Evelina prvotno napisa
Prvo i osnovno, hvala svima. :)
@ sasa, neke stvari su slične. On je do kraja trećeg išao u boravak, osim posljednja dva mjeseca, to je bilo više ne, nego da.
Od ove godine nema boravka, povezujem to i sa manjkom svakodnevne kontrole (imali su odličnu učiteljicu iz boravka).
Ovo sa zaostacima sam imala nedavno kad sam saznala da ne nosi matematiku tjedan dana, imao je zaostataka brdo i tri dana ih je svaku večer rješavao. Zamjerilo mu se to i, iako je nakon toga izjavio da više nikad neće tako nešto napraviti, jer mu se obilo o glavu i nije vrijedilo, nije imalo, očito, dugotrajnog efekta. :mrgreen:
Jučer je bio laaagani šouić sa laganjem oko toga da je predao učiteljici strip. Na svu sreću, prilično je proziran kad laže, pa sam odmah skužila da nije, ali sam ga pustila do navečer da živi u tom uvjerenju da sam popljugala. Odradio je likovnu radionicu u miru, a nakon toga....:mrgreen:
Njegov razlog za nepredavanje je to što je strip koma, ružan, oduran, amaterski, a jedini je iz razreda koji ide na likovnu i radi toga ga sigurno čeka loša ocjena, jer je rad loš.
Nikako utuvit u glavu da već "ima" lošu ocjenu samim tim nepredavanjem (nema ju upisanu, ali će ju imati) i da ima vrlo kratak rok da to spriječi.
Navodno ju je predao jutros.
Ne vjerujem dok ne vidim.
....e sad, ovo sam već napisala, a upravo me zvao, pa neću brisati. Ali da, javio je da je predao i da se onda vratio učiteljici i priznao zašto nije predao. Ona je navodno rekla da zašto bi mu dala lošu ocjenu, pa ovo je super.
Ja sam mu čestitala što je napravio ispravnu stvar.
U glasu mu čujem veliko olakšanje.
@mitovski. On je u jednom dijelu (verbalno komuniciranje, socijalni odnosi) darovit, baš darovit, off the charts darovit (to je ustanovljeno prije tri godine, zajedno s teškim perfekcionizmom), a u drugim dijelovima (apstraktno razmišljanje, radna memorija) ispodprosječan ili graničan. Neusklađen i jako, baš jako samokritičan. Emotivno nezreliji od vršnjaka, stalno noktima lovimo tu zrelost, infantilnost još u nekim situacijama postoji. To je teško hendlati, jer sam navikla na tu verbalnu komunikaciju da je kao sa odraslom osobom, dok ga ne prehiti neki triger koji ga onda lansira u infantilno ponašanje u sekundi i to je teško vratiti. Imam šest eksplozija, njegovih pet i moju jednu, prije nego što se situacija smiri.
Ovo sa njegovim uspjehom ponekad upali, a više me ugrize za dupe, kad nešto sprtlja, jer mi se onda postavi u obrambeni položaj sa "to je ionako moja škola i moji rezultati, mene to ne smeta". Tu moram isto paziti šta kažem i na koji način, jer mi vrati lopticu.