Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1647

Tema: želim roditi kod kuće

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj yellowkitty prvotno napisa Vidi poruku
    aha... a ne znam kako bi platili kad je pkk nereguliran zakonski a žena je izletila iz svoje kuće u susjedinu i "uhvatila" bebu.
    Vidiš moram reći susjedi na vikendici da si naplati asistenciju na porodu svoje snahe koaj je rodila prije dolaska hitne.
    A mogla bi i reći poznanici MM koja je rodila na kućnom pragu , a susjeda je hvatala dijete isto prije dolaska hitne.

Šalim se, mislim da se stručan pomoć ne naplaćuje u ovakvim situacijama , nekao su profesionalci dužni pomoći ako druge nema. A poslje im se može dati koja kokica ili tanjur kolača.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zhabice, za roditelje je odgovornsot ista.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Zhabice, za roditelje je odgovornost ista.
    Nije.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I krivo mislis da je porod doma rizican cak i u ovim okolnostima, jer sve mi smo dobro promislile o mogucim scenarijima.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

I krivo mislis da je porod doma rizican cak i u ovim okolnostima, jer sve mi smo dobro promislile o mogucim scenarijima.
    Ne mislim krivo. Pkk je rizičniji od bolničkog poroda, u uvjetima koji su trenutno kod nas. Govoreći općenito.

Ti misliš krivo ako misliš da je dovoljno promislit, ma čak se i pripremit i time si uklonio sve moguće loše ishode, jer to nije isto.

Jesi li ti imala doma boce sa kisikom ako dijete ostane bez kisika prilikom poroda?
    Boce krvi ako mu bude potreban izmjena krvi u roku od 24h?
    Laboratorij koji će mu provjerit krv i reagirat na eventualno poteškoće?
    Neonatologa koji će dijete pregledat? Ginekologa, anesteziologa i operacijsku salu koji će te operirat na carski ako stvari krenu loše?

Ok je što si promislila o mogućim scenarijima, promislila, ali u nekim situacijama to ne bi bilo dovolljno promislit, jel me kužiš?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Jeste, ali uvijek postoje i nemogući scenariji. Rodiljinom poimanju nemogući. Bile mi u oblacima ili ne.
    Mislim da me sirius pitala zar i dalje mislim da žene ostaju doma radi sebe, a ne radi bebe. Ne, nije bitno ostaju li rade sebe i/ili radi bebe. Mislim da danas, ovdje, bebi nije sigurnije doma nego u rodilištu. Nije ni jednako sigurno. Sigurnija je u rodilištu ( ne u bolnici- u rodilištu. Bebe se ne rađaju u bolnici).
    Ali, naravno da ne kažem da je samo to mišljenje točno. Ali je u velikoj većini. Danas, ovdje.

Možda, jednom, ne bude više tako. No, da li je biti pionir na tom putu opravdano i mudro, opet drugo pitanje. Iako, uvijek je bilo i bit će ljudi koji idu protiv struje. Ili mijenjaju struju. Pa i po visoku cijenu. Da bi kasnije mogli i ostali....

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    ( ne u bolnici- u rodilištu. Bebe se ne rađaju u bolnici).
    Tu si u krivu, jezično i organizacijski. Dakle, rodilište je odjel u bolnici i postoje dvije vrste rodilišta - bolničko i vanbolničko. Ono vanbolničko ajde nije nužno bolnica, ali tih je samo nekoliko i trend je da se zatvaraju (nažalost)
    Posljednje uređivanje od Danci_Krmed : 11.02.2012. at 17:48

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Vidiš moram reći susjedi na vikendici da si naplati asistenciju na porodu svoje snahe koaj je rodila prije dolaska hitne.
    A mogla bi i reći poznanici MM koja je rodila na kućnom pragu , a susjeda je hvatala dijete isto prije dolaska hitne.

Šalim se, mislim da se stručan pomoć ne naplaćuje u ovakvim situacijama , nekao su profesionalci dužni pomoći ako druge nema. A poslje im se može dati koja kokica ili tanjur kolača.
    Nisam na to mislila.
    Nego, ako idemo za time da je porod prirodan čin da onda osoba koja dolazi na asistirani porod treba za to biti adekvatno plaćena.

A drugo, ako se moja susjeda odlučila za PKK ili je moja susjeda Zmajica pa sama doma rađa, jesam li ja obvezna pričekati to dijete na izlasku?
    Jer ako jesam, sigurno ću zvati hitnu (ps, ne zovite me na porode )

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam na to mislila.
    Nego, ako idemo za time da je porod prirodan čin da onda osoba koja dolazi na asistirani porod treba za to biti adekvatno plaćena.

A drugo, ako se moja susjeda odlučila za PKK ili je moja susjeda Zmajica pa sama doma rađa, jesam li ja obvezna pričekati to dijete na izlasku?
    Jer ako jesam, sigurno ću zvati hitnu (ps, ne zovite me na porode )
    Pa to je ok, obzirom da susjeda nije planirala u dogovoru sa tobom. Obzirom na sistem vjerojatno bi očekivala da zoveš hitnu .

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •