Bokić i velika pusa svim rodicama,nije me dugo bilo ovdje među vama pa sam malo izašla iz štosa,
a zanima me kako se zove doktorica koja je počela raditi na VV?
Printable View
Bokić i velika pusa svim rodicama,nije me dugo bilo ovdje među vama pa sam malo izašla iz štosa,
a zanima me kako se zove doktorica koja je počela raditi na VV?
I meni je nova dr. radila inseminaciju samostalno, Dr. A nije bio s njom, neznam kako se zove
Da, počeli smo s MPO pričom u lipnju i dosta se namučili s prikupljanjem dokumenata, pa sam bila na laparoskopiji/histeroskopiji, pa taman kad sam mislila da ćemo konačno krenuti, Alebić je htio još jednom nakon operacije vaditi hormone, tako da sam sada konačno to sve završila i trebala sam u AIH, no kako se menga poklopila s ovim praznicima, ništa od AIH-a.
No, ipak kako ne bi bio potpuni gubitak vremena, stavio me na klomifene i radimo folikulometrije. Sutra će mi reći kada ide štoperica, pa ćemo na ciljane odnose. Bolje išta nego ništa. A i ovo je velika stvar za nas, pošto ja izgleda uopće ne ovuliram :-( tako da će se sada po prvi put upoznati moja jajna stanica i spermići, haha... A gle, znam da nije neka velika mogućnost, no moramo gledati na sve ovo pozitivno, jer tko zna...
Što tebi slijedi, ideš još na koju inseminaciju ili?
hvala vam !
Evo curke, bila sam danas na VV, folikulometrija pokazala glavni folikul od 17mm. Plan: sutra ujutro u 9 štoperica (Brevactid), radimo bebu na Božić navečer i onda ponavljamo večer poslije. Od 27.12. 14 dana utrići, 14. dan test.
Baš mi je lijepo što je bebo-rađenje palo na Božić, to bi bila prekrasna stvar, začeti toliko željeno dijete na sam Božić, jelda?
Pusa svima
Eh i ja očito ne ovuliram... mi ćemo na još jednu inseminaciju, iako je plan bio da se ide na IVF, ali sada je dr rekao pošto sam dosta dobro reagirala ovaj put da riješimo još jednu inseminaciju pa onda... To će valjda biti u 2 mj, jer će mi opet m. kasniti, ah. Evo držim ti fige da vam se potrefi u kućnoj radinosti.:love2:
Ružo, ja da čekam menge, načekala bih se. Jednom sam tako čekala mengu kako bih mogla na laparoskopiju i čekala sam 3 mjeseca! Zato sam se s doktorom dogovorila da nema čekanja i mengu izazivamo lijepo utrogestanima. Uzimam ih 10 dana, onda napravim test na trudnoću (jer nikad se ne zna...) i ako je negativan, prestanem ih uzimati i kao sat 3. dan mi dođe menga.
Obavezno ga zamoli da ti pomogne izazvati, vrijeme nam je ionako dragocjeno kad se radi o majčinstvu, zašto ga gubiti...? Puno puno sreće!
Koja petljancija danas. Trebala sam primiti štopericu u 9 i kako su mi na VV rekli, otišla sam na hitnu (u Vinogradsku). Tamo su me gledali kao da sam ih došla tražiti da mi daju heroin ili da mi pomognu da nekoga ubijem. Katastrofa. Seljakali me iz odjela na odjel, kao, oni to NE SMIJU napraviti, da bi me na koncu uputili na ginekologiju, pa su tamo vijecali i na kraju su me primili na njihovom odjelu za reproduktivnu medicinu.
Tamo mi je sestra na kraju dala štopericu - u guzu - ali su prije toga dosta sestre gunđale da oni to daju inače "samo svojim ženicama" i da kako to, te da kako to izgleda moja povijest bolesti s VV, da njihovi doktori to jako detaljno pišu, bla bla bla...
Sve u svemu koma iskustvo, najgore mi je bilo što nisam znala što napraviti ako me odbiju. No, glavno je da sam je primila i sutra i preksutra navečer idemo u akciju
Vala, čak i nas koji smo pacijenti MPO odjela u Vg, uvijek kad dođemo na njihovu hitnu na injekcije, pitaju kod kojeg smo doktora (iako to ne provjeravaju). Šteta da si imala takvo iskustvo ipak, ali sad je bitno da akcija urodi plodom :-)
Thanks andream, nisam mislila pljuvati Vinogradsku, hvala bogu da mi je sestra htjela dati štopericu, počela me hvatati panika, nisam imala plan B. :-) Bed mi je jedino jer mi je to prva štoperica, nisam naučila kako je dati sama, ono baš sam početnik, tako da sam fakat ovisila o njima. Da bar su mi na VV rekli gdje točno da odem.
Imaš pravo, nadam se da će naša Božićna priča imati mali slatki plodić (ili dva...). A tebi sretno da brzo dobiješ svoj drugi zamotuljak
Cure svima od srca sretan Božić i želim vam što i sebi, lijepe tete-bete jako uskoro! :-)
Pitanje, zanima me da li se poslije biokemijske trudnoće kreće dalje normalno u postupak (u mom slučaju inseminacija) il treba raditi kakve pretrage?? dr. mi je rekao da se čujemo 1 dan sljedeće m. Da li ću tad krenuti na 3 inseminaciju, ako bude ultrazvuk ok, ili pak ne???
Voljela bih da ti mogu reći da sam sigurna da ćeš odmah na sljedeću inseminaciju, ali sumnjam. Dr. Alebić je jako jako detaljan i silno oprezan u vezi svega i uzima si puno vremena za stvari. Meni je čak ponavljao hormone i tako smo izgubili 2 ciklusa i nisam još uspjela ni na jednu inseminaciju. Čini mi se da je moguće da ćeš morati pričekati jedan ciklus, no tko zna, možda te iznenadi pa kaže da idete dalje odmah!
U vezi toga jedna frendica se kod njega načekala za ICSI i na koncu je došla po dogovoru 3.dc sigurna da sada kreće u postupak, kad ono dr. ju stavio jedan ciklus na yasmin. Totalno je poludjela, ali eto...
Imam jedno pitanjce, jučer u 9 sam primila štopericu, prvu i fakat sam neznalica o tome kako točno funkcionira. Može li se dogoditi da ipak ovuliraš ranije (prije proteka tih 36 sati) i tako propustite imati odnos u pravo vrijeme? Što zapravo štoperica radi?
Danas prvi dan utrića. A sada čekanje i nada.
Pitanje o utrogestanima. Trebam ih uzimati 3x1 svaki dan i to vaginalno. Znam da s njima treba ležati pol sata, sat. E sad, ako se dogodi da sam u jurnjavi, jel ok tada popiti ili?
Ja sam ležala maksimalno pola sata (neznam zašto nisam duže??? i zar sam trebala duže??????). mislim da možeš popiti, negdje sigurno točno piše, neznam jer sam uvijek stavljala vaginalno. Nekako m izgleda da na VV ima najmanje postupaka a još manje trudnica, ili se VARAM????
Pozdrav dal ko zna ima li koga sutra na VV šalteru?
Podigli bi si ja i MM neke nalaze koji su tamo još od 10-tog mjeseca.
molim ako mi koja cura može reć gdje mogu kupiti klomfeni a da ih šalju poštom doma???
Drage cure, nije me dugo bilo na ovom forumu, ali vam od srca želim sve najbolje i da vam se ispune sve vaše želje.
Inače sam nekadašnja pacijentica VV, pa s nostalgijom škicnem da vidim što se događa... Stara navika... Rado bi se vratila, ali to više nije moguće. Pozdrav i sretno!
Draga acitam, baš lijepo što si se javila, nadam se da si mirna i zadovoljna svojim izborom, puno je puteva do sreće na svijetu i od srca ti želim da si pronašla svoj.
Cure, da li dr A prima pacijentice od dr L?
Sretno svima u postupcima :zaljubljen:
Ne znam kako je sada, neki su rekli da više ne prima jer je prebukiran. Ja sam bila kod Lučija zadnji dan što je radio i odmah sam kod sestara tražila da mi prebace karton Alebiću - tako sam odmah nastavila kod njega. Po meni, nazovi ili odi gore, pa provjeri sa sestrama, možda te i primi.
Jesi li već imala koji postupak, na što se spremaš? Ako se radi o AIH, sigurna sam da bi te primio
Jel imao tko kakve simptome od uzimanja utrogestana vaginalno? Meni se zadnja 3 dana toliko spava i toliko sam premorena da to nije normalno + osjećam stalno dolje nešto kao pms grčeve, ali onako laganije kao leptiriće, ne znam opisati. Naravno, ja bih umislila simptome trudnoće kako bilo da bilo, ali opet daje mi neku nadu...
Ne idem na AIH, to sam prošla. Situacija je malo složenija kod mene i razmišljam kamo dalje iako mi je gin koji je radio laparo rekao da najbolje da idem dr L, ali nemamo novaca za ići privatno. Normalno je da ti se od utrogestana spava, ja sam non stop morala mokriti ... Ali navijam za tebe da si trudna :zaljubljen: