Balarosa prvotno napisa
Baš sam zadovoljna kako se sad razvila ova tema, hvala lijepo :)
Cvijeta je točno ubola u dvije stvari koje mene najviše muče. Vjerujem da će se on što se tiče jezika snaći, ali bojim se da ne bude užasno nesretan i da ne zamrzi školu, a to mi u konačnici nitko ne može reći. Znam da se možemo prebaciti ako ne ide, ali ja sam mijenjala školu kao mala i to mi je jako, jako teško palo. Inače, mi smo o toj školi, ali hrvatskom razredu, razmišljali isključivo iz praktičnih razloga - ona je kraj mog posla, a trebali smo u nekoj budućnosti seliti u prigrad pri čemu ni on ne bi ostao u kvartovskoj školi. Škola je mala, čuli smo o njoj samo pozitivne stvari i to nam se sve činilo odlično. Problem je s tim planom što hrvatski razred postoji samo prve četiri godine, a onda se sele u drugu školu. Evo, glupo, ali tek kako ovo pišem shvaćam da se seli vjerojatno čitav razred, da to nije isto kao promjena škole, zar ne? Cvijeto, ti to znaš?
Drugo, mi nikad nismo razmišljali o nastavku školovanja na talijanskom, meni je normalno da će on ići u moju srednju :mrgreen: i zato me brine hoće li moći lako pratiti nastavu dalje. Lako za svakodnevni jezik, ali doma baš i ne pričamo o plošnjacima ili otopinama. I ja isto imam tu ideju kako ćemo skupa prolaziti kroz program, kako ću s njim raditi hrvatsku lektiru, ali onda shvatim da to neće idućih osam godina ostati šestogodišnjak koji voli sjediti s mamom i čitati... a ako voli, možda imamo i većih problema od č i ć :psiho:
Školska pedagogica misli da će se on odlično snaći i da neće biti problema. Kaže da ima dosta takve djece i da su problemi rijetki. U osnovi, s te neke racionalne strane se i meni sve čini u redu, da će se stvari lijepo posložiti. MM je skroz za to i misli da će T. samo profitirati, on, izvrsno govori talijanski za razliku od mene koja se samo snalazim pa je možda i zato strah manji (uz činjenicu da je obično muško :mrgreen:) ali bojim se za mog malog emotivca jer mislim da ja osobno to ne bih mogla.