Je li netko od profesora poticao ovakvo ponašanje? Tko je tome učio djecu? Tko je slao loše odgojne poruke? Oni su vršnjaci.
A ovo što su mu govorili (glup, retardiran, svi to znaju...) - možda je kod vas bolje, ali to je ovdje uobičajeni školski vokabular. Potpuno prolazi pod uobičajeno školsko pdbadanje - ružno, i za reagirati, ali ne nešto za zabrinuti se. Osim nad generacijskim prostaklukom.
Meni je ok da si razgovarala s razrednicom (i zapravo mislim da je predmetni učitelj trebao srezati tako nešto na licu mjesta i u korijenu - a ne "čak" na kraju, kako si napisala) ali mi se čini da malo preuveličavaš stvar. Ja bih prvo malo pustila da vidim kako će se stvar razvijati, razgovarala sa sinom o tome da ruganje opisuje samo osobu koja se ruga, i o tome da se nekad čak i dobri prijatelji loše ponašaju jedni prema drugima, pa bih malo pratila kako će se snaći. Ako stvar potraje, onda bih reagirala, i onda bih razgovarala s roditeljima najboljeg prijatelja. U međuvremenu bih mu predložila da pozove prijetelja kod sebe na igranje - ako ga je prošla ljutnja.