Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
Ja se odmah na prvu mogu sjetiti 5 doktorica matematike koje se uređuju :D
I meni je, čitajući ovu temu, odmah na pamet pala moja profa iz matematike koja je uvijek odisala besprijekornom elegancijom.

Inače, najbliži su mi postovi od a70v. I često pomislim kako bi ljudi koji rade direktno sa kupcima (npr. blagajnice, službenici u banci) trebali pripaziti na svoj izgled i miris.

Prije nekoliko mjeseci sam bila u banci i doslovno se nisam mogla skoncentrirati na ono što mi žena govori gledajući njezinu dugu crnu kosu sa pol glave sijedog izrasta, neuredne nokte na kojima je oguljeni crveni lak i brkove. Zovite me površnom, ali nisam si mogla pomoći.

A o jednoj mladoj djevojci koja radi u kvartovskom Konzumu na blagajni i smradu da ne govorim. Žao mi je ako ima problema sa hormonima (nisam primijetila, npr. dlakavost), ali moram držati dah dok ne izvršim plaćanje.

Ne primjećujem stvari kao što su veliko dupe, cice, je li netko odjeven u trenirku ili kostim, ali ovako izrazitu neurednost ne mogu ne primijetiti i nema veze niti sa patrijarhatom niti feminizmom.

Kada sam bila pod jakim stresom ili imala neuravnotežene hormone (nakon poroda), užasno sam smrdila. To je bio nekontrolirani smrad. Okupala bih se, izdepilirala, nanijela dezodorans, obukla svježe opranu majicu i smrdila ko kuga. MM mi je govorio "da nisam vidio da si upravo izašla ispod tuša, ne bih ti vjerovao da si se okupala".

Problem sam riješila vlažnim maramicama, svugdje sam ih nosila sa sobom i brisala se sa njima i jako efikasno su riješile problem.

Moj minimalni prag urednosti je poprilično visok, čitajući postove na temi Uključuje opranu kosu (barem u pundžu zavezanu ako ne može biti isfenirana), njegovano lice, barem kap šminke koja će dati svježinu, kompletna depilacija, pedikura i manikura ako je potrebno. Ljeti me spašavaju umjetni nokti srednje duljine jer onda ne moram brinuti da će mi voda i sunce uništiti lak i nokte.