Znaci nema vise liste cekanja po brojevima za lijekove? Znam da sam tada od listopada 2011. do svibnja 2012. cekala. Ok, hvala... Sretno svima i samo hrabro.
Printable View
Znaci nema vise liste cekanja po brojevima za lijekove? Znam da sam tada od listopada 2011. do svibnja 2012. cekala. Ok, hvala... Sretno svima i samo hrabro.
Danas 3dan vracene 2 lijepe mrvice - 2 osmerostsnicna! Nazalost nema smrzlica jer je suprugov spermiogram ovaj put bio los pa nisu ni mogli oploditi ( od 12js 6 je bilio zrelo)
Iva, držim fige :)
Iva držim ti i ja fige :))
Sada samo polako i nemoj previše razmišljati o simptomima jer
je mene to izludilo !! Samo opušteno !!
cure, sretno svima!~~~~~~
molim vas, pratite malo i ovu temu:
http://forum.roda.hr/threads/88605-%...83#post2818783
Hvala cure, ovaj put sam odlucna , o simptomima ne razmisljam! Sad samo uzivam .... prosli put sam izludila razmisljajuci !
Tanatana jako mi je žao zbog bete, ali nema predaje, samo hrabro naprijed ;) iako znam da je teško
Iva777 tebi šaljem cijelu vojsku dobrih ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da čuvaju tvoje dvije mrvice i da ih čvrsto drže narednih 9 mjeseci
Pozdrav curke,jel znate mozda sto se dogada na Sv.Duhu? Dr.Bauman je otisao,dr. Alenka Sirovec je takoder na "godisnjem" do kraja 11 mjeseca.. Danas sam bila na folikulometriji i bila je samo dr.Turudic koja mi uopce nije legla,bila sam kod nje samo jedan put na AIH i zatim se prebacila kod dr.Sirovec ,s obzirom da dr.Sirovec nema- danas me pregledala dr.Turudic i prebacila me sa ICSI na IVF.. Ne razumijem zasto niti mi je ista govorila,bila zivcana pa je nisam nista ni pitala. Ovo mi je sve novo, i sad sam skroz zbunjena jer mi je bez objasnjena samo rekla da u ponedjeljak dodem na punkciju..:zbunj:
Zao mi je sto ti doktorica nije sjela, meni je bila skroz ok.radila mi je punkciju, i sve folikulometrije i sam transfer, poslije je obisla sve cure , sve likepo objasnila vidjela sam prosli tjedan na folikulometrijama da je stalno bila u guzvi pa se malo duze cekalo nego inace.
Ako se odlucila na ivf sigurno zna zašto, nemoj se brinuti.bit ce sve ok! Sretno na punkciji da bude lijepih js☺
Ma da mi je bar objasnila zasto me prebacila na ivf :| Ali nema mi druge nego se nadati da ce biti sve ok ma kojim god postupkom isla..
Dr. Turudić meni nije pregledala štitnjaču i tek nakon 8 mjeseci kad sam ju pregledala na vlastiti zahtjev se ustanovilo da mi je TSH povišen i da uopće nisam smjela na IVF s takvom vrijednosti. Više se nisam vratila k njoj. Nije mi zapisivala veličinu folikula na papir tokom postupka pa je doktor na slijedećoj folikulometriji bio ljut radi toga. U nekoliko navrata mi je tvrdila da ja nemam ovulacije makar potvrđeno od više doktora imam normalnu ovulaciju svaki mjesec. Ja sam low responder i sa mnom ima više posla i doktorica jednostavno nije dokazala da se snalazi s težom dijagnozom. I sad se samo držim tehničkih detalja.
A što se tiće IVF/ICSI, mislim da se to odlučuje nakon što se vidi mužev spermiogram.
Bas imamo razlicita iskustva.iako sam imala sve friske nalaze ( od postupka na vv u svibnju) ja sam na svoju ruku jos jednom sve prekontrolirala i nalazi su bili uredni( brisevi, stitnjaca) .doktorica me vec pri prvom pregledu poslala vadit hormone jer na nalazima iz 5 mj - lh , fsh su bili jako poviseni pa se pak dr.cudila kako su me na vv uopce pustili u postupak.odgodila mi je postupak ibpotpuno promijenila terapiju( trebala sam primit elnovu)pri sljedecoj kontroli je bilo ok , sve se primirilo pa sam konacno krenula.
Neznam sta bi rekla , prema vasim iskustvima vidim da dr.ima pristup kako kad joj dodje( cula sam od jos cura)malo mi je to bezveze .
Iako , meni je bila zaista ok.jedino sam skuzila da ako ne pitam nista i ne informiram se sama , ostanem zbunj kad izadjem .kasnije sam pitala sve pa u detalje sta me zanima.
Slazem se tanatana , meni je dr.rekla da ce vidjeti hocemo li na icsi ili ivf na dan punkcije kad se vidi spermiogram
Mene je dr. Turudić kad sam prvi put došla poslala kući jer san imala tri biokemijske trudnoće.. Međutim tad je suprugov nalaz bio uredan,dok sada svi doktori koje smo obišli su nam rekli da nam se preostaje ništa drugo nego mpo, primila me tek kada sam joj rekla da imam problema sa ovulacijom, pa me poslala na AIH u 9mj, nažalost to je završilo sa hiperstimulacijom -beta 0.
Tek tada sam bila slučajno završila kod dr.Sirovec,oduševila sam se njenim razgovorom, objasnila da sam ovakvim spermiogramom nema smisla ići na AIH nego da idemo na ICSI, od tad sam ja njena pacijentica.. Ja ne kažem da dr Turudić nezna svoj posao, ali mogu reći da nezna sa ljudima bar sam ja takav dojam dobila..
Već sam pitala, ali nitko još nije odgovorio.. Što je s radnim vremenom, rade li vikendom ili ne? Kolike su liste čekanja sada?
Sv.Duh koliko ja znam ne radi vikendom, koliko sam čula iznimno pozovu na hitnoj da se obavi neki pregled.. Ja sam vrlo brzo krenula u postupak, lijekove sam odmah dobila..
Koliko ja znam nema lista. Dođeš, dobiješ terapiju, eventualno pričekaš tjedan dva na lijekove i to je to. Subotom rade. Barem sam ja bila na uzv jer sam trebala dobit štopericu. A i ako ti punkcija pada na vikend rade. Sretno.
Cure,
jel se zna tko će doći kao zamjena za dr. Baumana?
Ja sam danas ljuta na njih sve. Trebala sam ići na fet i danas 7dc dođem na uzv jer mi je tako dr rekla i eventualno da mi uvedu estrofem. Danas na uzv bila druga dr i kaže vi ste trebali bit od drugog dana ciklusa na estrofemu, nema mjesta u 12. mjesecu, pa krenite u 1. mjesecu!!!! Ko je tu lud? Zar dr koja mene vodi nema pojma?
Mislim da nema konkretne zamjene za njega nego kojoj dr pripadneš. Gore je sad dr Turudić. Sirovec je na GO. Ne znam ima li još tko...
Nije to pogreška. To je očito ne znanje dr koja mene vodi.. Ne mogu vjerovat da jedan tim od par liječnika pobija terapiju od drugog... Uf baš sam ljuta. Da, do 1. mj ništa. Tebi držim fige za betu!!!!
laine baš mi je žao !
koji te doktor vodi?
znači kaos je nastao :( samo nam još treba takva situacija
da doktori pobijaju terapije jedni od drugog , kaos
baš me zanima kako će biti sa mojim postupkom
Cure, sutra vadim betu na sv.duhu, labaratorij radi do 9:00h jel tako? Kad otprilike bude nalaz gotov ? Pretpostavljam da nalaz nosim doktorici? Pokusala sam danas nekoliko puta dobit ih gore pa nikako il je zauzeto ili se ne javljaju...hvala vam..
Beta je bila oko 13 h ( u moje vrijeme)
Hvala Inesz ☺
Žao mi je! I potpuno razumijem ljutnju i razočaranje! Ako je već njihova pogreška onda su se mogli potruditi da te uguraju odmah idući mjesec, ali očito ih boli briga! :-x
Mene je baš strah da će sad gore nastati kaos nakon odlaska dr. Baumana! Kad sam ih zvala jučer sestra mi je rekla da me može naručiti kod dr. Turudić ili kod dr. Sirovec, pa pretpostavljam da za Baumana nema zamjene :(
Koma!
Odlučila sam se za dr. Sirovec jer sam kod nje mogla ranije doći na red, 4.1.2016 :roll: ...
Možda u međuvremenu ipak promijenim bolnicu :)
bok cure borci...;)
evo moje iskustvo sa sv duha....
znači nakon neuspiješnih 3 AIH i 2 IVF ( koji su u privatnoj klinici napravljeni) mogu reći da imam pozitivno iskustvo na sv duhu....
evo mojih pozitivnih i negativnih stavki:
- u roku 3 mjeseca sam ušla u postupak ( imala sam doduše svu dokumentaciju, samo smo spermiogram morali baš kod njih napraviti...na koji dođeš na red u roku 2-3 tjedna)
- dr Bauman koji je tada još radio ....po meni odličan, nekako smiren pozitivan, bez neke žurbe me pregledao i objesnio sve što sam pitala
- nažalost taman kad sam ušla u postupak dr Bauman je otišao i preuzela dr Turudić, opet imam pozitivna iskustva s njom...isto sve objasni...
-čekaonica je uvijek puna cura ali za razliku od ostalih državnih klinika nekako je domaća atmosfera i čeka se na red cca 2 sata, relativno manje nego u Petrovoj...gdje sam čekala i po 4 sata....
-sestre su ok ima dana kad su nabrijane, ali većinu slučajeva sve kažu i objasne po stoti put...
-jedino što mi se nije svidilo je to što nemaju anesteziju za aspiraciju vikendom....tako da cure koje dočeka vikend ....joj ne želim ni znati....
-aspiracija je prošla ok, malo bolno ali se preživi....odmah mi je došla biologinja i sve objasnila ...super mi je to jer u nekim privatnim klinikama taj info nisam dobila odmah....
-et je bio 3 dana vraćena 2 osmerostanična uz objašnjenej na dan vraćanja od strane biologa zašto baš taj dan...meni se biologinja jako svidjela..
-odmah nakon et se ide kući....to mi se malo nije svidilo jer me malo bolio pa sam htjela malo se odmoriti...ali ok
- eto ali na žalost 12 dn od et-a test negativan...tako da krećem u novu borbu i ostajem za sada na sv duhu....
Mmmm4 ,zao mi je za negativan test
:( razumijem u potpunosti kako se osjecas, ali idemo dalje moramo biti pozitivne !i ja sam prije tjedan dana ponovno vidjela minus i veliku nulu....
Brzo sam se vratila u realnost i cekam pregled prekosutra da vidim sto i kako dalje!
bas si sve lijepo detaljno objasnila☺
I ja imam jako dobro iskustvo na sv.duhu , zaista dobijem odgovore na sva pitanja , biologica sve objasni , ne ceka se dugo, za pregled nisam cekala nikad duze od pol sata , a na folikulometriji sam do 8h uvijek bila gotova .
Sve super , a valjda nas budu i ++ krenuli vec jednom.:) i ja ostajem na svetom duhu( prebacila sam se sa vuka), osjecam se dobro, sve mi je nekako leglo , i sto je najvaznije pozitivna mi je atmosfera i imam povjerenja u dr, biologicu , sestre su susretljive zaista.
Nisam znla da ako punkcija pad na vikend nema anestezije... ajme prva informacija.:(
Bez obzira, ostajem gore...
kako je gore na vv kakve usporedbe možeš iznjeti?
Na vv mi je najvise smetalo to cekanje od 9h do 14h , uvijek sam zadnja bila na redu ,nisam mogla organizirati posao nikako zbog toga. puno veca je bila guzva , pregledi kraci, sture ili nikakve informacije..
Biologica - nisam od nje dobila nikakve informacije, glupo malo sto moras doci recimo 2 dan od punkcije da vidis kako napreduju pa ti onda kazu kad ce transfer( umjesto na sv.duhu se nazove samo)
Dr j .mi nije sjela , cak mogu reci da je imala dane da je bila i bezobrazna , nismo se kliknile.
Aspiracija je bez anestezije( iako sam ja bila iznimka pa sam dobila anesteziju - njihova sugestija). kad sam dosla vadit krv za betu , nakon 5h cekanja , dr je otvorila vrata i proderala se u punoj cekaoni: nije uspjelo beta je 0 - i zatvorila vrata ???!!
Sad sam malo iznijela subjektivno misljenje , znam da ima dosta cura koje su zadovoljne , ovo je moje iskustvo, ima toga jos ali necu zachatavati.
iva777, ja sam prestala sa utrićima kad sam vidjela debelim minus na testu tako da mi procuri. da li si i ti tako?
Sutra ih zovem da mi dogovore termin kod dr. Turudić da se dogovorimo za slijedeći IVF. Vjerujem da će biti tamo u 3 mj...
Možda se i susretnemo...;)
ali d,a svatko ima svoje misšljenej i dobro je da iznesemo tako da se malo dobije neki dojam....o svemu i klinikama i doktorima....
Nisam prestajala cekala sam betu , uvijek se drzim toga , beta je jedini pokazatelj.u ranoj trudnoci zna biti raznih krvarenja tako da ne prestajem sa terapijom do bete.i nada naravno umire zadnja....:)
Nadam se da cemo se sresti :) , ja sam se narucila za pregled jos prije punkcije , tako da sam u utorak gore.
Znam da ce sigurno biti min.3 mjeseca pauze , nakon stimuliranog , a mozda budem imala srece ako nije guzva da me ubaci u prirodnjak.
Javi kad te narucila da znam sto ocekivati...sretno :)
Ja sam pocela bas krvariti 2 dana nakon bete, u utorak ce mi biti 6dc, sad neznam uopce kakva je situacijs gore, mislim da je guzva
Dali po novome kod prve folikumetrije trebam donjeti fotokopiju osobne
od mene i muža?
Dali se kod prirodnog ivf dobiva štoperica?
Kod prirodnog se dobiva štoperica.
Tnx na odgovoru
Pozz cure!
Jucer sam bila na kontrolnom pregledu prvom nakon neuspjesnog postupka.dogovorili sno se da cemo odmh ovaj ciklus probat prirodni ivf.znam da su male sanse i upucena sam u postotke ali eto mozda bude srece!
Sljedeci stimulirani je u 3mj/2016
Probat cemo sa elonovom.
Ovo ce bit moj prirodni ivf , imam 2 stimulirana iza sebe , jos ne gubim nadu , promijenila sam prehranu , krenula na pilates, mm sopam sa medom, orasastim plodovima, omega 3 , multivitaminima ...nece skodit sigurno.
Po vsim iskustvima kada se ide u prirodni odmah sljedeci ciklus nakon stimulacije koliko je optimalno da se dobije jajnih stanica? Znam da ovisi od niza faktora ( u stimulaciji sam imala 12 js- 10 mj)
Kada u 11 mj ideš na prirodni?
Nas dvije smo stvarrno blizu sa terminima postupaka i još imamo iste dijagnoze :)
Zašto ćete probat sa elonovom? Za šta je to točno?
Na ovo pitanje ti neznam odgovoriti jer idem na prvi prirodni,
ni ja ne očekujem previše, ali su cure zatrudnile sa tim postupkom
pa ima nade i za nas!
Bila sam jucer na kontroli a u petak 1 folikulometrija( 9dc)
Koliko sam shvatila elonova je jedan noviji lijek koji se daje u obliku inekcije samo jednom - traje 7 dana ( znaci nema pikanja svaki dan) , te na taj nacin nema promjene koncentraciji lijeka u krvi, te je ujednaceniji fast folikula i vise valjanih( zrelih js)
Jesi vec krenula u prirodni?