Ja se odmah na prvu mogu sjetiti 5 doktorica matematike koje se uređuju :D
Printable View
Ja se odmah na prvu mogu sjetiti 5 doktorica matematike koje se uređuju :D
Vjetrovke su ti sada jako in. :mrgreen:
Ima li neka povezanost između farbanja kose i sijedih vlasi? Ili je sve na genetskoj osnovi?
Moja je mama počela bojiti kosu još u dvadesetima, a sa četrdeset joj je to bilo pod "morati" jer je bila prosjeda. Ja se nikad nisam farbala i još uvijek nemam niti jednu sijedu, a prošla sam četrdesetu.
Ja imam sijede od 16 god. Baka se farba citav zivot skoro i u 60tim je dobila prve dvije. I na tome je ostalo.
Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk
Mislim da je tu najvise do genetike :-)
Samo da prijavim da dosad na otoku nisam koristila nikakvu sminku osim jednom maskaru za utrku i posudila ruz od frendice kad sam trebala na proglasenje na postolje :-)
Bravo Lili! Cestitam!
Ja sam se iskreno iznenadila koliko se nogometasice uredjuju i kako izgleda uredjivanje pred utakmicu.
I meni je, čitajući ovu temu, odmah na pamet pala moja profa iz matematike koja je uvijek odisala besprijekornom elegancijom.
Inače, najbliži su mi postovi od a70v. I često pomislim kako bi ljudi koji rade direktno sa kupcima (npr. blagajnice, službenici u banci) trebali pripaziti na svoj izgled i miris.
Prije nekoliko mjeseci sam bila u banci i doslovno se nisam mogla skoncentrirati na ono što mi žena govori gledajući njezinu dugu crnu kosu sa pol glave sijedog izrasta, neuredne nokte na kojima je oguljeni crveni lak i brkove. Zovite me površnom, ali nisam si mogla pomoći.
A o jednoj mladoj djevojci koja radi u kvartovskom Konzumu na blagajni i smradu da ne govorim. Žao mi je ako ima problema sa hormonima (nisam primijetila, npr. dlakavost), ali moram držati dah dok ne izvršim plaćanje.
Ne primjećujem stvari kao što su veliko dupe, cice, je li netko odjeven u trenirku ili kostim, ali ovako izrazitu neurednost ne mogu ne primijetiti i nema veze niti sa patrijarhatom niti feminizmom.
Kada sam bila pod jakim stresom ili imala neuravnotežene hormone (nakon poroda), užasno sam smrdila. To je bio nekontrolirani smrad. Okupala bih se, izdepilirala, nanijela dezodorans, obukla svježe opranu majicu i smrdila ko kuga. MM mi je govorio "da nisam vidio da si upravo izašla ispod tuša, ne bih ti vjerovao da si se okupala".
Problem sam riješila vlažnim maramicama, svugdje sam ih nosila sa sobom i brisala se sa njima i jako efikasno su riješile problem.
Moj minimalni prag urednosti je poprilično visok, čitajući postove na temi :mrgreen: Uključuje opranu kosu (barem u pundžu zavezanu ako ne može biti isfenirana), njegovano lice, barem kap šminke koja će dati svježinu, kompletna depilacija, pedikura i manikura ako je potrebno. Ljeti me spašavaju umjetni nokti srednje duljine jer onda ne moram brinuti da će mi voda i sunce uništiti lak i nokte.
Ok, svatko ima svoj prag urednosti, ali KAKO moze sminka dati svjezinu?
Nema sanse :)
Pa naravno da malo šminke podigne, da svježinu...
Sminka retusira, fotoshopira, ne daje svjezinu. Ne daje prirodnost. Zamaskira :)
Znate one slike prije i poslije? Kad osoba postane neprepoznatljiva? Da, ljepsa je sa sminkom, ali sminka se skida, i ispod uvijek ostane ona prije :)
Posebne prigode su za posebnu sminku, posao je za poslovnu sminku, ali meni ne pada na pamet crtati lice za svaki dan. A malo prije sam pogledala na FB sminkanje cijelog dekoltea,brrr. To percipiram kao prijevaru, pokazivanje onog sto osoba nije.
Slazem se da se ne slazemo :) ali meni sminka ne daje svjezinu.
uzalud meni 8 sati sna kad imam 3 obrve u 2 reda, trepavice se jedva naziru i blijedo lice.
zato malo sjenila na obrve, maskara i malo rumenila podigne i osvjezi. izgledam zivotno. bez toga izgledam kao da me voda izbacila
Sa 20 ti zbilja ništa ne treba za svježinu. S 40 se ipak treba malo s nečim pomoći. :mrgreen: Prijevara strogo gledano jest, ali čovjeka veseli.
nastavak
to nije prijevara. to je osvjezenje
ne korigiram crte lica niti izgled. samo korigiram nedostatke
i da, to sam radila i s 20. jer trepavice i obrve nisu nikad bile kod mene na ti
Možda je radnica u Konzumu pod nekim jakim stresom.
Možda ima problema sa hormonima.
Možda njeno telo ne podnosi sintetičku uniformu koju mora da nosi 8 sati na dan.
Možda u tih 8 sati (a verujem da je nekad i preko 8) nema dovoljan broj pauza u kojima bi istovremeno uspela da jede, piški, ne daj Bože promeni uložak i sl. i još se obriše vlažnim maramicama da bi bila nosu dovoljno ugodna.
Možda njen šef a ni kupci ne bi bili oduševljeni da je na kasi vide kako se dovoljan broj puta prebrisava vlažnim maramicama između kuckanja dva računa.
Možda je svesna da odvratno smrdi a ipak mora da radi taj posao takva i stidi se sama sebe (što dodatno pojačava stres - i smrad...).
A možda bi devojka stvarno trebala da ostane bez posla, a šef da zaposli neku uredniju. Tj. neku koju je priroda/Bog obdario sa manje odvratnim znojnim žlezdama.
Na kraju krajeva, život jeste neverovatno surov.
Ko joj je kriv.
Ja rumenilo zovem: zdravlje iz kutijice :-)
Jer sam blijeda ko leš i čim stavim malo boje, izgledam bolje.
Jest da je fejk, ali nema veze.
Znala sam, ZNALA da će netko na ovaj način prokomentirati samo zato što je u pitanju blagajnica iz Konzuma. Da sam to isto primijetila kod IT programerke koja ima svoj biznis, ne bi niti trepnula, jelte?
I sada ja moram objašnjavati da se to osjeti i ranim jutrom i popodnevom i da od 50 Konzumovih radnika koje susrećem, samo kod nje to osjetim.
Ma daj...
Upravo to, koga briga. Bez korektora, rumenila, malo maskare i ruža na licu, izgledam kao beskrvna ameba kojoj su upravo dali umjetno disanje. Ako mogu uz pomoć malo make upa ne izgledati tako, koga briga.
Btw, za večernji izlazak obožavam i smokey eyes i tuš i šljokice i jarki ruž (ne sve odjednom, of course). I umjetne trepavice po potrebi. Sada me linčujte :mrgreen:
Ovako je jedna moja kolegica, koja ima svijetle obrve i trepavice, jednom došla na posao bez maskare
cijelo jutro su je svi zabrinuto pitali je li bolesna :lool:
U šminkanju ne vidim nikakvu prevaru. To je samo zabava.
Po toj logici ne bi trebaju gledati ni sto oblačiš, ili?
Jer jedno ti stoji bolje, drugo gore. A obično biraš ono u čemu bolje izgledaš.:mrgreen:
Saznala ovo ljeto, da postoje i ekstenzije za trepavice, koje se ugrađuju. :mrgreen:
Pa, IT programerka koja redovno smrducka bi verovatno sablaznila MENE :mrgreen:, ali na jednak način kao da sam videla Marsovca, jer prosto ne verujem da takve postoje.
Uostalom, smrduckava IT programerka koja uprkos tome uspešno vodi svoj biznis sigurno bi morala biti neverovatno dobra u svom poslu :)??
Stvar je u tome kakav zaključak ko donese iz situacije.
Jedna devojka neprijatno miriše čak i kad je tek stigla na posao. Pri tome iz sopstvenog iskustva znaš da je moguće imati takvih problema čak i uz savršenu higijenu, a ipak za nju smatraš da je neprikladna za taj posao, čak možda i vrlo neuredna.
Takođe, bankarka sa velikim sedim izrastkom, oljuštenim lakom za nokte i brkovima? Očito je reč o ženi koja se u jednom periodu života negovala dovoljno da bi kosu ofarbala a nokte nalakirala. A onda joj se desilo nešto zbog čega se tako vidno i dugo "zapustila".
Šta je to "nešto", ko zna, možda je nešto divno, možda nešto užasno, možda je i niz sitnica, ali eto dovoljno da žena promeni ponašanje ka sebi i svom telu. I dovoljno da neko misli o njoj da je neuredna.
Prestroga si, ali dobro...
ja sam sa šminkanjem na Vi, ali isto znam nabaciti malo rumenila jer me stalno pitaju da kaj sam bolesna. Sada nakon GO sam tjedan dva mirna, jer me malo ne lupi sunce na moru.
Dok je šminkanje zabava, sve je super.
No, kad šminkanje postaje "mus" koji određuje društvo, kad 15godišnjakinja neće da izađe bez kompletne "fasade", ili, još gore, kad "mora" imati ekstenzije i nokte, imali roditelji ili ne novaca za sve to, tada baš i nisam za društvo koje to očekuje. Ni za društvo koje zapošljava po izgledu, najviše po izgledu, uglavnom po izgledu.
A sto ću im ja?
Ja sasvim razumijem mamicu. Pa nije išla u upravu, ili se zalila, ili pisala dopise sa zahtjevom za otpuštanje. I nije rekla, da smatra da je osoba za taj posao neprikladna, nego da misli da ljudi koji rade sa strankama bi trebali pripaziti na svoj izgled i miris.
Naprosto je primjetila, to što je primjetila.
i na to ima potpuno pravo.
Većina nas, uključujući i mene, će zamijetiti neugodan miris, da ne kažem smrad. Većina nas neće ništa reći, jer smo odgojeni i pristojni. Neki od nas neće primjetiti ništa, ili će ako nešto primjete, prisiliti sebe da to primjećivanje reflektiraju ovako ili onako.
I sve pet.
A što će nam kod drugih ljudi upadati u oči ( nokti, izrast, dlake, ovo, ono) je osobna stvar svakog od nas, a ovisi i o našim kriterijima izgleda.
No dok to ostaje u našoj percepciji, te nije zloupotrebljeno da se osobi naškodi, ne vidim sto bi to druge ljude uopce trebalo tangirati.
Ako mogu birati uslugu u dućanu, na šalteru između osoba koje ne poznajem, odnosno kad se ne radi o nekim specifičnim, specijalističkim, stručnim stvarima, između nekoga tko jako zaudara po znoju, te nekoga tko ne, ja ću izabrati ovu drugu osobu.
Netko drugi ovu prvu.
Ali ova devojka ne pazi na svoj "miris"-ergo, nije prikladna za posao sa strankama prema tom kriterijumu.
Osim toga, mamica je njen "miris" i izgled bankarke okarakterisala kao izrazitu neurednost, nije baš ostala samo na nivou percepcije niti ličnih preferencija.
Moja lična preferencija je da sedu kosu ne nazivam neurednom.
Sležem se, ali moram prizanti da ja imam određene, ne znam kako bi to rekla, valjda predrasude...Naime, ako ja vidim osobu koja je prema mojim kriterijima neuredna (npr. nedepilirana, neurednih noktiju, znojna, dlakavih pazuha ili prepona...) neki zločko u mojoj glavi vrišti da ta osoba onda možda ne pere ni ruke nakon wc-a, da kopa nos, češe si guzicu...itd. i da me onda npr. poslužuje, dodiruje.... Ja ZNAM da to nije tako, ali opet, nekako podsvjesno ću uvijek izabrati osobu koja mi djeluje urednije. Hoću reći, to je isto kao što znam da mi mali pauk neće ništa, ali ipak zovem muža da ga riješi. Dakle, nekako smatram da ne možeš biti uredan samo djelomično, ili jesi ili nisi, a stvar je svakog od nas koliko mu je visoko ostavljena ta letvica, i šta tko smatra da su osnove higijene. Jednoj mojoj prijateljici koja ima umjetne nokte već 15g, moji doma nalakirani nokti izgledaju neuredno. S druge strane, ona puši i meni strašno smrdi po cigaretama.
Pa neugodan miris je po nepisanom pravilu okarakteriziran kao nepoželjn u odnosu sa strankama.
i mislim da ce ti to reci svatko tko radi u odjelima za personalni razvoj.
tvoja lična preferencija je da ti je izrast izvan kategorija uredno- neuredno.
mamici je to neuredno.
gdje je tu problem?
Deadi, to je sasvim ljudski.
biti papskiji od pape, nije neka sreća.
ljudi reagiraju na estetiku, ljepotu, izgled...itd. Brojna istraživanja su to potvrdila.
radi se samo o tome, da na neki način (što naravno nekad ide lako, nekad manje lako) gledaš da nađeš neku suvislu sredinu.
Meni su s druge strane umjetni nokti i sva ta geliranja, frenchevi, čudesno pofarbani nokti strava od neukusa.
Nije mi jasno da bi ITKO to mogao uvrštavati u kategoriju uredno-neuredno ??
Što se tiče smrada - pa činjenica je da smrad vrlo konkretno smeta drugome, za razliku od dlakavog pazuha ili izrasta.
Pa ne znam, meni je french baš ono, skroz umjeren. Ne bi ga mogla nazvati neukusnim:
https://www.google.hr/search?q=frenc...xhGT0r8OuoM%3A
Inače je cijela ova tema o tome kako neki ajmo reći kozmetički zahvati, i to gotovo isključivo na ženama, postaju obavezni i jednostavno je društveno neprihvatljivo ne raditi ih.
Prije 30 godina dlake nisu bile nikakvo čudo, a danas su postale skandalozne, a tko zna što će još postati neprihvatljivo.
Evo ja priznajem da me dlakavo žensko pazuho šokira :o - i to mi čini nemale probleme u životu
Osoba napiše da je imala neugodan miris stalno zbog stresa i hormona, zbog kog je stalno koristila vlažne maramice.
Onda drugu osobu, koja ima isti problem, okarakteriše kao neurednu iako joj je jasno da ova zbog prirode posla ne može da se briska vlažnim maramicama ad libitum.
Znači, kad ja smrdim, to je zbog stresa. Kad drugi smrdi, to je jer se ne pere.
OK, ako ti tu ne vidiš problem, i to je valjda stvar preferencije, lične.
Nisam napisala da izrastak ne smatram neurednim, nego sedu kosu u bilo kom obliku, uključujući i izrastak.
Da, to i kažem. Smrad je jedna druga kategorija.
no svatko od nas ima pravo na svoju preferencije u smislu percepcije. Dakle nekome je izrast kod druge osobe, neuredan i dok to primjecivanje drži za sebe ok. I na tu osobnu percepciju ima potpuno pravo. Eto mamica u razgovoru vidi i izrast i nokte, naprosto vidi. Drugo bi bilo kad bi otišla poslije u upravu banke i zalila se na izrast i nokte.
meni su i ti gelovi na noktima, i nablajhane kose, 3 kile muka up-a, crnilo iz solarija, neki kvazileopard sexi izgled isto jako neukusni. I to primjećujem, ponekad i prokomentiram sa mm-ok ili kćeri. I ne mislim da se za tu percepciju ikome moram izvinjavati.
no, to je sasvim druga kategorija, od toga da te osobe počnem diskriminirati.
ne znam da li sam jasna?