casa prvotno napisa
Pa mene baš opcija pkk kao plana b interesira. Dakle, ja osobno nisam zagovaratelj pkk kao prvog izbora. Ali u zadnjoj trudnoći mi se zbog udaljenosti rodilišta i brzine prethodnih poroda opcija pkk činila boljom i siurnijom i daleko ugodnijom od poroda u kolima hitne. I sad ono što mene muči jest činjenica da u takvim situacijama, pod pretpostavkom zdrave rodilje, djeteta i uredne trudnoće. ne postoji mogućnost da legalno porod obavi školovana primalja koja mi je susjeda u mom domu već rodilja odlazi kolima Hitne u Split, odnosno vozi se više od sat vremena s doktorom opće prakse. Već sam pisala da sam bila otvoren 4 prsta i uvjerena sam da ako sam u bolnici uz drip rodila za točno 20 minuta nakon indukcije bez prokidanja vodenjaka ili nalijeganja,da bih jednako tako da sam kod kuće čekala trudove rodila unutar sat vremena tj. da ne bih stigla u rodilište. Zanima me postoji li mogućvnost da se pkk legalizira barem u takvim okolnostima. Ono to i nije neki izbor, već nedostatak izbora nakon što su mala rodilišta zatvorena ( iako je rodilište u Makarskoj otvoreno, oni zapravo ne porađaju). Ne znam, još nisam ni trudna, ali namjeravam biti i već sad pomalo strahujem hoću li četvrto roditi u kolima ili sama kod kuće...