanje nekretnina.
    Meni je draze boraviti u satoru nego u apartmanu, a ako budemo ponovo išli, onda u obzir dolaze samo preporuke. I internet trpi svašta...

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

ti si trudna
    boli te briga
    Kako to misliš? Tek sad me sve duplo vise pila

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Sto je s tim mjericama i dozatorima?
    Pa kako u restoranima jedete i pijete, kaficima?

Prvi put gledam ovu temu i lijepo sam se nasmijala pred spavanje!
    Ja nisam komplicirana, ali mislim da za cijenu od 80-100 eura moras imati dobro uredjen apartman i vise casa
    Ako mi je nesto falilo, znala sam pitati gazdaricu. Ako se uspijemo sporazumjeti :D
    Ono, meni treba partvis i misafl, a zena me blijedo gleda

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mislis da nonice dalmatinke znaju sto je partvis i misafl ?

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

I ja obozavam sator. U pravilu nesto zaboravim ponijeti, tako da mogu samo sebe po celu lupit.
    Sto se tice N. zavjeta, vidjala sam pred desetak godina ponegdje, sad se ne sjecam kada sam vidjela, a ne idem samo u Dansku i Svedsku, nema ni u Irskoj, ni Spanjolskoj ili Portugalu. Meni ne smeta, svejedno mi je, al mi se cini neposlovnim. Jucer sam bila kod jednog prodavaca koji na stolu ima zastavicu Dinama. To mi se isto cini losim neposlovnim.

Bilo da se radi o religijskim obiljezjima, navijackim, politickim ili zastava duginih boja, meni je to glupo. Tu su klijenti emotivni, a imas veliku sansu fulat ukus klijenta, a estetska vrijednost uglavnom loša.
    Posljednje uređivanje od Jelena : 21.08.2014. at 09:35

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    A mene ove dogodovstine podsjećaju na traženje stana po Zagrebu, šteta da tu nema kategorizacije zapravo, vjerujem da je tako posvuda kad je u pitanju iznajmljivanje nekretnina.
    Istina! Sjećam se kad smo u doba prije interneta tražili stan u Zagrebu, svačega je bilo....Uglavnom naučila sam da u oglasima prizemlje je ustvari podrum, visoko prizemlje je podrum koji možda ima i neki prozor, antikno znači stara krama od namještaja dovučena sa Jakuševca, blizina tramvaja znači da ti je pruga pod prozorom spavače sobe....svašta smo vidjeli i doživjeli....

Stranica 9 od 14 PrviPrvi ... 7891011 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •