ina33 prvotno napisa
Abcdefg, držim palčeve za tvoju želju.
Vezano za homeschooling, koliko ja shvaćam, Roda već otvara aktivizam i na tu temu, imaš čitave topice o tome i kako se to provodi u Vel. Britaniji (posearchaj saradadevii), imaju filmići, rasprave pros i cons itd. Kako ja to gledam, homeschooling ne može bit recept za "mainstream" školstvo i to su mi dvije odvojene teme (osim da homeschooling postoji kao opcija unutar regulatornog okvira).
Vezano za neuroatipično, ne refereram se na neki konkretni slučaj, žicnulo me to u toj "mojoj knjizi" (Kako nam djeca postaju nasilnici), kako je frajer koji je to napisao rekao da se bilježi porast broja djece s dijagnozama u školama, iz njegovog stava iščitavam da on sam nije 100% ziher (eufemizam) da su to uistinu čvrste i solidne dijagnoze u svim slučajevima, nego i nusprodukt zbunjole svih u sustavu oko njihove uloge (do koje razine mogu odgajat, a do koje razine prepuštat roditeljima i stručnjacima).
Žicnulo me i jedno iskustvo koje nam je pričao čovjek iz komonveltskog dijela svijeta ovo ljeto, di je, u susretu s Amerom istih godina, dobio packu da bi trebao svom djetetu dat onaj Ritalin, stila, pa dajte mu nešto za smirenje. Dijete sam vidjela, najnormalnije je i ono to bi bilo kao da bi bilo općeprihvaćeno da ja i svoje filam nečime kad nije compliant.
Iz široke upotrebe toga... sjetim se uvijek jednog forumaša Davora, i odmah mi američki kontekst isto dobije jednu podnotu koja mu ne ide u prilog.
A i sjećam se pozicije jednog Amerikanca, supruga jedne naše, koji je, in a nutshell, toliko hvalio naš obrazovni sustav versus američki (za prosjek, ne za one Ivy League sveučilšta), da mi ovo ne drži vodu, tj. taj američki sustav, koliko ja shvaćam, ruši se na praksi.
A praksa je bila i motivator za pitanje Nene-Jabuke, koliko kužim.