Hebate, je li ti to ozbiljno???!!!
Printable View
Hebate, je li ti to ozbiljno???!!!
Omg
Stvarno ne vjerujem!!!
da. ali nema potrebe da se uzbuđujete.
Bome sam se ja jako uzbudila, jer me ovo jako pogodilo. Strašno je kakav zaključak si donijela! (i to iz vica)
Pa u vicu o Muji je jedna jedina riječ na ekavici! Vernik. Kako li si to primijetila?! Ja priznajem da nisam. Doduše, ja možda ne bih primijetila ni da je na ćirilici, ili na talijanskom.
Gledam cjelokupnost i poantu, a ne detalje.
Ufffff :briseznojscela:
pa vama nije, meni jest odmah upalo u oči.
I to sam se sjetila vica, uguglala ključne riječi (mislim: mujo, alah, čamac) i izbacilo vic!
Eto, baš me je ovo jako pogodilo!
Još sam mislila da se mc zahebava pa sam odgovorila zahebancijom! Bez ikakve primisli o ikakvom ratu!
optimist, skužila sam da je copypaste. uopće nisam komentirala tvoj post tj. namjere.
ajd, šućur allahu, da smo i to riješili.
Ja sam nekako sklona vjerovati u te neke primitvne instikte, predosjećaje, ništa nadnaravno i posebno, čisto u svrhu opstanka, koje imaju i životinje, ne znam recimo kad se psi ili mačke uznemire prije potresa, ili i pčele, još i više izraženo kod divljih životinja kojima život doslovce ovisi o tome jer ne posjeduju razum koji se evolucijski razvio kod čovjeka, ne razmišljaju previše, nego djeluju tjerani instiktima.
u mojoj familiji su biće svi gluhi ko top na šesto čulo, ovo moje pseto nije ni trepnulo sad kad je bio potres u rijeci. nije se s kauča mrdnula, ma ni zalajala, a dosta je jak potres bio. :lool:
:lool:
Pa kažem ti, evolucija na dijelu, pesa tvoja potisla instikte, koristi mozak i razmišlja, to su te neke nove generacije:mrgreen:
ovo vaše čulo me uvijek podsjeti na dylan doga.
Dylan Dog, moja prva ljubav...
Ja nemam šesto čulo, totalni sam balvan, ali znam ljude koji imaju neki ćiribu ćiriba.
ja sam mislila da to kad se životinje uznemire prije potresa nije neko dodatno čulo, nego osjetljivija već poznata čula. Tipa da bolje čuju i osjete vibracije nego mi, pa osjete dok se krene pomalo trest, a mi tek kad je očito (a nekad ni tada, zadnji put kad je bio prilično jak potres kod nas, jedan je kolega premještao ormar, pa su svi mislili da se od toga trese ured :mrgreen: )
Ako je potres noću, ja se uvijek probudim prije njega i uvijek se pitam zašto sam se probudila i onda ga čujem i znam.
Je to je to, ja sam pobrkala malo kruške i jabuke. Htjela sam pričati o instiktima i neimanju razuma kod životinja, ono neka urođena ponašanja bez da su ih stekli za života, pa sam zaorala malo u krivi smjer, čula, ta poznata, osjeti, su i do 100 puta razvijeniji kod nekih drugih životinja, nego kod nas.
Makar vjerujem da neki ljudi imaju razvijenije neke predosjećaje, pa čak i instikte nego drugi, ne mislim tu na često čulo.
Ja sam imala slično iskustvo kao čokolada. Nikad u nikakve čiribu čiriba stvari nisam vjerovala i ne vjerujem niti danas, ali mislim da ima ljudi koji neke stvari vide ali takvi ne zarađuju na tome. Prije nekih 15-ak godina putovala sam u busu do muževe familije i do mene je sjela starija, uglađena gospođa. U busu je bilo dosta slobodnih mjesta, ali ne - ona je sjela baš do mene pravdajući se da ima mučnine i da voli sjediti na prvim sjedalima. Nekako smo započele razgovor i u naredna tri sata (jer toliko je trajalo putovanje) ispričala mi je cijeli moj život - opisala je točno mjesto gdje sam tada putovala, familiju moju i od mm, ja sam u početku na to nekako s podsmjehom gledala ali sam poslije ostala u šoku. Između ostalog, što se tiče nekih zdravstvenih problema rekla mi je da ću imati problema sa bubrezima, da će još netko od mojih bližih imati isti problem, da imam "zavaljenu maternicu" - što su mi inače samo ginekolozi mogli potvrditi, masu, masu stvari koje su mi se kasnije u narednim godinama dogodile. Znala je valjda tada da ću je se kroz život sjetiti, pa mi je objašnjavala gdje stanuje i kako da je potražim kasnije. Nije nikakve loše stvari pričala, samo mi je rekla da 17. u mjesecu malo pripazim. Tada još nisam znala da ću se liječiti od neplodnosti...... I tako, nekoliko godina poslije ja dobijem napade bubrežnih kamenaca za koje nisam ni znala da ih imam i završim šest dana u bolnici, godinu dana ranije i moj otac završi na hitnoj zbog istog problema, nekoliko stvari se još dogodi na koje mi je ista gospođa ukazala ali vrhunac je bio kad sam nakon nekoliko postupaka potpomognute oplodnje ostala trudna i moj prvi zakazani utz pregled je bio 17.06. Taj dan je za mene bio nešto što bih voljela da nisam nikad doživjela.... Nije bilo srčane reakcije i dr. je rekao da je krenuo spontani. Ja sam se raspala u sto komada i tada sam se sjetila te žene..... Da li je to sve bila slučajnost, ne znam, ali previše je toga pogođeno da bi bilo slučajno.....
Uf, sada sam se i ja sjetila nečega.
Imam super prijatelja koji je divan mladi svećenik, ali neko vrijeme se nismo bili čuli, izgubili smo bili kontakt. Ja sam se bila udala, rodila svoju kćer, sve je išlo svojim tokom... Kad jednom stiže mi poruka od njega, da me je sanjao i da sam u snu bila sva u suzama, uplakana i da ga je to toliko pogodilo da je sve živo preokrenuo da pronađe moj broj i vidi je li sve u redu sa mnom. I ja mu odgovaram - ama sve je super, imam sretan brak, divno dijete, stabiliziramo se, ne znam što bi mogao značiti taj san.
Ubrzo je moja kćer završila u bolnici, teško bolesna i sve je završilo znate već kako. Sjetila sam ga se tada...
ja relativno često znam sanjati da netko koga znam umire. relativno - tipo 1-2 put godišnje. u svakom slučaju, dosta sam ih do sad pokopala.
tješim se s onom da to znači da sam im produljila život :lool:
Ajme, a meni nekad bezveze padne na pamet misao "zamisli da taj i taj umre" i to se stvarno dogodi! Ali to budu potpuno bezveze ljudi o kojima nikada niti ne razmišljam, samo mi prođu kroz glavu.
I Franju Tuđmana sam tako pokopala, božemiprosti :mrgreen:
a nekako, što smo stariji sve više umiru ljudi koji do sada nisu umirali. eh.
danas nikega poznatog...kaže rezignirano moja nona i zatvori stranicu s osmrtnicama u nl :lool:
Sara38, meni je to tvoje je, iz moje perspektive, primjer tog iščitavanja značenja, nemoj se ljutiti. Svašta bitno ti se vjerojatno događalo na razne datume, pa je upalo i u 17.-ti. Žena je skužila vjerojatno da si sama, ljubazna i netko tko bi tri sata slušao o njenom životu pa da si prekrati put, ima tih babaca po doktorima i čekaonama, čekaju samo malo pa da krenu, emanirala si možda takvu vibru (pretpostavljam da nekom takvome ne bi palo na pamet sjest do mene... ni do Mile Kekina..). Također, frend me uputio na nekog bijelog vrača koji je rekao da neću ostat trudna dok ne dođem njemu i zna on da ću doći.. .pa nisam, nije dolazilo u obzir, iako je frend ono ostalo malo paf (ono: zašto ne pokušati, možda ipak itd. - koje za mene nije imalo smisla - ići nekome, trošit lovu, a znam da to nema za mene veze). Da sam bila, i da sam netko drugi, možda bih mislila - pusti, nikad ne znaš, i gledala na svoje ostvareno majčinstvo - vidiš, vidiš, možda je to baš bilo to. Evo, samo dajem drugačiji pogled na to. Meni je dan poroda djeteta obrnuti dan transfera - ali to je samo jedna lijepa slučajnost i priča, toliko je bilo tih datuma koji su potencijalno mogli bit značajni, pa nisu...
:mrgreen:Evo me sad, što..nije ni trebalo prije jer je morao dokazati da dobro pravi. I dobru djecu a i proces pravljenja je dobar. Svi zainteresirani nek se jave, šaljem muža i uputstva za upotrebu.
Nego, ja mislim da sam već to negdi spominjala ali mužev did je volio piti. Vino. I stalno je bio na vinu, od jutra do sutra. Jednom baba srela neku ciganku koja joj je ponudila gatanje, skidanje uroka isll i kaže baba da oće da joj se muž okani vina. I ova nešto muljala s jajima, izgovarala nešto, tralalala..i od tog trena did više nikad nije popio vino ali se prebacio na pivu. Eto, ko kaže da to ne postoji, laže:mrgreen::mrgreen:
mene je jednom u po pariza zaustavila ciganka i kao pogledat će mi u u dlan. već me bila povukla za rukav i poče "madame, madame..." a ja joj istrgnem ruku i odlučno joj kažem "non, non, merci" i krenem dalje.
a ciganka mi kroz zube opsova sve u tri pm na našem jeziku. :facepalm:
vidis da je vidovita, znala je da si 'nasa' :mrgreen: