Za Alaske nitko ne zna, ali i izvan akcije su jako povoljne - ako ima.
Idući četvrtak je akcija u Lidlu, njihov ležeći stroj za 330 kn.
Printable View
Za Alaske nitko ne zna, ali i izvan akcije su jako povoljne - ako ima.
Idući četvrtak je akcija u Lidlu, njihov ležeći stroj za 330 kn.
ma alaske neka ni za lijek!
već sam sto puta poljubila vrata od metroa jer ga drže vani kao izložbeni primjerak ali ga nema u prodaji i nemaju nikakvu info kad će ga ponovo dobiti!
a vivax?!?!!?
jel uspravni ili ležeći?!?!
nitko?!?!?
vivax ti je uspravni
Da li netko ima SALCO pekač? Moj model je SBM 7500
Imam upute na njemačko, koji mi baš i ne ide, a ne usudim se peći dok ne nađem nekoga tko mi može prevesti ili pomoći s uputama.
mi kupili prije par mjeseci Panasonic SD255 i odličan je...dosad pekli raznorazne kruhove i svi su uspjeli, par puta radili tjesto za pizzu i za krafne...moj must have u kuhinji :)
Malu pomoc molim.Kako znam da li pekac ima opciju marmelada,ajvar kad recimo ovdje http://www.prodaja-ponuda.com/mali-k...i/pekac-kruha/ pise samo broj programa bez opisa. :?
MM navalio kupiti pekač:
ima li koja dobra duša da u par crtica kaže na što treba obratiti pažnju kod kupovine?
neku funkciju možda ili nešto?
nisam lijena, ali nemam vremena iščitavati sve živo napisano, klinci me pojedoše danas
ustvari, u neckermanu je pekač za 389,00 kuna, 900 g kruha, 12 programa pečenja, funkcija brzog pečenja, funkcija održavanja topline, 600W, sa nekim popustom bi bio cca 270,00 kuna
U par kratkih crta:
Imaš dvije familije pekača, uspravne i ležeće. Svaka ima prednosti i mane pa jednostavno trebaš odlučiti što ti je važnije. Uspravni imaju jedan propeler i kruhovi imaju rupu od propelera na jednom kraju. Šnite su uvijek iste površine, ali im težina (i kalorije) ovise o tome koliko se kruh digao. Obično su manji od ležećih - i dimenzijama i gotovim kruhom.
Ležeći imaju dvije rupe koje su odozdol, dakle svaka barem treća šnita ima rupu. Prednost im je što su šnite uvijek iste težine bez obzira koliko se kruh digne, a hl****vi izgledaju skoro kao iz pećnice.
Snaga pekača je sporedna informacija jer se termostat pobrine da se temperatura u pekaču održi na pravim vrijednostima. Dakle, rezultat je isti bez obzira na snagu grijača. Čak se ni trajanje ne mijenja.
Dobro je kad pekač ima puno programa jer je velika vjerojatnost da će se naći nekakav dobar. Iskustvo je pokazalo da se nakon uhodavanja koristi jedan jedini program, ali ako ne možeš birati malo je vjerojatno da će rezultati biti optimalni.
Cijena je najmanje bitan podatak, jer se pokazalo da nema baš nikakvog utjecaja na kvalitetu, trajnost ili pouzdanost stroja. Škicni po forumu i vidjet ćeš da se zapravo dosta ekipe žali na kvarove upravo najskupljih strojeva. Uostalom, lako je skužiti da se više isplati svake dvije godine kupiti novi stroj od 300 kn nego u 6 godina jedan stroj od 900 kn. U 6 godina samo na servis skupog stroja potrošiš torbu para.
Isplativost? Apsolutna. Financijska korist je opisana već na više mjesta, ali to nisu sve dobiti od pečenja vlastitog kruha.
Gore spomenutih 270 kn je mali rizik, a vjerojatno je sasvim OK.
:oops: Ako mogu nešto reći na temu.. Imam pekaricu nekih 4 meseci, dobila sam je za rođendan, mislim da je od najvećih, težina vekne je 1350 gr. Proizvođač VINCHI, meni prilično no name ali poklonu se ne nalazi mane. Ja sam zaista zadovoljna, koristim je kako za hleb, tako i za mešenje svih testa koja mi trebaju u kuhinji (za pite, kiflice, buhtle...). Marmelade, džemove i sl još nisam probala kuvati u njoj - ali ja to radim na velike količine i u pećnici (rerni) tako da ne znam koliko mi je za to praktična. Mesilica iliti propelera, kako Davor kaže, ima dve, tj dva kompleta - veće i manje. Plaćen je oko 560 kuna (oko 8.000 dinara). Daje 2 veličine vekne, 3 boje kore, ima 10 rqzličitih programa. Radila sam običan hleb, integralni, crni, kukuruzni, raženi, sa različitim pahuljicama i semenkama, slatki mlečni sa suvim i kandiranim voćem, pizza hleb (uz dodatak kečapa, origana i sitno seckane šunke, kobasice, kačkavalja, sira, pečuraka, maslina...). Hoću da probam i sa heljdinim brašnom, ovsenim, brašnom od ječma - kad ih nađem. Zaista sam prezadovoljna, jedino što primećujem da se domaćeg hleba više pojede nego kupljenog...
Davore vidim da si ti magistrirao na pekačima, a bome i na receptima za isti
ovaj koji mi gledamo je uspravan, malo sam guglala, pa vidim da nema neke razlike, mislim da ćemo uzeti ovaj
javim se kad prvi kruh zamiriši
m&h hvala
Ne na pekačima nego na elektrotehnici ;)
evo baš sam ga jučer dobila, ali nije imao priliku pokazati što zna...
sad sam ga baš pripremila za upotrebu, vjerojatno ćemo peći nešto za ujutro
pronašla sam par osnovnih recepata, pa ću se prvo bacit na svladavanje osnovnog, a onda ćemo shemu razvijati dalje
Ja ne kužim zašto ne pečete kruh u pećnici?
Zapravo, da preformuliram: Koja je razlika između kruha iz pećnice i kruha iz pekača?
iz pecnice je kruh bolji medjutim treba ga umijesiti :) u pekac samo ubacis sastojke i namjestis u koliko sati treba biti pecen :))
za ovu prednost znam :), mislila sam da ima još neka u proračunu energije ili nečega...
jer sam si nešto mislila, meni se kruh u pećnici peče 30-40 minuta, a u pekaču program traje, neznam, oko 2,5 sata. nekak mi se čini da to čudo ipak potroši dosta struje...
zapravo, pokušavam dokučiti da li mi treba ili ne :).
Kao prvo - ne treba mijesiti, nema šanse da ga ja tako dobro izmijesim kao pekač..nemam nikad dovoljno vremena ni živaca ni snage za to, ne sjećam se točno, ali čini mi se da je onaj brzi program za pečenje kruha trajao 58 minuta, najčešće sam njega koristila.
Osim kruha, ja sam ga gotovo svakodnevno koristila za izradu tijesta. On bi napravio savršeno dizano tijesto koje sam ja onda svaki put na drugi način stavila peći - kiflice, punila sam šunkom, sirom, hrenovkama, orasima...klinci su dobili ukusnu i toplu poslasticu :-) I naravno, tijesto za pizzu sam uvijek radila u njemu...Marmeladu se nisam usudila ..ali i to stignem :-)
Koliko dugo si ga čekala? Pitam jer sam ga ja kupila prije 3 dana, naravno da na onom linku na kojem bi trebala vidjeti status narudžbe ne vidim ništa pa me zanima da li ga uopće imaju i koliko ću čekati :-)
A što se tiče pečenja....treba se igrati, ja sam redom isprobavala i radila razne kombinacije dok nisam došla do kruha koji nam se svima najviše sviđao :-)
mi smo ga naručili pretprošlu nedjelju, a došao je jučer, dakle tjedan i 2 dana smo čekali
mislim da je ženska preko telefona rekla da im je rok nekih 3 tjedna
šalju Intereuropom
sad si i mene pomela
razmišljam o pekaču samo da izbacim kupovinu kruha kao svakodnevnu obavezu
ali računala sam da je jednako ukusan kruh iz pekača kao i onaj koji pečem u pećnici
sjećam se da je negdje linda izračunala da ju kruh zajedno sa strujom i materijalom izađe nekih 3,5 kune
dobro, to je bilo prije godinu, ili čak dvije :mrgreen:
i nadam se da sam dobro zapamtila iznos
sunčica, mene zanima tvoj receptic za taj kruh koji se svima svidja :D
mi ne kupujemo kruh skoro godinu dana, pečemo svoj (otprilike svaki drugi dan).
čak mi cijena kruha nije bila faktor, kupovni kruh mi nije više bio fini. razvila sam 3 recepta, spremam se u probavanje četvrtog. svi smo jako zadovoljni
pa se sad mislim: investirati u pekač ili ne?
prvi kruh u novom pekaču je gotov i odličan je
tamburao je doduše 3,5 sata, ali sam za prvi put htjela napraviti onako kako treba, a ne da brzam nešto
radila sam sa bijelim oštrim i crnim brašnom, korica je ispala super hrskava, unutra sve fino mekano, odlično pečeno
za sad zadovoljna
evo i ujutro je odličan, baš me zanimalo kakav će biti kad odstoji, a ono korica još lagano hrskava, kruh za deset, ful zasitan
mi kupujemo novi pekac, ovaj bomann je dao svoje i sad kad je opet metloca zavrsila u smecu cini mi se da je najbolji trenutak za prelazak na novi
skuzila sam da je kruh frendica koje imaju pekace boljih marki, tipa philips, moulinex, skroz drukciji od mojeg, hocu rec puno bolji :)
Već mi cure sline:lol:
Ma meni kruh iz dućana - osim onih posebnih koji su ekstra skupi nije uopće fini za jesti...a u domaćem iz pekača bi se zadavila :mrgreen: Paše mi sam, sa slanim namazom, sa pekmezom...za sendviče...
E sad za Lore - ne sjećam se točno recepta u dlaku jer više od godinu dana sam bez pekača, ali prema receptu za kruh iz knjigice koju sam dobila uz pekač, pola navedene količine brašna sam stavila bijelo za dizana tijesta ili obično glatko bijelo brašno, a ostatak je bio omjer raženog, integralnog i kukuruznog .
Znači 1/2 količine brašna bijelo, 1/4 količine raženo, 1/4 integralno + kukuruzno. Budući da sam najčeće pekla bez odgode koristila sam svježi kvas jer mi okus suhoga nije baš pasao. Znači mokre sastojke staviš na dno posude pa dodaš brašno i na vrh sam stavila mješavinu mljevenih sjemenki lana, suncokreta, buče....i stavila peći na brzi program. Obožavam raženo i uvijek ga stavljam jer daje kruhu sočnost za par dana :-)
hvala sunčica :) svakako cu probati!
meni su super i davorovi kruhovi s bigom..manji je udio kvasca a isti rezultat
načitala sam se Davorovih recepata i uputa kad sam tek kupila pekač, a nikako da probam, sad kad stigne ovaj novi, definitivno moram probat :-)
ja i opet kupila alasku za 299 čuna
stara je pošteno radila kojih 4 godine
sada čeka na odvoz do servisa - ako je poporavak do 100 kuna super, pristajem
možda bi trebalo napraviti probu: po istom receptu, sa istim brašnom... (hoćem reći u istim uvjetima),
ALI u razl. pekačima - mali test i prigoda za druženje;-)
ne znam koliko je to bolje u skupljim pekačima, ivka
ali znam da mi se nekada ne daaaaaaaaaaa -
onda bih bila zahvalna i na malom robotu:mrgreen:
Ja hitno moram kupiti novi pekač jer mi se na ovome ogulila posuda na par mjesta. Imala sam Alasku i bila super zadovoljna ali koliko sam skuzila Metro(splitski) vise ne nabavlja Alasku pa sta preporucate, po mogucnosti da cijena bude pristojna? Barba iz ducana je zadnji put rekao da imaju neku novu marku (nisam zapamtila koju), je li netko kupovao u zadnje vrijeme u Metroa?
Mislim da ima Clatronic u Metru. Moji ga imaju već par godina i zadovoljni su, dobar je teflon i kruh se lako vadi, dobro peče i, meni najvažnije super umiješa, nikad nisam vidjela one ostatke brašna sa strane, što se mom Moulinexu redovno dogodi, ako mu ja malo ne pripomognem :mrgreen:
Ja ti imam staru Alasku s ganjc novom posudom i propelerima. Miješa k'o curica.
Kad ideš u servis obavezno uzmi staru posudu i propelere sa sobom za uzorak.
Ma tako sam i ja mislila, samo nabaviti novu posudu jer je stvarno aparat dobar. Zvala sam neki broj servisa u Zagrebu koji sam nasla ovde na forumu ali su me oni uputili da zovem Metro gdje sam i kupila. A u Metroa su rekli da su upravo par dana ranije rashodovali 2 posude( eeeee da sam bila brza), taj model vise nece dobijati, a servis navodno nikakav nema. Pa sam skuzila da nema druge nego kupiti novi aparat.
A Davore, odakle ti ganjc nova posuda? Oces reci da je super ocuvana ili si je posebno nabavio? Imas li neki broj tel?
Sad sam pogledala na onoj drugoj temi o pekacu, ja sam zvala upravo broj servisa gdje si ti Davore rekao da ti je prijatelj kupio. To je bilo pocetkom godine, a ja sam zvala prije mjesec dana, ocito vise nemaju tih posuda.
Ma nisu ti posude toliko različite i to ti je keč. Postoji samo nekoliko tipova posuda i nekoliko tipova propelera koje svi proizvođači koriste. Zato lijepo staru posudu pod ruku i pravac u servis, a oni će prepoznati kakva ti nova posuda treba.
Fakat ti se isplati probati, a još više zato što ovaj stroj poznaješ.
A nisam znala da je tako s posudama. Onda cu definitivno pokusati. Hvala za info:)
Baš sam se veselila pekaču i domačem kruhu svaki dan! Kupila sam Clatronic pekač prošli tjedan i tri put do sad pekla. Nisam baš zadovoljna. :-( Prvi put sam stavila sve po receptu iz uputstava(obični bijeli kruh, na programu normal) ispao je ok, ali miris i okus onako nekako bezveze i mrvi se ko lud, a sutradan je bio za ništa. Druga dva puta sam radila po receptu nekoga ovdje sa foruma sa pola bijelog, pola kukuruznog brašna na programu rapid. Miris je nešto bio finiji, ali ne kako bi željela. Okus je dosta bolji, s tim da se osjeća nekakav gorak okus, unutrašnjost je ok, kora se dosta opet mrvi i sutradan je opet sav u raspadu. :-( U čemu griješim????
U nedostatku prakse ;)
Pekač ćeš najbolje upoznati pomoću jednostavnog kruha od polubijelog brašna i opažanja kakav je ispao. Najvjerojatnije ćeš morati smanjiti količinu kvasca i slično.
potpis. prvih tjedana kruhovi su mi bili svakakvi, a nakon toga, tj. već mjesecima jako dobri. stvarno je sve u praksi.