Jedan moj profesor mi je rekao nešto što ću pamtiti cijeli život: "Kada sam pisao svoj magisterij, moj sin je imao tri godine. Svaki put kada bi mi ušao u radnu sobu, ja bih ga uzeo na krilo, dopustio bih da me prekine u poslu, dao bih mu da tipka. Nisam htio propustiti te trenutke s njim jer, ja ću svoj magisterij imati cijeli život, a on nikada više neće imati tri godine".
Eto, to je i moje razmišljanje... Neli, ne znam želiš li uopće spasiti svoj brak i voliš li više svoga MM, ali ono što znam jest da je suludo plaćati tetu čuvalicu (ok, on će sada na operaciju pa je opravdano), tetu čistilicu i još da milijun poslova pada na tvoja leđa dok je on kod kuće. Ili da hoda i kafeniše okolo dok je dijete s tetom čuvalicom.
Dok si ti na poslu, on bi se komotno mogao posvetiti djetetu i obaviti barem ono najnužnije po kući dok ti radiš. Tako da se ti u potpunosti možeš posvetiti djetetu kada dođeš s posla i da se ne moraš baviti čišćenjem i usisavanjem. Pa ako ništa, ja bih radije platila neku tetu (ako se financijski može) da mi dođe vikendom generalno očistiti kuću dok ja uživam s djetetom.
Dijete po meni ovdje najviše stradava. upamti da ono više nikada neće imati dvije i pol godine i izgubljeno vrijeme se neće moći nadoknaditi. Po onome što čitam, ti si divna, požrtvovna i vrijedna žena i majka i vjerujem da imaš snage malo presložiti prioritete, manje očekivati od sebe, više cijeniti samu sebe i više dati svome djetetu.
I čitam na više mjesta kako pišeš da je u tebi problem... oprosti, ali u osobi koja se trudi, radi, donosi kući novce, održava zajednički dom i brine o djetetu - ne može biti problem.