nisam tavila temu na školu ni na dobne, jer mi se čini da je šira od toga. adminice, slobodno premjestite
zbog oe rečenice u naslovu osjećam se.... tužno.
T je 4 razred, jedan od najboljih đaka u generaciji, sve savladava bez problema, uživa u školi, veseli se novim znanjima, radi posebne projekte s guštom, ide na 100 vannastavnih aktivnosti , predlagali su nam akceleraciju, ali smo učiteljica i ja u dogovoru odlučno odbile jer mislim da nije to za njega. ne zbog programa, nego 100 drugih stvari, mislim da ponajprije emocionalno ne bi mogao to podnijeti.
njihov razred je njemački od prvog razreda, ove godine su dobili engleski.
T je sam tražio da ga upišmo u njem razred, ja sam kao uvjet postavila da uzme eng u 4. , iz svih poznatih praktičnih razloga 21. stoljeća.
i tu nastaje problem.
nije išao u ŠSJ učiti engleski prije jer nije postojao slobodan termin zbog sporta, a ja ga nisam željela forsirati i zatrpavati ga obavezama.
znanje tog jezika mu je minimalno, rekla bih skoro nikakvo, zna ono što j pohvatao usput. i evo ga, danas , nakon trećeg sata (profa je bila odsutna 2 tjedna) on drugi put dolazi plaćući kući. ispitivala ih je da vidi koliko znaju i on naravno zna najmanje, i svima je sad glavna tema sprdnje. čak i najboljem prijatelju. danas nitko nije htio s njim ići kući.meni se srce trgalo dok sam ga slušala kako plače na mobitel. navidno su mu se toliko rugali da je profa na kraju vikala na njih da prestanu.
ja se ne bojim da on to neće savladati, znam koji su njegovi kapaciteti. bojim se da će zamrziti jezik, a to mu ne želim. ne samo zato jer ga mora naučiti jer bez engleskog neće moć mrdnut jednog dana.
i šta sad ? da a upišem u SŠJ ? da ga uvjeravam da je to njihovo ponašanje dječje i da će ga se ostavit čim nađu drugu žrtvu? da je začetnik toga jednostavno jalno dijete? koliko i do kada ublažavati sve skupa? njega njihovo ponašanje boli i ne mogu preći preko toga.
da odem sutra razrednici? na sto sam muka.
ja u ponedjeljak držim sat u njihovom razredu i malo mi fali da na kraju nešto kažem po ovom pitanju, ali svjesna sam da mi je to ustvari najgora opcija.
ni ispisati ga više ne mogu.barem ne redovno. a ako ga i ispišem , opet će biti jedini koji ne ide.
znam da je malo konfuzan post, ali i ja sam trenutno konfuzna i molim za savjet iskusnije i pametnije od mene.

Odgovori s citatom
to se moglo dogoditi sa bilo kojim predmetom. i jos ce se dogadati u zivotu. vazno je da to sto se dogodilo ni ti, ni tvoj sin ne dozivljavate kao svoju gresku. jer ona to nije. udahni duboku, stavi situaciju u kontekst zbilja teskih zivotnih situacija....biti ce ti lakse.