Citiraj mim prvotno napisa Vidi poruku
Hajde, dobro, nisam jedina kojoj je to upalo u oko. Išla sam slovkati da vidim da nisam slučajno krivo pročitala.

No, dobro, ako dijete ndb napadne nešto može se "to" istjerati u sklopu vrtića. Hm... je li to uključeno u cijenu ili se plaća posebno kao i ritmika ? Nego, ta demonologija se upisuje kao poseban smjer na faksu ili je riječ o specijalizaciji/poslijediplomskom studiju ili... ?
Ljudi se iščuđavaju visku, bioenergiji i koječemu, a demonolozi rade u vrtiću !
Pa ono, sad sam i ja malo u čudu, demonolog, teta u vrtiću, išla i ja slovkati

akademija za vampirologiju i demonologiju

Službenih studija finaciranih od strane države, tj. poreznih obveznika za takve "fahove" kao što su praznovjerja i vjerovanja u neke nadnaravne, neljudske, onostrane sile, nema.

Danas ima hrpa privatnih studija po Europi u sklopu kojih se obrađuju i takve tematike, pa čak sam naišla na zmajologiju kao zasebni studij, više se ne sjećam kojeg točno i gdje, ali sve takve "studije" ili "akademije" financiraš sam. Iza takvih studija obično stoji neka od priznatih ili nepriznatih vjerskih organizacija, ili sekta.

Znam samo da se demonolgija obrađuje samo kao teamtika u sklopu evanđelističkog teološkog fakulteta povezna sa istraživanjem literature o demonolgiji ranog judaizma, arhelogije i položaja žena u tom kontekstu.

U sklopu katoličkog teološkog fakulteta koliko znam nema čak ni zasebne katedre za demonologiju, ali možda sam nešto previdjela, evo linka, pa ako netko naiđe neka javi.
LMU - katolički teološki falutet