Ako netko zna kad počnu sniženja u Metrou ili negdje DRUGDJE u Ri za Alasku neka javi, i pitanje "što u Metrou mogu kupovati samo poduzetnici sa karticom, ja nemam nikog preko koga mogu kupiti, kako onda?"
Ako netko zna kad počnu sniženja u Metrou ili negdje DRUGDJE u Ri za Alasku neka javi, i pitanje "što u Metrou mogu kupovati samo poduzetnici sa karticom, ja nemam nikog preko koga mogu kupiti, kako onda?"
Evo, u Merkuru u ČK, ima neki Clatronic po 4xx kn i Moulinex od skoro 900 kn pa me zanima (makar ste većinu napisali) - ima li smisla davati dvostruko više novaca za Moulinex?
Koliko u prosjeku traje pekač ako bi se pekao kruh svaki dan?
Danas je na akciji u Lidlu bio nekakav njihov za oko 330 kn, a koliko je dobar - ne zna se.
Iskustvo je pokazalo da uz pečenje svaki drugi/treći dan pekač izdrži u dobrom stanju nešto više od dvije godine. Izdržao bi vjerojatno i duže, ali mu ode posuda i metlice.
Računao sam isplativost i ... isplati se. Vjerojatno se isplativost nešto teže postiže skupim pekačima - jednako su kvalitetni kao i jeftini.
Ja isto gledala taj bifinet u Lidlu, pa se nećkam...
U V. Gorici su se razgrabili,MM uzeo zadnjeg (kaž prodavačica da ih je 100-tinjak došlo).Samo nema nikakav recept u uputama,tak da ću morat probavat redom ove kaj ste vi svi na receptima pisali.
a jel netko kupio ovaj koji se reklamira u super konzumu po 300 kn? dojmovi?
Zove se Vivax BM-900, ponuda u Konzumu vrijedi do 25.03., a tu ima web stranica naših susjeda sa specifikacijama pekača: http://www.svezakucu.co.yu/www/singl...uy.php?id=3880
Ja sam kupila taj Vivax, za sada je sve OK, možda bi više volila da mi je kruh drugog oblika odnosno ležeći, u ovome ispadne kao jedna velika kocka.
oprostite nisam dobro pratila temu...što iskustva kažu za bomann?
cijena je više nego prihvatljiva i navodno ima dobre preformanse...
leonessa prvotno napisa
a di se mogu naći recepti (pošto taj nema, jel tako)?
sada gledam lindine putar štangice i muka mi je kada čitam kako svi hvalite pekač, a ja još uvijek nemam svoj
niske strasti i zeleno ljubomorno čudovište izlaze iz mene?!![]()
ok, help. hoću alasku - kada stiže u metro? trčala bih sada odmah![]()
I j čekam alasku :D
Davore, javiš kad stigne?
Moulinex OW5000, 800 kn, zar ga nitko na forumu nema osim mene :? ?
ja pikiram taj moulinex, baš lijepu duguljastu posudicu ima
ali za njega sam nedavno našla dosta lošu ocjenu. Naime, da zbog ta 2 propelera nejednoliko promiješa tijesto?
Valjda je zato većina posuda od pekača kvadratnog oblika? :?
da, i ja bih rađe da nije kocka, ehleonessa prvotno napisa
ja za sad nemam primjedbe, dapače, super sam zadovoljna. Ako netko želi da je jače zapečen sa gornje strane, može ga staviti u pećnicu na 5 min na 220 (tako radi moja nona, a meni je svejedno). Jedino gdje sam već dvaput fulala je kod integralnog kruha (ulekne mi se u sredini), ali mi je Davor rekao da stavim kefir pa ću i to probatiI uvijek mi je sve jednakomjerno izmješano - ima dvije lopatice.
Strojevi s dva propelera različito gnječe tijesto obzirom na orijentaciju propelera. Skužio sam da je najlošije tijesto ako oba propelera istovremeno prolaze kroz sredinu, a najbolje je ako prolaze naizmjence. Zato ih kod ulaganja posude u stroj postavim tako da oba "gledaju" naprijed. Jednostavno.Foška prvotno napisa
iridana, a ovo što Slovenci kažu da je bučan? jel smeta?
ja bi najradije onaj Panasonic koji tak hvale, ali je cijena :shock:
Ailish pa nije neka buka, više 'bijela' buka koja se fino može ignorirati i ne smeta. Meni pekač radi po noći i ništa ne čujem.
Davore hvala na još jednom triku za bolji kruh! 8)
Ja sam do sada koristila Alasku iako mi okus kruha ispečenog u pekaču i nije baš nešto, tako da je najčešće bilo miješanje i dizanje tijesta u pekaču, a pečenje u pećnici! Neki dan sam probala kruh iz Moulinexa i neusporedivo je bolji!E sada, da li je to zbilja "koliko para toliko muzike", jer Moulinex je duplo skuplji, ili je baš moja Alaskica zakazala u proizvodnji? :? Da li je još netko primjetio razliku?
Davore, a je li, po tvom iskustvu, kruh jednako fine strukture u pekaču s dva propelera kao i u pekaču s jednim propelerom? ili je možda i bolji?
arilu, možda da probaš sa drugim receptom?
ili se ja možda ogrebem za alasku![]()
Probala sam već nekoliko recepata, u uputama za upotrebu koji su priloženi su samo 4 recepta, pa sam onda počela nešto izmišljati sama! A možda nešto krivo radim! Tekstura kruha bude grozna, ne mogu namazati pekmez a da se šnita potpuno ne raspadne, a okus mi daje na kvasac, na puno i previše kvasca. I baš mi ne ide..Može neki dobar recept?
![]()
još koji pokušaj i buby tvoj je u zamjenu za Moulinex![]()
![]()
Svejedno.Foška prvotno napisa
Postoji razlika u težini šnite ovisno o tome koliko se kruh digne u uspravnom pekaču. Kod ležećega će šnita imati različitu površinu, ali će težina ostati ista, bez obzira koliko se kruh digne.
Tko pazi na pojedenu količinu neka bira ležećega.
Ja sam našla ovdje : http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...ka%E8a#1474724Nikiva prvotno napisa
Koristim pekač više od mjesec dana (skoro svakodnevno) i oduševljena sam. Čakala sam dugo na Alasku ali kako je nije bilo kupila sam taj Vivax i skroz sam zadovoljna. Ako ti treba neki savjet za pečenje baš u ovom pekaču rado ću pomoći. Jedino još nisam našla prave mjere za kruh sa bigom (morat ću bolje proučiti Davorove savjete).
leonessa prvotno napisa
joj hvala, al nisam kupila pekač jer mi je bilo glupo kupiti a da nemam recepte...sad mi je žao![]()
...ako ga još slučajno nađem, kupim ga pa se javim..
hvala još jednom
tko zna kad će biti sljedeća akcija Alaske u Metrou?
pitanje!
jel taj vivax bm 900 ležeći ili uspravan stroj!
vidim da ga ima na konzumu on line pa bi si ga rado piknula ako je ležeći!
Za Alaske nitko ne zna, ali i izvan akcije su jako povoljne - ako ima.
Idući četvrtak je akcija u Lidlu, njihov ležeći stroj za 330 kn.
ma alaske neka ni za lijek!
već sam sto puta poljubila vrata od metroa jer ga drže vani kao izložbeni primjerak ali ga nema u prodaji i nemaju nikakvu info kad će ga ponovo dobiti!
a vivax?!?!!?
jel uspravni ili ležeći?!?!
nitko?!?!?
Da li netko ima SALCO pekač? Moj model je SBM 7500
Imam upute na njemačko, koji mi baš i ne ide, a ne usudim se peći dok ne nađem nekoga tko mi može prevesti ili pomoći s uputama.
mi kupili prije par mjeseci Panasonic SD255 i odličan je...dosad pekli raznorazne kruhove i svi su uspjeli, par puta radili tjesto za pizzu i za krafne...moj must have u kuhinji![]()
Malu pomoc molim.Kako znam da li pekac ima opciju marmelada,ajvar kad recimo ovdje http://www.prodaja-ponuda.com/mali-k...i/pekac-kruha/ pise samo broj programa bez opisa. :?
MM navalio kupiti pekač:
ima li koja dobra duša da u par crtica kaže na što treba obratiti pažnju kod kupovine?
neku funkciju možda ili nešto?
nisam lijena, ali nemam vremena iščitavati sve živo napisano, klinci me pojedoše danas
ustvari, u neckermanu je pekač za 389,00 kuna, 900 g kruha, 12 programa pečenja, funkcija brzog pečenja, funkcija održavanja topline, 600W, sa nekim popustom bi bio cca 270,00 kuna
U par kratkih crta:
Imaš dvije familije pekača, uspravne i ležeće. Svaka ima prednosti i mane pa jednostavno trebaš odlučiti što ti je važnije. Uspravni imaju jedan propeler i kruhovi imaju rupu od propelera na jednom kraju. Šnite su uvijek iste površine, ali im težina (i kalorije) ovise o tome koliko se kruh digao. Obično su manji od ležećih - i dimenzijama i gotovim kruhom.
Ležeći imaju dvije rupe koje su odozdol, dakle svaka barem treća šnita ima rupu. Prednost im je što su šnite uvijek iste težine bez obzira koliko se kruh digne, a hl****vi izgledaju skoro kao iz pećnice.
Snaga pekača je sporedna informacija jer se termostat pobrine da se temperatura u pekaču održi na pravim vrijednostima. Dakle, rezultat je isti bez obzira na snagu grijača. Čak se ni trajanje ne mijenja.
Dobro je kad pekač ima puno programa jer je velika vjerojatnost da će se naći nekakav dobar. Iskustvo je pokazalo da se nakon uhodavanja koristi jedan jedini program, ali ako ne možeš birati malo je vjerojatno da će rezultati biti optimalni.
Cijena je najmanje bitan podatak, jer se pokazalo da nema baš nikakvog utjecaja na kvalitetu, trajnost ili pouzdanost stroja. Škicni po forumu i vidjet ćeš da se zapravo dosta ekipe žali na kvarove upravo najskupljih strojeva. Uostalom, lako je skužiti da se više isplati svake dvije godine kupiti novi stroj od 300 kn nego u 6 godina jedan stroj od 900 kn. U 6 godina samo na servis skupog stroja potrošiš torbu para.
Isplativost? Apsolutna. Financijska korist je opisana već na više mjesta, ali to nisu sve dobiti od pečenja vlastitog kruha.
Gore spomenutih 270 kn je mali rizik, a vjerojatno je sasvim OK.
Ako mogu nešto reći na temu.. Imam pekaricu nekih 4 meseci, dobila sam je za rođendan, mislim da je od najvećih, težina vekne je 1350 gr. Proizvođač VINCHI, meni prilično no name ali poklonu se ne nalazi mane. Ja sam zaista zadovoljna, koristim je kako za hleb, tako i za mešenje svih testa koja mi trebaju u kuhinji (za pite, kiflice, buhtle...). Marmelade, džemove i sl još nisam probala kuvati u njoj - ali ja to radim na velike količine i u pećnici (rerni) tako da ne znam koliko mi je za to praktična. Mesilica iliti propelera, kako Davor kaže, ima dve, tj dva kompleta - veće i manje. Plaćen je oko 560 kuna (oko 8.000 dinara). Daje 2 veličine vekne, 3 boje kore, ima 10 rqzličitih programa. Radila sam običan hleb, integralni, crni, kukuruzni, raženi, sa različitim pahuljicama i semenkama, slatki mlečni sa suvim i kandiranim voćem, pizza hleb (uz dodatak kečapa, origana i sitno seckane šunke, kobasice, kačkavalja, sira, pečuraka, maslina...). Hoću da probam i sa heljdinim brašnom, ovsenim, brašnom od ječma - kad ih nađem. Zaista sam prezadovoljna, jedino što primećujem da se domaćeg hleba više pojede nego kupljenog...
Posljednje uređivanje od m&h : 03.03.2011. at 20:22 Razlog: tipfeler
Davore vidim da si ti magistrirao na pekačima, a bome i na receptima za isti
ovaj koji mi gledamo je uspravan, malo sam guglala, pa vidim da nema neke razlike, mislim da ćemo uzeti ovaj
javim se kad prvi kruh zamiriši
m&h hvala
evo baš sam ga jučer dobila, ali nije imao priliku pokazati što zna...
sad sam ga baš pripremila za upotrebu, vjerojatno ćemo peći nešto za ujutro
pronašla sam par osnovnih recepata, pa ću se prvo bacit na svladavanje osnovnog, a onda ćemo shemu razvijati dalje
Ja ne kužim zašto ne pečete kruh u pećnici?
Zapravo, da preformuliram: Koja je razlika između kruha iz pećnice i kruha iz pekača?
iz pecnice je kruh bolji medjutim treba ga umijesitiu pekac samo ubacis sastojke i namjestis u koliko sati treba biti pecen
)
za ovu prednost znam, mislila sam da ima još neka u proračunu energije ili nečega...
jer sam si nešto mislila, meni se kruh u pećnici peče 30-40 minuta, a u pekaču program traje, neznam, oko 2,5 sata. nekak mi se čini da to čudo ipak potroši dosta struje...
zapravo, pokušavam dokučiti da li mi treba ili ne.
Kao prvo - ne treba mijesiti, nema šanse da ga ja tako dobro izmijesim kao pekač..nemam nikad dovoljno vremena ni živaca ni snage za to, ne sjećam se točno, ali čini mi se da je onaj brzi program za pečenje kruha trajao 58 minuta, najčešće sam njega koristila.
Osim kruha, ja sam ga gotovo svakodnevno koristila za izradu tijesta. On bi napravio savršeno dizano tijesto koje sam ja onda svaki put na drugi način stavila peći - kiflice, punila sam šunkom, sirom, hrenovkama, orasima...klinci su dobili ukusnu i toplu poslasticuI naravno, tijesto za pizzu sam uvijek radila u njemu...Marmeladu se nisam usudila ..ali i to stignem
![]()
Koliko dugo si ga čekala? Pitam jer sam ga ja kupila prije 3 dana, naravno da na onom linku na kojem bi trebala vidjeti status narudžbe ne vidim ništa pa me zanima da li ga uopće imaju i koliko ću čekati
A što se tiče pečenja....treba se igrati, ja sam redom isprobavala i radila razne kombinacije dok nisam došla do kruha koji nam se svima najviše sviđao![]()
mi smo ga naručili pretprošlu nedjelju, a došao je jučer, dakle tjedan i 2 dana smo čekali
mislim da je ženska preko telefona rekla da im je rok nekih 3 tjedna
šalju Intereuropom
sad si i mene pomela
razmišljam o pekaču samo da izbacim kupovinu kruha kao svakodnevnu obavezu
ali računala sam da je jednako ukusan kruh iz pekača kao i onaj koji pečem u pećnici
sjećam se da je negdje linda izračunala da ju kruh zajedno sa strujom i materijalom izađe nekih 3,5 kune
dobro, to je bilo prije godinu, ili čak dvije
i nadam se da sam dobro zapamtila iznos