Mene je koža boljela nakon primitka treće doze cjepiva i glava isto.
Ovo što babyboys opisuje za bolest je identično bilo kod mene, ali kao posljedica cijepljenja.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Mene je koža boljela nakon primitka treće doze cjepiva i glava isto.
Ovo što babyboys opisuje za bolest je identično bilo kod mene, ali kao posljedica cijepljenja.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Lili ovo sto je rekla Vanda je istina.
Ali ona je rekla da je PCR osjetljivija metoda i da treba manje "uzorka" za detekciju. Sto moze biti i na pocetku ali i na kraju bolesti.
Za PLA su reagensi zbilja skupi.
Pa to je kao nas Vault test iz sline, preko Ministarstva zdravstva. Nemamo opciju bez Zooma (ili osobno, ako ti je usput), ali nije bed jer ima drugih opcija za one kojima se ne da zvati.
Prijateljica je jucer napravila kucni test i bila negativna, danas je otisla na PCR i pozitivna je. Ne cudi je to uopce jer, na kraju krajeva, kaze da ne garantira nikome, a ni sebi, da je dobro napravila bris.
Ja sam inace uvijek jaaaako znatiželjna i htjela sam jos danas doma napraviti kucni,al ljekarna da ih kupim ne radi. Radi kasnije,nema zaposlenika. Kao ni i u knjiznici, osoblje u nasem vrticu fali (nasli su dodatne cistacice).
Ovo sad je koma
A ja pomisljam da ni nema koronu i da nas jos ceka out there, sumnjive su mi crijevne tegobe. Danas idemo na pcr, drzte palceve.
Ina 2 frendice su mi imale kao jedini znak korone upravo proljev. I nista vise.Obje poz.
Drzim fige da je to to i da se toga rijesite!
Ja razumem da se kod vas puno više ide u izolacije i samoizolacije nego kod nas, i da se gledaju kovid potvrde, pa donekle razumem veselje kad se konačno dobije korona - bar nema više iščekivanja, i na neko vreme rešeni su neki svakodnevni životni problemi, pa je to sa jedne strane dobro, ako sve prođe blago.
Meni isto ide na živce nagađanje "testirati se ili ne" za svaku glavobolju ili grebanje grla od par sati, pa razumem da je izvesnost možda puno i bolja.
Ali stvarno ne razumem taj optimizam "sad ste i to rešili" i "sad ste i sa tim završili". Kao da su u pitanju varičele ili zauške. To sam puno puta čula jesenas, nakon delte - i isti ti ljudi, nakon dva-tri meseca, opet imaju temperaturu, idu u izolaciju, oporavljaju se.
Ništa tragično - ali ništa nisu ni "rešili". Omikronu je trebalo dva meseca da se raširi po svetu. To nam daje ideju o brzini idućeg soja.
Ja uopšte nemam utisak da smo dovoljno efikasno rešili. Neki ljudi neće ni primetiti iduće sojeve, a neki će i dalje dobijati primetne i gadne simptome. Pri tome izgleda nema pravila jer neke jače obori wuhanski soj, neke delta, a neke tek omikron. Možda ćemo postići dobar ritam vakcinacije i efikasnost- a možda i nećemo.
Zapravo, na globalu jesmo puno toga rešili, jer je smrtnost i hospitalizacija smanjena, ali na nivou pojedinca- i dalje nemaš pojma kako će svaki idući soj da deluje na tebe, i do juna možeš još dva puta imati po novi soj korone.
Pri tome stariji ljudi i dalje nisu dovoljno zaštićeni od komplikacija, i njihov kvalitet života i dalje nije sjajan i ne izgleda da će skoro biti. A broj lako obolelih je dovoljan da se opet zakočila ekonomija i običan život.
OK, puno smo postigli od marta 2020., ne treba biti pesimista, ali meni je realizam bolji nego neopravdani optimizam- ako ni zbog čega drugog, a ono jer je gomila optimista trenutno u depresiji jer nakon delte u novembru opet sede u izolaciji...
Ne, odustala sam, mejlom su mi s adrese covidonfo dali prvi moguci termin za skolsku djecu puno kasnije od onog koji smo dobili na platformi za ostalu rh raju (platforma je dala termin za 5 dana, ovo za skolsku djecu za 8 dana). Mislim da sam odustala i od privatnog testa jer drzavni imam za 2 dana (5-ti dan od pocetka simptoma), a sad mi se cini (zbog proljeva) da to ipak nije to.
Zg županija za jucer
Mjera samoizolacije izrečena je za 92 razredna odjela i dio učenika 39 razrednih odjela.
Dan prije mislim 55 cijelih razreda
Uglavnom, i nasa skola poluprazna
Pulinka, pa nije ni mala stvar bit psihicki mirniji 4-5 mjeseci dok traje soj. Toliko ispada da i cjepivo pruza, ne znam racunaju li se vise to sto si nekoc 2x cijepljen i dokad ce to vazit pa ono, ajde da odvalimo dok au tragovi cjepiva tu. Sad je igra 'daj sta das'.
Srednjorocnoijemoze sutra rat u ukrajjini pa cemo zimu provest cvokocuci i sto toga. Shvati 'optimizam' uvjetno.
Jesi probala preko platforme - brže termine daju nego ovo za školsku djecu, to je sad ćorak? Na FB grupi Cijpeljnje i vakcinacija je netko napisao da se može samo doć u Vinogradsku od 8-12 h (bez narudžbe) i napravit test iako ti ni ne treba liječenje tamo - ne znam jel' to kriva info ili ne.
i Sveti Duh navodno radi bez narudžbe
ali treba doći jako rano po broj (čak oko 6)
Tx, lili, danas kućni neg, njoj ide na bolje, guglanje omikrona i proljeva nije obećavajuće, odustali smo od privatnika i idemo na državni PCR.... lagano gubim nade da je to to. Njoj nije frka s potvrdama jer joj (cijepljena) vrijedi do 7/2022 i ne bi joj ništa značilo da sad ima kovid što se toga tiče, bilo bi samo psihološki malo lakše nama. Bože, koje novonovonovonormalno :roll:.
Sori, brzinski citam na sto strana.
OK, samo kratak izliv gneva i idem sa teme.
Dakle osnovci u Vojvodini idu već celu nedelju redovno u školu.
Ostatak Srbije kreće od ponedeljka. Kombinovano. Ni reči o daljem načinu nastave za Vojvodinu.
Pa ja živim u neprekidnom cirkusu.
Kad razmislim, mrzim kombinovani model, i najbolje bi bilo da nas zaborave kao i do sada i da deca nastave redovno da idu dok se ne razbole.
a kako ćete znati imate li omikron ili deltu?!
sve su to nagađanja
simptomi su slični, vrijeme inkubacije možda malo kraće kod omikrona ...
mislim da se ne radi sekvenciranje na svim testovima nego samo neki uzorak pa se prema tom uzorku iznosi pretpostavka koji je soj dominantan
Tako je Vrijeska. Nasumicno se uzimaju uzorci i sekvenciraju.
Al kako smo treneri svih sportova boljih od onih kojima je to posao. Sto ne bi bili i bolji molekularci :aparatic:
mi smo platili starijem PCR test, samo da može što ranije u školu.
zdrav stoji doma, skupa s ostalom djecom koji su također kod kuće zbog njega (sumnja na ponovni Covid, iako ga je nedavno prebolio).
probali smo preko tih telefona na Štamparu, i nismo mogli dobiti raniji termin. ogromne su gužve, kako za odrasle tako i za djecu.
Pulinka, zapravo se i WHO, regionalni centar Europa, u svom jučerašnjem priopćenju poprilično slaže s tobom :-). Tu su pobrojali facts i myths oko omikrona:
https://www.euro.who.int/en/health-t...fact-from-myth
Ja bi prva volela da se WHO uopšte ne slaže sa mnom :-/. Sve bi ovo bilo drugačije da korona mutira sporije i ostavlja trajniji imunitet.
(I naši osnovci idu od nedelje po kombinovanom modelu, objavili naknadno. Valjda ćemo se razboleti do tada :lol:)
Nego, ja sam bila ubeđena da u celoj Evropi već preovlađuje omikron, ali WHO kaže drugačije:
And even though Omicron is quickly gaining ground in the Region, the majority of current COVID-19 cases is still being caused by the Delta variant, which is known to cause severe disease and death. In those countries where Omicron is becoming or has become the dominant variant, we are also seeing COVID-19 cases doubling every 1.5 to 3 days – with hospitalizations rapidly rising as a result.
Sad, ako je jedna Britanija mesec dana nakon prvih slučajeva objavila da omikron dominira i čini 70-80% sekvencioniranih uzoraka, zar ne bi trebalo da smo i mi već u toj fazi?
Tim pre što su brojke u jednom momentu bile puno niže, da bi počele naglo da idu do rekordnih- zar to onda nije znak da omikron preuzima?
I taj niz ljudi koji je dobio koronu po drugi put u 2-3 meseca, valjda nisu deltu dobili dvaput?
Uostalom, vredelo bi naći šta kažu Britanci, da li je kod njih ostalo išta od delte, ili je potpuno prevladao omikron.
Evo zadnjih podataka, od jučer. Malo sam sad u gužvi, pa ako netko ima više vremena pregledati....
https://www.ons.gov.uk/peoplepopulat...hts/infections