Lela74 prvotno napisa
Prije svega drago mi je svaki puta kada naiđem na bilo kakav zapis mame darovitog djeteta. Do sada sam samo aktivno čitala, ali evo "zapela" sam jer ne znam što dalje. Moja curica će sada u drugi razred. Darovito je dijete koje s lakoćom riješava skolske zadatke (do sada), ali matematiku rastura. Učiteljicu sam pomno birala i mogu reći da je ispunila moja očekivanja glede povratnih informacija o "uklapanju" moje curice u razrednu zajednicu. Međutim ona zadatke koji prate gradivo riješi kroz 15tak min a ostalo vrijeme crta. Učiteljica sam uviđa da je u odnosu na ostale (28 učenika) prava rasturačica, ali nikada se nije dosjetila da joj da dodatne zadatke. Sve sam čekala drugo polugodište da krene u nadi da će možda imati dodatnu matematiku, ali ne. Onda sam ju zamolila da joj na satu da dodatne zadatke, a ne da crta. I??!!! Dala je, naravno ali listić za kući. Dakle opet ja radim to s njom kao dodatnu zadaću. Navodno ćemo sada u drugom razredu imati dodatnu matematiku ali bojim se da to neće biti to što mi trebamo. Na istu ide cijeli razred. Ona na te listiće reagira tipa: Što mi nije dala množenje? Što da joj kažem? Množiti je znala prije škole, a već neko vrijeme računamo drugi korjen broja. Opet s druge strane u školi postoji program za darovite učenike. Naravno dijete se testira u trećem razredu da bi u četvrtom bilo uključeno u isti. Ne kužim opće takav sustav, što s kikićem za kojeg znaš da je darovito još prije škole?! Učiteljica će predložiti da je uključe i ranije u program, da li će to tako biti znati ću kroz par tjedana. MM inače je skeptičan jer se boji ako je sa četvrtašima uključe da bi je mogli emocionalno satrat. Onda sam pročitala o MED-u u Ilici i vidim da i vasi klinci idu na njihove radionice, pa me zanima kako su zadovoljni i oni i vi istima?