Stranica 19 od 20 PrviPrvi ... 917181920 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 901 do 950 od 984

Tema: Uroci

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

one tvoje babe meni nisu prirodne i gotovo.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Od onih sam koji su sa sve četiri čvrsto na zemlji, nikakve čarolije i uroci kod mene ne prolaze.
    Ipak, imala sam iskustvo s ozbiljnom, obrazovanom gospođom u godinama koja sebe nije nazivala vidovnjakinjom, ali je itekako bila svjesna svojih sposobnosti, dapače opterećivale su je prilično (možda sam već pisala o tome, senilim pomalo).
    Dolazila je povremeno na kavu kod moje (studentske) gazdarice i nedugo nakon što je upoznala i nju i mene, znala bi nas dobronamjerno upozoravati na određene buduće događaje u našim životima, koji bi se zaista i dogodili - npr. krađa novčanika punog novaca, gubitak dokumenata, loš utjecaj određene osobe iz okoline, promjena posla, itd. Nije to nikad bilo onako eksplicitno: pazi, ukrast će ti novčanik, nego upozorenja tipa - pripazite na vrijedne stvari, okanite se jedne ženske osobe, taj dečko ima druge planove (a ja sutradan nenadano dobijem košaricu ).
    O meni i mojoj obitelji iz drugog grada rekla mi je sve prvi put kad me vidjela, nije bilo šanse da joj je itko to pričao. Nažalost, predvidjela je i tragične događaje na koje niti ja niti ona nismo mogle nikako utjecati. Jednom je iznebuha nazvala gazdaricu i pitala je uzbuđeno gdje sam i kako sam, ova je sva žalosna rekla - zamisli, upravo su joj javili za smrtni slučaj, prije pola sata je otputovala, a vidovita bi samo konstatirala - znam, sve sam vidjela.
    Otada nekako nisam više imala volje za čajanke, ali, eto, uvjerila sam se da postoje takvi ljudi. Srele smo se, mislim, još samo jednom kad sam je pitala kako to ona vidi. Rekla je da ne zna, samo joj dolaze slike osoba u određenim situacijama, vrti joj se film iz budućnosti. Brrrrrrr.........

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Nisu prirodne al su tu buuu

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Evo, našla sam vic pa ga c/p:

Poplava u BiH. Mujo ide ulicom a voda mu do koljena. Nailazi Haso camcem i kaze: - "Hajd Mujo uskaci u camac."
    - "Ne, Allaha mi. Ja sam veliki vernik i Allah ce me spasiti."
    Haso kaze: - "Cekaj ti Allaha, kad si budala." - i ode.
    Voda presla Muji preko pojasa kad nailazi Ibro s camcem i kaze:
    - "Hajde Mujo uskaci u camac."
    - "Ne, Allaha mi. Ja sam veliki vernik i Alah ce me spasiti."
    Ibro kaze: - "Cekaj ti Allaha, kad si budala." - i ode.
    Voda dosla Muji do grla kad nailazi Suljo isto camcem i kaze:
    - "Hajde Mujo uskaci u camac."
    - "Ne, Allaha mi. Ja sam veliki vernik i Alah ce me spasiti."
    Suljo kaze: - "Cekaj ti Allaha, kad si budala." - i ode.
    Mujo se udavi i ode kod Allaha i pita:
    - "O Allahu. Ja sam bio veliki vernik a ti me nisi spasio???"
    Allah ga pogleda i kaze:
    - "Pa znam Mujo i meni je cudno. Cekaj da pogledam u notes...
    A-ha... Pa tri put' sam ti slao camac a ti si sva tri puta odbio
    da te spasim."

naniluc avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj Carmina406 prvotno napisa Vidi poruku
    A šta ako nikad ne zaboraviš izaći na stanici,nikad u životu osim taj jedan put...i kad sretneš tog prijatelja pa ti on još kaže da se kod njega u firmi otvara odlično radno mjesto baš ko stvoreno za tebe i ti se zaposliš...pa tamo još upoznaš svog savršenog oplođivača i rodiš mu savršenu djecu........slučajnost,a samo si izišla na krivoj stanici
    Imam slično iskustvo- samo još nevjerojatnije i povezano događajima kroz nekoliko godina da bi se na kraju ispostavilo da su svi ti događaji vodili jedan drugome, a u vrijeme kad su se zbivali mrzila sam ih i nisam znala zašto se to meni događa.

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

I ja sam čokolada sa sve četiri čvrsto na zemlji,čak i sa svih 7 ako ubrojim dvi cice i glavu al isto se nebih usudila tvrditi kako tu baš nama ništa. Mislim da ima,mali postotak u moru onih koji se pričaju ipak mislim da je malo više od pukog nagađanja i slučajnosti,samo meni je sporedna tema u životu,čak i manje od toga. Ne opterećuje me uopće.

Koliko će nevidljivih baba danas biti s nama na ručku nimalo me ne brine,brinulo bi me da mi otmu batak iz ruke

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj naniluc prvotno napisa Vidi poruku
    Imam slično iskustvo- samo još nevjerojatnije i povezano događajima kroz nekoliko godina da bi se na kraju ispostavilo da su svi ti događaji vodili jedan drugome, a u vrijeme kad su se zbivali mrzila sam ih i nisam znala zašto se to meni događa.
    meni je normalno da takvi vežni, naoko, povezani događaji postoje, i ima ih u svačijem životu.
    ali ne vjerujem da je već kod prvog netko imao plan što će se na kraju dogoditi.
    jedan nas događaj usmjeri u jednom smjeru, drugi u drugom i nakon niza takvih događaja smo na kraju tu gdje jesmo. kao niz raskršća. da smo samo na jednom skrenuli u nekom drugom smjeru nego što jesmo bili bi vjerojatno negdje drugdje. ne vjerujem u neki unaprijed zacrtani plan, ali ponavljam se.

i nikako ne bi htjela biti vidovita, brrrrrrrrrrrrrr
    jedino u slučaju da mogu spriječiti neke nesreće, ili da bar vidim unaprijed brojeve lota

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj suncokret prvotno napisa Vidi poruku
    ili da bar vidim unaprijed brojeve lota
    E to to ne bi bilo loše, ko i ono s ispitnim pitanjima, što me nije potrefila takva neka vidovidovitost. Evo muž mi je neki dan osvojio tricu na lotu, što nije bar neka četvroka uletila

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Od onih sam koji su sa sve četiri čvrsto na zemlji, nikakve čarolije i uroci kod mene ne prolaze.
    Ipak, imala sam iskustvo s ozbiljnom, obrazovanom gospođom u godinama koja sebe nije nazivala vidovnjakinjom, ali je itekako bila svjesna svojih sposobnosti, dapače opterećivale su je prilično (možda sam već pisala o tome, senilim pomalo).
    Dolazila je povremeno na kavu kod moje (studentske) gazdarice i nedugo nakon što je upoznala i nju i mene, znala bi nas dobronamjerno upozoravati na određene buduće događaje u našim životima, koji bi se zaista i dogodili - npr. krađa novčanika punog novaca, gubitak dokumenata, loš utjecaj određene osobe iz okoline, promjena posla, itd. Nije to nikad bilo onako eksplicitno: pazi, ukrast će ti novčanik, nego upozorenja tipa - pripazite na vrijedne stvari, okanite se jedne ženske osobe, taj dečko ima druge planove (a ja sutradan nenadano dobijem košaricu ).
    O meni i mojoj obitelji iz drugog grada rekla mi je sve prvi put kad me vidjela, nije bilo šanse da joj je itko to pričao. Nažalost, predvidjela je i tragične događaje na koje niti ja niti ona nismo mogle nikako utjecati. Jednom je iznebuha nazvala gazdaricu i pitala je uzbuđeno gdje sam i kako sam, ova je sva žalosna rekla - zamisli, upravo su joj javili za smrtni slučaj, prije pola sata je otputovala, a vidovita bi samo konstatirala - znam, sve sam vidjela.
    Otada nekako nisam više imala volje za čajanke, ali, eto, uvjerila sam se da postoje takvi ljudi. Srele smo se, mislim, još samo jednom kad sam je pitala kako to ona vidi. Rekla je da ne zna, samo joj dolaze slike osoba u određenim situacijama, vrti joj se film iz budućnosti. Brrrrrrr.........
    Pa ja vjerujem da ima takvih ljudi,bia je i neka serija o takvoj jednoj ženi po istinitom događaju, ne sjećam se više kako se zove, a mislim da se to da čisto jednostavno objasniti , takvi ljudi su koji korak evolucijiski naprijed od nas sadašnjeg prosjeka, pa koriste mozak na način na koji će ga koristii jednom neke buduće generacije, pa recimo imati umne sposobnosti kao jednom jedan Einstein neće više biti neka fora jer će tako korisiti mozak svi. Inaće zgodno mi je baš vezano uz njega da ga nakon faksa nitko nije htio zaposliti, smatrali su doslovno da je niš koristi, otac mu je umro u uvjerenju da je osramotio obitelj i dobrih 10 godina je radio uredski posao u uredu za patente gdje je razvijao svoju teoriju relativnosti, bio čovjek nepoznat do poznijih godina, nitko za njega skoro nije čuo, a oni koji i jesu smatrali su da je lud jer je njegova teorija pobijala na pijadestal postavljenu Newtonovu teoriju stotinjak godina prije Einsteina, a on je pak tu svoju teoriju razvijao jednostavnona osnovu slika u glavi i trajalo je 8 godina i nekoliko ekspedicija širom zemljaske kugle i još se i zaratilo i svašta, kaos, da bi konačno uspijeli snimiti tu pomrčinu mjeseca koja je konačno bila dokaz da je čovjek u pravu.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

pardon, pomrčinu ne mjeseca, nego sunca, totalnu eklipsu.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sjecam se kako smo ko tinejdzerice sestra i ja ljetovale u jednoj napustenoj kuci, bez struje, vode, iceg, onako bas sablasnoj
    pridruzili su nam se s vremena na vrijeme decki, rodjak, prijateljica ali nikom nije bilo ugodno
    svi su se bojali duhova, samo ja nisam, ja sam jedina mogla ostati u kuci sama, spavati sama, bez ikakve nelagode

jednom sam tako bila sama, sredjivala se za izaci, gledam se u zrcalo, sterika me osvjetljava, lagano sablasno
    pomislila sam - zamisli sad da se svijeca ugasi, a u zrcalu nastavi goriti, ajme samo da se to ne dogodi
    smrzla sam se u sekundi, ali odmah i pomislila koja sam ja glupaca i kako su misli mocan alat
    i kasnije bila sama sa svijecama u toj istoj kuci i jedina nelagoda bila bi ona sekunda kad bi se sjetila sto sam si sa svijecama zamislila lol

misli nam svasta prirede

a evo price o slucajnostima
    jednom sam, isto tako mlada, plivala sama
    odjednom kao da se more ohladilo i potamnilo, uhvatila me neka nelagoda i ja sam odlucila izaci vani na drugoj (meni tada blizoj) strani otoka i vratiti se polugola preko cijelog otoka pjesice do svojih stijena po stvari
    svi su mi rekli da nisam normalna, tabani su mi izgorili od vrucine, a onda su navecer na dnevniku rekli da je vidjen morski pas bas danas bas na tom otoku pa sam postala jos nenormalnija lol
    to su bila ona vremena kad se jos nisu vidjali morski psi u jadranu svaki dan LOL
    e sad
    ja sam od onih kojima je cesto nelagodno u dubini i misli me svugdje odvedu (ali se tjeram u dubine)
    i to nije prvi put da sam izasla i da su mi izgorili tabani lol
    mogla sam vam ispricati samo prvu pricu
    moglo je tog dana i ne biti morskog psa i bili bi samo tabani
    morski pas u jadranu nikad nije nikog napao, a vjerojatno je ovaj bio od metra i po, manja tuna lol (ne pitajte koliko je u pricama narastao u par godina

sto se tice citanja misli
    jedna rodina zaposlenica neko se vrijeme bojala da ja citam misli
    jer ja uvijek kazem naglas ono sto ona taj tren pomisli loool

ali sve su to na kraju samo mehanizmi asocijacija, moj sin, skeptik, uvijek kad se to dogadja, a dogadja nam se svima stalno, izanalizira sto je dovelo do toga
    sad bi rekla da on ima tu potrebu povezati jer je djevica, a ja nemam jer sam lavica lol
    ali ne zelim biti kontradiktorna

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ja mislim da današnji ljudski mozak može stvarno svašta. Ali se nama ne da koristiti ga koliko bi mogli. Slično ko i sa mišićima, ja bih mogla trčati 10km, ali za to moram dugo i često trenirati. A koliko bih tek jezika govorila da sam učila strani jezik svaki put kad sam u životu binge gledala neku seriju
    Volim onaj Balaševićev izraz "ljudi koji se plaše da ne dobiju rak od razmišljanja", i nekad imam dojam da ljudi zamišljaju Einsteina i druge genije da su sjedili po cijele dane ispod stabla sa sijenom u ustima dok su im padale na um genijalne ideje.

naniluc avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj suncokret prvotno napisa Vidi poruku

i nikako ne bi htjela biti vidovita, brrrrrrrrrrrrrr
    jedino u slučaju da mogu spriječiti neke nesreće, ili da bar vidim unaprijed brojeve lota
    Uvijek pogodim barem 4, jednom 5 brojeva

Pa može biti sve slučajnost- niš ne velim, ali to je za mene pomalo prevelika slučajnost- jer moja priča je baš jeziva.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Bio je napad morskog psa na čovjeka - mislim da su lovili s puškom, u jednoj viškoj uvali, neki Slovenac je bio napadnut.

Drugo sve tako i ja.... vezano za vidjelice, nemam konkretno iskustvo i drago mi je zbog toga, ali pretpostavljam, ovako općenito napisano kako čitam, da bih razmišljala da su to sve općenitosti - kolika je šansa da ti neka ženska osoba želi zlo, da izgubiš novčanik ili neki dokument... meni se to događa na mjesečnoj osnovi. Opet, meni se čini da ti "intuitivci" da su podsvjesno dobri marketingaši i skuže di imaju plodno tlo (ne nužno namjerno, svjesno, zlonamerno, nego skuže s kim su kliknuli i onda dube taj odnos jer imaju neku potrebu za tim - tipa ovo što piše čoksa uzbuđeni zovu i nahalkaju se na tu osobu kako je itd., pa imaju lucky break). Kažem ovako, čitajući napisano bez da sam u toj situaciji bila, blisko iskustvo nemam, pa ovako na temelju filmova i dosadašnjeg iskustva razmišljam. Da mi se to dogodi, reagirala bih ko i čoksa - pustina crnilo vjerojatno.

I da, misli su fakat moćan alat, i misli i riječi, tu se definitivno slažem.

Moja "intuicija" - ono kad sam bila trudna sam sto posto bila uvjerena da nisam, kad nisam, da bi to fakat moglo bit to itd. Moguće da su to i neki zaštitni mehanizmi u igri, super se čovjek u neplodnosti može samoanalizirat, ako je taj đir. U svakom slučaju, ja mislim da su to načini na koje si čovjek tumači svijet - ima ovoga/nema ovoga. Ja to nešto ne vidim... i hepi sam zbog toga, dobro funkcioniram as is, barem mi se čini.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 08.05.2014. at 16:15

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I recimo kao oni neki narodni liječnici rašire tijelo i vide imaš problem s ovim-onim. Kolika je šansa da će neko ko živi modernim sjedilačkim stilom imat problema sa srcem, tlakom.. ako ne sad, onda za 10 godina - ogromna. To ko sistematski kod privatnika, pa se svako vrati s preporukom da vidi fizijatra (ono, zicer, nema čovjeka koji nema neki problem kojim bi se fizijatar mogao bavit, ko veći, ko manji).

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ja ne mislim da je slučajnost da mujo iz bosne govori na ekavici.

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Možda je slučajno bio iz Republike Srpske pa se govorno asimilirao

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Što se tiče sudbine ili slučajnosti…mislim da je potpuno svejedno.

Svaka akcija rezultira reakcijom i na kraju uvijek nekako bude

Neki će reći da je nešto slučajno tako ispalo, drugi da je tako trebalo biti, a na kraju uvijek nekako je, na ovaj ili onaj način

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
    Možda je slučajno bio iz Republike Srpske pa se govorno asimilirao
    misliš ako je preživio pokolj ili progon?

p.s.
    ako mi je išta "razbistrilo" intuiciju to bi bio rat. odmah mi se upale sve lampice.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Hebate, je li ti to ozbiljno???!!!

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Omg

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Stvarno ne vjerujem!!!

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

da. ali nema potrebe da se uzbuđujete.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Bome sam se ja jako uzbudila, jer me ovo jako pogodilo. Strašno je kakav zaključak si donijela! (i to iz vica)

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Pa u vicu o Muji je jedna jedina riječ na ekavici! Vernik. Kako li si to primijetila?! Ja priznajem da nisam. Doduše, ja možda ne bih primijetila ni da je na ćirilici, ili na talijanskom.
    Gledam cjelokupnost i poantu, a ne detalje.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Pa u vicu o Muji je jedna jedina riječ na ekavici! Vernik. Kako li si to primijetila?! Ja priznajem da nisam. Doduše, ja možda ne bih primijetila ni da je na ćirilici, ili na talijanskom.
    Gledam cjelokupnost i poantu, a ne detalje.
    X

Još sam to c/p s neta!

Nisam odmah niti skužila o čemu je riječ kad sam čitala prvi post od mc!

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Ufffff :briseznojscela:

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

pa vama nije, meni jest odmah upalo u oči.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

I to sam se sjetila vica, uguglala ključne riječi (mislim: mujo, alah, čamac) i izbacilo vic!

Eto, baš me je ovo jako pogodilo!

Još sam mislila da se mc zahebava pa sam odgovorila zahebancijom! Bez ikakve primisli o ikakvom ratu!

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

optimist, skužila sam da je copypaste. uopće nisam komentirala tvoj post tj. namjere.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

optimist, skužila sam da je copypaste. uopće nisam komentirala tvoj post tj. namjere.
    Pa pozvala si se na Muju iz mog posta!

Ali mi je drago ako nisi iz mojih riječi/namjera izvukla onakvu poantu, jer bi to bilo hebeno pogrešno i grozno!

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ajd, šućur allahu, da smo i to riješili.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    i nekad imam dojam da ljudi zamišljaju Einsteina i druge genije da su sjedili po cijele dane ispod stabla sa sijenom u ustima dok su im padale na um genijalne ideje.
    Naravno, kako bi inače nastao Newtonov zakon gravitacije, pa upravo tako, sjedio čovjek ispod stabla jabuka, i pade mu jabuka na glavu, a sa njome i genijalna ideja o gravitaciji.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku

a evo price o slucajnostima
    jednom sam, isto tako mlada, plivala sama
    odjednom kao da se more ohladilo i potamnilo, uhvatila me neka nelagoda i ja sam odlucila izaci vani na drugoj (meni tada blizoj) strani otoka i vratiti se polugola preko cijelog otoka pjesice do svojih stijena po stvari
    svi su mi rekli da nisam normalna, tabani su mi izgorili od vrucine, a onda su navecer na dnevniku rekli da je vidjen morski pas bas danas bas na tom otoku pa sam postala jos nenormalnija lol
    to su bila ona vremena kad se jos nisu vidjali morski psi u jadranu svaki dan LOL
    e sad
    ja sam od onih kojima je cesto nelagodno u dubini i misli me svugdje odvedu (ali se tjeram u dubine)
    i to nije prvi put da sam izasla i da su mi izgorili tabani lol
    mogla sam vam ispricati samo prvu pricu
    moglo je tog dana i ne biti morskog psa i bili bi samo tabani
    morski pas u jadranu nikad nije nikog napao, a vjerojatno je ovaj bio od metra i po, manja tuna lol (ne pitajte koliko je u pricama narastao u par godina
    Ja sam nekako sklona vjerovati u te neke primitvne instikte, predosjećaje, ništa nadnaravno i posebno, čisto u svrhu opstanka, koje imaju i životinje, ne znam recimo kad se psi ili mačke uznemire prije potresa, ili i pčele, još i više izraženo kod divljih životinja kojima život doslovce ovisi o tome jer ne posjeduju razum koji se evolucijski razvio kod čovjeka, ne razmišljaju previše, nego djeluju tjerani instiktima.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

u mojoj familiji su biće svi gluhi ko top na šesto čulo, ovo moje pseto nije ni trepnulo sad kad je bio potres u rijeci. nije se s kauča mrdnula, ma ni zalajala, a dosta je jak potres bio.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Pa kažem ti, evolucija na dijelu, pesa tvoja potisla instikte, koristi mozak i razmišlja, to su te neke nove generacije

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ovo vaše čulo me uvijek podsjeti na dylan doga.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Dylan Dog, moja prva ljubav...

Ja nemam šesto čulo, totalni sam balvan, ali znam ljude koji imaju neki ćiribu ćiriba.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ja sam mislila da to kad se životinje uznemire prije potresa nije neko dodatno čulo, nego osjetljivija već poznata čula. Tipa da bolje čuju i osjete vibracije nego mi, pa osjete dok se krene pomalo trest, a mi tek kad je očito (a nekad ni tada, zadnji put kad je bio prilično jak potres kod nas, jedan je kolega premještao ormar, pa su svi mislili da se od toga trese ured )

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ako je potres noću, ja se uvijek probudim prije njega i uvijek se pitam zašto sam se probudila i onda ga čujem i znam.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam mislila da to kad se životinje uznemire prije potresa nije neko dodatno čulo, nego osjetljivija već poznata čula. Tipa da bolje čuju i osjete vibracije nego mi, pa osjete dok se krene pomalo trest, a mi tek kad je očito (a nekad ni tada, zadnji put kad je bio prilično jak potres kod nas, jedan je kolega premještao ormar, pa su svi mislili da se od toga trese ured )
    Je to je to, ja sam pobrkala malo kruške i jabuke. Htjela sam pričati o instiktima i neimanju razuma kod životinja, ono neka urođena ponašanja bez da su ih stekli za života, pa sam zaorala malo u krivi smjer, čula, ta poznata, osjeti, su i do 100 puta razvijeniji kod nekih drugih životinja, nego kod nas.

Makar vjerujem da neki ljudi imaju razvijenije neke predosjećaje, pa čak i instikte nego drugi, ne mislim tu na često čulo.

sara38 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja sam imala slično iskustvo kao čokolada. Nikad u nikakve čiribu čiriba stvari nisam vjerovala i ne vjerujem niti danas, ali mislim da ima ljudi koji neke stvari vide ali takvi ne zarađuju na tome. Prije nekih 15-ak godina putovala sam u busu do muževe familije i do mene je sjela starija, uglađena gospođa. U busu je bilo dosta slobodnih mjesta, ali ne - ona je sjela baš do mene pravdajući se da ima mučnine i da voli sjediti na prvim sjedalima. Nekako smo započele razgovor i u naredna tri sata (jer toliko je trajalo putovanje) ispričala mi je cijeli moj život - opisala je točno mjesto gdje sam tada putovala, familiju moju i od mm, ja sam u početku na to nekako s podsmjehom gledala ali sam poslije ostala u šoku. Između ostalog, što se tiče nekih zdravstvenih problema rekla mi je da ću imati problema sa bubrezima, da će još netko od mojih bližih imati isti problem, da imam "zavaljenu maternicu" - što su mi inače samo ginekolozi mogli potvrditi, masu, masu stvari koje su mi se kasnije u narednim godinama dogodile. Znala je valjda tada da ću je se kroz život sjetiti, pa mi je objašnjavala gdje stanuje i kako da je potražim kasnije. Nije nikakve loše stvari pričala, samo mi je rekla da 17. u mjesecu malo pripazim. Tada još nisam znala da ću se liječiti od neplodnosti...... I tako, nekoliko godina poslije ja dobijem napade bubrežnih kamenaca za koje nisam ni znala da ih imam i završim šest dana u bolnici, godinu dana ranije i moj otac završi na hitnoj zbog istog problema, nekoliko stvari se još dogodi na koje mi je ista gospođa ukazala ali vrhunac je bio kad sam nakon nekoliko postupaka potpomognute oplodnje ostala trudna i moj prvi zakazani utz pregled je bio 17.06. Taj dan je za mene bio nešto što bih voljela da nisam nikad doživjela.... Nije bilo srčane reakcije i dr. je rekao da je krenuo spontani. Ja sam se raspala u sto komada i tada sam se sjetila te žene..... Da li je to sve bila slučajnost, ne znam, ali previše je toga pogođeno da bi bilo slučajno.....

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Uf, sada sam se i ja sjetila nečega.

Imam super prijatelja koji je divan mladi svećenik, ali neko vrijeme se nismo bili čuli, izgubili smo bili kontakt. Ja sam se bila udala, rodila svoju kćer, sve je išlo svojim tokom... Kad jednom stiže mi poruka od njega, da me je sanjao i da sam u snu bila sva u suzama, uplakana i da ga je to toliko pogodilo da je sve živo preokrenuo da pronađe moj broj i vidi je li sve u redu sa mnom. I ja mu odgovaram - ama sve je super, imam sretan brak, divno dijete, stabiliziramo se, ne znam što bi mogao značiti taj san.

Ubrzo je moja kćer završila u bolnici, teško bolesna i sve je završilo znate već kako. Sjetila sam ga se tada...

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja relativno često znam sanjati da netko koga znam umire. relativno - tipo 1-2 put godišnje. u svakom slučaju, dosta sam ih do sad pokopala.
    tješim se s onom da to znači da sam im produljila život

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ajme, a meni nekad bezveze padne na pamet misao "zamisli da taj i taj umre" i to se stvarno dogodi! Ali to budu potpuno bezveze ljudi o kojima nikada niti ne razmišljam, samo mi prođu kroz glavu.

I Franju Tuđmana sam tako pokopala, božemiprosti

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj *mamica* prvotno napisa Vidi poruku
    I Franju Tuđmana sam tako pokopala, božemiprosti
    oprošteno ti je

sara38 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Tek sad vidim da sam više puta spomenula svog muža. Hebate, nebi da je Johnny Depp. Da nebi bilo zabune, moj muž je meni važan jer je dobar oplođivač. Pravi super djecu. Dajem ga na posudbu ako kome treba
    Ovo tek sad vidim. Pa di si prije bila ženo!

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj šafran prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam nekako sklona vjerovati u te neke primitvne instikte, predosjećaje, ništa nadnaravno i posebno, čisto u svrhu opstanka, koje imaju i životinje...
    Naš pas je sjedio ispred kuće i zavijao cijelu noć...u jutro su nam javili da je deda umro.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •