Stranica 29 od 62 PrviPrvi ... 19272829303139 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,401 do 1,450 od 3084

Tema: Potpomognuta na VUKU VRHOVCU

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Još dva dana klomifeni, pa u ponedjeljak na prvu folikulometriju. Nisam još nikada išla na klomifeni + ciljani postupak, kako to ide? Pretpostavljam da će biti nekoliko folikulometrija (zapravo 1 ili 2, pošto krajem tjedna odlaze na GO), ali hoće li mi dati i štopericu i reći kada treba piknuti, ili?

visibaba avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj ValaMala prvotno napisa Vidi poruku
    Još dva dana klomifeni, pa u ponedjeljak na prvu folikulometriju. Nisam još nikada išla na klomifeni + ciljani postupak, kako to ide? Pretpostavljam da će biti nekoliko folikulometrija (zapravo 1 ili 2, pošto krajem tjedna odlaze na GO), ali hoće li mi dati i štopericu i reći kada treba piknuti, ili?
    pa trebala bi imati folikulometrije skroz dok folikuli ne budu dovoljno veliki za stopericu. uglavnom, da, trebao bi te dr. pratiti skroz do stoperice i tocno ti reci kada stoperica i kada ciljani odnos.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj visibaba prvotno napisa Vidi poruku
    pa trebala bi imati folikulometrije skroz dok folikuli ne budu dovoljno veliki za stopericu. uglavnom, da, trebao bi te dr. pratiti skroz do stoperice i tocno ti reci kada stoperica i kada ciljani odnos.
    To je sve krasno, da su normalne okolnosti, ali oni ne rade od petka na dalje, tako da nemam pojma što to znači za mene...

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Bok cure, bila danas na VV i dr. Alebić me jako pozitivno iznenadio. Rekao je da nema svrhe čekati mengu, nego da ćemo je izazvati utrićima (tako da sam kod njega 3. dc odmah kad se vrati s GO, 18.1.), ali me također stavio na klomifene, tako da ćemo mm i ja konačno ovaj mjesec imati realnu šansu pokušati prirodno. Badave mi pokušavamo, kad ja ne ovuliram, već smo smiješni sami sebi...

Jedna stvar koje sam se stvarno bojala je nalaz AMH, to jest kakve su mi zalihe jajnih stanica. Doktor nije mogao vjerovati, rekao je da su moje vrijednosti najviše koje je ikada vidio (tipa, mogu populirati manju zemlju, haha - još kad bi se samo primilo...). To me jako razveselilo, jedna briga manje, no nadam se da to ne znači ujedno i veću mogućnost hiper-stimulacije...

MALA TETA, TOMISLAVA i druge cure koje nemate pravu dijagnozu, želim vam da se što prije dogodi toliko željena bebica. Svima nam je teško boriti se s neplodnošću, no vama je doista grozno, naizgled sve ok, a trudnoće nema. Kod lošeg spermiograma, problema s ovulacijom, itd... bar imamo nešto za uhvatiti se i reći "to je razlog", mora da vam je jako frustrirajuće...
    Ovo vezano za povećani AMH je tipično za policistične jajnike
    Kako se interpertiraju rezultati ispitivanja AMH?
    U tabeli koju prikazujemo, vide se referentne vrednosti kojima se određuje stvarna oplodna moć jajnika.

Oplodni potencijal jajnika Referentne vrednosti za AMH

Optimalni 28,6 pmol/L - 48,5 pmol/L
    Zadovoljavajući 15,7 pmol/L - 28,6 pmol/L
    Nizak 2,2 pmol/L - 5,7 pmol/L
    Veoma nizak 0,0 pmol/L - 2,2 pmol/L
    Veoma visok > 48,5pmol/L *

* Ovako visoke vrednosti su česte kod sindroma policističnih jajnika (PCOS) i nekih tumora.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku

Veoma visok > 48,5pmol/L *

* Ovako visoke vrednosti su česte kod sindroma policističnih jajnika (PCOS) i nekih tumora.
    I mogu upućivati na HS, i baš zbog toga se pazi na stimulaciju kod PCOS-a.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Znam, toga me i strah - hiperstimulacije, mislim tumori su isključeni, ok sam skroz (bila i na laparoskopiji i histeroskopiji, tako da sam u vezi toga mirna). Moja vrijednost AMH je više od 100, a kada pogledate na referentnoj tablici, to je ludo visoko... Ne znam, s jedne strane sam presretna što imam zalihe ali s druge opet ni to nije normalno...
    Vidjet ćemo kako se stvari razvijaju sad u ponedjeljak na prvoj folikulometriji. Malo me boluckaju jajnici, ništa posebno, ostaje čekati...

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ma dobro sad si samo na klomifenima jel tako? A i inače dr.A daje samo blage stimulacije klomifeni i nekoliko ampula gonala ili menop. tako da mislim da tu ne bi trebalo biti hiper.
    Što se tiče policist. jajnika najveći je bed što nema ni ovulacija tj. nisu redovite pa šta ti vrijede zalihe kad se ne troše nikako

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    Ma dobro sad si samo na klomifenima jel tako? A i inače dr.A daje samo blage stimulacije klomifeni i nekoliko ampula gonala ili menop. tako da mislim da tu ne bi trebalo biti hiper.
    Što se tiče policist. jajnika najveći je bed što nema ni ovulacija tj. nisu redovite pa šta ti vrijede zalihe kad se ne troše nikako
    Joj, Mali Mimi, ne moraš me ni podsjećati, ja izgleda uopće ne ovuliram ili samo ponekad, a sad ti to gađaj... Nadam se da ćemo ovaj mjesec prvi puta imati šansu barem pokušati. Ovako, badave mi pokušavamo, ako od ovulacije ništa...

Ne znam jedino kako će to biti sada s obzirom da idu na godišnji. Meni je sutra zadnji dan klomifena (uzimala sam 2 dnevno 5 dana), a u ponedjeljak je folikulometrija. U ponedjeljak je 8. dc.

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ja se uistinu nadam da se i Alebić nada da ćeš ovulirati do njihovog odlaska, odnosno da će ti po razvoju folikula znati reći kad da idete ciljano.....................

SRETNO ~~~~~~~~~~~~~~~~~~

uopće mi nije jasno zašto te je ovako knap pred blagdane uzeo u postupak bilo kakav,jučer i prekjučer nije gore bilo nikoga, apsolutno nikoga i uvjerena sam bila da su s mislima ali i s postupcima na godišnjem.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Kadauna, nadam se da ima neki plan, jer bi bilo prestrašno da me ostavi na suhom zato što ide na godišnji. Hvala na vibricama, možda u ponedjeljak bude dobra "folikulo-situacija", pa uspije u tih nekoliko folikulometrija što još stigne obaviti, doista odrediti kada uzeti štopericu ili već...

Večeras me baš bole jajnici, nešto se događa...

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Vala, dobar znak ako te bole jajnici, znači da folikulići rastu. Ja sam sad na osmi dan ciklusa (inače imam redovne cikluse) na femari, dakle slični klomićima, bila već pred ovulaciju i ovulirala sam 11. dan ciklusa. Tako da mislim da je moguće da ćeš stići ovaj tjedan, pogotovo ako rade i subotom.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

moš misliti što će raditi u subotu na Božić, stoga se stvarno nadam da će prije Vala sve stići obaviti................

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ups... zaboravih... onda će i petak biti nadam se dovoljan.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ili nek vježbaju svaki dan pa da ne profulaju bar to nije teško

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Andream 11. dc! To zvuči super, ako su se folikuli razvili, nije nerealno da bi mogli sve stići do kraja tjedna, u nadi je spas...

Mali Mimi, ovo za vježbanje se ne usudim. Dok sam još bila kod Lučingera i prikupljala sve papire, pitala sam ga zašto ne bih išla na klomifene preko ljeta, čisto da ne gubimo vrijeme. On je rekao da se u mojoj situaciji ne bi usudio, to jest da je velika mogućnost višeplodne trudnoće koja redovito završava jako loše (ne mislim na blizance). Rekao je da se mora pratiti folikulometrijom i biti siguran.

Ako mi krenemo raditi na svoju ruku, a ispadne da imam hrpu folikula, ne znači li to da možemo jako zeznuti stvar? Možda je ovo glupo pitanje, ali fakat ne znam kako to ide. Npr. ako on u ponedjeljak vidi da sam jako reagirala na stimulaciju i da se razvilo jako puno folikula, znači li to da nam ovaj pokušaj propada? Baš sam zbunj...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

VAlaMala, vidi šta će ti Alebić preporučiti, ali po meni je baš opasno ići na svoju ruku s klomifenom posebno ti koja imaš PCOS... zato se i nadam da ćete Alebić pratiti do kraja, znam da su u nekim slučajevima, curama s dobrom, odnosno prejakom rekacijom išli na punkciju radije nego na inseminacije ili ciljane uprvo zbog rizika višeplodne...........................

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

da imaš pravo nisam se toga ni sjetila da kod tebe to može biti veći problem, mi smo bili na klomićima i nismo ni išli na UZV nego nam je dr. samo preporučio ciljane odnose jer smo kao daleko od bolnice, ali dobro kod mene nije bilo opasnosti od višeplodne trudnoće.
    Vidiš još je jednoj curi to preporučio i uspjela je zatrudniti u kućnoj radinosti i sve je bilo OK

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Kadauna misliš da bi išao na punkciju? Sumnjam pošto je sve totalno na knap zbog Božića. A ništa, nadam se da nam ova stimulacija neće samo otići u vjetar.

Inače, danas me bole jajnici dosta, a i krvarim - ništa puno, više kao neki crveno-plavo-ljubičasti ugrušci (SORI na opisu...). Valjda je to krvarenje normalno?

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Mali Mimi, hvala, bilo bi divno kad bi to i kod mene tako išlo, ali dobro je rekao Lučinger - žurba i rad na svoju ruku samo može rezultirati strahovitom traumom, kiretažom petorki, pa si ti zamisli... Dobro me isprepadao i neka je

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Vala, klomifen ne uzrokuje krvarenje 7. dan ili iscjedak, sutra ćete biti pametniji, a NIKAD na klomifen bez UZV praćenja (Mimi?)

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    Vala, klomifen ne uzrokuje krvarenje 7. dan ili iscjedak, sutra ćete biti pametniji, a NIKAD na klomifen bez UZV praćenja (Mimi?)
    Nisam ni ja išla na svoju ruku s uzimanjem klomifena nego mi je tako dr. preporučio kad smo tek počinjali i nije nas ni naručio na UZV a imali smo 3 ciklusa ciljanih, i ovu drugu curu koju znam isto tako.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Hej curke, bila jutros na folikulometriji, doktor je zadovoljan imam jedan, dva folikula (to me zbunjuje, je li jedan ili dva?), dakle reagirala sam taman kako treba za ciljani. U četvrtak sam opet gore na još jednoj folikulometriji, a onda ide štoperica. U vezi nje, može please pojašnjenje kako to ide? Hoću li morati tamo da mi je netko da ili si ju mogu dati sama?

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

u četvrtak štoperica? zar oni rade preko blagdana, tj za Božić? ili ti je to ciljani?

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Hej curke, bila jutros na folikulometriji, doktor je zadovoljan imam jedan, dva folikula (to me zbunjuje, je li jedan ili dva?), dakle reagirala sam taman kako treba za ciljani. U četvrtak sam opet gore na još jednoj folikulometriji, a onda ide štoperica. U vezi nje, može please pojašnjenje kako to ide? Hoću li morati tamo da mi je netko da ili si ju mogu dati sama?
    Ja sam išla kod nas doma na hitni prijem u 23h.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Radi se o ciljanom, da. Trebali smo ići na aih, no kako se poklopilo s praznicima, doktor se odlučio na ciljani, kako ne bi bez veze izgubili mjesec. U četvrtak je folikulometrija, pa će mi valjda reći kada ide štoperica.

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ruža82, jesi ponavljala betu? Nadam se da se poduplala i da slaviš

Tony avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Nazalost u Vuk Vrhovcu je počelo čiščenje podobno/nepodobnih!
    IFV ce biti vracen na Merkur, ljudstvo razaslano po Merkuru, ali ne bas za IFV nego gdje treba itd.

Evo vam par tekstova za procitati, vezani su vecinom za dijabetes, ali odniose se na cjelokupno funkcioniranje Vuk Vrhovca nakon spajanja s KB Merkur.
    Otvoreno o pripajanju Sveučilišne klinike Vuk Vrhovac, Kliničkoj bolnici Merkur
    Zastrašujuća sječa liječnika koji se protive spajanju bolnica
    Nevjerojatno, sto se dogadja s Vukom Vrhovcem i pomoci dijabeticarima ?!

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

na žalost, o tome se dugo govori, čini se da je konačno toj klinici (i ovom topicu) došao kraj!

gala1979 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ne odnosi se to toliko na IVF koliko na endokrinu. IVF će čak dobiti cijeli kat za sebe i u planu je zapošljavanje novih liječnika (samo ako ih pronađu). Uvijek postoji priča iza priče.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ali, proći će dosta vremena dok Vuk vrati staru slavu.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

A što je sa sadašnjim liječnicima, je li ta nova liječnica počela sama raditi, ima li tko kakvu info?

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

mislim naravno na MPO odjel...

gala1979 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Mislim da je osnovni problem kaj nema ljudstva. Da mogu pronaći gotovog MPO liječnika koji želi raditi u tom opsegu za toliko novca već bi ga zaposlili. Dobro je da je i A. još tamo uz toliko privatnih MPO klinika. Nova dr. se uhodava.
    Isti je problem i na dijabetologiji. Nema više liječnika-sekundaraca koji su odrađivali specijalističke ambulante (naravno ilegalno a za plaće sekundaraca) pa su zato gužve.

TrudyC avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Na VV-u su od ljeta zaposlili 3 nove embriologice plus je dr. K. primljen na ugovor od godinu dana, nova liječnica se uhodava, a u planu je proširenje MPO odjela na cijeli 2. kat. No, za sad za to nema novaca. Dapače ni radovi na samom Merkuru još nisu gotovi.
    To su činjenice.
    Također su i činjenice ono što je Tony naveo, a vezano za endokrinološki odjel.
    Da ne cvjetaju ruže, ne cvjetaju, ali provjerimo prvo što je istina, a što nije

gala1979 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Nas fakat ne zanima interna politika i ko je kome smjestio. Bitni su rezultati MPO odjela koji su sada takvi kakvi jesu. Svako ima izbor otići drugdje i pričekati bolje dane VV ili ostati. Rezultati definitivno nisu sjajni. A sad da li je razlog neuhodan tim, zamrzavanje js metodom sa lošim ishodom ili činjenica da se VV najviše pridržava zakona. Teško je reći...

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ovo zadnje rekla bih definitivno, dr A je baš školski tip liječnika, barem iz mojeg iskustva.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj GIZMOS prvotno napisa Vidi poruku
    Ruža82, jesi ponavljala betu? Nadam se da se poduplala i da slaviš
    Eh da bar, pala je s 15.1 na 11.2!! užas..... Najgori božić ikad

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj ruža82 prvotno napisa Vidi poruku
    Eh da bar, pala je s 15.1 na 11.2!! užas..... Najgori božić ikad
    a joj ružo moja...baš mi je žao...
    polako,dočekat ćete i vi Božić sa svojom bebicom...

moja frendica prekjučer radila betu koja je 328,IVF odrađen na VV...

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj kiara79 prvotno napisa Vidi poruku
    a joj ružo moja...baš mi je žao...
    polako,dočekat ćete i vi Božić sa svojom bebicom...

moja frendica prekjučer radila betu koja je 328,IVF odrađen na VV...
    Čestitke tvojoj frendici. Eh koliko smo se nadali i onda

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Čestitke tvojoj frendici. Eh koliko smo se nadali i onda
    Ružo, žao mi je, ne mogu zamisliti kako je to kad se toliko ponadaš, pa ti padne sve u vodu Drži se

dani39 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Bokić i velika pusa svim rodicama,nije me dugo bilo ovdje među vama pa sam malo izašla iz štosa,
    a zanima me kako se zove doktorica koja je počela raditi na VV?

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj dani39 prvotno napisa Vidi poruku
    Bokić i velika pusa svim rodicama,nije me dugo bilo ovdje među vama pa sam malo izašla iz štosa,
    Ne znam kako se zove, ali mislim da još ne radi samostalno. Ja sam u ponedjeljak bila na folikulom. i gledala je dr. Alebića. Inače cure, sutra mi je druga folikulometrija, pa će mi reći kada ide štoperica.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ne znam kako se zove, ali mislim da još ne radi samostalno. Ja sam u ponedjeljak bila na folikulom. i gledala je dr. Alebića. Inače cure, sutra mi je druga folikulometrija, pa će mi reći kada ide štoperica.
    Koliko ja znam da ne radi samostalno, ali meni je ona radila inseminaciju.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

to ti je sada prvo što ćeš raditi, još nisi bila na inseminaciji??

TOMISLAVA avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

I meni je nova dr. radila inseminaciju samostalno, Dr. A nije bio s njom, neznam kako se zove

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj TOMISLAVA prvotno napisa Vidi poruku
    I meni je nova dr. radila inseminaciju samostalno, Dr. A nije bio s njom, neznam kako se zove
    Kada? još nije vrijeme za betu??

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Doktorica se zove Doroteja Pavan Jukić, spec. ginekologije i opstetricije.

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Doroteja Pavan Jukić

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

to ti je sada prvo što ćeš raditi, još nisi bila na inseminaciji??
    Da, počeli smo s MPO pričom u lipnju i dosta se namučili s prikupljanjem dokumenata, pa sam bila na laparoskopiji/histeroskopiji, pa taman kad sam mislila da ćemo konačno krenuti, Alebić je htio još jednom nakon operacije vaditi hormone, tako da sam sada konačno to sve završila i trebala sam u AIH, no kako se menga poklopila s ovim praznicima, ništa od AIH-a.

No, ipak kako ne bi bio potpuni gubitak vremena, stavio me na klomifene i radimo folikulometrije. Sutra će mi reći kada ide štoperica, pa ćemo na ciljane odnose. Bolje išta nego ništa. A i ovo je velika stvar za nas, pošto ja izgleda uopće ne ovuliram tako da će se sada po prvi put upoznati moja jajna stanica i spermići, haha... A gle, znam da nije neka velika mogućnost, no moramo gledati na sve ovo pozitivno, jer tko zna...

Što tebi slijedi, ideš još na koju inseminaciju ili?

dani39 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

hvala vam !

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •