aleks, pun ti je inbox :-)
sorry na OT
Printable View
aleks, pun ti je inbox :-)
sorry na OT
pa eto, čudno mi da žena demonolog koja govori pet-šest jezika radi kao teta u vrtiću, nije baš uobičajeno
Pa možda vrtić drže časne sestre.
Te studije anđela i demona-to financira država???? Ček...Hoćeš reći da se demonolozi i angeolozi školuju na teret poreznih obveznika? Ma, najs.... :roll:! Kad nam svi doktori čije je školovanje isfinancirala ista ta država odu u inozemstvo još jedino nam ostaje da nam bolesti liječe egzorcizmom i molitvama anđelima. A da se te doktore pošteno plati-e, za to se nema para. Glavno da se troši na takvo što... :roll:. Di mi živimo!!!!?? :roll::roll::roll: (i još bih, ali limit je)
Pa ono, sad sam i ja malo u čudu, demonolog, teta u vrtiću, išla i ja slovkati:mrgreen:
akademija za vampirologiju i demonologiju:mrgreen:
Službenih studija finaciranih od strane države, tj. poreznih obveznika za takve "fahove" kao što su praznovjerja i vjerovanja u neke nadnaravne, neljudske, onostrane sile, nema.
Danas ima hrpa privatnih studija po Europi u sklopu kojih se obrađuju i takve tematike, pa čak sam naišla na zmajologiju kao zasebni studij, više se ne sjećam kojeg točno i gdje, ali sve takve "studije" ili "akademije" financiraš sam. Iza takvih studija obično stoji neka od priznatih ili nepriznatih vjerskih organizacija, ili sekta.
Znam samo da se demonolgija obrađuje samo kao teamtika u sklopu evanđelističkog teološkog fakulteta povezna sa istraživanjem literature o demonolgiji ranog judaizma, arhelogije i položaja žena u tom kontekstu.
U sklopu katoličkog teološkog fakulteta koliko znam nema čak ni zasebne katedre za demonologiju, ali možda sam nešto previdjela, evo linka, pa ako netko naiđe neka javi.
LMU - katolički teološki falutet
Naravno da postoje žene koje sebe smatraju vješticama i koje pripadaju vještičjem kultu. S tim da to nema veze s vješticama iz bajki koje lete na metlama, imaju ogromni madež na nosu i slično. Radi se o starim, poganskim vjerovanjima. Čudi me da nikada nisi čitala o tome.
Pa, inače ne razmišljam na taj način, ali bila je jedna faza kad bih na jednu osobu bome i bacila urok, koliko sam bila ljuta na nju. Samo radi nje bih tečaj upisala :lol: Kako mi nisu uroci pali na pamet, tada sam govorila "da sam osa, ubola bih je među prste ili na taban ili kapak ili tako nešto podlo"
s vremenom me ljutnja prošla i vidjela sam ono što je obično slučaj, da ljudi koji nam zagorčavaju život obično su već počašćeni priličnim mukama i teretima
Ma ja sam se šalila malo, ta stranica inače posvećena onoj seriji Buffy, nema veze sa pravim studiranjem...a za tu ženu što spominješ, pretpostavljala sam da je van ovih naših granica, jer tako nečega u sklopu državnih regularnih studija, barem koliko znam, u europi nema.
Stvarno? Eto prvi glas, jel ti studiraš tako nešto?
Ne brinem ja o gđi iz Izraela nego o "studiju angeologije na KBF-u" jer postoji-kako sama kažeš. A moj ton odgovara podatku koji si sama dala. I, btw, nemoj baš svakom slati ni blagoslov jer ne doživljavaju ga svi pozitivno niti će ikom "pomoći da se definira" (ne znam zašto stalno to nametanje nečega u što određeni ljudi ne vjeruju i smeta ih).
Peterlin, već je negativna misao upućena nekom dovoljna da kod njega izaziva također negativan osjećaj. Naravno da nitko ovdje prisutan ne bi bacao uroke, ali npr. pomisao koju često imamo kad vidimo bolesne/invalide/dodaj proizvoljno i nametne nam se termin "jaaaadan" širi negativnu energiju jer ne doprinosi ozdravljenju/boljem stanju/boljem osjećaju dotičnog. Suosjećanje treba odvojiti od sažaljenja.
da, baš nam ništa ne bi trebalo biti čudno. teta u vrtiću demonolog, priča 5-6 jezika i hebrejski. to su baš uobičajene kvalifikacije prosječnih teta u vrtiću. neznanje ne opravdava, znam, ali ono, ja, kao prosječni (ne)poznavatelj katoličke vjere, nisam ni znala da KC službeno priznaje te demone.
a, naravno, najviše me strah ovakvih horora poput ovih prizivanja, mogu još gledati litre krvi i fredija krigera, al ovo jok :mrgreen:
rehab, dakle, ja mislim da je to sve već viđeno - nisam gledala film niti neću, ali dobro režiran horor, temeljen na istinitom događaju da pojača učinak straha, ubačeni službeni obredi KC da sve opet dobije na vjerodostojnosti...
svašta je dokumentirano slikama i zapisima, roswell i vanzemaljci, pa jeti, pa čudoviše iz loch nessa, pa slikani duhovi, ima tih svjetskih misterija koliko oćeš.
iskreno, ne vjerujem u ništa od toga.
ali, nazovite me licemjerom, ipak me strah i ne bih da mi je djeci vrtićka teta demonolog :mrgreen:
E cuj demonolog! Znam ja nekoliko ljudi koji su se suocavali sa svojim demonima, ali im je u tom poslu pomagao psihijatar :) .
LOL! Gle ovo; to je dio Apostolskog vjerovanja rimokatolika i u njemu stoji: Vjerujem u jednoga Boga, Oca svemogućega,
stvoritelja neba i zemlja, svega vidljivoga i nevidljivoga. To je dakle službeni nauk RKC, vjerujemo u Boga ali vjerujemo i da Zli postoji (tako i njegove sluge). Štaš jasnije...
Glede već razvučene ovdje demonologije, ponavljam da je riječ o službenom nauku RKC, o proučavanju jednog dijela službene katedre KBF-a tijekom studiranja teologije. Eto, toliko o o tome.
Cvijeto draga, imali smo mi jednu tetu u vrtiću koja je u slobodno vrijeme radila kao striptizeta, bila žena i u novinama jednom, u slobodno vrijeme možeš raditi što god želiš, dok god je legalno i ne škodiš nikome.
Srića da san ovu raspravu prespavala. Dobro jutro vještičice ;-) pokušajte me ne pojesti za doručak
Striptizeta????? Ma glavno da je živa i zdrava.......i da nije demonolog(da ne sablažnjava po selu)
Sent from my RM-914_eu_croatia_419 using Tapatalk
biram striptizetu
teta u vrtiću - demonolog mi je nešto potpuno nespojivo
Ok, dakle može teta-demonolog, teta-striptizeta... A bi li kod tebe "prošla" teta-bioenergetičar ili teta-Reikista? Jer RKC takve "rabote" smatra sotonističim, a također pripada "svemu vidljivom i nevidljivom"?
Iskreno, ja teti-demonologu ne bih dala blizu djeteta iz n-razloga: ne zato jer je školovana tamo gdje je školovana nego iz dubljih, čisto energetskih razloga. Teta-striptizeta me ne bi smetala i ne bih to izjednačila.
Carmina, dovoljno je stalno blagoslivljanje i slanje svećenicima: ne moraš i uroke bacati ;-).
Mim :lool:
:voodoo: salaaaaa mala
Nemoj majketi opet zapocimat istu pricu,pretpostavi sto bi ja izabrala. Ali otkud da ja znam sto mi teta u vrticu radi u slobodno vrime......možda je i swinger pa neće swingat u vrticu
Sent from my RM-914_eu_croatia_419 using Tapatalk
Mim, a odakle ti ili ja (ili bilo tko) znamo čime se netko doma bavi tj. u slobodno vrijeme; netko možda popodne ide peglati po kućama da popuni kućni budžet, netko ide na pilates, netko čita, netko vozi bicikl...?
Teta je tamo da odradi svoj posao stručno i na obostrano zadovoljstvo, mene se ne tiče njen osobni privatni život, svatko za svoja djela odgovara pred jedinim Bogom (naravno, oni koji to vjeruju). Ja ti osobno ne vjerujem u to jer mi brani moja vjera (u koju čvrsto vjerujem), a drugima ne branim... Ono zbog čega sam kritički raspoložena prema takvim stavima proizlazi iz jedne činjenice da bi trebali vjernici druge buditi, opominjati i tješiti jer u suprotnom činimo i sami grijeh. I za ovu nebih znala o čemu se radi jer ničime nije isticala svoje, ajdmo nazvat ih kvalifikacijama, nego sam je srela na jednom specifičnom mjestu i onda je ona sama krenula pričati jer niti ona za nas nije znala da smo vjernici itd. itd. Ono, na cesti se činimo normalnim ljudima, kužiš... :)
Mene ova tvoja rečnica zanima, način na koji si je napisala sugerira da ti ideš na jedan takav studij, o kojem se šuti.
Pa ne razumijem točno na što si mislila?
Dole što si spomenula da se demonologija spominje i obrađuje unutar jedne od katedra na KBF-u nije ništa tajnovito niti čudno, to je slučaj i na evanđelističkom teološkom studiju, ali to ne znači studirati demonologiju već je obraditi u sklopu za to određenog studija kao činjenica koja se provlači kroz ljudsku povijest, kao i što se obrađuje i mitologija u sklopu studija egiptologije, arheologije, antike, stare grčke, ali ne postji studij mitologije itd.. ili sam ja nešto krivo povezala?
Krivo si povezala. Ali više nebih tu ženu secirala ovdje, osim ako je potrebno da ona sama napiše curriculum vitae kako bi nekima bilo jasnije, možda ni tad... Napisala sam ti da je završila baš studij, izvan RH. Kao takva ona predaje na KBF-u u slobodno vrijeme, na jednoj od katedri taj predmet. Nebih više o tome. Tema su uroci.
Ček malo kakve veze ta žena ima sad s ovim!?
Ja sam napisala da nema studija demonolgije koliko znam u europi, na što odgovoriš da ima ali da se o tome šuti da ne bi sablažnjavali one koje to ne zanima.
Dakle ne radi se niti o toj ženi niti o Izraelu, već o tome da tvrdiš da u europi postoji studij demonolgije o kojem se šuti, pa ako nešto tako već izneseš bilo bi u redu da i argumetiraš, to je sve.
Ako je u vjerskom ne bi me se ticalo, ali bi mi bilo neprihvatljivo za drzavni i to ocito da to ne drzi dovoljno sub rosa. Meni je skandalozno ako rh financira demonoologe i angeologe, znam da financia crkvu pa jedino ako je to u skutu kbf-a, ima jos besmislenih studija tipa hrv latinistika kojoj nusu uspjelli za mene objasnit smisao tako da ne bibio jedini.
Uroci kao eazbibriga razgovir uz kavu ok al rasljari po skolama i deemonolozi u vrticima je meni previse i neepozeljno.
Peglati poslije posla da se popuni kućni proračun i baviti se demonologijom i ezgorcizmom, oprostit ćeš mi, meni nije isto pa da ti ne znam kako argumentiraš. I jako bih voljela znati da mi je teta koja provodi barem 8 sati na dan s mojim djetetom demonolog kako bih promijenila vrtić npr. Neka pegla koliko hoće i pleše oko štange-to mi ne smeta.
A istina je da bi vjernici trebali "druge buditi, opominjati i tješiti"-kako kažeš, ali druge VJERNIKE-ne sve ostale. Vjeruj mi, nije ti grijeh ako mene nećeš "buditi" ;-). Samo sam htjela povući paralelu između "vidljivog i nevidljivog" i podsjetiti te da je i bioenergija nevidljiva te da bi i u nju, ako vjeruješ tako kako kažeš, trebala vjerovati. U čemu je razlika? Ne provociram nego zaista pitam, tako se inače vodi debata pa... Nažalost, nikad na pitanja ne dobivam konkretan odgovor. Ako vjeruješ u dobro i zlo (čitaj: Boga i demone) -što sve pripada tom zlu? Zašto RKV brani vjerovanje u bioenergiju, a ne brani isto to u demone?
Meni je čak teško povjerovati da uopće postoje takve osobe, iako me stvarnost redovito demantira.
Inače, nisam se izjasnila na ovu temu. Vjerujem da postoji dobro i zlo, a što sve to dobro i zlo obuhvaća, možemo lamentirati u beskraj. Nisam praznovjerna, ne vjerujem u pljuvanje za mačkama, kuckanja o drvo, nošenje crvenih končića oko ruke i slično, vjerujem da samo molitva i dobra djela mogu odbiti zlo. O urocima i zaštiti od uroka uopće ne razmišljam.
aleks, opet ti je pun inbox
sorry, cure :-)
Moje misljenje je da crkve priznaju ono sto bi moglo vodu navuci na njihovu vodenicu, pod pretpostavkom da ce ljudi zastitu od demona, koji se pominju i u Bibliji, naci pod crkvenim skutima. Bioenergicari nisu pozeljni jer ako bi priznali da npr. bioenergicar Pero moze lijeciti ljude, postao bi preslican Hristu, pa bi se moralo reci da bozanske sile djeluju kroz njega. Uoliko Pero ne bi bio hriscanin, njegova dijela su djavolji posao a vrag ne lijeci ljude, zar ne? Vragu se dobre zasluge nikako ne smiju pripisati.
ma joj, kao da je onima koji o tome sute bitno da se oni kojima nije bitno ne sablaznjavaju. sablaznjavali smo se na referendum, pa nitko nije sutio. nego su valjda i crkva i vjernici koji se time bave svjesni koja je to oberglupost, pa se ne spominje javno. sto i nije tako nepametno.
al od svega me zanima koliko inace vjernica prihvaca ovu pricu o demonologiji? i kako ti sad nema propitivanja i seciranja rijeci.
ps
znaci postoje zene vjestice? je li to znaci da je inkvizicija bila opravdana?
ove vjerske tematike svakim me danom sve vise zbunjuju.
i po cemu bi krscanska demonologija bila suvislija od new age demonologije?