Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1647

Tema: želim roditi kod kuće

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Danci_Krmed prvotno napisa Vidi poruku
    Po cemu se razlikuje PKK u Hrvatskoj (trenutno) i PKK u drugim zemljama?
    Ti mene ovo ozbiljno pitaš?

Evo da ti odgovorim.

Razlikuje se po tome što ti na pkk u RH trenutno, regularnim putem ne može prisustvovat stručna osoba/primalja. I EU može.
    Takva osoba se najčešće u RH naručuje iz neke države iz EU.

Primalja dolazi u RH raditi na teritoriju na kojem nema radnu dozvolu, nikom ne odgovara za eventuala loš ishod i prima novčanu naknadu za rad na crno. U državama EU to se (u teoriji) ne događa več je sve zakonom regulurano.

Dolazi na poziv rodilje (koju je u najboljem slučaju vidjela na nekoliko pregleda prije, ali svakako manje puta nego što vidi svoje EU pacijentice) i potrebno joj je vrijeme da stigne na porod, (u većini slučajeva puno veće od vremena koje je potrebno trudnici da stigne do rodilišta.)
    Primalja u boljoj verziji stiže na porod na vrijeme, u lošijoj ne stiže.

U boljoj verziji svoj posao na porodu obavi u skladu sa pravilima struke i žena u RH dobije skrb kakvu bi dobila i nea rodilja iz EU.
    U lošijoj varijanti, iz raznoraznih razloga i svjesna u što se upušta ne daje ženi baš adekvatnu njegu.

Primalja koja dolazi u RH raditi ilegalno nikom ne odgovara u slučaju eventualnih pogrešaka, dok u EU ima nadležne autoritete koji je mogu pozvat na odgovornost.

Ti stvarno misliš da nema razlike između PKK u RH i u EU?

Misliš li da su žene u RH koje imaju "licenciranu primalju iz EU" u istoj poziciji kao i žene iz EU i da dobiju isti tretman?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj zhabica prvotno napisa Vidi poruku
    Dolazi na poziv rodilje (koju je u najboljem slučaju vidjela na nekoliko pregleda prije...
    Pa i to ju svrstava u bolju poziciju od vecine rađaonskih primalja. De ti to meni reci koja to rađaonska primalja u Hrvata vidi rodilju prije poroda u najboljem slučaju nekoliko puta prije...
    Posljednje uređivanje od marta : 11.02.2012. at 17:10

Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ti mene ovo ozbiljno pitaš?

Evo da ti odgovorim.

Razlikuje se po tome što ti na pkk u RH trenutno, regularnim putem ne može prisustvovat stručna osoba/primalja. I EU može.
    Takva osoba se najčešće u RH naručuje iz neke države iz EU.

Primalja dolazi u RH raditi na teritoriju na kojem nema radnu dozvolu, nikom ne odgovara za eventuala loš ishod i prima novčanu naknadu za rad na crno. U državama EU to se (u teoriji) ne događa več je sve zakonom regulurano.

Dolazi na poziv rodilje (koju je u najboljem slučaju vidjela na nekoliko pregleda prije, ali svakako manje puta nego što vidi svoje EU pacijentice) i potrebno joj je vrijeme da stigne na porod, (u većini slučajeva puno veće od vremena koje je potrebno trudnici da stigne do rodilišta.)
    Primalja u boljoj verziji stiže na porod na vrijeme, u lošijoj ne stiže.

U boljoj verziji svoj posao na porodu obavi u skladu sa pravilima struke i žena u RH dobije skrb kakvu bi dobila i nea rodilja iz EU.
    U lošijoj varijanti, iz raznoraznih razloga i svjesna u što se upušta ne daje ženi baš adekvatnu njegu.

Primalja koja dolazi u RH raditi ilegalno nikom ne odgovara u slučaju eventualnih pogrešaka, dok u EU ima nadležne autoritete koji je mogu pozvat na odgovornost.

Ti stvarno misliš da nema razlike između PKK u RH i u EU?

Misliš li da su žene u RH koje imaju "licenciranu primalju iz EU" u istoj poziciji kao i žene iz EU i da dobiju isti tretman?

osim pravnog aspekta...koji te očigledno u čitavoj priči najviše smeta....ovo sve ostalo što si navela...kako znaš?
    sigurna si da je tako kako zboriš?
    sigurna si da znaš kako je pkk organiziran u EU?
    pitam samo...

ako jesi...onda mi molim te objasni na koji način funkcioniraju primaljekoje npr pokrivaju Sjevernu Italiju i Sloveniju?
    ili misliš da je kod pkk u EU primalja u susjedstvu?

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj blackberry prvotno napisa Vidi poruku
    osim pravnog aspekta...koji te očigledno u čitavoj priči najviše smeta....ovo sve ostalo što si navela...kako znaš?
    sigurna si da je tako kako zboriš?
    sigurna si da znaš kako je pkk organiziran u EU?
    pitam samo...

ako jesi...onda mi molim te objasni na koji način funkcioniraju primaljekoje npr pokrivaju Sjevernu Italiju i Sloveniju?
    ili misliš da je kod pkk u EU primalja u susjedstvu?
    Ovo što sam napisala su moji zaključci koje sam donijela na temelju priča koje sam tu pročitala. Budući si ti sama prošla iskustvo pkk i imala primalju iz EU možeš li mi objasnit kako stvari zaista funkcioniraju?

Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ovo što sam napisala su moji zaključci koje sam donijela na temelju priča koje sam tu pročitala. Budući si ti sama prošla iskustvo pkk i imala primalju iz EU možeš li mi objasnit kako stvari zaista funkcioniraju?
    Zasto mi sad odgovaras protupitanjem? Neke tvoje tvrdnje su izricite.
    Ja sam so povukla paralelu...ako sam rodilja iz Slovenije i dolazi mi legalno primalja iz Italije...
    Ili sam rodilja u Italiji...svejedno...i primalja je udaljena od mene prakticki isto?

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj blackberry prvotno napisa Vidi poruku
    Zasto mi sad odgovaras protupitanjem? Neke tvoje tvrdnje su izricite.
    Objasnila sam ti zašto ti odgovaram protupitanjem, jer ne znam odgovor na tvoje pitanje, a budući ti imaš osobno iskustvo mislila sam da mi možeš bolje objasnit, bolje od ove slike koju sam ja stvorila na temelju pročitanog.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •