zhabica prvotno napisa
yellowkitty, žao mi je što nitko nije reagirao na ovaj tvoj post, ja ga ne mogu preskočiti. Kad si već napisala ovo, dopusti mi da ti objasnim što sam ja pročitala, dakle ovo:
- izgubila si prvo dijete nakon 6 mj. Žao mi je zbog ovoga, suosijećam :(
- sa drugim djetetom si boravila pred kraj trudnoće u bolnici, imala si komplikacija pri porodu no porod je završio sretno, liječnici su shvatili da beba pati jer su joj padali otkucaji srca, dali su ti drip i rodila si bebu, jesam dobro shvatila?
- odlučila si se na porod kod kuće? Mene zanima zašto?
Zašto si se odlučila na porod kod kuće?
Jel ti jasno da je taj dr. kojeg si u nekom postu prije prozvala ludim jer ti je rekao da ležiš na boku kako bi moglil pratit bebine otkucaje srca, možda ipak bio u pravu i spasio tvom djetetu život? Kako bi inače skužili da beba pati i da ima slabe otkucaje srca bez ctg-a?
Budući da tvrdiš:
možeš li mi reći odgovor na ovo tvoje pitanje:
Navedi ti meni te neke strašne komplikacije i kako bi se ponašala da ti se dogode? Što bi uradila?
Ako si se pripemila najbolje što si mogla, moraš biti spremna i na loše scenarije. Na koje loše scenarije si se ti pripremila.
Neke od loših scenarija si već nažalost prošla, imaš osobnu anamnezu sa djetetom koje je umrlo i djetetom koje je rođeno sa koplikacijama pri porodu, ako si se odlučila roditi doma moraš se pripremit na to da se može ponoviti sličan scenarij. Kako bi reagirala? Tko će biti uz tebe? Kakvu ćeš si logistiku osigurati? Koji ti je plan B? Jesi svjesna kojem se riziku prepuštaš.
Ako ne želiš odgovorit na ova pitanja, ne moraš, oprosti mi što te uopće pitam, ako o tome ne želiš razgovarati ali kad si već iznijela ove stvari htjela sam pitat jer me zaista zanima.
Još me zanima nešto. Ovo je sad upućeno svima, negdje prije smo utvrdili da nije pkk za svaku ženu.
Moje pitanje je, kakva je to žena za koju je porod kod kuće ok opcija? U RH uvjetima, nemojte mi o idealnim uvjetima.