Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1647

Tema: želim roditi kod kuće

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zhabice, rekao mi je jednom moj dok, sa debelim stazom, da porod nije hitnoca, da uvijek ima dovoljno vremena, da su sve one situacije u kojima to nije dovoljno cista lutrija i u bolnici se nekad rijese, a nekad ne rijese, ali da to ne ovisi o osoblju nego o sreći/slučajnosti/Bogu...

A kako bi skuzila da nije uredu? Koliko ti imas volje i vremena podcjenjivati necije visegodisnje školovanje i iskustvo u pomaganju pri porodjajima, meni je to maltene nevjerojatno.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko ti imas volje i vremena podcjenjivati necije visegodisnje školovanje i iskustvo u pomaganju pri porodjajima, meni je to maltene nevjerojatno.
    Upravo ovo ti radiš. Negirajući ulogu liječnika i medicinskog osoblja na porodu.

Ja to ne radim primaljama, ako si na to mislila. Samo primalja koja će doć ženi na porod u RH nije legalna opcija.

Okrećeš vodu na svoj mlin. Opet.

Meni je nevjerovatno kako ti interpretiraš stvarnost prema vlastitom nahođenju, izvlačiš zaključke koji idu u korist tvoje odluke, ono što ti ide u prilog prezentiraš kao apsolutnu istinu, a ono što ne ide ignoriraš. Mislim možeš ti sebi stvarnost tumačit tako kako tumačiš i izabrat pkk kao jedinu opciju za tebe.

U redu.

Prihvaćam i recimo da mogu razumijet, ali se ne slažem s tvojim tumačenjima stvarnosti i dozvoli da to što si ti izabala nije u redu opcija za svaku ženu i da je potrebno naglasiti da stvari neće završiti kako su završile u tvom slučaju. Dobro.

Jeli to u redu? Možemo valjda raspravljat i o stvarima koje ti negiraš i o kojima ne želiš pričati?

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja vjerujem u ono kaj je meni logicno, a posto je odent nekoliko desetaka godina proucavao fizioloske porode ono kaj on govori mi ima smisla.

ono sto ne kuzim je kakvu smo mi to filozofiju napravile? ja ne vjerujem u orgazmicki porod, ali vjerujem da porod ima moc iscjeljenja i nesto sto se ne moze lako objasniti

a ako te sve tolko nervira, a ti ne citaj, sta ces

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj zhabica prvotno napisa Vidi poruku
    Upravo ovo ti radiš. Negirajući ulogu liječnika i medicinskog osoblja na porodu.

Ja to ne radim primaljama, ako si na to mislila. Samo primalja koja će doć ženi na porod u RH nije legalna opcija.

Okrećeš vodu na svoj mlin. Opet.

Meni je nevjerovatno kako ti interpretiraš stvarnost prema vlastitom nahođenju, izvlačiš zaključke koji idu u korist tvoje odluke, ono što ti ide u prilog prezentiraš kao apsolutnu istinu, a ono što ne ide ignoriraš. Mislim možeš ti sebi stvarnost tumačit tako kako tumačiš i izabrat pkk kao jedinu opciju za tebe.

U redu.

Prihvaćam i recimo da mogu razumijet, ali se ne slažem s tvojim tumačenjima stvarnosti i dozvoli da to što si ti izabala nije u redu opcija za svaku ženu i da je potrebno naglasiti da stvari neće završiti kako su završile u tvom slučaju. Dobro.

Jeli to u redu? Možemo valjda raspravljat i o stvarima koje ti negiraš i o kojima ne želiš pričati?
    Gdje ja to tvrdim da je pkk izbor za svaku zenu i da ce sigurno stvari zavrsiti kako su zavrsile kod mene, tj. fenomenalno?
    Gdje?

Pa otvorila sam topic s informacijama o pkk zato da bi se rascistili ti mitovi i legende koji se o tome stvaraju.

Ne negiram ničim ulogu primalje i lijecnika na porodu, naprotiv, pokusavam ti objasniti da na pkk primalja/lijecnik mogu vrlo efikasno utvrditi da se stvari ne razvijeju kako treba i da rodilja treba transfer. Ne zagovaram neasistirani porod.

Što ja to negiram? Nemam pojma o čemu pričaš.

Pkk je za majku i dijete jednako siguran kao i bolnički, a prema nekim studijama, s ne tako malim brojem promatranih poroda, za višerotke i sigurniji. Ja sam imala skrb kakvu imaju zene iz tih studija. To sto u nasoj zemlji ta skrb nije zakonski regulirana, ne čini samu skrb upitnom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •